מקבץ פתרונות עבור VISTA 64/b] רקע: עם עליית צרכי החומרה של תוכנות חדשות, עולה גם הצורך בכמויות זיכרון גדולות יותר משהכרנו בעבר (מי זוכר עוד את הימים בהם המחשב הריץ בדיקה של 256K זיכרון בהפעלה?..). כיום, מחשב ממוצע מגיע עם 2MB זיכרון, אולם אין זה נדיר למצוא מחשבים עם 3MB או 4MB זיכרון. כדי ליהנות מכמויות הזיכרון ההולכות וגדלות, יש צורך בשינויים במערכת ההפעלה (כמו גם במעבדים ולוחות אם תומכים). עבור 3MB זיכרון ומטה, מערכת הפעלה של 32 ביט מספיקה בהחלט. כדי לנצל 4MB זיכרון ומעלה, יש צורך במערכת הפעלה של 64 ביט. הבעיה/b] יצרני חומרה רבים אינם טורחים לכתוב דרייברים עבור מערכות הפעלה של 64 ביט ו VISTA 64 אינה יוצאת דופן. אין ספק שמערכות אלו ילכו וינגסו בנתח שוק גדול יותר ככל שיעבור הזמן, אולם בינתיים נוצר מצב בו אלו המעוניינים ליהנות מחזית הטכנולוגיה נאלצים לוותר על רכיבי חומרה בגלל חוסר תאימות. הפתרון/b] לאחר אינספור לילות ללא שינה, ניסיונות סרק ופרמוט והתקנה מחדש, המערכת שברשותי הגיעה למצב שבו כל פורמטי הסרטים עובדים ב Windows Media Player(להלן – WMP), בVista Media Center (להלן - VMC) ובעצם בכל נגן העושה שימוש בקודקים חיצוניים. כמו כן, ה Hauppauge 150-PVR עובד להפליא, וניתן לשלוט עליו ללא בעיות כלשהן ב VMC. מייד אפרט הכול, אולם לפני כן – מספר הערות:
- במערכת נורמאלית של Vista 64 ישנם שני נגני WMP. הראשון הוא הנגן הרגיל של 32 ביט הנמצא בספרייה C:\Program Files (x86)\Windows Media Player. השני הנמצא בספרייה C:\Program Files\Windows Media Player הוא נגן ה 64 ביט.
- לעומת שני הנגנים, קיים רק עותק אחד של VMC, שהוא עותק של 64 ביט.
- כדי לבצע כל מיני שינויים בפילטרים של Direct Show יש צורך בתוכנות מיוחדות המיועדות למערכות של 64 ביט. תוכנת GraphEdit רגילה לא תעבוד כאן...
- הצלחת התהליך מותנה בהתקנת חבילות הקודקים Vista Codec Pack 32 ו- 64 ביט. לאלו מכם שכבר התקינו חבילת קודקים אחרת (דוגמת KLite), אני ממליץ להסיר אותה. לאלו מכם שלא מחבבים חבילות קודקים, אני יכול לומר שגם אני לא חיבבתי, אולם זה הפתרון היחיד שעבד עבורי, והוא עובד מצוין. אז כדאי לנסות – אם המערכת מקרטעת, מה כבר יש לכם להפסיד?..
התקנת קודקים מותאמים ל Vista 64
1. הסירו כל קודק או חבילת קודקים קודמת שהתקנתם.
2. הורידו והתקינו את Vista Codec Pack דרך הקישור הבא: http://rapidshare.com/files/261913875/V ... s_v535.exe (אם הקישור מת, נסו להוריד דרך הדף: http://shark007.net/vistacodecpackage.html).זוהי חבילת הקודקים עבור מערכות 32 ביט, אולם היא הכרחית גם עבור מערכות 64 ביט.
3. הורידו והתקינו את Vista Codec pack – 64 bit דרך הקישור הבא: http://rapidshare.com/files/261917294/x ... s_v203.exe (אם הקישור מת, נסו להוריד דרך הדף: http://shark007.net/x64components.html). הערה: בכל פעם שתפתחו נגן 32 ביט העושה שימוש בקודקים חיצוניים, הוא יעשה שימוש בקודקים המתאימים שהותקנו עם חבילת ה 32 ביט. אם יש תקלות בהפעלת סרטים בדרך זו, יש לערוך שינויים בחבילת ה 32 ביט.
אותה הערה נכונה גם עבור נגני 64 ביט. כאן יעשה שימוש בקודקים שהותקנו עם חבילת ה 64 ביט.
4. הפעילו את Settings Application (דרך Start\Programs\VistaCodecs) כמנהל. זהו התפריט עבור חבילת ה 32 ביט. ודאו כי החלון הבא מעודכן כראוי:
5. פתחו את X64 Settings Application (דרך Start\Programs\VistaCodecs) כמנהל. זהו התפריט עבור חבילת ה 64 ביט. ודאו כי החלון הבא מעודכן כראוי:
ודאו גם כי לשונית MPEG תחת חבילת מקודדי X64 תהיה מעודכנת כמו בתמונה של סעיף 4.
התקנתHauppauge 150-PVR
1. זהו השלב הבעייתי מכולם. הדרייבר שבקרוב תתקינו אינו מותאם בצורה מושלמת למערכות 64 ביט. לכן יש להתכונן לפשרה ולהקטין בצורה מלאכותית את כמות הזיכרון בו Windows תעשה שימוש. אל דאגה, אנחנו נוריד בסה"כ 8 מגה, כך שהשינוי לא יהיה מורגש בשום אפליקציה מעשית. כדי לעשות זאת, בצעו את הפעולות הבאות:
א. גשו ל: Start\Run והפעילו את MSConfig.exe.
ב. תחת לשונית "אתחול" לחצו על כפתור "אפשרויות מתקדמות".
ג. סמנו את תיבת הבחירה "זיכרון מרבי" ושנו את המספר מ 4096 ל 4088.
ד. סגרו את התוכנית והפעילו מחדש את המחשב.
2. הסירו את כל ההתקנות הקודמות של הדרייברים של ההתקן. יש להבדיל בין התקנה של תוכנת WinTV (שגם אותה כדאי להסיר) לבין הדרייבר עצמו, אותו יש להסיר באמצעות הפעלת הקובץ hcwclear.exe הנמצא בספריית ההתקנה של התוכנה. למי שאין, ניתן להוריד את הקובץ דרך הלינק: http://rapidshare.com/files/261934573/hcwclear.exe
3. הורידו והתקינו את הדרייבר דרך הלינק http://rapidshare.com/files/261922073/P ... 64_fix.zip. חשוב מאוד להתקין את הדרייבר הנ"ל מייד לאחר הסרת הדרייברים הקודמים ללא הפעלה מחדש של המחשב, אחרת Windows יתקין בעצמו דרייבר שאינו מתאים.
4. אם אינכם משתמשים ב VMC אין צורך להמשיך. במידה וכן, הורידו את התוכנה הבאה דרך הלינק: http://rapidshare.com/files/261921857/MCDU.exe. תוכנה זו משנה את הקודק איתו יעבוד VMC. הפעילו אותה כמנהל. עדכנו את השדות בהתאם לתמונה:
5. הפעילו את VMC ובדקו אם הכול עובד כשורה. הערות/b]
- מדריך זה נבדק ואומת על 3 מערכות מחשב שונות שהמשותף לכולן היה שימוש ב Vista 64. בשלושתן הושגו התוצאות הדרושות. אף על פי כן, יתכנו קונפיגורציות חומרה שונות בהן התוצאות יהיו שונות, למשל – מערכות מחשב מיושנות בהן ffdshow לא יבצע עיבוד מהיר מספיק עבור סרטי 1080p.
- מדריך זה לא היה נכתב (וכותב מדריך זה כנראה היה מגיע למחלקה סגורה...) לולא הפורום הנהדר וחבריו.
- בהצלחה! (וסליחה על החפירה...)
נערך לאחרונה על ידי roeitag ב 31/07/2009 11:29, נערך 5 פעמים בסך הכל.
רקע: עם עליית צרכי החומרה של תוכנות חדשות, עולה גם הצורך בכמויות זיכרון גדולות יותר משהכרנו בעבר (מי זוכר עוד את הימים בהם המחשב הריץ בדיקה של 256K זיכרון בהפעלה?..). כיום, מחשב ממוצע מגיע עם 2MB זיכרון, אולם אין זה נדיר למצוא מחשבים עם 3MB או 4MB זיכרון. כדי ליהנות מכמויות הזיכרון ההולכות וגדלות, יש צורך בשינויים במערכת ההפעלה (כמו גם במעבדים ולוחות אם תומכים). עבור 3MB זיכרון ומטה, מערכת הפעלה של 32 ביט מספיקה בהחלט. כדי לנצל 4MB זיכרון ומעלה, יש צורך במערכת הפעלה של 64 ביט.
...
אחלה פוטס והכתיבה רהוטה וברורה - אהבתי.
דבר אחד אני לא מבין: מי צריך 3 או 4 ג'גיה זכרון במחשב... בשביל מה? בטח לא בשביל HTPC שכל מה שהוא עושה זה לנגן סרטים.
[/quote]
אצלי, המחשב בסלון משמש לא רק כ HTPC, אלא גם כגיבוי למחשב העיקרי.
אגב, ניסיתי את הפיתרון של הורדת רכיבי זיכרון, ואמנם הדברים עבדו, אבל זה קצת הכעיס אותי - העובדה שלא אוכל להשתמש במלוא הזיכרון על אף העובדה שאני עושה שימוש ב Vista 64...
בכל אופן, ראיתי לפחות שני שרשורים עם בקשות בנושא. מקווה שזה יעזור...
roeitag, מדריך חשוב ושימושי, תודה רבה! הוספתי לינק אליו בשרשור המדריכים בראש הפורום.
דעתי האישית היא שעבור HTPC מומלץ מאוד להימנע מויסטה 64 ביט. מיותר ומסורבל (המדריך המצויין כאן מוכיח עד כמה זה קשה להתקנה), וגם אין צורך במעל 2GB זכרון.
shed, מערכת VISTA 64 צריכה 4GB זיכרון RAM היות ומערכת ההפעלה בגירסה, והאפליקציות המותאמות ל 64 ביט, זוללים הרבה יותר RAM מגירסת 32 כך שבמקרה של HTPC המבוסס על VISTA 64 כמות של 4GB היא כורח ולא הגזמה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
Catskinner כתב:shed, מערכת VISTA 64 צריכה 4GB זיכרון RAM היות ומערכת ההפעלה בגירסה, והאפליקציות המותאמות ל 64 ביט, זוללים הרבה יותר RAM מגירסת 32 כך שבמקרה של HTPC המבוסס על VISTA 64 כמות של 4GB היא כורח ולא הגזמה.
...
הטיעון הלוגי כאן היה "צריך 4GB ולכן כדאי להשתמש במערכת 64 ביט".
הטיעון שלך הוא "במערכת 64 ביט צריך יותר ram ולכן 4GB זו לא הגזמה".
אז אני חוזר על מה שאמרתי קודם: אין לי שום צורך ב-4GB (גם לא 3 או 2) על ה-HTPC שלי, ולכן אין לי שום סיבה להיכנס לצרה הזו שנקראת מערכת הפעלה 64 ביט (אגב, 64 ביט היא מתכון בטוח לצרות גם בלינוקס, לא רק בחלונות).
אחרי ההודעות פה בדקתי את המאפיינים של המחשב שלי וגיליתי שהוא באמת מזהה רק 3 ג'יגה במקום 4, אני ב-XP 32bit.
המחשב נקנה רק השבוע וכבר עבר כמה פירמוטים בגלל סיבות שונות.
כשהיה עד לפני כמה ימים מותקן בו ויסטה גם הוא זיהה רק 3 ג'יגה אבל לאחר התקנת SP1 הכל הסתדר.
עכשיו שאני ב XP SP3 הוא לא מזהה.
יש פיתרון?
XP 32 ו Vista 32 יכולות להתמודד עם לא יותר מ 4GB. זה לא אומר שהן יכולות להתמודד עם 4GB של RAM, כי פרט אליו, יש עוד זכרונות שעל מערכת ההפעלה להקצות כתובות, למשל זכרון כרטיס מסך (בין 256MB ל 1GB), זכרונות המטמון של המעבד והכונן הקשיח וכו'. הזכרון האחרון שמקבל הקצאת כתובות הינו ה RAM, ולכן, במידה ושאר הזכרון מסתכם ב 1GB למשל, ובלוח האם מותקן 4GB של RAM, אז מערכת ההפעלה תקצה כתובות רק ל 3GB של זכרון RAM, וכל השאר לא ינוצל.
Psike, לדעתי אין פיתרון לבעיה, פרט למעבר למערכת של 64 ביט (או להשאיר את המצב על כנו...).