חברת אורנג' - אכזבה !

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לשירשור קודם שלי http://www.hometheater.co.il/vt89126 הגיע הזמן לשתף בעובדות הבאות :

מדובר על חברת אורנג' , בנושא סלולאר - שירות ויחס .

כל משפחתי באורנג' ( 5 מנויים ),

עברתי אליהם בעת ניוד המספרים לפני כשנה וחצי, מאחר והיה לחץ במרכז שירות , אורנג' שלחה עובדי מטה לחיזוק הטיפול במצטרפים חדשים אליה,

יצא שנפלתי לנציגה מהמטה , ביקשתי אז עבורי את המכשיר היקר ביותר וקיבלתי את ה i600 סמסונג בלאק ג'ק .
אותה נציגה שיווקה לי חבילה הכוללת ( בין השאר ) גלישה באינטרנט בעלות של כ 25 ש"ח לחודש ( בנוסף לעלויות אחרות ).

לאחר זמן מה הסתבר לי שהמכשיר שקיבלתי לא תומך בפורטל של אורנג' אלא רק בגלישה יקרה לאינטרנט "רגיל" ,

רוצה לומר : שיווקו לי מכשיר יקר עם חבילה שלא ניתן לגלוש בפורטל של אורנג' 8O .

אינני מחרחר מלחמה והשלמתי עם העובדה הנ"ל ( תשלום מיותר כל חודש של כ 20 ש"ח ).

לפני כשבועיים ביקשתי לשדרג את המכשיר והדגשתי כי השידרוג לא יהיה עם עלות חודשית מעבר לקיים .

רצה הגורל והנציגה "קיבלה אישור מיוחד "ואישרה לי לשדרג למכשיר אחר עם אפשרות גלישה בפורטל :)

שמחתי ,

לאחר מספר שעות , הבנתי כי הנציגה טעתה בחישוב ובעצם עלי להוסיף לקיים עוד כ 60 ש"ח בחודש לצורך השידרוג ,

התקשרתי לברר מה עושים ונציג בכיר מסר לי כי השידרוג מבוטל .

הנציג ( שלא התעמק בפרטי התכנית שלי וסוג המכשירים המדוברים התחיל להקניט אותי , התחיל "לחנך אותי " טלפונית ובשיא השיחה ( שהוקלטה על ידי אורנג' ) אף אמר כי הוא חוסם אותי לשידרוגים בעתיד בטלמרקטינג ,

" מהיום והלאה אתה תיגש למרכז שירות לשם שידרוג כך שלא תוכל שוב להתחרט" אמר !!!

מסרתי שנאמר לי מספר פעמים כי ניתן להתחרט תוך 14 יום , ובמקרה שלי לא התחילו לטפל במשלוח המכשיר החדש עבורי , כך שאינני מבין את "העונש " .
בקיצור , נהפחתי למצורע !!!

השיחה הייתה קשה עבורי ולכן שלחתי פקס לחברה לשם ביטול הגזירה הנ"ל וקבלת הסבר מדוע התייחסו אלי כך ?

חזרה אלי מנהלת בכירה : "הפקס נסרק אך לא נקרא " אמרה, ואף הוסיפה " לא שמעתי את ההקלטה של השיחה " ,

טוב , מה לעשות הם עסוקים נורא ,

לאחר מספר שיחות , "קיבלתי" פיצוי של 40 ש"ח ל 3 חודשים אך ורק אם אשדרג הקיים,

מסתבר כי בחושבי שהשדרוג בוטל והכל חוזר למה שהיה - טעות בידי :
לא ניתן לחזור לתכנית המקורית שלי ואף ננזפתי כי הייתי צריך לוודא שהביטול כולל גם את המכשיר וגם את החבילה

התחלתי נוהג חדש : התקשרתי לברר מה התוכנית המעודכנת שלי ? וכל פעם שינו את התכנית לחבילה "הזולה ביותר בשבילך " כך אמרו ...

היו עוד מספר שיחות עם בכירים באורנג' , למעט ששמעו את העובדות הנ"ל - לא עשו דבר ,

היום , שיכנע אותי נציג מאורנג' להוסיף "קצת" ולשדרג בכ"ז , אמרתי בסדר .

חזר אלי אותו נציג לאחר מספר דקות ואמר כי אני חסום מלשדרג בטלפון כי ביטלתי שידרוג לאחרונה - לך למרכז שירות אמר !!!

מסרתי לו כי ביטול השידרוג כזכור היה עקב טעות מקורית של נציגה - אך אין עם מי לדבר ,

אורנג' חברה גדולה , ואני הקטן - קטן , מה לעשות ,

(n)

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

אחת הטעויות הגדולות שעשיתי היה מעבר לאורנג' לפני כמה חודשים
ורק בגלל מחיר עדיף מפלאפון. היום אני מבין לאיזה גן חיות נכנסתי {מספיק ביקור בזק במרכזים שלהם}
בנוסף כל חודש גובים ממני תשלומים נוספים על דברים שאין לי מושג מה הם, או שביקשתי לבטל {למשל GPS}
ועל עוד כמה "שירותים נוספים" :evil:

ייאשתי מלבקש/להתקשר אליהם כל חודש להחזרים. אני גם לא בטוח שאני רואה החזרים בכלל
אבל יש גם נקודת אור אחת גדולה - ההתחייבות היא רק ל 18 חודשים ! {ואני סופר חודשים...}
:קפה:

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אני דווקא יכול להעיד על חוויות הפוכות -
אנחנו לקוחות ותיקים מאוד באורנג', מתחילת ימי החברה - והסיבה היחידה שאנחנו עדיין שם היא השירות המעולה (עברנו מפלאפון עם חמישה מכשירי משפחה בעקבות שירות גרוע).

כל בעיה מטופלת לשביעות רצוננו המלאה, במהירות ועד היום לא היה מקרה כמתואר למעלה.
רונן, אני מתנצל - אבל קשה לשפוט מקרה במעמד צד אחד (לא שאני אומר שאתה משקר, אבל השמטת עובדות היא תופעה טבעית).

dizingof
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2518
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #4 

מצטער חברים.. נשמע כמו אכלו לי שתו לי
אני איתם כ6 שנים, אין לי אף טענה הם מצויינים - אם הייתה לי בעיה איתם יש לי כוח כצרכן ואת זה נדמה שיש הבוחרים לשכוח ו/או להיות פסיביים.

1. הפורטל שלהם הוא מידע טקסטואלי השייך למכשירים מהמאה הקודמת לא ל2009 , אז לא הפסדת כלום.
2. קיבלתי תוכנית FIX וניסו לשדך לי חבילות כאלה ואחרות אבל סירבתי וזהו - אני לא מחויב אגורה מעבר לשיחות וSMS - מה שלא טוב לך אל תיקח.
3. גונבה לאוזני שמועה מעובד בחברה שכמו בכל אירגון גדול העובד מול קהל ענק יש "תגיות" לכל לקוח המתבטאות באייקון צבעוני בכרטיס הלקוח.
נציג שירות שנפלת בחלקו רואה על המסך את הציון שלך כלקוח מול החברה ובהתאם לכך גם רמת השירות והאדיבות ... " לקוח ווכחני , מתלונן המון , דורש שיחות צומי" (ציטוט) מקבל מענה אסרטיבי בלבד מצד הנציג לא יותר - הם עברו הכשרה של שבועות כיצד להתנהג מול סוגים שונים של לקוחות.

המלצה שלי לכל אחד הפונה לנציג שירות בכל חברה שהיא - תהייה ענייני , מאד ענייני , דע בדיוק על מה אתה מחוייב , בקש זאת בכתב בדואר רגיל, צמצם את השיחה למינימום וכמובן אף פעם אל תחפש מתנות...
תן להם לבוא לבד .. :wink:

singera
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #5 

השירות שלהם אכן התדרדר אני כלקוח עיסקי כ10 שנים בחברה שם לב לזה אם בתקופת ה5110 היו מחליפים מכשיר על המקום + הפלסטיקים השבורים אח"כ הומצאה המעבדה - תקופת 6100 הייתי מחכה כשעה וחצי לתיקון שאח"כ הייתי מחזיר להם תקלה חוזרת בנוסף אחרי שנתיים וחצי של אי ביקור במעבדה (קיבלתי את המכשיר בסוף 2003 תקלה ראשונה צצה באמצע 2005) ביקשתי להחליף חלק מהפלסטיקים שהתחילו להיסדק ולהיחלש אמרו לי שהחלפת פלסטיקים בתשלום וכו'
היום המצב קטסטרופלי שצריך להשאיר את המכשיר במעבדה למשל יומיים - אני החלטתי שהספיק לי ואני מתקן אותו היום במעבדת שירות פרטית.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #6 

אני הייתי בכל חברות הסלולר בארץ בתקופות שונות ולאחר שנים רבות בפלאפון עברתי עם כל המשפחה לאורנג' בגלל דיל עסקי משפחתי מהחברה בה אני עובד.
עד לשינויים האחרונים ברשת פלאפון לאורנג' תמיד היו המכשירים הכי מתקדמים, מרכזי שירות שנראים מאוד מתקדמים, אבל תכל'ס השירות שלהם מעולם לא היה טוב כמו זה שקיבלתי בפלאפון ואני אציין את ההבדל המרכזי, הנציגים באורנג' אוהבים להתווכח, בטוחים שהם יודעים הכי טוב ונצמדים לנהלים במחשב באופן עקבי גם כשיש שם טעויות ברורות. מעולם לא קיבלתי שירות באורנג' שאני יכול להחשיב אותו כמעולה, במקרה הטוב סביר, במקרה הרע רע מאוד, וההבדל מפלאפון? הם אולי לא מושלמים והם גם יכולים לעשות טעויות, אבל הם לא יתעקשו איתך כשאתה מתעקש איתם וצודק, בקיצור, הם תמיד ינסו לבוא לקראתך ולרוב מבלי לנסות להתווכח סתם.

הסיבה שבגינה אני נשאר כיום באורנג' היא כי הדיל העסקי פשוט מוזיל את העלויות לכל המשפחה, אבל הסיבה האמיתית שבגינה אני לא ממהר לעזוב? כי פשוט כל פעם שהם מתחילים להתווכח, אני פשוט פונה ישירות למחלקת לוגיסטיקה בחברה שלי, ואז הפנייה אליהם היא בשמם של אלפי לקוחות, מעניין שבאופן מסתורי הם פשוט מפסיקים להתווכח בשלב הזה, מתנצלים ומייד מפצים.

והערה לכל אלה שבטוחים שהשירות באורנג' הוא מעולה! החוכמה היא לבחון אותם במקרים המסובכים יותר, כשנדרש שירות מתקדם, לשדרג מכשיר פעם בשנתיים ולהתקשר פעם בשנה לאיזו שאלה זה לא מדד לאיכות השירות, האחרונה נמדדת בהתמודדות עם בעיות החורגות מתחום הנציג הטלפוני הרגיל או המשדרג הקלאסי ובתחום הגלישה באינטרנט והשדרוג כמות הבעיות היא אדירה ולכן אני מבין בהחלט את מה שנכתב פה.

רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

uriler כתב:אני דווקא יכול להעיד על חוויות הפוכות -
אנחנו לקוחות ותיקים מאוד באורנג', מתחילת ימי החברה - והסיבה היחידה שאנחנו עדיין שם היא השירות המעולה (עברנו מפלאפון עם חמישה מכשירי משפחה בעקבות שירות גרוע).

כל בעיה מטופלת לשביעות רצוננו המלאה, במהירות ועד היום לא היה מקרה כמתואר למעלה.
רונן, אני מתנצל - אבל קשה לשפוט מקרה במעמד צד אחד (לא שאני אומר שאתה משקר, אבל השמטת עובדות היא תופעה טבעית).
...
אינני מקבל את קביעתך במשפט האחרון " השמטת עובדות " .

מדוע אתה קובע שהשמטתי עובדות ?
מניין האינפורמציה המוטעית הזאת ?

אני מוכן לעמוד מול כל גורם ואפילו לא אובייקטיבי ( לדוגמא נציג אורנג' ) ולשמוע יחד את כל הקלטות השיחות בינינו,

אם אני , ששם לב לכל פרט המובטח לי , שייתקיים - ועומד על כך , את אורנג' זה מעצבן - ולכן קיבלתי יחס כזה,

יתכן וחלק מהלקוחות לא מתעמקים בחשבון , וסכומים זניחים הם מזניחים - אצלי לא כך המצב !

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

רונן,
לא "קבעתי שהשמטת עובדות" ואין לי "אינפורמציה מוטעית".
כל מה שטענתי הוא שהסיפור שלך מסופר במעמד צד אחד והינו שלילי לחלוטין, ואני לא אוהב לשפוט סיפורים כאלה רק על סמך הטוען.
לגבי השמטת העובדות - סיפור שמסופר משתי נקודות מבט תמיד מכיל נתונים שונים במקצת...
אם הבנת אותי אחרת - אני מתנצל.

riji,
הפסקה האחרונה שלך לא במקומה -
מי אמר לך שאני (או dizingof) "משדרגים פעם בשנתיים" או "רק פונים לנציג שירות"?
אצלנו למשל מדובר בחמישה מכשירים, מס' מעברי מסלולים לאורך השנים כולל שדרוגים מורכבים יחסית, חלק מהמכשירים עם חבילות גלישה, התקנות דיבוריות בשלושה רכבים, בעיות קליטה בבית שהובילו להתקנת מגבר, וכו' וכו'.
אני לא אגיד שלא היו בעיות - אבל כשהיו (למשל חיוב לא ברור בחשבון של אחותי ששמנו לב אליו רק אחרי 4 חודשים) - הן טופלו לשביעות רצוננו המלאה, בלי ויכוחים, מכתבים או הקלטות.

רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

uriler כתב:רונן,
לא "קבעתי שהשמטת עובדות" ואין לי "אינפורמציה מוטעית".
כל מה שטענתי הוא שהסיפור שלך מסופר במעמד צד אחד והינו שלילי לחלוטין, ואני לא אוהב לשפוט סיפורים כאלה רק על סמך הטוען.
לגבי השמטת העובדות - סיפור שמסופר משתי נקודות מבט תמיד מכיל נתונים שונים במקצת...
אם הבנת אותי אחרת - אני מתנצל.

riji,
אצלנו למשל מדובר בחמישה מכשירים, מס' מעברי מסלולים לאורך השנים כולל שדרוגים מורכבים יחסית, חלק מהמכשירים עם חבילות גלישה, התקנות דיבוריות בשלושה רכבים, בעיות קליטה בבית שהובילו להתקנת מגבר, וכו' וכו'.
אני לא אגיד שלא היו בעיות - אבל כשהיו (למשל חיוב לא ברור בחשבון של אחותי ששמנו לב אליו רק אחרי 4 חודשים) - הן טופלו לשביעות רצוננו המלאה, בלי ויכוחים, מכתבים או הקלטות.
...
uriler

ראשית , אני מקבל התנצלותך כמובן - (אין צורך להתנצל) , אנחנו רק מביעים רגשות כאן ומשחררים לחץ .......

האמן לי שלא קל לי להביע את אכזבתי בפומבי,

ולראיה :
כפי שציינתי , מאז הצטרפותי לאורנג' אני משלם כל חודש כ 20 ש"ח עבור אפשרות גלישה בפורטל
אף אל פי שהמכשיר שסיפקו לי לא תומך בכך .

אם הייתי לקוח " ווכחני " לא הייתי חי יום אחד עם העובדה הנ"ל . הייתי פונה אליהם מיד עם הוודאות הפשלה שלהם ולא מחכה מספר חודשים ...

שוב : אני מוכן שישמיעו את הקלטות השיחות - מה הבעיה בכך ?

בשיחה האחרונה אמרו לי שההקלטה ( שהייתה קיימת ) לא נמצאת :wink:

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #10 

רונן

יש לך פה case
תשלח אולי מכתב רשום להנהלה/מנכ"ל?

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

...
הפיסקה מתייחסת באופן כללי להרבה מאוד שרשורים שיש פה באתר, של לקוחות שנתקלו בשירות אולי פעם אחת או שניים ולמרות זאת מיד ממהרים לציין בשרשור של בעיות רציניות עד כמה הם מרוצים, מרוצים זו הגדרה לשירות טוב, אבל אם לא נזקקת לשירות אז אתה לא יכול להגיד שאתה מרוצה מהשירות ואני עדיין עומד על כך שפעולות בסיסיות זה שירות בסיסי ואיכות השירות נמדדת בחריגים אבל אני מסכים שגם לאורך זמן. יכול להיות שאתה מרוצה מאוד וגם מבחינתך השירות היה מורכב, אבל הכל יחסי ויש לי מספיק דוגמאות של לקוחות מרוצים, שמספיקה פעם אחת שהם היו צריכים שירות מורכב ואז כשהעסק מסתבך הם מהר מאוד הופכים להיות לקוחות לא מרוצים כי באורנג' יטפלו בך לשביעות רצונך כל עוד הדרישות שלך כלקוח לא חורגות מהנהלים המאוד ברורים במחשב או שהטכנולוגיה שאתה דורש היא בסיסית בלבד.

אבל כמו שציינתי מלכתחילה זו דעתי האישית מניסיוני האישי המתייחס לשנים של שירות עבור מכשירים שונים ולקוחות שונים וייתכן ונקלעתי לחוסר מזל שחוזר על עצמו פעם אחר פעם אחר פעם וכמובן שאינה יכול להעיד באופן אובייקטיבי על שירות הלקוחות של חברת אורנג'.

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #12 

אני לא יודע אבל לפני שנה שנתיים בא אלינו "רוכל" של פלאפון ומכר לנו לוקשים שנחסוך כסף. ועכשיו הם רוצים בשביל להתנתק 25,000 שקל מהתוכניות+פלאפונים לעומת אורנג' שהקנס היה 2,000 שקל עבור כל המשפחה.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

באסה. :?

shaysharon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד