רשימת הבעיות הנוכחית ב-DTT
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
לאור העובדה שבשבוע הבא יתחילו רשמית השידורים, חשבתי שאפשר כבר להתחיל ולרשום את הבעיות שיש בשידור + רשימת איזורים ורמת הקליטה בהם.
חשוב לציין שאני למשל חשבתי שיש בעית קליטה במודיעין אך כשקיבלתי לבדיקה כמה אנטנות מתברר שבעשור האחרון היתה קפיצה משמעותית באיכות האנטנות (המוגברות בעיקר) ושאנטנה טובה יכולה לעשות את כל ההבדל. מעוצמת קליטה של 8%, אני מגיע היום ל-80% עם אנטנה ביתית בנקודה עם הכי פחות קליטה בבית...
חשוב לציין שבשני לחודש כנראה הרשות השניה עוברת מוקד שירות ולכן גם ציוד השידור כנראה ישתנה (לטובה, כך אני מקווה).
כרגע אני מבין שיש בעיות:
1. סינכרון האודיו, הדרך שבה המידע מועבר הוא עם JITTER גבוה, יש מכשירים שיתקשו להתמודד עם זה כראוי ולא ישמיעו אודיו בכלל
2. השימוש ב-AAC V2 כנראה יעשה שני דברים: למי שיש מקלט עם AAC V1 ככל הנראה יהיה זמין רק מונו (5090H). למי שרוצה לשמוע עם המערכת שלו בסראונד, צר לי להודיע לו שככל הנראה AAC V2 יוריד לו את קידוד ה-PROLOGIC ממה שערוצים 1,2,10 משדרים, מה שאומר שככל הנראה הוא ישמע בסטריאו בלבד.
3. לפי דיווח ששמעתי יש בעיה עם סדר הפריימים - מה שעלול לגרום לגמגום עם מקלטים מסויימים (האמת היא שברובם). זה תלוי יותר בכמה BUFFERING הם מסוגלים לעשות. עם השידור הנוכחי, יש JUDDER מטורף במקלטים הללו. מקווה שזה יתוקן.
4. השידורים כרגע הם לא סטטיסטים, מה שאומר, שבממוצע, קצב התקשורת בערוצים 33 ו-99 הם קבועים וזהים לזה של 1,2,10 למרות שהם כמעט ולא משתנים.
5. אין כרגע EPG עדיין פעיל.
חשוב לציין שאני למשל חשבתי שיש בעית קליטה במודיעין אך כשקיבלתי לבדיקה כמה אנטנות מתברר שבעשור האחרון היתה קפיצה משמעותית באיכות האנטנות (המוגברות בעיקר) ושאנטנה טובה יכולה לעשות את כל ההבדל. מעוצמת קליטה של 8%, אני מגיע היום ל-80% עם אנטנה ביתית בנקודה עם הכי פחות קליטה בבית...
חשוב לציין שבשני לחודש כנראה הרשות השניה עוברת מוקד שירות ולכן גם ציוד השידור כנראה ישתנה (לטובה, כך אני מקווה).
כרגע אני מבין שיש בעיות:
1. סינכרון האודיו, הדרך שבה המידע מועבר הוא עם JITTER גבוה, יש מכשירים שיתקשו להתמודד עם זה כראוי ולא ישמיעו אודיו בכלל
2. השימוש ב-AAC V2 כנראה יעשה שני דברים: למי שיש מקלט עם AAC V1 ככל הנראה יהיה זמין רק מונו (5090H). למי שרוצה לשמוע עם המערכת שלו בסראונד, צר לי להודיע לו שככל הנראה AAC V2 יוריד לו את קידוד ה-PROLOGIC ממה שערוצים 1,2,10 משדרים, מה שאומר שככל הנראה הוא ישמע בסטריאו בלבד.
3. לפי דיווח ששמעתי יש בעיה עם סדר הפריימים - מה שעלול לגרום לגמגום עם מקלטים מסויימים (האמת היא שברובם). זה תלוי יותר בכמה BUFFERING הם מסוגלים לעשות. עם השידור הנוכחי, יש JUDDER מטורף במקלטים הללו. מקווה שזה יתוקן.
4. השידורים כרגע הם לא סטטיסטים, מה שאומר, שבממוצע, קצב התקשורת בערוצים 33 ו-99 הם קבועים וזהים לזה של 1,2,10 למרות שהם כמעט ולא משתנים.
5. אין כרגע EPG עדיין פעיל.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש באמת מידע לגבי הEPG?
שאלה נוספת לגביו - איך ואם יעבוד הEPG עם דונגלים? מבחינת עברית כמובן.
שאלה נוספת לגביו - איך ואם יעבוד הEPG עם דונגלים? מבחינת עברית כמובן.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
udif,
לא KRP500 לא תומכך ב-AAC V2
eeesss,
עדיין לא. אני עדיין בוחן את האנטנות השונות. מקווה שאוכל לתת סקירה בקרוב על אנטנות טובות.
לא KRP500 לא תומכך ב-AAC V2
eeesss,
עדיין לא. אני עדיין בוחן את האנטנות השונות. מקווה שאוכל לתת סקירה בקרוב על אנטנות טובות.
לא דובר בכלל על התנתקות המונית אלא על אחוז של 8 עד 15 אחוז.
מוזמנים לבקר בבלוג שלי חסר תקנה - בלוג בנושא תקנה 380, רכבים ומה שביניהם
רכשתי שבוע שעבר את הממיר הפשוט של KONKA
אני נמצא במרכז תל אביב
ועם אנטנה פשוטה (ללא הגברה) בתוך הבית אני קולט היטב את השידורים (עוצמה כ 50% איכות כ 70%)
99% מהזמן השידור חלק וללא בעיות כלל, לעיתים נדירות יש פיקסליזציה לחצי שניה שעוברת מייד.
הבעיה היחידה שנתקלתי בה בממיר זה היא שכאשר מנגנים תוכנית שהוקלטה להתקן זיכרון חיצוני
לפעמים אין קול, בדרך כלל אם עוצרים ומחילים מחדש זה מסתדר
אולי זה יתוקן בעדכון גירסה.
אני נמצא במרכז תל אביב
ועם אנטנה פשוטה (ללא הגברה) בתוך הבית אני קולט היטב את השידורים (עוצמה כ 50% איכות כ 70%)
99% מהזמן השידור חלק וללא בעיות כלל, לעיתים נדירות יש פיקסליזציה לחצי שניה שעוברת מייד.
הבעיה היחידה שנתקלתי בה בממיר זה היא שכאשר מנגנים תוכנית שהוקלטה להתקן זיכרון חיצוני
לפעמים אין קול, בדרך כלל אם עוצרים ומחילים מחדש זה מסתדר
אולי זה יתוקן בעדכון גירסה.
הדירה נמצאת באיזור כיכר המדינה, קומה שניה פונה לכיוון דרום.
חשוב לציין שכאשר מכוונים את האנטנה קיימים רק שני מצבים: או שאין סיגנל בכלל או שיש קליטה מצויינת
כלומר המצב הוא שונה מכיוון אנטנה בשידורים אנלוגיים
בנוסף, אני יכול לציין שבחוברת שהגיעה עם הממיר היה רשום להציב את האנטנה בצורה אופקית או 45 מעלות
(בניגוד לאינסטינקט הראשוני להציב אותה אנכית)
ואכן כאשר הצבתי את האנטנה אופקית לחלוטין התקבלה קליטה
מקווה שזה עוזר
חשוב לציין שכאשר מכוונים את האנטנה קיימים רק שני מצבים: או שאין סיגנל בכלל או שיש קליטה מצויינת
כלומר המצב הוא שונה מכיוון אנטנה בשידורים אנלוגיים
בנוסף, אני יכול לציין שבחוברת שהגיעה עם הממיר היה רשום להציב את האנטנה בצורה אופקית או 45 מעלות
(בניגוד לאינסטינקט הראשוני להציב אותה אנכית)
ואכן כאשר הצבתי את האנטנה אופקית לחלוטין התקבלה קליטה
מקווה שזה עוזר
פתרון לבעיות הקליטה בתל אביב
בקרוב יותקן משדר צפונית מזרחית לתל-אביב שהולך לפתור את בעיות הקליטה בתל-אביב.
תסתכל כאן : http://memirim.co.il/dtt-news
תסתכל כאן : http://memirim.co.il/dtt-news
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
Re: חברות הכבלים יודעות שהנטישה תהיה גדולה בהרבה
לדעתי המבחן הוא מבחן הזמן ולא עכשיו במיידיNissim כתב:והן מנסות להסתיר זאת.
נחכה ונראה....
גם אם יש כאלו שינטשו - השאלה היא כמה זמן הם יישרדו בלי מה שהתרגלו, ומה יציעו החברות בהתאם.