מגבר מבוסס LM4780
טוב, אני שמח לבשר שהמגבר עובד!
בינתיים רק על 34V ולא 70, ועדיין אין פיזור חום וזיווד, אבל נשמע מצויין..מצורפות תמונות.
שאלה: הגיוני שהשבב מייצר לא מעט חום גם כשהווליום על המינימום?(כלומר אין סיגנל).
בנוסף, לא מצאתי עדיין שני קבלים BP באיזור ה 22-100UF (מחוברים בטור בין הנגד RI,1K של הפידבק לבין האדמה-לשם UNITY DC GAIN). אם יש הצעות אשמח. חשבתי לחבר בינתיים שני קבלים רגילים ב INVERSE SERIES.
מסקנות בינתיים:
אני יותר לא עובד עם ה 4780 - יותר מדי עבודת שענים לטעמי. פעם הבאה תהיה עם 3875/3886, נראה פשוט יותר לפצל לשני שבבים, אחד לערוץ.
בינתיים רק על 34V ולא 70, ועדיין אין פיזור חום וזיווד, אבל נשמע מצויין..מצורפות תמונות.
שאלה: הגיוני שהשבב מייצר לא מעט חום גם כשהווליום על המינימום?(כלומר אין סיגנל).
בנוסף, לא מצאתי עדיין שני קבלים BP באיזור ה 22-100UF (מחוברים בטור בין הנגד RI,1K של הפידבק לבין האדמה-לשם UNITY DC GAIN). אם יש הצעות אשמח. חשבתי לחבר בינתיים שני קבלים רגילים ב INVERSE SERIES.
מסקנות בינתיים:
אני יותר לא עובד עם ה 4780 - יותר מדי עבודת שענים לטעמי. פעם הבאה תהיה עם 3875/3886, נראה פשוט יותר לפצל לשני שבבים, אחד לערוץ.
-
- שני קבלי 1UF במקביל ל 2200
-
אשמח לקבל פידבק בנוגע לרכיבים הנראים בתצלום, שכן המגבר מייצר רחש\רעש שמזכיר מגעים רופפים. אני מנסה להבין אם המקור הוא רכיבים לא מתאימים (סוג או ערך) או באמת בעיית מגעים.
תודה
נ.ב
yairf, תודה על ההצעה. אשמח להחליף איתך רכיבים אם אתה מגיע לאיזור ת"א. יש לי מלא נגדים 1% (4 ערכים אבל מלא נגדים..), מלא דיודות, שנאים מסוגים שונים, צלעות קירור, MOSFETS וכו'
תודה
נ.ב
yairf, תודה על ההצעה. אשמח להחליף איתך רכיבים אם אתה מגיע לאיזור ת"א. יש לי מלא נגדים 1% (4 ערכים אבל מלא נגדים..), מלא דיודות, שנאים מסוגים שונים, צלעות קירור, MOSFETS וכו'
נערך לאחרונה על ידי guyst ב 26/08/2009 13:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
הרעש שמזכיר מגעים רופפים, זו ההגנה הפנימית של הג'וק כי אתה עובד בלי HEATSINK .guyst כתב:אשמח לקבל פידבק בנוגע לרכיבים הנראים בתצלום, שכן המגבר מייצר רחש\רעש שמזכיר מגעים רופפים. אני מנסה להבין אם המקור הוא רכיבים לא מתאימים (סוג או ערך) או באמת בעיית מגעים.
תודה...
נערך לאחרונה על ידי ariekarp ב 28/08/2009 18:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 790
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
על קצה המזלג.GetRich כתב: שאלה: למה זה משנה אם המגבר פועל על שנאי של נניח 25VX2 ולא שנאי של פשוט V25 עם אמפר גבוה?
......
אשמח אם תפנה אותי למאמר שעוסק בנושא הזה, כי אני לא ממש יודע מה ההבדל.....
ברב המגברים המודרניים משתמשים בספק כח עם מתח כפול,
זה מאפשר לותר על קבל במוצא המגבר (שיפור היענות בתדר הנמוך).
ה-4780 מיועד לעבוד בצורה זו.
הפעלתיו פעמים ספורות ללא סינק וגם אז לכמה שניות בלבד לפני שהספיק להתחמם. כרגע הוא מחובר לסינק מכובד (פנטיום 4) ואינו מתחמם מדי, והרעשים מתמידים גם מרגע ההפעלה כאשר הוא קר. בולטים במיוחד במוזיקה קלאסית. עולים עם הווליום, בערך באיזור התדר 4-8K. אולי הלחמות לא מספיק טובות?ariekarp כתב:הרעש שמזכיר מגעים רופפים, זו ההגנה הפנימית של הג'וק כי אתה עובד בלי HEATSINK .guyst כתב:אשמח לקבל פידבק בנוגע לרכיבים הנראים בתצלום, שכן המגבר מייצר רחש\רעש שמזכיר מגעים רופפים. אני מנסה להבין אם המקור הוא רכיבים לא מתאימים (סוג או ערך) או באמת בעיית מגעים.
תודה......
גיא
מדדתי DC במוצא לפני הוספת הקבלים בפידבק - היה 200mv. אחרי הוספתם - 6mv. כלומר לצורך העניין כרגע אין DC במוצא.
האם מתח נמוך מהספק יכול לגרום לכך(17V)? אולי הפרעת EMI מחוטי הספק ויפתר ע"י ליפופם?
נראה לי שפשוט אצטרך לנסות הכל ולראות(לשמוע)..
האם מתח נמוך מהספק יכול לגרום לכך(17V)? אולי הפרעת EMI מחוטי הספק ויפתר ע"י ליפופם?
נראה לי שפשוט אצטרך לנסות הכל ולראות(לשמוע)..