שמועה: המשחק החדש בסדרת Call Of Duty יעבוד ברזולוציה נמוכה

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
atb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 482
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

שמועה שמגיעה מאתר Gamezine.co.uk:
http://www.gamezine.co.uk/news/games/c/ ... 314777.htm
ומדווחת בפורומים רבים טוענת ש- Modern Warfare 2, המשחק החדש בסדרת Call of Duty, יעבוד על הקונסולות ברזולוציה נמוכה יותר מ- HD, ויציג תמונה ב- 600p (כלומר 1024x600) במקום 720p (כלומר 1280x720).

הטיעון הוא שהקונסולות בדור הנוכחי, למרות כוחן, לא מסוגלת להחזיק מעמד מול תמונה מפורטת של משחק ב- 1280x720 בקצב רענון מלא של 60Hz. לאנשי Infinity Ward חשוב מאוד שקצב המשחק לא יירד מתחת ל- 60Hz, ולכן הם החליטו לוותר קצת בתחום הרזולוציה.

הבעיות הללו, כמובן, לא מופיעות בגרסת המחשב- בעלי מחשבים יוכלו לתפור לעצמם את הרזולוציה שהם מעדיפים, ומי שברשותו מחשב חדש יחסית יוכל להנות מגרפיקה באיכות גבוהה יותר מאשר על הקונסולות.

אגב, לא בטוח שמדובר בחדשות רעות- גם שני המשחקים הקודמים בסדרת Call of Duty עבדו על הקונסולות ב- 600p במקום ב- 720p. מישהו שם לב?

תמונה
נערך לאחרונה על ידי atb ב 30/07/2009 12:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73347
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #2 

זה משהו שמי שאין לו קונסולה לעולם לא יבין, הרזולוציה היא פקטור מישני בהנאה ממישחק. רב המשחקים היום בקונסולות רצים "רק" ב 1280x720 שכל מחשב סביר/חדש יכול להריץ כבר יותר מזה עם AA וכו' (הכרטיס מסך שלי כבר בן שנתיים ומריץ כל משחק ב 1600X1200 לדוגמא), ועדיין רב המשחקים מבחינתי הרבה יותר מהנים בקונסולה. יש מעט מאוד משחקים שהייתי בוחר לשחק במחשב, ויש כאלו שמותאמים כרגע רק למחשב (בעיקר משחקי אסטרטגיה), אבל הרזולוציה מבחינתי מעולם לא היית השיקול המרכזי בבחירה הזו.

זוכרים את GTA IV? סיימתי אותו ב PS3 הרבה לפני שהוא יצא במחשב. אחרי שהוא יצא במחשב ניסיתי אותו גם שם רק לשם ההשוואה וזה פשוט לא היה אותו דבר בלשון המעטה. זו הדוגמא המובהקת לכך שרזולוציה זה לא הכל במשחקים.

atb פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 482
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #3 

Huber כתב:זה משהו שמי שאין לו קונסולה לעולם לא יבין, הרזולוציה היא פקטור מישני בהנאה ממישחק. רב המשחקים היום בקונסולות רצים "רק" ב 1280x720 שכל מחשב סביר/חדש יכול להריץ כבר יותר מזה עם AA וכו' (הכרטיס מסך שלי כבר בן שנתיים ומריץ כל משחק ב 1600X1200 לדוגמא), ועדיין רב המשחקים מבחינתי הרבה יותר מהנים בקונסולה. יש מעט מאוד משחקים שהייתי בוחר לשחק במחשב, ויש כאלו שמותאמים כרגע רק למחשב (בעיקר משחקי אסטרטגיה), אבל הרזולוציה מבחינתי מעולם לא היית השיקול המרכזי בבחירה הזו.

זוכרים את GTA IV? סיימתי אותו ב PS3 הרבה לפני שהוא יצא במחשב. אחרי שהוא יצא במחשב ניסיתי אותו גם שם רק לשם ההשוואה וזה פשוט לא היה אותו דבר בלשון המעטה. זו הדוגמא המובהקת לכך שרזולוציה זה לא הכל במשחקים.
...
מסכים איתך בהחלט. חווית המשחק בקונסולה הרבה יותר מהנה פי 10 ממחשב.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

atb כתב:מסכים איתך בהחלט. חווית המשחק בקונסולה הרבה יותר מהנה פי 10 ממחשב.
...
מאוד תלוי במשחק.
אני אוהב בעיקר RTS ו RPG, שניהם זמן אמת - שני סגנונות שהרבה יותר קל ומהנה לשחק במחשב (שילוב מקלדת ועכבר).

זו גם הסיבה העיקרית שאין לי קונסולה...

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #5 

למי אכפת בכלל ? ?
וד"א זה סתם נובע מעצלנות של activision ומלחץ להוציא את המשחק מהר מהר , שלא יבלבלו בשכל על החולשה של הקונסולות.
עובדה שgow ירוץ על הps3 ב1080p ...ואני בטוח שיש עוד דוגמאות. פשוט הם עושים תכנון מאוד פשטני והוא לא מתאים לקונוסלות אלא למחשב ששם היוזר עצמו קובע את רמת הגרפיקה , כדי להריץ משחק ב1080p צריך להשקיע ולפתח אותו בהתאם לקונסולה שאליו הוא יוצא וזה אין להם כוח לעשות.
uncharted 2 לא רץ ב1080p ?
gta?
בקיצור , סתם עצלנים ובכל מקרה זה לא כל כך קריטי .

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

אוריאל כתב:למי אכפת בכלל ? ?
וד"א זה סתם נובע מעצלנות של activision ומלחץ להוציא את המשחק מהר מהר , שלא יבלבלו בשכל על החולשה של הקונסולות.
עובדה שgow ירוץ על הps3 ב1080p ...ואני בטוח שיש עוד דוגמאות. פשוט הם עושים תכנון מאוד פשטני והוא לא מתאים לקונוסלות אלא למחשב ששם היוזר עצמו קובע את רמת הגרפיקה , כדי להריץ משחק ב1080p צריך להשקיע ולפתח אותו בהתאם לקונסולה שאליו הוא יוצא וזה אין להם כוח לעשות.
uncharted 2 לא רץ ב1080p ?
gta?
בקיצור , סתם עצלנים ובכל מקרה זה לא כל כך קריטי .
...
עצלנים? עצלנים!?
Infinity Ward שיצרה גם את המנוע של המשחק מאפס וגם את המשחק עצמו, הביאה עם COD4 את אחד המשחקים הכי מרשימים גרפית שנראו על הקונסולות והמחשב בזמנו. והם הצליחו להביא חוויה מצוייינת וכמעט זהה גם על הקונסולות וגם על מחשבים אישיים שהם לא בהכרח מפלצות חומרה - משהו שהרבה מאד מפתחים נכשלים בו כשהם עוברים מחומרה אחת לאחרת. הדבר האחרון שאפשר לקרוא להם זה עצלנים.

זה נכון למשחק יש חסרונות, ובניגוד לHuber tני חושב שרזולוציה זה דבר משמעותי, ושמן הסתם אפשר לשים לב למשחקים שרצים ב600P לעומת 720P - זה נראה פחות טוב בגלל המתיחה ולא יעזור שמוסיפים AA למשחק.
אבל זה עניין של פשרות: משחקי COD רצים ב600P אבל הם מביאים תנועה חלקה ב-60 פריימים בשניה שנראית מדהים על המסך - וזה משהו שבסופו של דבר תורם הרבה יותר לאיך שהמשחק נראה מאשר עוד כמה פיקסלים. COD4 הוא גם משחק שיודע להסתיר טוב את החסרונות שלו ולנצל את היתרונות שלו בשביל להיראות מעולה: המון אפקטים של פיצוצים, חלקיקי עפר, עשן, אפקטים ואווירה של מלחמה שמסיטים את המבט מהחסרונות שלו, ככה שבדרך כלל אתה לא תשים לב לטקסטורות קצת מרוחות, טשטוש שנובע ממתיחה של תמונה, מודלים לא מפורטים וכדומה. קילזון 2 למשל למד מCOD4 הרבה בקטע הזה של להסתיר את החולשות ולהבליט את היתרונות. וגירס עשה את זה עוד קודם.
יש הרבה משחקים שמבחינה טכנית נראים יותר טוב מCOD4 (למשל קרייסיס), אבל כשאנשים משחקים בהם הם יגידו לך שהם נהנו יותר מאיך שCOD נראה. זה בגלל שכשאתה משחק במשחק אתה לא מפרק הכל לגורמים וסופר קווים של רזולוציה, אלא מסתכל על העסק כמכלול.

אגב, כדאי שלא תטעה: אנצרטד לא רץ ב1080P אלא ב720P, וGTA4 בטח שלא (למעשה על הPS3 הוא רץ ברזולוציה נמוכה מ720P). וGOW3 עוד לא יצא אבל כדאי לזכור שני דברים לגביו:
1) גם הוא עדיין לא רץ ב1080P ואני בספק אם הוא יצליח להגיע לזה למרות שהם אמרו שזו שאיפה שלהם. 1080P מצריך בערך פי 4 כח עיבוד מ720P וזה משהו שלקונסולות קשה לספק אם לא עושים פשרות בהרבה מאד דברים אחרים.
2) GOW3 לא מתיימר להציע 60 פריימים בשניה כמו COD4 אלא רק 30. משחק בסגנון של GOW שכן מתיימר להציע 60 פריימים בשנייה הוא Dante's Inferno, ואם תראה תמונות שלו תבין איזה הקרבות הם היו צריכים לעשות בגרפיקה בשביל זה.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #7 

גולמר היקר
ראשית אני אבהיר משהו , cod 4 הוא לדעתי אחד המשחקים שטובים שיצאו בשנים האחרונות (ואת זה אני אומר בתור שחקן קונסולות)
יותר טוב מאנריל יותר טוב מרזיסטנס (משניהם) ויותר טוב מקילזון.אני חורש את המשחק הזה יום וליל כבר שנה
דבר שני , אני דווקא מסכים שרזולוציה זה לא דבר קריטי.
בנוסף לגבי אנצ'רטד שתיים שאלתי אם הוא רץ ב1080p .לא קבעתי עובדה.
לגבי gta הקופסא שלו כרגע ביד שלי וכתוב עליו שהוא תומך ב720p 480p 1080p .
אני לא טוען שהcod החדש לא יהיה יפה כי לדעתי הוא יהיה מדהים אבל אני בטוח שהם יכלו לעשות הרבה יותר ממה שהם עושים לגבי הגרפיקה כי אין שום סיבה שהוא לא ירוץ לפחות ב720p כמו רזיסטנס 2 שהגרפיקה שלו מדהימה , גם אם הוא רץ ב60fps

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #8 

לגבי GTA:
תומך ב1080p => הקונסולה יודעת להוציא אותו ברזולוציה הנתונה אחרי שהיא מותחת את התמונה
רץ ב1080P => המשחק עצמו רץ ב1080P בלי מתיחה
אלו שני דברים שונים. GTA4 "תומך" בכל הרזולוציות האלו, אבל רץ בפועל ב640P בלבד על הPS (או 720P בגרסת הX360).

לגבי "אין סיבה שהוא ירוץ ב720p כמו רזיסטנס 2". דווקא יש סיבה מאד חשובה: המשחק מייצר פי 2 פריימים בכל שניה מרזיסטנס 2.
רזיסטנס 2 מייצר 30 פריימים בשניה ברזולוציה של 720 על 1280 פיקסלים = 27,648,000 פיקסלים בשניה
COD מייצר 60 פריימים בשניה ברזולוציה של 600 על 1024 פיקסלים = 36,864,000 פיקסלים בשניה
אתה יכול לראות כבר כאן שהמנוע של COD צריך לעבוד הרבה יותר קשה כי כל שניה הוא דוחף למסך שלך כמעט 10 מיליון יותר פיקסלים בשניה ממה שרזיסטנס 2 נותן לך - ואתה בעצם דורש שהם יעשו יותר ויתנו לך עוד 20 מיליון פיקסלים לעומת מה שאתה מקבל עכשיו - וכל זה למרות שמדובר במשחק מולטיפלטפורם שצריך להתחשב בחסרונות של הPC, של הX360 ושל הPS3 ולהתאים את עצמו לכולם.

כמה משחקי FPS שרצים על הPS3 ומספקים גם רזולוציה של 720P וגם 60 פריימים בשניה אתה מכיר? אני חושב שהדרישות שלך קצת בשמיים, ולקרוא למפתחים "עצלנים" זה מוגזם.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”