מחפש חוות דעת לסאב וופר - VE28S Cerwin Vega
הי,
המערכת מורכבת מהאלמנטים הבאים:
1. רמקולים קדמיים (רצפתיים) של חברת Kef
2. סנטר ורמקולים אחוריים של Cerwin Vega
3. רסיבר (ישן בן 10) של חברת YAMAHA ואני רוצה להחליף אותו ל - DENON 1909/1910
4. פלזמה של "PIONEER 42
5. אני רוצה להוסיף גם מזרים מדיה לחבורה...
הכל נמצא אצלי בסלון שהוא יחסית מאוד גדול 4 מ' * 7 מ'
כמו שציינתי בכותרת אני מעוניין להוסיף את הסאב וופר של VE28S Cerwin Vega
בנוסף ראיתי שמדובר בשני וופר קטנים "8 ולא אחד גדול ורציתי לדעת מה ההבדל בין סאב וופר שמורכב
משני וופרים קטנים, לאחד שמורכב עם אחד גדול?
ראיתי גם שהסאב וופר הזה מאפשר חיבור ישיר אליו של הרמקולים הקדמיים ואז חיבור לרסיבר, והבנתי שזה
מאפשר שליטה וחלוקה טובה יותר של הבאסים בין הרמקולים השונים.
השאלה שנשאלת עכשיו האם הסאב וופר של VE28S Cerwin Vega מתאים לי?
המערכת מורכבת מהאלמנטים הבאים:
1. רמקולים קדמיים (רצפתיים) של חברת Kef
2. סנטר ורמקולים אחוריים של Cerwin Vega
3. רסיבר (ישן בן 10) של חברת YAMAHA ואני רוצה להחליף אותו ל - DENON 1909/1910
4. פלזמה של "PIONEER 42
5. אני רוצה להוסיף גם מזרים מדיה לחבורה...
הכל נמצא אצלי בסלון שהוא יחסית מאוד גדול 4 מ' * 7 מ'
בנוסף ראיתי שמדובר בשני וופר קטנים "8 ולא אחד גדול ורציתי לדעת מה ההבדל בין סאב וופר שמורכב
ראיתי גם שהסאב וופר הזה מאפשר חיבור ישיר אליו של הרמקולים הקדמיים ואז חיבור לרסיבר, והבנתי שזה
השאלה שנשאלת עכשיו האם הסאב וופר של VE28S Cerwin Vega מתאים לי?
zsela כתב: הכל נמצא אצלי בסלון שהוא יחסית מאוד גדול 4 מ' * 7 מ'
בתאוריה, 2 וופרים של 8" יתנו בס יותר הדוק ויותר מהיר משל וופר של 12". אבל זה תלוי בקונפיגורציה של הסאב (BANDPASS, TL וכו'). סאב של 12" יתן באס יותר עמוק, אבל יותר איטי בתגובה שלו.
כל סאב, גם הזולים ביותר מאפשרים פונקציה זו.
השאלה שנשאלת עכשיו האם הסאב וופר של VE28S Cerwin Vega מתאים לי? זו שאלה סוביקטיבית לחלוטין - לדעתי האישית, סאב של 12" או 13" יתן לך בראש הרבה יותר מאשר הסאב ששאלת עליו. לא ציינת תקציב, אבל סאבים של SVS, וולודיין, REL, יתנו לך בס שלא תשכח....
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46384
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
וופר קטן יותר לא יהיה בהכרח "מהיר" יותר מוופר גדול יותר. מה שמשפיע על המהירות של הוופר הינו אחד מערכי ה Small Parameters, ה Le, אשר נקבע לפי מבנה ה Motor. ככל שערך ה Le קטן יותר, הוא יהיה מהיר יותר.
הנושא הזה יותר משמעותי בתחום ה DIY של רמקולים, לא עבור רמקולים מוכנים בהם ערכי ה Small Parameters לרוב חסויים.
הנושא הזה יותר משמעותי בתחום ה DIY של רמקולים, לא עבור רמקולים מוכנים בהם ערכי ה Small Parameters לרוב חסויים.
הי,
את האמת, לא הבנתי כלום ממה שכתבת.
אין לי חס וחלילה תלונה אליך זה פשוט אני שלא מבין בשפה הטכנית שכתבת.
אשמח לקבל תשובה "בעברית פשוטה" האם הסאב וופר הזה מתאים לי לאור הנתונים שרשמתי לגבי סוג המערכת
שאליה הוא יהיה מחובר ולגודל הסלון.
בנוסף אשמח לקבל התייחסות לחיבור ישיר של הרמקולים קודם כל לסאב וופר ואח"כ חיבור לרסיבר מהסאב.
תודה למגיבים.
את האמת, לא הבנתי כלום ממה שכתבת.
אין לי חס וחלילה תלונה אליך זה פשוט אני שלא מבין בשפה הטכנית שכתבת.
אשמח לקבל תשובה "בעברית פשוטה" האם הסאב וופר הזה מתאים לי לאור הנתונים שרשמתי לגבי סוג המערכת
שאליה הוא יהיה מחובר ולגודל הסלון.
בנוסף אשמח לקבל התייחסות לחיבור ישיר של הרמקולים קודם כל לסאב וופר ואח"כ חיבור לרסיבר מהסאב.
תודה למגיבים.
אני לא מבין למה אתה נעול על הסאב הזה?
אם החדר שלך מלא בציוד כבד - ארונות, וילונות וכו', לדעתי האישית הסאב יהיה קטן על הסלון שלך.
הסאב אמור להיות מחובר ישירות לרסיבר, בלי גישורי רמקולים דרכו. בגישור משתמשים רק כשיש סטיליטים, כך שהתדרים הנמוכים בכלל לא יכנסו לרמקולים, אלא רק לסאב.
נ.ב. לא שמעתי את הדגם הספציפי הזה של הסאב.
נ.נ.ב מה התקציב שלך?
אם החדר שלך מלא בציוד כבד - ארונות, וילונות וכו', לדעתי האישית הסאב יהיה קטן על הסלון שלך.
הסאב אמור להיות מחובר ישירות לרסיבר, בלי גישורי רמקולים דרכו. בגישור משתמשים רק כשיש סטיליטים, כך שהתדרים הנמוכים בכלל לא יכנסו לרמקולים, אלא רק לסאב.
נ.ב. לא שמעתי את הדגם הספציפי הזה של הסאב.
נ.נ.ב מה התקציב שלך?
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
הי,
א. אני לא נעול על הסאב וופר הזה!
ב. אשמח לקבל המלצות לסאב וופר אחר שיכול להתאים למערכת שיש לי ולגודל הסלון.
ג. אין לי בסלון ארונות ווילונות והוא בכלל לא עמוס. יש בו מערכת סלון לישיבה + שולחן + מזנון.
ד. התקציב שלי עבור סאב וופר הוא עד 3,500 ש"ח.
ה. למה רמקולים רצפתיים לא יכולים / צריכים להיות מחוברים ישירות לסאב וופר (בהנחה שקיימת אפשרות כזו)
על מנת לחלק את התדרים הנמוכים בצורה טובה / יעילה בניהם?
תודה.
א. אני לא נעול על הסאב וופר הזה!
ב. אשמח לקבל המלצות לסאב וופר אחר שיכול להתאים למערכת שיש לי ולגודל הסלון.
ג. אין לי בסלון ארונות ווילונות והוא בכלל לא עמוס. יש בו מערכת סלון לישיבה + שולחן + מזנון.
ד. התקציב שלי עבור סאב וופר הוא עד 3,500 ש"ח.
ה. למה רמקולים רצפתיים לא יכולים / צריכים להיות מחוברים ישירות לסאב וופר (בהנחה שקיימת אפשרות כזו)
על מנת לחלק את התדרים הנמוכים בצורה טובה / יעילה בניהם?
תודה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46384
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
zsela,
ב. בדוק את ה Axiom EP350 v3.
ה. יש 2 דרכים נפוצות כיום לשילוב סאב במערכת ביתית, הראשונה הינה שרשור הרמקולים דרך הסאב כפי שהצעת. בדרך זו, מגדירים את הרמקולים הקדמיים כגדולים, הרסיבר\Pre מעביר את כל הסיגנל אל הסאב, הסאב מסנן כל מה שמתחת לתדר מסויים אצלו ומעביר את הסיגנל חף מתדרים אלו לרמקולים הקדמיים.
דרך שנייה, הינה שימוש ביציאת ה Pre ברסיבר שנקראת LFE אשר כבר מכילה את הסיגנל המתאים עבור הסאב, ללא שימוש בקרוס המובנה שלו.
לאחר שתרכוש סאב, תתנסה ב 2 הדרכים. כבר שמעתי על מקרים בהם אנשים דיווחו כי העברת הרמקולים דרך הסאב העניקה להם תוצאות טובות יותר מאשר השארת המטלה הזאת בצד של הרסיבר. מצד שני, הגדרת התצורה כאשר משתמשים ב LFE, הרבה יותר נוחה.
ב. בדוק את ה Axiom EP350 v3.
ה. יש 2 דרכים נפוצות כיום לשילוב סאב במערכת ביתית, הראשונה הינה שרשור הרמקולים דרך הסאב כפי שהצעת. בדרך זו, מגדירים את הרמקולים הקדמיים כגדולים, הרסיבר\Pre מעביר את כל הסיגנל אל הסאב, הסאב מסנן כל מה שמתחת לתדר מסויים אצלו ומעביר את הסיגנל חף מתדרים אלו לרמקולים הקדמיים.
דרך שנייה, הינה שימוש ביציאת ה Pre ברסיבר שנקראת LFE אשר כבר מכילה את הסיגנל המתאים עבור הסאב, ללא שימוש בקרוס המובנה שלו.
לאחר שתרכוש סאב, תתנסה ב 2 הדרכים. כבר שמעתי על מקרים בהם אנשים דיווחו כי העברת הרמקולים דרך הסאב העניקה להם תוצאות טובות יותר מאשר השארת המטלה הזאת בצד של הרסיבר. מצד שני, הגדרת התצורה כאשר משתמשים ב LFE, הרבה יותר נוחה.