מה עושים אם אין קליטה בבית?
-
pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
בשעה טובה עברנו לבית שלנו החדש, ואין קליטה (למעט מקומות מסוימים).
הפתרון שהוצע לנו ע"י סלקום זה שהשיחה הנכנסת מגיעה לטלפון הקבוע, הפתרון נראה לי די מוזר כי א. אם אין לי טלפון נייח וב. מה אם אני רוצה לחייג מהבית מהסלולרי (חבילת משפחה וכו').
מישהו יודע על פתרונות אחרים שניתן לעשות?
תודה
רועי
הפתרון שהוצע לנו ע"י סלקום זה שהשיחה הנכנסת מגיעה לטלפון הקבוע, הפתרון נראה לי די מוזר כי א. אם אין לי טלפון נייח וב. מה אם אני רוצה לחייג מהבית מהסלולרי (חבילת משפחה וכו').
מישהו יודע על פתרונות אחרים שניתן לעשות?
תודה
רועי
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3326
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
ישנו גם פתרון של בקשת אנטנה קטנה לחלון הבית. כמובן שצריך לזכור שזה ממש לא פתרון אידאלי ובטוח.
לאורנג' יש אפשרות של שיחה מהנייח, ממליץ לך לברר בקשר לזה אם אתה לא שולל אפשרות של מעבר ספק סלולרי.
הבעיה האחרת מעבר לזמינות שלך היא שיש מחקרים שמראים שדווקא כשאין בסביבה אנטנות סלולריות והקליטה די קשה, כמות הקרינה שעוברת גדולה פי כמה ממקום שיש בו אנטנות סלולריות קרובות (השידור בעוצמה גדולה יותר על מנת לגשר על פער חוסר הקליטה)
לאורנג' יש אפשרות של שיחה מהנייח, ממליץ לך לברר בקשר לזה אם אתה לא שולל אפשרות של מעבר ספק סלולרי.
הבעיה האחרת מעבר לזמינות שלך היא שיש מחקרים שמראים שדווקא כשאין בסביבה אנטנות סלולריות והקליטה די קשה, כמות הקרינה שעוברת גדולה פי כמה ממקום שיש בו אנטנות סלולריות קרובות (השידור בעוצמה גדולה יותר על מנת לגשר על פער חוסר הקליטה)
אלי חבוש
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
נראה לי שעדיף לשים את האנטנה הקטנה..
זה מה שעשו אצל דוד שלי - וזה אכן עוזר - ועדיף כנראה שהעוצמת שידור תהיה רחוקה מהראש - כמו שאלי אמר.
מה שכן - אני רק יכול לשער - שעוצמה של אנטנה כזו היא נמוכה למדיי - שכן היא לא צריכה לעבוד באותן עוצמות כמו של אנטנה רגילה של סלולרי.
זה מה שעשו אצל דוד שלי - וזה אכן עוזר - ועדיף כנראה שהעוצמת שידור תהיה רחוקה מהראש - כמו שאלי אמר.
מה שכן - אני רק יכול לשער - שעוצמה של אנטנה כזו היא נמוכה למדיי - שכן היא לא צריכה לעבוד באותן עוצמות כמו של אנטנה רגילה של סלולרי.
מבדיקה שעשיתי, במידה ואתה רוצה לעזוב את החברה עקב בעיות קליטה, הם לא יכולים לחייב אותך בכנס יציאה במידה ואתה נמצא בהתחייבות.pup26 כתב:אנחנו בסלקום ואורנג'......
מעוד שהיום כשיש נייוד מספרים כל אחד יכול להישאר עם המספר שלו.
-
pup26
-
- חבר ותיק

תודה אבל לא רלוונטי לגבי לעזוב את החברה הסלולרית, בנוסף בעיית הקליטה היא גם בכל החברות.udi13 כתב:מבדיקה שעשיתי, במידה ואתה רוצה לעזוב את החברה עקב בעיות קליטה, הם לא יכולים לחייב אותך בכנס יציאה במידה ואתה נמצא בהתחייבות.pup26 כתב:אנחנו בסלקום ואורנג'......
מעוד שהיום כשיש נייוד מספרים כל אחד יכול להישאר עם המספר שלו....
לשיקולךpup26 כתב:תודה אבל לא רלוונטי לגבי לעזוב את החברה הסלולרית, בנוסף בעיית הקליטה היא גם בכל החברות.udi13 כתב:מבדיקה שעשיתי, במידה ואתה רוצה לעזוב את החברה עקב בעיות קליטה, הם לא יכולים לחייב אותך בכנס יציאה במידה ואתה נמצא בהתחייבות.pup26 כתב:אנחנו בסלקום ואורנג'......
מעוד שהיום כשיש נייוד מספרים כל אחד יכול להישאר עם המספר שלו.......
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בזמנו היו פתרונות של נקודות גישה (REPEATERS) ביתיים.
האם יש פתרון צד שלישי לזה?
האם יש פתרון צד שלישי לזה?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
הייתה לנו את אותה הבעיה בבית ההורים, עם אורנג'.
אחרי פנייה בטון קצת כועס, הגיע טכנאי, ראה שעוצמת הקליטה אכן נמוכה בצורה קיצונית, וללא שום ויכוח התקין מגבר על הגג.
המגבר מכסה את שטח הבית בצורה מעולה, מאז - טפו טפו טפו
(אגב, כפי שנכתב למעלה - זה מוריד את רמת הקרינה מהמכשירים עצמם)
אחרי פנייה בטון קצת כועס, הגיע טכנאי, ראה שעוצמת הקליטה אכן נמוכה בצורה קיצונית, וללא שום ויכוח התקין מגבר על הגג.
(אגב, כפי שנכתב למעלה - זה מוריד את רמת הקרינה מהמכשירים עצמם)
אותה הבעיה שנפתרה בדיוק באותה הדרךuriler כתב:הייתה לנו את אותה הבעיה בבית ההורים, עם אורנג'.
(אגב, כפי שנכתב למעלה - זה מוריד את רמת הקרינה מהמכשירים עצמם)...
אצלנו ברחוב כמעט ואין קליטה של אורנג' בבתים (מעין וואדי)
כבר כמה שנים שיש לנו REPEATER שזה כולל אנטנות בגג, מכשיר קטן ומשדרים (אני חושב שזה השם) בכל קומה,
זה גם מותקן בצורה כזו שזה ממש לא מורגש אצלנו בבית, אחרת "ההנהלה" לא הייתה מאשרת...
טפו טפו טפו זה פתר לנו את הבעיה ובכלל אנחנו "אי" של קליטה ברחוב
אני יכול לצלם את זה לצורך המחשה אם תרצה...
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
למען האמת repeater זה פתרון נקודתי. במקרה ואין קליטה באזור בגודל של רחוב ויותר עדיף להגיע להסכם עם עיריה (או רשות מקומית המתאימה) ולהתקין אתר סלולרי נורמלי באמצע הרחוב אפילו. זה יפתור את בעיות הקליטה, בעיות הקרינה מהמכשירים ויכניס עוד קצת כסף לבעל הנכס, עליו יותקן האתר.
פעם עבדתי בחטיבת ההנדסה של אחת החברות, ותאמינו לי שאתר נורמלי זה פתרון האופטימלי. עכשיו גם מעצבים אותם יפה:)
פעם עבדתי בחטיבת ההנדסה של אחת החברות, ותאמינו לי שאתר נורמלי זה פתרון האופטימלי. עכשיו גם מעצבים אותם יפה:)
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

עוצמת שידור אתר GSM סטנדרתי היא 45dbm זה בערך 20watt (עוצמה הזאת נמדד צמוד לגוף שידור שנמצא בקצה האנטנה). כאשר אתה נמצא מתחת לתורן עם אנטנה עוצמת הנקלטת ע"י המכשיר היא 25dbm- (סימן מינוס לפני המספר).Itay_Pollak כתב:dima_vy ומה עם הקרינה מאתר כזה?...
עוצמת שידור מכשיר טלפון כאשר אין אתר קרוב היא 33dbm (שזה 2watt הצמוידם לראש). עוצמת השידור של טלפון מתחת לאתר היא 5dbm, וככל שתתרחק מהאתר העומות ילכו ויגדלו. במרחק של 100 מטר זה יהיה סביבות 7-10dbm וכך אלה.
מרבית המכשירים איכותיים מסוגלים לקלוט די טוב עד עוצמה של 100dbm- (זה קורה בשכונות בהן התושבים ממש לא רוצים לראות אתרי סלולר, אבל עדיין רוצים לדבר), אבל בזמן הזה הם כבר משדרים במקסימום הספק, וזה כבר לא נראה לי בריא. כך שלרוב אנשים שמתנגדים להקמת אתרי סלולר פשוט יורים לעצמם ברגל (או בראש ליתר דיוק), כי הם עדיין מדברים בטלפונים סלולרים.
על פי כל התקנים המרחק המסוכן בתחום תדרים של סלולר זה כ-5 מטר מסביב לאנטנה עצמה (הכוונה לאנטנה ולא לעמוד עליו אנטנה תלויה:))
תראה את הטבלה בלינק הזה:
http://en.wikipedia.org/wiki/DBm
אני מקווה שזה די ברור שעדיף אתר קרוב אפילו על רפיטר. עוצמת שידור של רפיטר בד"כ 2watt, כאשרזה מתחלק במספר אנטנות בתוך הבית. אבל עדיין עדיף אתר חיצוני, נורמלי, שיודע לעשות בקרת עוצמות שידור וכד'.
בנוסף אתה יכול לראות בטבלה עוצמת שידור של מיקרוגל שנמצא בכל בית לעומת אתר סלולרי, רק שמיקרו נמצא בכל בית, והאתר נמצא מחוץ לבית:)
תסיקו את המסכנות:)
-
pup26
-
- חבר ותיק

ביישוב שלנו ישנה התנגדות תושבים להתקנה של אנטנות סלולריות ולכן רק פתרון של מגבר מקומי יעזור.
דיברתי אתמול עם סלקום ואורנג', אורנג' העבירו את זה לחטיבת ההנדסה שלהם והם יטפלו בזה, סלקום מוכנים בינתיים רק לתת לנו צלצול כפול (שזה מחייג לקו בבית) אז אני עושה להם את המוות עד שיפתרו לי את הבעיה כמו שצריך, לא נראה לי הגיוני שאני לא אוכל להוציא שיחות מהנייד בבית שלי.
דיברתי אתמול עם סלקום ואורנג', אורנג' העבירו את זה לחטיבת ההנדסה שלהם והם יטפלו בזה, סלקום מוכנים בינתיים רק לתת לנו צלצול כפול (שזה מחייג לקו בבית) אז אני עושה להם את המוות עד שיפתרו לי את הבעיה כמו שצריך, לא נראה לי הגיוני שאני לא אוכל להוציא שיחות מהנייד בבית שלי.
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

חבל וזה טעות של התושבים, כי אני מניח שכולם או מרביתם משתמשים בשירותי חברות סלולר, וכמו שאמרתי, פשוט יורים לעצמם ברגל (או בראש):(pup26 כתב:ביישוב שלנו ישנה התנגדות תושבים להתקנה של אנטנות סלולריות....
אולי תראה להם הודעה שלי?:-) עם הסבר מ-wiki:)