האם מחשב בן 3 יצליח להוציא HD ???

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
zoobee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ברשותי מחשב בן 3
AMD ATHLON+3200
כרטיס מסך GFORECE 6200
2 גיגה זיכרון

האם מחשב ותיק זה יצליח להוציא HD דרך יציאת הDVI באמצעות כבל DVI TO HDMI ????
המטרה בעתיד ברגע שמחשב זה יחזיר את נשמתו לבורא לרכוש מחשב מדיה סנטר שיתאים כבר למערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט ,אחרי שהמערכת החדשה "תשתפשף" בשוק.

אני עובר לדירה משלי וכמובן ההוצאות גדולות אני מעדיף להשקיע עכשיו על טלוויזיה LCD ,מערכת סטריאו יש לי (גם אותה בעתיד נשדרג)
האם המחשב הנוכחי יצליח לסחוב עוד כמה חודשים או שאולי שידרוג של חלק אחד יצליח לשפר אותו או שאין מנוס ואני צריך לרכוש HTPC

תודה לעונים
נ.ב אתר נהדר אומנם אני לא פעיל אך נהנה לקרוא את הכתבות ,מאמרים והפורומים

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

יש סיכוי לא רע שיריץ חלק גדול מתכני 720P.
לגבי 1080P, המחשב חלש מדי.
אפשר לפתור את זה ע"י החלפת כרטיס המסך בכרטיס עם יכולת פענוח חומרה של H.264. העלות היא כ-200 ש"ח אם בלוח אם שלך יש חיבור PCI-Express, וכ-400 ש"ח אם יש לך את החיבור הישן יותר של AGP. יש עוד פרטים באגף השדרוגים בשרשור המפרטים המומלצים בראש הפורום.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

zoobee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על המענה המהיר
על איזה כרטיס מסך אתם ממליצים שיתאים לי למחשב ויצליח להריץ 1080P ??

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

צריך לדעת מהו דגם לוח האם שלך, כדי שנוכל לדעת אם יש לך חריץ PCI-Express או AGP עבור כרטיס המסך.

zoobee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

AMD GAM55SLI-S4

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73360
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #6 

מנסיון שלי - מחשב יותר חזק משלך (כפול ליבה אופטרון 180) לא הריץ 1080P חלק. הבעייה נפתרה כפי שהמליץ לך pixies בעזרת האצת חומרה בכרטיס גרפי מתאים (במקרה שלי 8800GTS). במקרה שתחליט ללכת על הפיתרון הנ"ל הנה הת'רד בו לי עזרו חברי הפורום בפיתרון הבעייה:

http://www.hometheater.co.il/vt89715.DX ... AA-8800GTS

עריכה - אני רואה שהלוח שלך הוא לוח AM2, למה שלא תשדרג מעבד וזהו? הרבה יותר יעיל. מעבד חדש יותר בהחלט יריץ לך כל 1080P בהצלחה מרובה ובגלל שמעבד עושה עוד דברים חוץ ממשחקים והאצת DVXA לטעמי שידרוג מעבד הוא הפתרון החכם יותר - במיוחד ששידרוג מעבד לא יצריך אותך להתקין תוכנות מיחדות ולהגדיר הגדרות מיוחדות. הנה רשימת מעבדים הנתמכים בלוח שלך, נרארה לי שה 7850 הוא המעבד שיתאים לצרכיך:

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... #anchor_os

zoobee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

OK כמה עולה כרטיס שתומך בH.264 והאם המפרט שלי יתאים לו ?
עריכה- ברגע שאני מגיע למצב שאני צריך לשדרג את זה ולשדרג את ההוא כבר עדיף לקנות מחשב HTPC חדש
השאלה שלי הייתה האם אני יכול בסכום של מקסימום 500 שקל לדחות את קניית המחשב החדש עד שחלונות 7 תתבסס בשוק ואז אני אקנה מחשב על .. :-)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

הכל כמובן זה שאלה של מחיר. אם מדובר בפתרון זמני לקראת קנייה של HTPC חדש מתישהו, אז הפתרון של כרטיס מסך עדיף וזול יותר. וחדשות טובות - ללוח האם שלך יש חריץ PCI-Express, שזה אומר - כרטיס זול יותר.
כאן יש פירוט לדוגמא של כרטיסים שאתה יכול לרכוש, בחלק הראשון (השדרוגים):
http://www.hometheater.co.il/vt84633

zoobee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

ידידי תודה רבה על העזרה ...
כאשר אני יעבור לדירה וארכוש מסך LCD FHD 42" אני אשדרג את כרטיס המסך ונקווה לטוב
במידה והשדרוג לא יעזור לא יהיה מנוס מלרכוש מחשב HTPC ואותו כבר נתאים גם למשחקים ...
עריכה- מה עדיף ג'י פורס או ATI עבור מדיה סנטר ?
Sapphire ATI Radeon HD4350 512MB PCIe יעשה את העבודה ? או שכדי להוציא עוד כמה "זוזים" עבור משהו טיפלה יותר מתקדם ?

שוב תודה

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #10 

אני שידרגתי את המחשב שלי ב
Sapphire ATI Radeon HD4350 512MB PCIe
ואני ממש מרוצה... ההתקנה היתה חלקה והוא מצליח להריץ עכשיו את כל ה HD שאני רוצה... ויש לי מחשב דגם אחד לפניך...
בהצלחה
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20184
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

בעיקרון יש שני דברים.
אם אתה צריך אפשרות להוציא דאונד דרך HDMI, אז לך על ATI
אם לא, אז עדיף NVIDIA, כי נכון לעכשיו לפחות הפיענוח בחומרה על הכרטיסים שלהם תומך ביותר תכנים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

TheCoolest - יש לך אסמכתה לזה? כי למיטב זיכרוני זה בדיוק הפוך (אם אני לא טועה ב ATI יש VC1 ובנווידיה לא, אבל זה רק מזיכרון ממאמר שקראתי).

לפותח הת'רד, המחשב שלך נחשב עדיין עדכני, אני עדיין חושב שהחלפת המעבד תהיה אופציה הרבה יותר חכמה, מעבד חדש יותר יהפוך את המחשב שלך לחזק יותר בכל רמה ולא רק בניגון סרטים וימנע ממך את הצורך להתקין תוכנות שמתמחות בהאצת חומרה במאיץ הגרפי והתעסקות עם הגדרות על גבי הגדרות. שיקול שלך.

zoobee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

Huber תודה על העזרה ועל העצה ...אני מעדיף להשקיע עכשיו 200-300 שקל על כרטיס מסך ולראות אם זה יעשה את העבודה .
במידה ולא אני אשקול להחליף מחשב ולקנות HTPC (הרי זאת התוכנית המקורית - לקנות מדיה סנטר בטווח מקסימלי של שנה). בלי קשר הכרטיס מסך הנוכחי שלי עייף (וזה בלשון המעטה) GFORCE 6200 ,כך שהחלפת כרטיס מסך היא הכרחית ללא קשר למדיה סנטר .
בזמן הקרוב אני מתכנן לרכוש LCD וברגע שאני אחבר את כל המערכת אני אקבל אינדקציה הכי טובה .

(b)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #14 

Huber,
למען האמת גם אני ההיתי מופתע לשמוע אבל אחרי חיפוש קטן בגוגל מצאתי את התוצאות הנ"ל.
הבעיה היא שאכן ATI יודעים לפענח גם VC1 אבל פיענוח של H264 בפרופילים שהם לא 4.1 פשוט לא יפוענחו ע"י הכרטיס עם מדובר בATI. ממה שהבנתי אחרי עדכונים לדרייברים של NVIDIA הם כן תומכים ביותר פרופילים עם כל מיני הגדרות שבהן הDXVA של ATI לא תומך.
העיניין שגם במקרה של ATI הבעיה היא תוכנתית ולא חומרתית, כך שאם ATI היו רוצים להוסיף תמיכה לפרופילים נוספים כל מה שהיה נדרש זה עדכון דרייבר לכ.מסך.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

לא ידעתי, אבל קח בחשבון שהרב המכריע של הסרטים ברשת (בהנחה שאת המוריד ממקורות אמינים ו"מסודרים") יהיו ב 4.1 לפי חוקי הסצנה.

zoobee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

TheCoolest
חשבתי לקנות את Sapphire ATI Radeon HD4350 512MB PCIe כאשר מישהו בפורום ציין שהוא "עושה את העבודה"
על איזה כרטיס מסךNVIDIA אתה ממליץ בטווח המחירים של עד 400שקלים אשר יתאים למחשב שלי כמובן ???

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #17 

GF 9400 יתאים.

zoobee פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

תודה רבה חביבי 8)
אני אקנה את Gigabyte NVIDIA GeForce 9400GT 1024MB DDR2 עדיף להשקיע 310 שקל לפני שמחליפים מחשב שלם

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

בפעם השלישית - מי דיבר על מחשב שלם? הרי אמרתי לך שאתה יכול לשדרג רק מעבד, לא? אני עדיין חושב שאתה עושה טעות, המחשב שלך עדיין בפלטפורמה עכשוית (AM2) מה שמאפשר לך להשיג מעבדים ממש חזקים - אבל הי, החלטה שלך.

http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=2159

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #20 

Huber, בנוסף לעלות הטיפה גבוהה יותר, שדרוג מעבד זה קצת מסובך מעשית. צריך לשים משחה חדשה, ולא תמיד זה טריוויאלי לפתוח את התופסנים של התושבת. לפעמים צריך עזרה של טכנאי מחשבים/אלקטרוניקה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”