בקרוב חקירת הגבלים העסקיים באירופה+ארהב נגד אפל ?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #1 

אין ספק שאפל הפעם דרכו על אחד הבייבים החזקים ביותר בתחום התקשורת. הם חוסמים באופן אקטיבי את GOOGLE VOICE, הפרוייקט החדש של גוגל.

למי שלא מכיר, הרעיון הוא לקבל מגוגל מספר טלפון חדש (בלוק של מיליון מספרים נרכשו בארה"ב על ידי גוגל לצורך זה). כאשר מתקשרים למספר שלך, אתה יכול לשלוט איזה מהמכשירים שלך יצלצלו - המחשב, הסלולר, הטלפון שלך בבית, המכשיר VOIP שלך, וכו'. בגלל שהם הקימו בעצם רשת פנימית שלהם מבוססת VOIP והעלימו כל העקבות של איפה אתה עונה, איך ואיפה אתה נמצא - זה אחד הפרוייקטים המשמעותיים ביותר בתחום הטלקום של השנים האחרונות. בנוסף, גוגל יאפשרו מענה קולי (VOICE MAIL), עם TRANSCRIBING, אפשרות של VISUAL VOICEMAIL, שיחות זולות בתוך ארה"ב (מסכנים סקייפ) ומחוצה לה (מסכנים סקייפ) ו-SMS חינמי...

בקיצור, זה האיום המשמעותי ביותר לחברות הסלולר ולחברות התקשורת מאז המצאת האינטרנט...

כמובן שלדבר הזה צריך FRONT END, וגוגל ייצרו אותו בתצורת אפליקציה לאייפון שבעצם מוסיפה גירסאות משלה למסכי ה-SMS, טלפון ו-VOICEMAIL של הטלפון עצמו...

אפל דחו את האפליקציה (בטענה מגוכחת שזה משכפל פונקציונליות של הטלפון עצמו, כנגד חוקי ה-SDK - מגוחך מכיוון שיש המון אפליקציות היום של דפדפנים, קוראי דואל, SMS וכו' - שעושים בדיוק דברים כאלה, אבל לא קוראים להם גוגל). אפל גם משכה החוצה סדרת אפליקציות של מפתחי GV, אשר עושות פחות או יותר אותו דבר.

בעצם, אפל התקפלה לדרישות השותפה שלה בארה"ב: AT&T שהיא צפוייה להיות המפסידה הגדולה בכל הסיפור כי GOOGLE VOICE מתחרה בה.

זה מעלה את השאלה העקרונית, האם אפל משתמשת בכח שלה בכדי למנוע תחרות הוגנת. לדעתי אין בכלל ספק כאן שהתשובה היא חיובית. אפל משכה לא רק אפליקציות של גוגל, אלא לא מעט אפליקציות שפשוט לא מצאו חן בעיניה, אישרה ומנעה אפליקציות באופן שרירותי לחלוטין.

דוגמאות לדורסנות אפשר למצוא בכל מקום. עדכון ה-iTunes למניעת השימוש ב-Palm Pre זו דוגמא קלסית שהרי iTunes היא חנות המדיה הגדולה ביותר בעולם וחסימה של נגן ספציפי ממנה זה בדיוק ההגדרה של מה שרשות הגבלים עסקיים צריכה למנוע.

אפליקציות כמו GOOGLE LATITUDE גם נחסמו ומומשו כעת כ-WEB APPS (שאוי ואבוי אם אפל יחסמו כי זה יהיה הסוף שלהם מבחינתי). גם GOOGLE VOICE ימומש כך, אבל זו בדיחה עצובה שכך הם עושים.

אפליקציות כמו צ'אט שנראה יותר מדי דומה ל-SMS של אפל גם נדחו. יש אפליציות כמו WAZE שכבר תקועות שבועות בהמתנה לאישור השרירותי של האח הגדול.

ממיקרוסופט מעולם לא ראינו שהם חסמו מדפדפן אחר מלרוץ על המערכת שלהם. אוקיי, אז המערכת באה עם דפדפן מובנה. זה הרבה יותר גרוע כשאתה חוסם שירותים של חברה מתחרה.

כל נושא הפורנו שנחסם לחלוטין באייפון הוא גם מצחיק. אפשר להגיע לכל דבר היום דרך הדפדפן - אז על מי בדיוק הם עובדים?

הם לא עוצרים בזה. הם חוסמים VOIP מלעבוד על גבי רשת 3G, חסימת TETHERING, ואפילו חסימת תעבורת וידאו של SLING (למרות ש-YOUTUBE עובד!) וכו' - דברים שקיימים בעצם בכל מכשיר אחר, נחסמים באייפון בעיקר כי ה-CARRIERS (ובראשם AT&T) חוששים מה זה יעשה לרשת הלא יציבה ממילא שלהם.

האירוניה היא שבמידה רבה האפליקציות של גוגל (מפות, דואל, יוטיוב) הן אלה שעזרו לאייפון להגיע למקום שלו. השיתוף ההדוק בין החברות נראה מעורער מתמיד עקב הוצאת מע' ההפעלה של גוגל: כרום, האנדרויד שמתחרה באייפון וכו'.

לפתח לאייפון אפשר כיום אך ורק דרך OSX. כמי שיש לו מחשב WINDOWS או לינוקס, אני מנוע לפי חוק אפילו לכתוב שורת קוד אחת לאייפון...

אפל כאן מושכים לכיוון מאוד רע, ונראים יותר ויותר כמו האח הגדול שחושב שהוא יודע יותר טוב מה אנחנו צריכים לעשות או לא לעשות יותר טוב מהמשתמשים. יותר גרוע, הם משתמשים בכוח שיש להם בתחום אחד בכדי למנף אותם לתחומים אחרים. קרי: הכח שיש להם באייפון בכדי למנף את סביבת הפיתוח במק ובחומרה של המק (כי אפשר לפתח רשמית לאייפון רק על גבי מק). הם ממנפים את המונופול שיש להם בחנות האייטיונז בכדי לקדם את האייפון ובכדי לחסום מתחרים בתחום האפליקציות.

זה בדיוק ABUSE OF POWER שגרם לפיצול של חברות כמו AT&T במקור (למה שנקרא היום "BABY BELLS") וכמובן כל הקנסות והלחצים של מיקרוסופט שגרמו לכך שחטיבות שלמות במיקרוסופט לא יכולות לתקשר זו עם זו באופן שונה מאשר חברות אחרות מתקשרות איתן. קרי: מחלקת אופיס צריכה לעבוד עם אותו SDK שעובדים החברים שמייצרים מוצרים מתחרים.

הגרוע מכל - זה מונע חדשנות. מוצרים כמו GOOGLE VOICE, SLING ו VOIP הם העתיד של התקשורת שלנו וחסימה שלהם היא עצירה של ההתפתחות הטבעית של העולם הטכנולוגי.

אני מאוד מקווה שרשות העסקים בארה"ב ובאירופה יכנסו בכח בעסק הזה ויעשו כמה דברים:
1. יאפשרו לפתח לאייפון לא רק על מק
2. יאפשרו פתיחת חנויות אלטרנטיביות ל-APP STORE או לפחות להציג חוקים עקביים ומחייבים ולא להחליט שרירותית מי ומה נכנס ולא נכנס לחנות.
3. יאפשרו לשירותים מתחרים או חדשניים להיכנס לחנות בלי ש-AT&T או מישהו אחר יוכל לחסום אותם.

אין לי ספק שבספקות שזה לא אפל עצמם שעושים את כל הסיפור, אלא AT&T. הרי אפל תמיד היו חדשנים, מעוצבים ומהפכניים. הסיבה היחידה שהם יכולים להפוך לכל כך EVIL היא בגלל שהם מחוייבים לוודא שהשותפים שלהם מרוויחים מספיק אחרת הם יפלו אחריהם.

אני לא מציע הצעות משוגעות, אלא אך ורק שהרשויות השונות ימנעו, לפי חוק, מלהיות מסוגלות ללחוץ על אפל ולגרום לבעיות הללו.

זה יקל גם על אפל וגם על כולנו. בסופו של דבר, לא מעניין אותי באמת מה הנזק שיגרם ל-AT&T, הם ספקי שירות והם חרגו מכך בהרבה על ידי כך שהם חוסמים את השירותים שרצים להם על הרשת. זה לא פחות חמור (אם לא יותר) ממה שאפל עושים בעצמם כרגע.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

יהיה מעניין וחם...
מה שכן - זה דיי ברור שהעתיד הוא בVOP לא?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

חד משמעית.

מי שלא מתכונן לזה ומנסה לדחות את הקץ (כמו AT&T) יהיו בבעיה כשכל העסק יתחיל לרוץ.

אם אפל לא יטפלו בזה, מישהו אחר (PALM?) בהכרח כן יעשו את זה ואז אפל יהיו בבעיות עד הראש.

אני מקווה לטובת אפל שהרשויות יכנסו כאן לאקשן (לא מבין איך זה לא קרה עד עכשיו) ויסדירו את השוק.

איך מתירים לחברה כזו לעשות SIM LOCK. הרי במרבית מדינות אירופה (כולל ישראל הקטנה) זה אקט לא חוקי למנוע ממשתמש שרכש את הטלפון להשתמש בו על כל רשת שטכנית תואמת לו. אם היה סבסוד, תנו למשתמש הפשוט לשלם את האקסטרה (קרי: ערך הסבסוד המקורי) ולהשתמש ברכוש שלו הפרטי!!

בארה"ב (LAND OF THE FREE) זה טכנית לא אפשרי כי אין חוק כזה ולכן כל חברה רשאית לעשות כרצונה בתחום הזה.

תהרגו אותי, לא מבין איך לא חקקו חוק פדרלי (כלומר, כזה שאוכף את החוק על כל 50 המדינות) שמונע מדברים כאלה לקרות.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

oferlaor כתב:חד משמעית.

מי שלא מתכונן לזה ומנסה לדחות את הקץ (כמו AT&T) יהיו בבעיה כשכל העסק יתחיל לרוץ.

אם אפל לא יטפלו בזה, מישהו אחר (PALM?) בהכרח כן יעשו את זה ואז אפל יהיו בבעיות עד הראש.

אני מקווה לטובת אפל שהרשויות יכנסו כאן לאקשן (לא מבין איך זה לא קרה עד עכשיו) ויסדירו את השוק.

איך מתירים לחברה כזו לעשות SIM LOCK. הרי במרבית מדינות אירופה (כולל ישראל הקטנה) זה אקט לא חוקי למנוע ממשתמש שרכש את הטלפון להשתמש בו על כל רשת שטכנית תואמת לו. אם היה סבסוד, תנו למשתמש הפשוט לשלם את האקסטרה (קרי: ערך הסבסוד המקורי) ולהשתמש ברכוש שלו הפרטי!!

בארה"ב (LAND OF THE FREE) זה טכנית לא אפשרי כי אין חוק כזה ולכן כל חברה רשאית לעשות כרצונה בתחום הזה.

תהרגו אותי, לא מבין איך לא חקקו חוק פדרלי (כלומר, כזה שאוכף את החוק על כל 50 המדינות) שמונע מדברים כאלה לקרות.
...
במילה אחת - לובי...
בארה"ב יש המון כוח ללוביסטים המטיילים במסדרונות הקפיטול, ותאגידי תקשורת הם גופים חזקים במיוחד (בעיקר בזכות החופש התקשורתי הנהוג בארה"ב).

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

קשה לי להאמין שזה לובי במקרה הזה.

ה-FCC חזק מאוד והם יודעים להעביר דברים מאוד מתוחכמים דרך כל המסלולים הנדרשים.

לדעתי הבעיה היא שזה פשוט חמק מעיני המחוקקים. לכולם יש BLACKBERRIES ובכלל לא יודעים מה זה אייפון.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #6 

מצחיק
אפל נהיו (ואף מגדילים לעשות) כל מה שמשתמשי המק טוענים שנים מול מיקרוסופט
חברה נוקשה, רומסת ודורסת

כל כך לא מסתדר עם המוצרים האיכותיים שלה
אבל את יריית הפתיחה ראינו בהכרח להשתמש באייטויונס
העם דורש..... כל מיני דברים

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

לא מצחיק אותי בכלל. מאוד עצוב.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #8 

אני כבר רואה את המלחמה הגדולה של העשור הבא גוגל נגד אפל כאשר מיקרוסופט לאט לאט נופלת.
החסימה של google voice ע"י אפל היא לא פחות מהכרזת מלחמה.
מעניין מה תהיה התשובה של גוגל? אולי חסימת Gmail לגולשי Safari?
Need more cowbell

HBS
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

Pavelz - דווקא ניראה לי שאתה טועה...אפל וגוגל 'תופסות' את המקום של מיקרוסופט בעבר כחברה 'הגזלנית ודפוקת את כולם'....לאט לאט הן הופכות למה שמיקרוסופט עדיין לא הספיקה להגיע, לחתיכת מונופול מטורף שלא ממש רואה ממטר - לקוחות, חברות אחרות, המון כח....

stay tuned, this gonna get ugly:)

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

לפי ה-WALL STREET JOURNAL, ה-FCC התחיל בבירור כנגד אפל ו-AT&T ושלח להם מכתבים שבהם הם אמורים להבהיר מי ביקש את הוצאת האפליקציות של GOOGLE VOICE ומדוע.

עושה רושם שסוף סוף ה-APPLE STORE והשיטה שבה אפל דוחה אפליקציות באופן שרירותי, עלו על הרדאר של ה-FCC.

זה עדיין לא בגדר חקירה רשמית, אלא בירור ועדיין לא מעורבת בכך חקירה פדרלית על הגבלים עסקיים, אבל לדעתי גם זה עניין של זמן.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #11 

oferlaor כתב:לא מצחיק אותי בכלל. מאוד עצוב.
...

המצחיק היה במובן העצוב של המילה

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

singera
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #13 

מה שאני רוצה לדעת מה קורה אם אני מפתח בJAVA או כל שפה אחרת אפליקציה לIPHONE בPC שלי (סתם דוגמא תוכנה לקריאת ערכי נגדים וקבלים- תן את צבעי הנגד וקבל את הערך שלו) מה אפל יכולה לעשות לי האדם הפשוט.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #14 

יש עוד נקודה בסיפור של google voice ואפל. האפליקציה של גוגל היתה ב-app store תקופה קצרה לפני שאפל החליטה לחסום אותה. גוגל פנו לאפל וביקשו לדעת למה האפליקציה נחסמה (ומה עליהם לעשות כדאי שהיא תאושר) אולם לא נענו בתשובה.
אפל, מצידה, החליטה שצריך להחזיר כסף למי שרכש את האפליקציה בזמן שהיא היתה ב-app store, ואז התגלתה נקודה נוספת:
כאשר אדם רוכש אפליקציה מ-app store המפתח מקבל 70% ואפל 30%. אם צריך להחזיר את הכסף לאותו אדם, ולזכות אותו, כל ההחזר (100%) מגיעים מהחשבון של המפתח....
You are never fully dressed without a smile

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

singera כתב:מה שאני רוצה לדעת מה קורה אם אני מפתח בJAVA או כל שפה אחרת אפליקציה לIPHONE בPC שלי (סתם דוגמא תוכנה לקריאת ערכי נגדים וקבלים- תן את צבעי הנגד וקבל את הערך שלו) מה אפל יכולה לעשות לי האדם הפשוט.
...
יש כמה טעויות יסוד בשאלה שלך -
1. הפיתוח אינו ב Java כי אם בשפה קניינית הקרובה יותר לC.
2. פיתוח יכול להתבצע רק על מק באמצעות ה SDK של אפל.

שתי העובדות למעלה - בהקשר לתוכנות app store.

לגבי השאלה שלך - מה זאת אומרת "מה אפל יכולה לעשות לי?" - מה הכוונה?
היא יכולה להחליט שהיא מאפשרת לך להעלות את זה לחנות, או שהיא לא מאפשרת...

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #16 

Google CEO Rejected From App Store
http://www.apple.com/pr/library/2009/08/03bod.html

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #17 

קראתי את המכתבים שה FCC שלח לאפל, AT&T ולגוגל ולא יכלתי להפסיק לחשוב שזו המקבילה ליריית אזהרה מעבר לחרטום שהייתה נהוגה בקרבות ימיים. אני חושש עבור אפל ו AT&T שעם פקיעת המועד למתן תשובה הם עלולות לחטוף את כל המטח ואתם יודעים מה...ה FCC צודק - עד כמה שקשה לי להודות שרשות ממשלתית כלשהיא יכולה לפעול בהגיון ולפי טובת הציבור.

למה הם צודקים? כי הם ממונים על הקצבת התדרים ובדיקה שהם מנוצלים לטובת כלל הציבור. והיה והם יגלו שחברה כלשהיא השתמשה בלחץ על מנת להכריח חברה אחרת למנוע שימוש ברשת הטלפוניה מחברה שלישית אז העסק ילך להתפוצות אדירה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73337
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #18 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3759137,00.html

ה-Voice של גוגל שוב בדרך ל-iPhone

גוגל לא נכנעת לשליטה המוחלטת של אפל ביישומי ב-iPhone, ועובדים על גירסת רשת שתציע את שירותי Google Voice למשתמשי המכשיר - למרות שאפל דחתה אותם מחנות היישומים שלה

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

זה היופי, הרי WEB APPS אי אפשר לחסום..

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”