כמה אודיופילים?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
חבר שלי שאל אותי שאלה שהתקשתי לתת לה תשובה.
כמה אודיופילים יש בעולם כיום?
נתחיל מכמה אודיופילים לדעתכם יש בארץ?
אני לא מדבר על מישהו שהוא CASUAL אלא כאלה שבאמת משקיעים במערכת רצינית, רמקולים יוקרתיים, כבלים, וכו' (עם דגש על סטריאו).
כמה אודיופילים יש בעולם כיום?
נתחיל מכמה אודיופילים לדעתכם יש בארץ?
אני לא מדבר על מישהו שהוא CASUAL אלא כאלה שבאמת משקיעים במערכת רצינית, רמקולים יוקרתיים, כבלים, וכו' (עם דגש על סטריאו).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הצרה היא שאין הסכמה על מהות המונח
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
oferlaor
- מנהל

catskinner,
ברור, אבל דווקא הייתי די ספציפי - כאלה שמחליפים ציוד מדי פעם:
בישראל?
ברור, אבל דווקא הייתי די ספציפי - כאלה שמחליפים ציוד מדי פעם:
uris,אני לא מדבר על מישהו שהוא CASUAL אלא כאלה שבאמת משקיעים במערכת רצינית, רמקולים יוקרתיים, כבלים, וכו' (עם דגש על סטריאו)....
בישראל?
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
לפי דעתי (הלא טובה יותר מכל אחר ) יש עד 1000 בישראל .
וכמובן שאלת השאלות ... אני גם מחליף ציוד אודיו מדי פעם (עולה מציוד של 1000 ש"ח ל 5000 ש"ח והיום על כ 20000 שח ) האם אני אודיופיל ? (ממש לא!!) נוסיף לזה שאני אפילו מאזין ל mp3 אז בטוח שאני לא.
אז מה זה כן ?
ציוד ב 100000 ש"ח זה כן ? ב 500000 ש"ח זה כן ? ציוד ב200000 ש"ח ושומע mp3 במונו זה אודיופיל ?
כמובן שזו התחכמות אבל קשב לענות.
ההערכה שלי לגבי 1000 בשראל היא לקהל עם סט בשווי של לפחות 100k + הבנה טובה מאוד בתחום + טעם ואוזן מאוד מוזיקליים.
וכמובן שאלת השאלות ... אני גם מחליף ציוד אודיו מדי פעם (עולה מציוד של 1000 ש"ח ל 5000 ש"ח והיום על כ 20000 שח ) האם אני אודיופיל ? (ממש לא!!) נוסיף לזה שאני אפילו מאזין ל mp3 אז בטוח שאני לא.
אז מה זה כן ?
ציוד ב 100000 ש"ח זה כן ? ב 500000 ש"ח זה כן ? ציוד ב200000 ש"ח ושומע mp3 במונו זה אודיופיל ?
כמובן שזו התחכמות אבל קשב לענות.
ההערכה שלי לגבי 1000 בשראל היא לקהל עם סט בשווי של לפחות 100k + הבנה טובה מאוד בתחום + טעם ואוזן מאוד מוזיקליים.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
זו בעייה - רוב אילו שמשקיעים במערכות אולטרא יקרות אינם אודיופילים אלא סתם משופעים במזומן. מצד שני, ישנם אודיופילים עם מערכות לא יקרות כלל (גם 10,000 ש"ח) שכן מקפידים על קוצו של יוד במערכת שלהם - לכן אין שום דרך לאמד את מספרם של אילו.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
יש לי שאלות אחרות, יותר ספציפית:
כמה אנשים קוראים את הפורום "אודיו יוקרתי"?
ולמה אני רואה שפחות ופחות אנשים שלדעתי הם אודיופילים כותבים ומגיבים?
ואני מסכים עם יאיר, לרובם של האנשים שקונים מערכות יקרות יש מלא כסף ואם קונים אז בגלל ששכן ממול קנה מערכת או/וגם יותר יקרה. (ולא ש-100K זה סכום אסטרונומי, מזדה 3 עולה יותר)
גם "אוזן מוזיקלית" וגם כסף - בעיה, לפחות בארצנו
כמה אנשים קוראים את הפורום "אודיו יוקרתי"?
ולמה אני רואה שפחות ופחות אנשים שלדעתי הם אודיופילים כותבים ומגיבים?
ואני מסכים עם יאיר, לרובם של האנשים שקונים מערכות יקרות יש מלא כסף ואם קונים אז בגלל ששכן ממול קנה מערכת או/וגם יותר יקרה. (ולא ש-100K זה סכום אסטרונומי, מזדה 3 עולה יותר)
גם "אוזן מוזיקלית" וגם כסף - בעיה, לפחות בארצנו
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ואני מתנגד לחלוטין לשיוך המושג אודיופיל עם האזנה בסטיראו - בלי קשר למחיר של המערכת.
- michael123
- חבר מכור קשה

סטאפ אודיופילי surround יעלה פי-3..Catskinner כתב:ואני מתנגד לחלוטין לשיוך המושג אודיופיל עם האזנה בסטיראו - בלי קשר למחיר של המערכת....
וגם אין הרבה הקלטות מקוריות כאלה..
לעומת זאת, מערכת high-end תשחזר לך את ה-3D ללא בעיה גם בסטריאו (הרי בקונסרט יש לך זוג אוזניים וכל האינפורמציה בא מקדימה וההחזרים מקירות..)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

michael123, דווקא ממך הייתי מצפה שלא תוציא לי את המימרה ששומעים מזוג אוזניים כי השמיעה מערבת את כל הגולגולת. אני אוהב לשמוע עם 4 רמקולים כי לדעתי זה משחזר את חווית ההאזנה באופן טוב בהרבה מכל זוג רמקולים ואני מחזיק בדעה זו משנות ה 70 כשיצא לי לשמוע מגבר קוואדרו ראשון של מרנץ, אז מה זה הופך אותי לאנטי אודיופיל?
-
oferlaor
- מנהל

לצורך העניין:
1. מי שמשקיע הרבה כסף מבחינתי הוא אודיופיל (למרות שיתכן שהוא לא משתמש במערכת), כך שהאלפיון העליון אוטומטית ברשימות
2. מי שלא משופע בכסף אך משקיע מזמנו וממאמציו לצורך התחביב, הוא בהחלט כן אודיופיל
3. כסף לא צריך להיות מדד כאן בכלל. אני יכול להיות אודיופיל אך ללא הכסף לממש את צרכי האודיופיליים.
1. מי שמשקיע הרבה כסף מבחינתי הוא אודיופיל (למרות שיתכן שהוא לא משתמש במערכת), כך שהאלפיון העליון אוטומטית ברשימות
2. מי שלא משופע בכסף אך משקיע מזמנו וממאמציו לצורך התחביב, הוא בהחלט כן אודיופיל
3. כסף לא צריך להיות מדד כאן בכלל. אני יכול להיות אודיופיל אך ללא הכסף לממש את צרכי האודיופיליים.
- michael123
- חבר מכור קשה

תלוי בהקלטה. יש הרבה הקלטות surround שהם בפירוש לא כאלה במקור אלא mix, וגם נשמעים פחות טוב ממהדורה יפנית סטריאו של אותו אלבוםCatskinner כתב:michael123, דווקא ממך הייתי מצפה שלא תוציא לי את המימרה ששומעים מזוג אוזניים כי השמיעה מערבת את כל הגולגולת. אני אוהב לשמוע עם 4 רמקולים כי לדעתי זה משחזר את חווית ההאזנה באופן טוב בהרבה מכל זוג רמקולים ואני מחזיק בדעה זו משנות ה 70 כשיצא לי לשמוע מגבר קוואדרו ראשון של מרנץ, אז מה זה הופך אותי לאנטי אודיופיל?...
סטאפ surround לדעתי יותר "סלחן" מבחינת האקוסטיקה, לכן לפעמים יותר קל לשחזר חוויה תלת-מימדית.. ולדעתי - על חשבון דברים אחרים
אני אישית משום מה מתחיל לשמוע הרבה יותר פירוט וצליל הרבה יותר נקי דווקא בסטיראו..
לא יודע.. הייתי חסיד של surround לפני אולי 10 שנים
ברור כי זה לא הופך אותך לשום "אנטי"
אני גם במיעוט: אני לא קונה יותר דיסקים פיזיים, חומר שלי נמצא על השרת (הרבה היי-ריז).. לא הפעלתי נגן CD/DVD כבר קרוב לשנה..
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
ככל שאני קורא יותר ולומד יותר על התחום, המילה "אודיופיל" נראית לי כמו כינוי גנאי... לא יודע למה... 
Silence speaks louder than words
- Catskinner
- חבר במועדון HT

michael123 אני לא מדבר על סראונד או על אפקטים, אני שומע מוזיקה ב All Channel Stereo
-
oferlaor
- מנהל

שימו לב, השרשור לא דן במהות המונח אודיופיל.
לצורך העניין הגדרתי את זה בראשית השרשור ובהמשכו.
אם אתם רוצים אפשר לפתוח שרשור נפרד לגבי מהות המונח אודיופיל ומי יכול או לא יכול להיכנס לקטגוריה הזו.
השאלה היא יותר כמותית בעולם ובארץ.
אגב, האם האודיופילים בכלל כותבים או קוראים בפורומים ? האם מרביתם בכלל שומעים רק מהספקי הציוד שלהם וזהו? האם סקירות בכלל רלוונטיות להם בהחלטות מה לרכוש או אפילו מה לשמוע?
לצורך העניין הגדרתי את זה בראשית השרשור ובהמשכו.
אם אתם רוצים אפשר לפתוח שרשור נפרד לגבי מהות המונח אודיופיל ומי יכול או לא יכול להיכנס לקטגוריה הזו.
השאלה היא יותר כמותית בעולם ובארץ.
אגב, האם האודיופילים בכלל כותבים או קוראים בפורומים ? האם מרביתם בכלל שומעים רק מהספקי הציוד שלהם וזהו? האם סקירות בכלל רלוונטיות להם בהחלטות מה לרכוש או אפילו מה לשמוע?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני מצטער שאני שובר את המוסכמות. לדעתי תזמורות לא משמיעות את עצמם לפני קהל דרך שני רמקולים והאזנה למוזיקת עוגב בכנסיה לא מתבצעת רק ממקום ספציפי מאוד שממנו שומעים משני כיוונים בלבד.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

עפר יש לי הצעה. אולי נשנה את המונח "אודיופיל" ממשהו שמודדים במחיר המערכת או במספר הרמקולים למשהו אחר, כמו למשל שאודיופיל הוא אדם המקדיש את רוב זמנו הפנוי לשמיעת מוזיקה ולדרכים לשפר את חווית השמיעה?
לפי הגדרה זו אני איני אודיופיל אלא וידיאופיל כך שאין לי בעיה לטעון שגם לפי הגדרה זו מספר האודיופילים האמיתיים בארץ נמדד במאות ספורות לכל היותר ואאני אישית אתפלא אם יש מעל ל 700 אודיופילים אמיתיים בארץ.
לפי הגדרה זו אני איני אודיופיל אלא וידיאופיל כך שאין לי בעיה לטעון שגם לפי הגדרה זו מספר האודיופילים האמיתיים בארץ נמדד במאות ספורות לכל היותר ואאני אישית אתפלא אם יש מעל ל 700 אודיופילים אמיתיים בארץ.
Catskinner כתב:michael123, דווקא ממך הייתי מצפה שלא תוציא לי את המימרה ששומעים מזוג אוזניים כי השמיעה מערבת את כל הגולגולת. אני אוהב לשמוע עם 4 רמקולים כי לדעתי זה משחזר את חווית ההאזנה באופן טוב בהרבה מכל זוג רמקולים ואני מחזיק בדעה זו משנות ה 70 כשיצא לי לשמוע מגבר קוואדרו ראשון של מרנץ, אז מה זה הופך אותי לאנטי אודיופיל?...
זה כמו לאמר שצפיה בסרט תלת-מימד לא מוסיפה כלום כי יש לנו שתי עיניים....
מה לעשות שיש לנו גם ראייה מרחבית וגם שמיעה מרחבית.