איך אפשר להנמיך את הטויטר אלקטרונית?
שלום למומחי האלקטרוניקה.
אני רוצה להוריד את העוצמה של הטוויטר ברמקול שלי (TANNOY SYSTEM 600ׂ) בכמה דציבלים. איך אפשר לעשות זאת? האם חיבור נגד אחרי הקרוס ולפני הטויטר יעשה זאת? ואם כן איזה נגד? כמו כן מה זה notch filter והאם זה יועיל לי פה?
יש לציין שאני לא מעוניין להוסיף מכשירים שלמים כמו אקולייזר למערכת, אלא להסתפק בפתרון אלקטרוני נקודתי, אם ישנו.
אני רוצה להוריד את העוצמה של הטוויטר ברמקול שלי (TANNOY SYSTEM 600ׂ) בכמה דציבלים. איך אפשר לעשות זאת? האם חיבור נגד אחרי הקרוס ולפני הטויטר יעשה זאת? ואם כן איזה נגד? כמו כן מה זה notch filter והאם זה יועיל לי פה?
יש לציין שאני לא מעוניין להוסיף מכשירים שלמים כמו אקולייזר למערכת, אלא להסתפק בפתרון אלקטרוני נקודתי, אם ישנו.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אתה רוצה להנמיך את הגבוהים בכל התחום (למשל 5KHz ומעלה), או בפס מסוים של תדרים (למשל בין 5KHz ל-8KHz) הפתרון שונה בכל מצב.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

במקרה שלך, אני הייתי ממליץ לך להכניס איקווילייזר בדרך לכניסת מגבר ההספק. זה הפתרון הפשוט והגמיש ביותר במצב הנתון. בניית מעגל פסיבי לחיתוך NOTCH זאת משימה די קשה ומורכבת ובמיוחד כשזה אמור להיעשות על הרמקול עצמו. הפילטר הפסיבי, איכותי ככל שיהיה, הוא יהיה עדין מרחק שנות אור מאיכות וגמישות האיקווילייזר.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
תודה על התגובה העניינית.
מה שקרה הוא שעשיתי מן נסיון שבו החלפתי את החוטים הזולים שמובילים מהקרוס אל הטויטר בכבלים איכותיים יותר. בגלל שלא רציתי לנתק את ההלחמה שלהם לקרוס, השתמשתי בתנינים, שהלחמתי לכבלים האיכותיים ,ואותם הלבשתי על ההתחלה של הכבלים הזולים הקיימים מבלי לנתקם. אח"כ ניתקתי את החיבור שלהם לטוויטר עצמו (חיבור בלחץ בלי הלחמה), וחיברתי את הכבלים האיכותיים (גם כן באמצעות תנינים מולחמים).
התוצאה הייתה שעוצמת הטוויטר ירדה. כמובן שאינני יודע אם בכל התדרים או רק בתדרים מסוימים. אני משער שהוספתי התנגדות שם או משהו כזה? אשמח להסבר.
אני מחפש הסבר פיסיקלי למה שקרה, כדי שאוכל להגיע לאותו אפקט ואף להגביר אותו, אך בדרך פחות מאולתרת. אם זה להוסיף נגד, להאריך את הכבלים הקיימים כדי להוסיף התנגדות, או מה שלא יהיה. בכל מקרה עכשיו הרמקול נשמע טוב.
מה שקרה הוא שעשיתי מן נסיון שבו החלפתי את החוטים הזולים שמובילים מהקרוס אל הטויטר בכבלים איכותיים יותר. בגלל שלא רציתי לנתק את ההלחמה שלהם לקרוס, השתמשתי בתנינים, שהלחמתי לכבלים האיכותיים ,ואותם הלבשתי על ההתחלה של הכבלים הזולים הקיימים מבלי לנתקם. אח"כ ניתקתי את החיבור שלהם לטוויטר עצמו (חיבור בלחץ בלי הלחמה), וחיברתי את הכבלים האיכותיים (גם כן באמצעות תנינים מולחמים).
התוצאה הייתה שעוצמת הטוויטר ירדה. כמובן שאינני יודע אם בכל התדרים או רק בתדרים מסוימים. אני משער שהוספתי התנגדות שם או משהו כזה? אשמח להסבר.
אני מחפש הסבר פיסיקלי למה שקרה, כדי שאוכל להגיע לאותו אפקט ואף להגביר אותו, אך בדרך פחות מאולתרת. אם זה להוסיף נגד, להאריך את הכבלים הקיימים כדי להוסיף התנגדות, או מה שלא יהיה. בכל מקרה עכשיו הרמקול נשמע טוב.
- chalmh
- חבר מביא חבר

בדרך כלל חוט איכותי (בנתונים החשמליים שלו) אמור לספק גבוהים חזקים יותר ולא ליהפך. ההנחתה נובעת כנראה מהמגע ה"רע" של התנינים שהעלה את ההתנגדות הטורית מהקרוס לטוויטר.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
הסברתי- כי לא רציתי לנתק את ההלחמות המקוריות, או לעשות משהו בלתי הפיך. אם אתה שואל למה פעלתי הפוך מההגיון הבריא - זה משום שאני לא מבין מספיק באלקטרוניקה כדי שיהיה לי הגיון בריא, אז אני מנסה כל מיני דברים, גם מוזרים (ניסוי וטעיה), עד שאני מגבש הגיון מסוים.
בכל מקרה ההתנגדות שנוספה שיפרה לי את הסאונד. זה נקרא באנגלית "HAPPY ACCIDENT, קרה משהו לא צפוי שהביא לתוצאות טובות. עכשיו השאלה היא מה עלי לעשות כדי לגרום להנחתה הזו בעוצמת הטוויטר בדרכים יותר מקובלות- הלחמת נגד בין הטוויטר לקרוס או רעיון אחר? מה המשתנים פה?
בכל מקרה ההתנגדות שנוספה שיפרה לי את הסאונד. זה נקרא באנגלית "HAPPY ACCIDENT, קרה משהו לא צפוי שהביא לתוצאות טובות. עכשיו השאלה היא מה עלי לעשות כדי לגרום להנחתה הזו בעוצמת הטוויטר בדרכים יותר מקובלות- הלחמת נגד בין הטוויטר לקרוס או רעיון אחר? מה המשתנים פה?
נערך לאחרונה על ידי relbenrey ב 28/07/2009 10:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
- chalmh
- חבר מביא חבר

נגד ינחית את את כל התדרים באופן שווה וסליל ינחית יותר את התדרים הגבוהים ופחות את התדרים הנמוכים יותר.
איזה אופציה מתאיתה לך?
איזה אופציה מתאיתה לך?
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
חרשתי את הרשת ולא מצאתי תשובה. גם על הדרייבר עצמו (TANNOY DUAL CONCENTRIC type1678) לא כתוב.
מצאתי נתונים הבאים:
ברמקול מדגם זהה לחלוטין לשלי, אבל אקטיבי (system 600A), הטוויטר מקבל 70W ב-6 אוהם. המגבר שלי הוא 8 אוהם.
כמו כן מישהו כתב שמומלץ לחבר נגד 20-50 אוהם במקביל לטוויטר. הנה הלינק:
http://www.audiotweaks.com/tweaks/tweak_206.htm
האם זה עוזר?
מצאתי נתונים הבאים:
ברמקול מדגם זהה לחלוטין לשלי, אבל אקטיבי (system 600A), הטוויטר מקבל 70W ב-6 אוהם. המגבר שלי הוא 8 אוהם.
כמו כן מישהו כתב שמומלץ לחבר נגד 20-50 אוהם במקביל לטוויטר. הנה הלינק:
http://www.audiotweaks.com/tweaks/tweak_206.htm
האם זה עוזר?
- chalmh
- חבר מביא חבר

הלינק שהבאת לא מתאר את הבעיה שלך ממש. הנגד שהם חיברו במקביל לרמקול נועד לשמש גורם משכך (DUMPING ELEMENT) עבור הטוויטר. הוא גם מציין שהסאונד מונחת רק מעט מאוד, כ-1/2DB. אתה צריך סדרה של כמה נגדי הספק (20W כל אחד כנראה מספיק) בערכים של 0.47 אוהם, 1 אוהם, 2.2 אוהם, 4.7 אוהם ו-10 אוהם בתור התחלה.
תתחיל להלחים בטור לפלוס של הטוויטר מהנגד הנמוך לנגד הגבוה בערך עד שמתקבל הסאונד הרצוי. אתה יכול לשלב את הנגדים בכל קומבינציה טורית ו/או מקבילית ביניהם כדי להגיע לערך הרצוי. לא נראה לי שאתה זקוק לנגדים בערכים יותר גבוהים בשלב הניסוי הראשוני.
תתחיל להלחים בטור לפלוס של הטוויטר מהנגד הנמוך לנגד הגבוה בערך עד שמתקבל הסאונד הרצוי. אתה יכול לשלב את הנגדים בכל קומבינציה טורית ו/או מקבילית ביניהם כדי להגיע לערך הרצוי. לא נראה לי שאתה זקוק לנגדים בערכים יותר גבוהים בשלב הניסוי הראשוני.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
כדי לעשות את מה שאתה רוצה, השיטה הנכונה היא לא נגד וגם לא סליל אלא מה שנקרא L_PAD .
פתרון כזה ייתן גמישות לכוון את ההנחתה באופן רציף כך תמצא את הנקודה המתאימה לך ביותר, וגם יהווה עומס קבוע למגבר.
ראה לינק:
http://www.bcae1.com/lpad.htm
תתעלם מזה שכתוב CAR AUDIO זה נכון בכלל לכל רמקול.
פתרון כזה ייתן גמישות לכוון את ההנחתה באופן רציף כך תמצא את הנקודה המתאימה לך ביותר, וגם יהווה עומס קבוע למגבר.
ראה לינק:
http://www.bcae1.com/lpad.htm
תתעלם מזה שכתוב CAR AUDIO זה נכון בכלל לכל רמקול.
תודה. היכן עלי לחבר את הL-PAD ? מדברים שם על חיבורו בין הרמקול למגבר, וכאן אני רוצה להנחית רק את הטוויטר אחרי הקרוס?
כמו כן המחשבון שם מתייחס להנחתה עבור הרמקול כולו. האם עליי להכניס נתוני הספק כאילו הרמקול שלי הוא הטוויטר בלבד?
כמו כן המחשבון שם מתייחס להנחתה עבור הרמקול כולו. האם עליי להכניס נתוני הספק כאילו הרמקול שלי הוא הטוויטר בלבד?
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
תנסה בחנויות אלקטרוניקה בארץ.
אם לא, אז כאן:
http://www.parts-express.com/wizards/se ... N=82551696
ככה מחברים:
http://www.stageline.ch/store/images/G110580Z_1.pdf
אתה מנתק את החוטים שמחוברים לטוויטר ומחבר אותם ל3 ו1.
את 2 ו1 אתה מחבר לטוויטר.
נ.ב. והכי חשוב לא אמרנו: אם תשתמש סתם בנגד או סליל, נקודת החיתוך של הקרוס תשתנה, כל הקרוס ישתנה - אתה לא תרצה שזה יקרה. אתה חייב להשאיר את האימפדנס של הטוויטר והL_PAD כפי שהטוויטר היה. אי לכך אתה צריך לבחור L_PAD שתהיה לו התנגדות הקרובה ביותר שיש לאימפדנס של הטוויטר. גם כך נקודת החיתוך תזוז במקצת כי האימפדנס השקול החדש לא יהיה זהה למה שהטוויטר שלך היה לבד.
אם לא, אז כאן:
http://www.parts-express.com/wizards/se ... N=82551696
ככה מחברים:
http://www.stageline.ch/store/images/G110580Z_1.pdf
אתה מנתק את החוטים שמחוברים לטוויטר ומחבר אותם ל3 ו1.
את 2 ו1 אתה מחבר לטוויטר.
נ.ב. והכי חשוב לא אמרנו: אם תשתמש סתם בנגד או סליל, נקודת החיתוך של הקרוס תשתנה, כל הקרוס ישתנה - אתה לא תרצה שזה יקרה. אתה חייב להשאיר את האימפדנס של הטוויטר והL_PAD כפי שהטוויטר היה. אי לכך אתה צריך לבחור L_PAD שתהיה לו התנגדות הקרובה ביותר שיש לאימפדנס של הטוויטר. גם כך נקודת החיתוך תזוז במקצת כי האימפדנס השקול החדש לא יהיה זהה למה שהטוויטר שלך היה לבד.