שוקל לקנות מסך 22 למחשב, זקוק לייעוץ
מערכת ההפעלה היא WIN7 32BIT.
השימושים הם אינטרנט, תכני HD,סרטים+הופעות(רובם המוחץ במסך רחב), ומדי פעם משחקים(כמו Race Driver Grid למי שמכיר, PES ו-FIFA למיניהם).
התקציב הוא עד 1100.
אני די נעול על סמסונג(יש לי כבר את ה-960BF ואני מרוצה ממנו) אבל אשמח לשמוע חוות דעת נוספות.
כרטיס המסך הוא NVIDIA GeForce 9600 GT .
אגב, האם בכלל מסכי ה-FHD בגודל הנ"ל יתאימו לכרטיס מסך בכלל?
תודה ויום טוב.
השימושים הם אינטרנט, תכני HD,סרטים+הופעות(רובם המוחץ במסך רחב), ומדי פעם משחקים(כמו Race Driver Grid למי שמכיר, PES ו-FIFA למיניהם).
התקציב הוא עד 1100.
אני די נעול על סמסונג(יש לי כבר את ה-960BF ואני מרוצה ממנו) אבל אשמח לשמוע חוות דעת נוספות.
כרטיס המסך הוא NVIDIA GeForce 9600 GT .
אגב, האם בכלל מסכי ה-FHD בגודל הנ"ל יתאימו לכרטיס מסך בכלל?
תודה ויום טוב.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
רוב מסכי המחשב הם עם יחס גודל של 16:10, ולא 16:9 כמו טלויזיות LCD.nadavkrv כתב:איך נראית התצוגה של הדפדפנים במסך רחב כזה?
מה לגבי כל מני תכני וידאו שהם ביחס מסך 4:3 ?
אגב, הוא לא אמור להיות FHD? הרזולוציה היא אף יותר גבוהה מ-1920X1080...
לכן FHD ברוב (אני אומר רוב כי חלק מהמסכים באמת מגיעים ב16:9) המסכים זה 1920X1200.
לגבי תכנים של 4:3, תראה פסים שחורים בצדדים.
מה זאת אומרת איך נראה תצוגת דפדפנים?
אם האתר תומך בגודל דינאמי של הדפדפן אז העמוד יתפרס על רוחב כל הדף, אם האתר לא תומך, כמו האתר הזה למשל, אז אתה תראה אותו במרכז הדף, ורקע חלק בצדדים.
אז מה שאני מבין ממך זה שהעדיפות היא למסך שהוא 16:9 על 16:10 ?TheCoolest כתב:רוב מסכי המחשב הם עם יחס גודל של 16:10, ולא 16:9 כמו טלויזיות LCD.nadavkrv כתב:איך נראית התצוגה של הדפדפנים במסך רחב כזה?
מה לגבי כל מני תכני וידאו שהם ביחס מסך 4:3 ?
אגב, הוא לא אמור להיות FHD? הרזולוציה היא אף יותר גבוהה מ-1920X1080...
לכן FHD ברוב (אני אומר רוב כי חלק מהמסכים באמת מגיעים ב16:9) המסכים זה 1920X1200.
לגבי תכנים של 4:3, תראה פסים שחורים בצדדים.
מה זאת אומרת איך נראה תצוגת דפדפנים?
אם האתר תומך בגודל דינאמי של הדפדפן אז העמוד יתפרס על רוחב כל הדף, אם האתר לא תומך, כמו האתר הזה למשל, אז אתה תראה אותו במרכז הדף, ורקע חלק בצדדים....
אז מה אמרנו לגבי 1920X1200, זה לא FHD?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
זה FHD+.
איזה יחס לקחת זה נתון לשיקולך.
מסך עם יחס קטן יותר (10:16) ייתן לך שטח (פיזי וגם בפיקסלים מן הסתם) גדול יותר לתצוגה.
מצד שני כשתראה סרטים\סדרות שהם 16:9 יהיו לך פסים שחורים (קטנים) מלמעלה ומלטה לתמונה.
לגבי איזה מסך לבחור, אם אתה רוצה מסך כשהחשיבות של צפיה בסרטים\סדרות היא גדולה אז צריך לקחת משהו עם פאנל איכותי, כמו שהוצע ה-2209WA.
מסכים עם פאנל TN פשוט מאד נחותים הרבה יותר.
איזה יחס לקחת זה נתון לשיקולך.
מסך עם יחס קטן יותר (10:16) ייתן לך שטח (פיזי וגם בפיקסלים מן הסתם) גדול יותר לתצוגה.
מצד שני כשתראה סרטים\סדרות שהם 16:9 יהיו לך פסים שחורים (קטנים) מלמעלה ומלטה לתמונה.
לגבי איזה מסך לבחור, אם אתה רוצה מסך כשהחשיבות של צפיה בסרטים\סדרות היא גדולה אז צריך לקחת משהו עם פאנל איכותי, כמו שהוצע ה-2209WA.
מסכים עם פאנל TN פשוט מאד נחותים הרבה יותר.
אני אנצל את השירשור , יש מסך 24" טוב כמו הדל שהוזכר כאן במחיר סביר ? , כי יש לי כרגע 19" ישן של פיליפס , ואם לשדרג אז כבר ל24 לפחות 0ההבדל בין 19 ל22 הוא בסה"כ 3" שנראה לי מעט מידי לשדרוג רציני
), אבל המסכים שמעל 24 כבר מתחילים ב3K ומעלה ואין לי חשק להוציא סכומים כאלו 
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא מצאתי שום דבר
גם אני חיפשתי לשדרג מ19 ל24.
אני קניתי מסך 24" 16X10 של סמסוג לפני כחודשיים ,אני יושב כמטר מהמסך ולדעתי המסך גדול מדי , מאד קשה לי להסתגל , כמות האור שהמסך מייצר פשוט מוגזמת זה כמו להסתכל על מנורה .
לגבי הפורמטים - מסכי ה16X10 הם פחות ארוכים אבל יותר גבוהים, מה שנותן להם יתרון בעבודה עם ישומים שתוכננו לעבוד במסכי 4X3 סטייל אקספלורר, אופיס, משחקים ישנים וסרטים וסדרות בפורמט 4X3
לדעתי למי שיושב כמטר מול המחשב מומלץ לקחת מסך קטן יותר.
לגבי הפורמטים - מסכי ה16X10 הם פחות ארוכים אבל יותר גבוהים, מה שנותן להם יתרון בעבודה עם ישומים שתוכננו לעבוד במסכי 4X3 סטייל אקספלורר, אופיס, משחקים ישנים וסרטים וסדרות בפורמט 4X3
לדעתי למי שיושב כמטר מול המחשב מומלץ לקחת מסך קטן יותר.
תודה על המידע.opher כתב:אני קניתי מסך 24" 16X10 של סמסוג לפני כחודשיים ,אני יושב כמטר מהמסך ולדעתי המסך גדול מדי , מאד קשה לי להסתגל , כמות האור שהמסך מייצר פשוט מוגזמת זה כמו להסתכל על מנורה .
לדעתי למי שיושב כמטר מול המחשב מומלץ לקחת מסך קטן יותר....
אני יושב במרחק של פחות ממטר מהמסך, בגלל זה בכלל לא חשבתי על 24" אלא 22".
אגב, איזה מסך יש לך?
ולגבי השאלה הקודמת לגבי הפאנלים, אני עדיין אשמח לתשובה מחברי הפורום...
תודה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הסוג הכי נפוץ וזול היום הוא ה-TNnadavkrv כתב:אילו סוגי פאנלים יש בכלל וכיצד אני יכול לדעת על מסך כזה או אחר, איזה סוג פאנל יש לו?...
בנוסף יש פאנלים מסוג (xVA (PVA, MVA ופאנלים מסוג IPS.
כל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות משלהם.
לדעת איזה סוג פאנל?
א) המחיר.
על איכות משלמים, ולצערי לפעמים ביוקר. רוב המסכים עם פאנלים איכותיים כמו PVA וIPS בד"כ עולים לפחות פי 2 ממסכים מבוססים פאנל TN. קח כדוגמא (אולי טיפה קיצונית) את הדל 2408WFP. המחיר הכי זול שמצאתי בארץ הוא 3200 שקל. כמה עולה מסך TN בגודל "24 היום בארץ? קצת מעל 1000 שקל.
הדל 2209WA הוא יוצא מהכלל מאחר והוא רק בסביבות ה-40% יותר ממסכים מבוססי פאנל TN.
ב) ביקורות.
מחפשים את הדגם של המסך בגוגל (או מנוע החיפוש המועדף) וקוראים ביקורות על המסך.
באתרים מקצועיים כמעט תמיד יהיה רשום סוג הפאנל שנמצא במסך.
מצאתי את האתר הבא, שהוא כביכול נותן לי מידע לגבי הפאנגל של המסך שהכנסתי כקלט:
http://www.flatpanelshd.com/panels.php
ממה שאני רואה פה, הרוב המוחץ של המסכים עד 2000 ש"ח וקצת הוא TN.
האם זה אומר שכל המסכים עד הסכומים הללו(או קצת יותר) הם לא איכותיים??
למשל, ממה שאני רואה המסך שלי (samsung 960BF) הוא TN, אבל אני מרוצה ממנו והוא די איכותי(ובזמנו קניתי אותו בהון תועפות).
ההבדל בין פאנל ה-TN לאחרים הוא כזה גדול??
תודה
http://www.flatpanelshd.com/panels.php
ממה שאני רואה פה, הרוב המוחץ של המסכים עד 2000 ש"ח וקצת הוא TN.
האם זה אומר שכל המסכים עד הסכומים הללו(או קצת יותר) הם לא איכותיים??
למשל, ממה שאני רואה המסך שלי (samsung 960BF) הוא TN, אבל אני מרוצה ממנו והוא די איכותי(ובזמנו קניתי אותו בהון תועפות).
ההבדל בין פאנל ה-TN לאחרים הוא כזה גדול??
תודה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
המלצה שלי (עדיין לא מניסיון אישי, אבל בקרוב אצלי בבית) היא Dell 2209WA
הזמנתי מפנדה אתמול בלילה והיום המסך כבר הועבר לUPS.
ההבדל גדול לעיין רגישה. אם אתה בעיקר משחק במשחקים וגולש באינטרנט ופחות רואה בו סרטים אז TN יהיה טוב לזה.
ההבדל גדול לעיין רגישה. אם אתה בעיקר משחק במשחקים וגולש באינטרנט ופחות רואה בו סרטים אז TN יהיה טוב לזה.
סתם שאלה(ובאמת לא בכוונה לפגוע או לזלזל !!): אם זה לא מניסיון אישי אז למה אתה דווקא ממליץ על המסך הזה?TheCoolest כתב:המלצה שלי (עדיין לא מניסיון אישי, אבל בקרוב אצלי בבית) היא Dell 2209WA
ההבדל גדול לעיין רגישה. אם אתה בעיקר משחק במשחקים וגולש באינטרנט ופחות רואה בו סרטים אז TN יהיה טוב לזה....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
יש המון המלצות חמות על המסך.
יש הרבה ביקורות משבחות באינטרנט.
היום קיבלתי את המסך ורק הארגונומיה, סידור הכבלים והמראה שלו שווים מגניבים מאד.
האיכות תמונה שלו מאד איכותית, אך קצת בהירה מידי (בהגדרות מהמפעל), אחרי כמה דקות של כיוונון המסך מוגדר כמו שאני אוהב ונראה מצויין
זוויות צפיה רחבות, כמעט ואין עיוות בצבע אם מסתכלים מהצד, רק כשקצת מגזימים ומסתכלים עליו מלמעלה או למטה רואים את הבהירות של התמונה משתנה.
בסך הכל לדעתי בהחלט שווה את התוספת במחיר.
ובונוס נוסף, הפאנל תומך בעד 75HZ.
הרוב הגדול של מסכי המחשב היום תומכים רק ב60HZ, ועוד יותר מועטים הם מסכים עם פנלים של IPS שתומכים ביותר מ60.
יש הרבה ביקורות משבחות באינטרנט.
היום קיבלתי את המסך ורק הארגונומיה, סידור הכבלים והמראה שלו שווים מגניבים מאד.
האיכות תמונה שלו מאד איכותית, אך קצת בהירה מידי (בהגדרות מהמפעל), אחרי כמה דקות של כיוונון המסך מוגדר כמו שאני אוהב ונראה מצויין
זוויות צפיה רחבות, כמעט ואין עיוות בצבע אם מסתכלים מהצד, רק כשקצת מגזימים ומסתכלים עליו מלמעלה או למטה רואים את הבהירות של התמונה משתנה.
בסך הכל לדעתי בהחלט שווה את התוספת במחיר.
ובונוס נוסף, הפאנל תומך בעד 75HZ.
הרוב הגדול של מסכי המחשב היום תומכים רק ב60HZ, ועוד יותר מועטים הם מסכים עם פנלים של IPS שתומכים ביותר מ60.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
זה תלוי.
למשל למשחקים מהירים (תלוי ברגישות השחקן כמובן) יכול להיות מורגש הבדל בין 60FPS ל75FPS אפילו.
בסרטים למשל, טוב להשתמש בקצב ריענון שהוא כפולה של הFPS של הוידאו, למשל אם הוידאו שלך הוא 24FPS, אז אם נניח תגדיר 72HZ במסך, יש אפשרות שתרגיש שהסרט מתנגן "חלק" יותר.
אבל הדברים הם לא כל כך קריטיים, מאחר ואני לא רואה אנשים מתלוננים כאן, וכל מי שמשתמש במסך LCD של מחשב עובד על 60HZ, זה פשוט ערך מוסף למסך עבור מי שמתעניין.
למשל למשחקים מהירים (תלוי ברגישות השחקן כמובן) יכול להיות מורגש הבדל בין 60FPS ל75FPS אפילו.
בסרטים למשל, טוב להשתמש בקצב ריענון שהוא כפולה של הFPS של הוידאו, למשל אם הוידאו שלך הוא 24FPS, אז אם נניח תגדיר 72HZ במסך, יש אפשרות שתרגיש שהסרט מתנגן "חלק" יותר.
אבל הדברים הם לא כל כך קריטיים, מאחר ואני לא רואה אנשים מתלוננים כאן, וכל מי שמשתמש במסך LCD של מחשב עובד על 60HZ, זה פשוט ערך מוסף למסך עבור מי שמתעניין.