שלום,
אני לא בטוח שזה המקום הנכון אני פשוט לא מכיר אתר טוב לכלי נגינה,
אבל יש לי כמה שאלות בקשר לקניית גיטרה חשמלית,
1. למה צריך לשים לב כשקונים גיטרה, למשל יש לי אצבעות קצרות ודקות, יש מצב שיש גיטרות שיותר מתאימות לי מאחרות?
2. מה החשיבות של לקנות fender או gibson הן באמת יותר טובות או שהמחירים רק בגלל השם?
3. איפה הכי כדאי לקנות? כדאי להזמין מEBAY או בכלל לקנות בחו"ל או שזה משהו שמצריך אחריות?
4. האם ניתן לחבר גיטרה ישירות למערכת קולנוע ביתית או שחובה מגבר?- כמה WATT צריך בשביל סתם לנגן בחדר- עוצמה חלשה אבל בלי פגיעה באיכות?
תודה רבה לעוזרים,
גיטרה חשמלית
-
sagioto
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
1. לשים לב שהיא נוחה לך בידיים. אולי עדיף לך גיטרה עם גשר צר, שהיא נוחה יותר לנגינה.
2. פנדר וגיבסון אכן מעולות, וגם איבנז טובה מאד. אתה מתחיל בתחום, או כבר וותיק? אם מתחיל, אז אין סיבה להוציא הרבה כסף על גיטרה עצבנית.
3. כמו כל דבר, זה שיקול שלך. אני מעדיף לקנות פה, כדי לבדוק את הגיטרה בעצמי לפני הקניה, ושתהיה חנות שאחראית למוצר ולתקלות.
4. לא ניסיתי, כי מסיפורים של אנשים שניסו - אסור בתכלית האיסור לחבר למערכת קולנוע ביתי. הבנתי שגיטרה יכולה לעשות שמות באלקטרוניקה העדינה של המערכת. חובה מגבר, ושוב, הסכום והטיב תלויים במה שאתה מחפש, וכמה כבר ניגנת.
2. פנדר וגיבסון אכן מעולות, וגם איבנז טובה מאד. אתה מתחיל בתחום, או כבר וותיק? אם מתחיל, אז אין סיבה להוציא הרבה כסף על גיטרה עצבנית.
3. כמו כל דבר, זה שיקול שלך. אני מעדיף לקנות פה, כדי לבדוק את הגיטרה בעצמי לפני הקניה, ושתהיה חנות שאחראית למוצר ולתקלות.
4. לא ניסיתי, כי מסיפורים של אנשים שניסו - אסור בתכלית האיסור לחבר למערכת קולנוע ביתי. הבנתי שגיטרה יכולה לעשות שמות באלקטרוניקה העדינה של המערכת. חובה מגבר, ושוב, הסכום והטיב תלויים במה שאתה מחפש, וכמה כבר ניגנת.
Silence speaks louder than words
-
sagioto
-
- חבר ותיק

אני מנגן רק משהו כמו חודש על קלאסית אבל אני ממש מת לשמוע איך חלק מהדברים נשמעים על חשמלית,
אני מניח שאני אחכה עוד כמה חודשים עד שאני אעשה את המעבר,
בכל זאת מעניין אותי להתחיל לברר,
למה אבל עדיף לקנות גיטרה פחות איכותית? כי מתחיל לא יכול להנות מהאיכויות של גיטרה יותר טובה? אם אני אוהב מטאל יש דגם או מותג מסוים שיתנו סאונד מתאים או שזה כבר אפקטים?
השאלה אם יש סיכונים ומקבלים באמת אחריות כמו מוצרי חשמל אחרים או שכדאי לנסות את הגיטרה באחת החנויות ולהזמין מחו"ל?
בכלל ההפרשים במחירים מצדיקים את זה?
מה אתה אומר על הערכה הזאת:
http://www.diez.co.il/98174/גיטרות---גי ... -CORT-מגבר
מאוד מאוד זולה אבל האם שווה את זה?
לגבי מגברים שמעתי על שניים:
http://www.kley-zemer.co.il/default.asp ... F3603D2944}
וזה-
http://www.diez.co.il/98174/גיטרות-חשמל ... EY-VYPYR15
הפנדר יותר חזק אבל לפיוי יש כל מני אפקטים עד כמה שהבנתי ממה שכתוב, כמה WATT מספיק בשביל נגינה לכיף בחדר מגורים?
אני מניח שאני אחכה עוד כמה חודשים עד שאני אעשה את המעבר,
בכל זאת מעניין אותי להתחיל לברר,
למה אבל עדיף לקנות גיטרה פחות איכותית? כי מתחיל לא יכול להנות מהאיכויות של גיטרה יותר טובה? אם אני אוהב מטאל יש דגם או מותג מסוים שיתנו סאונד מתאים או שזה כבר אפקטים?
השאלה אם יש סיכונים ומקבלים באמת אחריות כמו מוצרי חשמל אחרים או שכדאי לנסות את הגיטרה באחת החנויות ולהזמין מחו"ל?
בכלל ההפרשים במחירים מצדיקים את זה?
מה אתה אומר על הערכה הזאת:
http://www.diez.co.il/98174/גיטרות---גי ... -CORT-מגבר
מאוד מאוד זולה אבל האם שווה את זה?
לגבי מגברים שמעתי על שניים:
http://www.kley-zemer.co.il/default.asp ... F3603D2944}
וזה-
http://www.diez.co.il/98174/גיטרות-חשמל ... EY-VYPYR15
הפנדר יותר חזק אבל לפיוי יש כל מני אפקטים עד כמה שהבנתי ממה שכתוב, כמה WATT מספיק בשביל נגינה לכיף בחדר מגורים?
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
בדיוק. מתחיל לא יכול להנות מהאיכויות של גיטרה יקרה, וזה סתם יתבזבז עליו. בתור מתחיל, עדיף לקנות גיטרה ב-500 עד 1000 שקל, ומגבר בסכום דומה. אם יש בעיה של כסף, אפשר בפחות. כמובן שאם כסף הוא בכלל לא מגבלה, אז השמיים הם הגבול.
לגבי קניה מחו"ל - שוב אני חוזר, זה שיקול שלך. תמיד יש סיכון מסוים, השאלה אם הפרש המחיר שווה את זה. כשמדובר בגיטרה של מתחילים, ההפרש יהיה מקסימום כמה עשרות שקלים, אז לדעתי זה בכלל לא שווה את זה. מזמינים מחו"ל מוצרים של עשרות אלפים, כשהפרש המחיר הוא משמעותי.
לגבי הצליל - במטאל, כמו שאני מנגן, הגיטרה פחות משפיעה על הצליל, ורוב הצליל מגיע מהאפקטים ומהמגבר. יש קופסאות אפקטים (או יותר נכון מולטי-אפקט) פשוטות, בכמה מאות שקלים, אבל לדעתי עדיף בהתחלה לקנות מגבר עם דיסטורשן שאתה אוהב, ללמוד עליו, ורק בהמשך להוסיף אפקט חיצוני (ואז המגבר מנגן ב-clean וכל הדיסטורשן מגיעים מהקופסא החיצונית). לדעתי עדיף לא לקנות מגבר מצועצע עם מיליון אפקטים, כי את זה אפשר להוסיף אחר כך, חיצונית, כך שעדיף לקנות מגבר שהצליל הנקי והצליל של הדיסטורשן הם הכי טובים בעיניך, בלי להתחשב באפקטים שלו.
איזה מגבר? זה כבר ענין של טעם. כמובן שפנדר ומארשל מצוינים, אבל יש גם מגברים של חברות קטנטנות שנשמעים מצוין, ועולים מעט מאד. סע לחנות (או לכמה חנויות), ותבקש לשמוע כל מה שנכנס בתקציב שלך. מה שנשמע הכי טוב - תיקח. וואטים לא ממש משחקים פה תפקיד, אתה לא הולך לעלות על הבמה עם המגבר הזה.
כנ"ל לגבי הגיטרה. תקבע תקציב, תלך לחנות, ותראה מה מרגיש לך הכי נוח ונשמע לך הכי טוב.
לגבי קניה מחו"ל - שוב אני חוזר, זה שיקול שלך. תמיד יש סיכון מסוים, השאלה אם הפרש המחיר שווה את זה. כשמדובר בגיטרה של מתחילים, ההפרש יהיה מקסימום כמה עשרות שקלים, אז לדעתי זה בכלל לא שווה את זה. מזמינים מחו"ל מוצרים של עשרות אלפים, כשהפרש המחיר הוא משמעותי.
לגבי הצליל - במטאל, כמו שאני מנגן, הגיטרה פחות משפיעה על הצליל, ורוב הצליל מגיע מהאפקטים ומהמגבר. יש קופסאות אפקטים (או יותר נכון מולטי-אפקט) פשוטות, בכמה מאות שקלים, אבל לדעתי עדיף בהתחלה לקנות מגבר עם דיסטורשן שאתה אוהב, ללמוד עליו, ורק בהמשך להוסיף אפקט חיצוני (ואז המגבר מנגן ב-clean וכל הדיסטורשן מגיעים מהקופסא החיצונית). לדעתי עדיף לא לקנות מגבר מצועצע עם מיליון אפקטים, כי את זה אפשר להוסיף אחר כך, חיצונית, כך שעדיף לקנות מגבר שהצליל הנקי והצליל של הדיסטורשן הם הכי טובים בעיניך, בלי להתחשב באפקטים שלו.
איזה מגבר? זה כבר ענין של טעם. כמובן שפנדר ומארשל מצוינים, אבל יש גם מגברים של חברות קטנטנות שנשמעים מצוין, ועולים מעט מאד. סע לחנות (או לכמה חנויות), ותבקש לשמוע כל מה שנכנס בתקציב שלך. מה שנשמע הכי טוב - תיקח. וואטים לא ממש משחקים פה תפקיד, אתה לא הולך לעלות על הבמה עם המגבר הזה.
כנ"ל לגבי הגיטרה. תקבע תקציב, תלך לחנות, ותראה מה מרגיש לך הכי נוח ונשמע לך הכי טוב.
Silence speaks louder than words
-
sagioto
-
- חבר ותיק

תודה רבה על התשובות