זליגת אור- רוע הכרחי?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73333
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

שלום אנשים.

למי שלא מכיר את ה"היסטוריה" שלי עם מסכי LCD מומלץ להתעדכן פה:

http://www.hometheater.co.il/vt87312.LG ... 7%A2%D7%AA

אני מנסה להבין דבר אחר פשוט ומקבל תשובות סותרות מכל מיני גופים - האם זליגת אור היא תופעה בלתי נמנעת? האם קבלת מסך חדש עם זליגת אור זה משהו שחייבים לחיות איתו או שזה פגם שדורש החלפה של המוצר? השאלה עולה כי למרות שהוחלפה לי הטלוויזיה והזליגת אור פחתה, היא עדיין קיימת וזה עדיין מציק לי מספיק בשביל לתהות - האם אפשר לממש על זה אחריות ולדרוש החלפה נוספת?

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #2 

זו תופעה קיימת ואתה ממש לא חייב לחיות איתה,
ומה אם תחליף עוד מסך וגם בו תהיה זליגה?

עברתי בדיוק את אותה חוויה...

השאלה אם יש לך אופציה להחליף לפלזמה או שזה בכלל לא הכיוון...

arik35
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 688
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

היי, יש לי היטאצ' 32 LCD בחדר שינה ואני יכול להגיד לך שלשמחתי אין זליגת אור בכלל ואני רואה רק בלילה בחדר חשוך.

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

arik35 כתב:היי, יש לי היטאצ' 32 LCD בחדר שינה ואני יכול להגיד לך שלשמחתי אין זליגת אור בכלל ואני רואה רק בלילה בחדר חשוך.
...
ככול שהמסך יותר גדול כך זה יותר מורגש,
כמעט בכל מסך LCD יש תופעה (אפילו קלה) של clouding - חוסר אחידות בתאורה האחורית,

יש מסכים שממש רואים זליגות בפינות של המסך,

arik35
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 688
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

יכול להיות, אני לא בקיא עד כדי כך.. אני יכול לומר שהייתה לי LG סקארלט 37 בסלון לשבועיים ושם ממש ראיתי את התופעה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #6 

התופעה קיימת בכל מסך LCD - ברמה כזו או אחרת. לא רוצה זליגה בכלל? תחליף לפלאזמה 8)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

HazooM - אתה טועה ומטעה, יש לי 37 אינץ 720P של היונדאי בבית עם אפס זליגה, אתה מוזמן לבוא ולראות. גיליתי את "עולם הזליגה" רק כששדירגתי ל FHD 42.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #8 

הכל תלוי בעוצמת ההארה
שים את הטלוזיות אחת ליד השנייה ונסה לשדר לשתיהן אותן תמונה - בהירה/חשוכה - ובדוק ההבדלים.
בטוח הLG יותר בהירה.

אין מה לעשות זה עולם הקולנוע הביתי - אלא אם קונים מכשירי HIGH END - לא מקבלים את כל החבילה בד"כ.
לכל מכשיר יש תופעות משלו

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

אז מה שאתה אומר זה שבתמורה להארה טובה יותר קיבלתי תופעה שמפריעה לי לצפות בתוכן? מה ההיגיון? למה לשפר אספקט אחד שגורם לבעייה באספקט אחר?

אני רק מבקש, מי שמגיב בת''רד, אנא הגיבו מניסיון אישי או מידע מוכח ולא מהשערות וממחשבות אישיות, אני מנסה להגיע למסקנה חד משמעית וכל דבר שאינו וודאי רק יסיט אותי ממנה. תודה מראש (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78900
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #10 

זה קיים ברוב המסכים כיום ויותר ויותר נדיר לראות מסכים לחלוטין נטולים התופעה.

זה לא חייב להיות ככה, זה בעיקר נוצר בגלל אילוצי כסף ודקות המסך.

graf
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

מענין אם אמבילייט מפחית את המטרד שהזליגה גורמת.

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

שהיה לי את הסמסונג "52 , גם במצב תאורה אחורית הכי נמוכה היו זליגות , שבכל מקרה זה לא מצב אידאלי לצפיה כאשר התאורה האחורית נמוכה
שלשה מסכים אותו דבר,

ואם ה LED של סמסונג נחשב ל High end אז גם במסכים בסדר גודל הזה יש את התופעה,

זה מה יש , עם כל היתרונות של מסכי LCD זה חסרון ולדעתי אפילו יותר משמעותי מתופעת הצריבה\צבירה במסכי פלזמה,

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #13 

huber -
מה שחייבים להבין שרוב יושבי הפורום הזה - אינם הרוב, אינם ה MASS MARKET.
היצרנים הגדולים - מייצרים לMASS MARKET. הציפייה היא שהמשוגעים לדבר - ינסו לארגן לעצמם טלויזיות הHIGH END.
אז אם הם חושבים - לפי מה שהם מזהים בשוק - שבהירות מושכת - ועובי המסך מוסך, גם אם זה גורם לזליגת אור, הם יעשו את זה.

סתם לדוגמא - משהו אחר קצת - במקרנים בשביל "להרחיב" את רוחב הCONTRAST בנו צמצם, שנפתח ונסגר - אז אמנם אתה מקבל קונטרסט יותר נרחב, אבל לפעמים - רואים את השינוי שנעשה (כי הוא לא מיידי), בחלק מהמקרנים שומעים אותה וכד'.
בסה"כ - מגיעים לתמונה יותר טובה - אבל יש לזה מחיר.

למה רוצים תאורה בהירה יותר? כי בסצינות לא חשוכות - זה כיף להרגיש שבאמת התמונה מאירה ונראית דומה למציאות.

ok12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #14 

גם במסכי HI-END יש זליגת אור:1-יש לי LOEWE CONNECT מסך HI-END וקשה ולא להבחין בזליגת אור. 2-גם ב-7020 ראיתי זליגת אור ולא בחושך מוחלט כמו בלווה וגם הוא מסך שאמור להיות מסך פרימיום.

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #15 

קניתי לפני שנה מסך LCD של טושיבה מדגם 32C3500 דרך יבואן פרללי ולהפתעתי היה בעיה זליגה
לקח לי מספר חודשים עד שהצלחתי "לשכנע" את היבואן הפרללי להחליף את המסך .המסך שהוחלף
לא סבל מבעיות זליגה ,למזלי.
הקיצר לא להתייאש "ולקדוח" ליבואן להחליף את המסך או לחילופין לקנות פלזמה ,כמו שאמרו קודמי .
לצפיה בסלון בחרתי בפלזמה ואכן אין תחליף לפלזמה.
בהצלחה.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

כמו שעפר אמר ואני אחזק, זה עיניין של תיכנון ו/או הרכבה של המסך.
למה אני מתכוון?
1. אם התיכנון לקוי, לא משנה איזו יחידה תיקח מאותו דגם - תהיה ברמה כזו או אחרת זליגה. ממש כמו שתתלונן על רמת הקונטראסט. אין מה להחליף ליחידה אחרת או להתלונן על זה - זה מה ששילמת - זה מה שתקבל.
2. הרכבה לא נכונה - יכול להיות בהחלט שהרכבה לא נכונה של הפילטרים או הדיפיוזרים יכול לגרום לזה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

חבל שלא מביאים את זה יותר למודעות הציבור שרוכש את המוצר הנ"ל - הרי זו לא תופעה שאפשר לזהות בחנות וזה לא משהו שהיצרן מצהיר עליו. אני למשל לרגע לא חשבתי שתופעה שכזו היא מחוייבת המציאות ואם הייתי מודע לזה לפני כן לא הייתי משקיע כסף במוצר - חד וחלק.

אני לא יודע איך אתם מרגישים עם זה, אבל אני בתור לקוח מרגיש מרומה כאשר אני מקבל מוצר עם "תופעות לוואי", גם אם הם "סטנדרט" באותו קו מוצר. לא נשמע לי הגיוני בעליל לרכוש מוצר באלפי שקלים ולקבל את זה שהיצרן מציג תקלה כפיטצ'ר.

לצערי המוצר שברשותי הוא לא מוצר שנקנה מ"בחירה" אלא מוצר שזכיתי בו ושידרגתי אותו ככה שאין לי ממש אופציה לבטל עיסקה, אבל אם המצב היה שונה וזה היה מוצר שרכשתי בחנות היום הייתי ניגש ומבטל עיסקה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

MartinHSabag כתב: 1. אם התיכנון לקוי, לא משנה איזו יחידה תיקח מאותו דגם - תהיה ברמה כזו או אחרת זליגה. ממש כמו שתתלונן על רמת הקונטראסט. אין מה להחליף ליחידה אחרת או להתלונן על זה - זה מה ששילמת - זה מה שתקבל.
2. הרכבה לא נכונה - יכול להיות בהחלט שהרכבה לא נכונה של הפילטרים או הדיפיוזרים יכול לגרום לזה.
...
לפי מה שאתה בהחלט יש מה להתלונן על זה. אם התכנון לקוי זה פאק של היצרן ואני בתור הצרכן לא צריך לקבל את זה בהבנה ורוח טובה. גם המקרה השני שציינת (הרכבה לא נכונה) הוא לא משהו שאני בתור צרכן צריך לספוג. לא? או שכ"כ התרגלנו לקבל מוצרים לקויים מהמקור שלמדנו לא להתלונן ולאמץ בחום כל פגם כפיטצ'ר?

הרי זה לא משהו שאתה כלקוח (לא אתה כמרטין אלא רובנו כלקוחות) מודעים אליו מראש. זה לא משהו שניתן לראות בתצוגה וזה לא משהו שמובהר לצרכן היכנשהו ע"י היצרן. רק מי שחופר על הנושא טוב טוב בפורומים יכול להבין את זה, ואפילו אני שפעיל פה לא מעט לא הנחתי שזה משהו מובן מאליו.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

oferlaor כתב:זה קיים ברוב המסכים כיום ויותר ויותר נדיר לראות מסכים לחלוטין נטולים התופעה.

זה לא חייב להיות ככה, זה בעיקר נוצר בגלל אילוצי כסף ודקות המסך.
...
וזו מילת המפתח. למה לעודד יצרנים שמייצרים מוצר נחות על מנת לחסוך כסף או לקדם פיטצ'רים שימכרו מוצר על חשבון האיכות שלו?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #20 

אני בכלל מתפלא, שבשוק שבו היצרנים דואגים קודם כל שהמסכים שלהם יהיו מסוגלים להגיע לרמת בהירות שתצרוב לך את הקרנית, תופעת זליגת האור וחוסר האחידות של התאורה לא חמורות יותר במסכי ה LCD
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”