פשוט חוצפה של HOT. גגגגגנננננבבבבביייייםםםםם
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
גגגגגנננננבבבבביייייםםםםם"-ציטוט.
מה הקשר לתקלה ומה נגנב בדיוק?:ממש לא:
חבל שבנושא טכני די נפוץ במוצריי אלקטרוניקה שעובדים בתדרי RF שונים מערבבים .
התקלה הזאת די מוכרת בנגנים וממירים בהם יש הפרעה אולי בלתי מוסברת למי שלא יודע למקור אחד
למקור אחר והקשר לסינכרון השלט עם הממיר מקרי בהחלט ועלול להימשך.ידוע שנגן
דיוידי גם כשלא עובד ונמצא תחת מתח עלול לשבש את קו השידור בין הממיר לשלט.
כנ"ל בין מסך לממיר,שלט לחוץ של דיויד,וידיאו, מזגן,טיוי, עלול לשבש לסירוגין כאשר
נמצאים בסמיכות זה לזה.
ישנם בהחלט שלטים שבפעולה מסוימת עלולים להפעיל פונקציה במקור אחר וזה
חלק מתורת הRF.
תוכלו לעיין בפוסט הבא כיצד מפעיל מנוף ענק שיבש את כל השלטים של המחסומים
במגרשי החניה:
http://www.hometheater.co.il/vt75310.הא ... לשבש-את-כל
התקלה הזאת די מוכרת בנגנים וממירים בהם יש הפרעה אולי בלתי מוסברת למי שלא יודע למקור אחד
נמצאים בסמיכות זה לזה.
חלק מתורת הRF.
במגרשי החניה:
http://www.hometheater.co.il/vt75310.הא ... לשבש-את-כל
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
dizingof כתב:חח אני קורא את הסיפור הזה ובכלל לא מתפלא...
היה לי הוט .. גרתי קרוב לים.... והיו לי מספר ערוצים עם תמונה מושלגת...
טכנאי הגיע, שיחק עם הממיר, עבר לטלוויזיה , כיבה הדליק ולא השתנה כלום
סיים והכריז "תשמע זה כנראה הרדאר של חיל הים מפריע לשידור אצלך"......
היית אומר לו ששלחת פקס למפקדת חיל הים והם ענו לך שהרדארים לא מפריעים לממירי תומסון, אלא רק לממירים הקטנים.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4892
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
הייתי מנוי של הוט, וגם אני ברחתי בגלל השירות.
אתם יודעים מה? זו לא אשמתם, כי בסופו של יום הם קיימים וריווחיים.
מהיכרות עם המתחרים, אין דרך יפה יותר לומר מאשר שמדובר בשירות זהה.
תאמינו לי, החיים ללא כבלים (או לווין) שיחררו אותי מכבלי השירות הגרוע.
באמת שמעדיף לותר על ה"תענוג" של עשרות ערוצי ***, תכנים ירודים וממוחזרים ושירות ברמה דומה.
בסופו של יום, האינטרנט מספק את ערוץ התיקשורת הטוב ביותר - בגלל הזכות לבחור ולהתעדכן במה שמעניין אותי, ולא רק בגלל המחיר.
אתם יודעים מה? זו לא אשמתם, כי בסופו של יום הם קיימים וריווחיים.
מהיכרות עם המתחרים, אין דרך יפה יותר לומר מאשר שמדובר בשירות זהה.
תאמינו לי, החיים ללא כבלים (או לווין) שיחררו אותי מכבלי השירות הגרוע.
באמת שמעדיף לותר על ה"תענוג" של עשרות ערוצי ***, תכנים ירודים וממוחזרים ושירות ברמה דומה.
בסופו של יום, האינטרנט מספק את ערוץ התיקשורת הטוב ביותר - בגלל הזכות לבחור ולהתעדכן במה שמעניין אותי, ולא רק בגלל המחיר.
-
Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
גנבים בגלל שבמקום להגיד: אנחנו לא יודעים מה הגורם לבעיה, אנחנו נעשה על זה עבודת מחקר שתקח חודש\חצי שנה\שנה\מליון שנה..... הם חירטטו משהו מסויים והפתרון שלהם היה שנשלם תוספת עבור פתרון הבעיה שכנראה כלל לא היה נכון.זורו44 כתב:גגגגגנננננבבבבביייייםםםםם"-ציטוט.
נמצאים בסמיכות זה לזה.
חלק מתורת הRF.
במגרשי החניה:
http://www.hometheater.co.il/vt75310.הא ... לשבש-את-כל...
אני יודע שאם אני במקום עבודתי אנסה לחרטט את הלקוח שלי בשטויות אני כל כך מהר אאבד את הפרוייקט שלי מולו.... גם כשיש תקלות הלקוח מצפה להגינות וגם להגיד תקשיב יש לנו בעיה שמעולם לא נתקלנו בה או בעיה שקיימת ואנחנו עובדים על הפתרון שלה, זאת צורה הרבה יותר מכובדת ונכונה מול הלקוח שלך.
לגבי הדוגמא שנתת:
1. השידור הוא IR ולא RF....
2. יש הבדל מהותי בין הדוגמא שלך למצב שלי... אין לי בבית ממסך של שידורי IR אלא ציוד אלקטרוני סביר לבית בימינו. אותו מנופאי הפעיל ציוד ייעודי שתפקידו למסך!!!! את כל השידורים באיזור. וזה ממש ממש ממש לא המצב כאן.
כך שהדוגמא איננה רלוונטית.
לגבי זה שיש הרבה הפרעות בין רכיבים שונים בבית היום?!?!?!?!? צר לי ממש לא נכון, רוב הבית שלי קורן בצורה כזאת או אחרת (שלטים\רשת אלחוטית\אזעקה אלחוטית\עכברים\מקלדות\BLUETOOTH\מחשבים[שלטי רכב\טלפונים סלולריים\טלפונים אלחוטיים) אתה באמת חושב שאני אסכים שמשהו אחד ישפיע על השני? ששינוי ווליום בשלט או הפעלת מקלדת גם תפעיל לי את האזעקה הבייתית? ובטח הפרעות בין שלטים זהים (שינוי ווליום יפעיל את הממיר או יכבה אותו או את ה - HTPC)וכו וכו וכו וכו.....
יש אינסוף דוגמאות להפרעות אפשריות אבל זה כמעט ולא קורה.... (לי באופן אישי בבית מעולם לא היו הפרעות כאלו).
אין בעיה אפשר לעשות פה משאל קצר כמה סבלו מהפרעות הדדיות באלקטרוניקה הבייתית באופן מוכח.....
זה יכול להיות מעניין.
-
Star-Blazer
- חבר ותיק

LEVIKON,
אני לא מכיר את צורת העבודה של הממיר מול השלט ואיזה ממיר מופעל על ידי איזה שלט.
אני כן יודע שהפעולה של הסנכרון כפי שרשומה באתר של HOT גרמה לשלט לחזור ולפקד בצורה תקינה על הממיר....
אני כן יודע שהפעולה של הסנכרון כפי שרשומה באתר של HOT גרמה לשלט לחזור ולפקד בצורה תקינה על הממיר....
אתה יכול לתת לי בבקשה לינק לאתר של הוט אל פעולת הסנכרון אותה עשית?Star-Blazer כתב:LEVIKON,
אני כן יודע שהפעולה של הסנכרון כפי שרשומה באתר של HOT גרמה לשלט לחזור ולפקד בצורה תקינה על הממיר.......
טלוויזיה פלזמה פולטת לא מעט קרינת IR בקירבתה. אפשר לראות את זה עם כל מקלט IR שתניח ליד הטלוויזיה ומייד תראה חיווי לקליטה. אצלי בבית, למשל, אני חייב למקם את מקלט ה-IR של ה-HTPC מאחורי הפלזמה, אחרת היא ממסכת אותו והוא לא מקבל את הפקודות מהשלט שלו.לגבי זה שיש הרבה הפרעות בין רכיבים שונים בבית היום?!?!?!?!? צר לי ממש לא נכון, רוב הבית שלי קורן בצורה כזאת או אחרת (שלטים\רשת אלחוטית\אזעקה אלחוטית\עכברים\מקלדות\BLUETOOTH\מחשבים[שלטי רכב\טלפונים סלולריים\טלפונים אלחוטיים) אתה באמת חושב שאני אסכים שמשהו אחד ישפיע על השני? ששינוי ווליום בשלט או הפעלת מקלדת גם תפעיל לי את האזעקה הבייתית? ובטח הפרעות בין שלטים זהים (שינוי ווליום יפעיל את הממיר או יכבה אותו או את ה - HTPC)וכו וכו וכו וכו........
You are never fully dressed without a smile
-
Star-Blazer
- חבר ותיק

-
Star-Blazer
- חבר ותיק

SHED:
אתה צודק, למרות שברור שרוב הקרינה שנפלטת היא באורך גל הנראה (עיקר הפליטה ב - IR נובעת דווקא בגלל חום) אבל כמובן שתמיד ישנה פליטה לאורכי גל אחרים...
אך עם זאת הפליטה הזאת היא שולית, נכון שאם אני אמקם את העיינית מאחורי הטלויזיה או באיזו שהיא קרבה מוגזמת זה יכול להפריע אבל, בוא נאמר ככה תרחיק את העיניות בצורה סבירה (לשם דוגמא טלויזיה על שידה וממיר בתוך השידה מתחת לטלויזיה) זה אמור לפתור את הבעיה...
צריך להפריד בין מיסוך לבין הפרעה...
מיסוך זה כשעצמת פליטת ה - IR כל כך גדולה כך שהיא יותר חזקה מעצמת הלד בשלט ואז אין סיכוי לממיר לראות את הלד או כשמדי פעם יש פיקים על פליטה גבוהה שמפריעים לשלט לשלוט באופן תקין אולם כשתכבה את הטלויזיה הכל יחזור לפעול כמו שצריך.
במקרה שלי גם כיבוי של כל הקורנים מסביב לא עזרה....
אתה צודק, למרות שברור שרוב הקרינה שנפלטת היא באורך גל הנראה (עיקר הפליטה ב - IR נובעת דווקא בגלל חום) אבל כמובן שתמיד ישנה פליטה לאורכי גל אחרים...
אך עם זאת הפליטה הזאת היא שולית, נכון שאם אני אמקם את העיינית מאחורי הטלויזיה או באיזו שהיא קרבה מוגזמת זה יכול להפריע אבל, בוא נאמר ככה תרחיק את העיניות בצורה סבירה (לשם דוגמא טלויזיה על שידה וממיר בתוך השידה מתחת לטלויזיה) זה אמור לפתור את הבעיה...
צריך להפריד בין מיסוך לבין הפרעה...
מיסוך זה כשעצמת פליטת ה - IR כל כך גדולה כך שהיא יותר חזקה מעצמת הלד בשלט ואז אין סיכוי לממיר לראות את הלד או כשמדי פעם יש פיקים על פליטה גבוהה שמפריעים לשלט לשלוט באופן תקין אולם כשתכבה את הטלויזיה הכל יחזור לפעול כמו שצריך.
במקרה שלי גם כיבוי של כל הקורנים מסביב לא עזרה....
-
Star-Blazer
- חבר ותיק

אכן...
תיארת בצורה תמציתית וקולעת את הבעיה.
תיארת בצורה תמציתית וקולעת את הבעיה.
-
Star-Blazer
- חבר ותיק

לא.
כיצד אני עושה את זה?
כיצד אני עושה את זה?
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
כשהממיר דלוק כלומר שהוא נמצא על איזה ערוץ לחיצה ארוכה על כפתור POWER עד שהממיר מתכבה לא לעזוב עדיין. אחרי שהממיר מתכבה לחכות 10 שניות ואז לחיצה ארוכה על ESC עד שהממיר נדלק ומראה לך שהעידכון מתחיל ואז לעזוב ולא לכבות את הממיר עד שזה מגיע ל100%
אבל סתם מיותר- אין קשר למחשב של הממיר ולקליטת ההיבהובים מהשלט רחוק ולהורדת תוכנה.
הבנתי שיש לך ידע רב בנושא ונסיון ,אך שווה לבקש החלפה נוספת של הממיר למסקנה לשלול שזה
לא הסביבה הקורנת.
יתכן שהמחשב בממיר קולט את ההיבובים של השלט אך לא מצליח לפענח אותם ורק ריסט לממיר
עוזר.אם ריסט לממיר עזר -הבעיה שגם הממיר שהוחלף תקול היות נכנס למצב רוויה מרוב היבובים
שקיבל מהשלט.
בוא נחשוב בהגיון שממיר רגיל לא HD,לא היתה בעיה בהעברת ערוצים קודם ומה שנשאר זה שהממיר תקול.
קראתי באתר זר על פתרון באמצעות שלט העובד על RF שם ניתן היה להעביר ערוץ מהבית של השכן:lol:
בהחלט נושא ודיון מענין נושא האינפרא אדום וIR.כל פתרון לתקלה דומה בהחלט מסקרן מאוד.
אבל סתם מיותר- אין קשר למחשב של הממיר ולקליטת ההיבהובים מהשלט רחוק ולהורדת תוכנה.
הבנתי שיש לך ידע רב בנושא ונסיון ,אך שווה לבקש החלפה נוספת של הממיר למסקנה לשלול שזה
לא הסביבה הקורנת.
יתכן שהמחשב בממיר קולט את ההיבובים של השלט אך לא מצליח לפענח אותם ורק ריסט לממיר
עוזר.אם ריסט לממיר עזר -הבעיה שגם הממיר שהוחלף תקול היות נכנס למצב רוויה מרוב היבובים
שקיבל מהשלט.
בוא נחשוב בהגיון שממיר רגיל לא HD,לא היתה בעיה בהעברת ערוצים קודם ומה שנשאר זה שהממיר תקול.
קראתי באתר זר על פתרון באמצעות שלט העובד על RF שם ניתן היה להעביר ערוץ מהבית של השכן:lol:
בהחלט נושא ודיון מענין נושא האינפרא אדום וIR.כל פתרון לתקלה דומה בהחלט מסקרן מאוד.
יכול להיות גם גרסא ישנה ותקולה של הממיר. הרי הורדת גרסא לא יכולה להזיק אלה רק להועיל. לא עובד, מתקשרים ומתאמים טכנאי...זורו44 כתב:כשהממיר דלוק כלומר שהוא נמצא על איזה ערוץ לחיצה ארוכה על כפתור POWER עד שהממיר מתכבה לא לעזוב עדיין. אחרי שהממיר מתכבה לחכות 10 שניות ואז לחיצה ארוכה על ESC עד שהממיר נדלק ומראה לך שהעידכון מתחיל ואז לעזוב ולא לכבות את הממיר עד שזה מגיע ל100%
לא הסביבה הקורנת.
שקיבל מהשלט.
בהחלט נושא ודיון מענין נושא האינפרא אדום וIR.כל פתרון לתקלה דומה בהחלט מסקרן מאוד....