מנסה להבין איזה סוג LCD 32 אינצ' ישרת אותי הכי טוב עם PS3
שלום לכולם.
אני בד"כ לא כותב בפורומים. אם אני צריך משהו, אני פשוט מחפש (וגם מוצא) בשאלות של אחרים.
הפעם, לאחר חיפוש מתמשך בפורומים בארץ ומן העולם, אני פונה בייאוש לעזרתכם... (ראיתי בעבר שיש פה יודעי דבר...)
אז ככה: אני מחפש LCD בגודל 32 אינצ'. מרחק צפייה: כ3 מטרים.
אני מעוניין במסך שיתאים בעיקר לPS3 ושאוכל להפיק ממנו את הרזולוציה הגבוהה ביותר במשחקים.
אז מצאתי המון דיונים בעניין, אך הבעיה היא, שאני לא מוצא שום דיון אקטואלי בשום פורום בעולם בנוגע לנושא. למה הכוונה?
לדוגמא: בפורומים כתוב שאין טעם לקנות FHD במסך שהוא קטן מ40 אינצ'. גם כי ההבדל לא יורגש וגם כי כל השידורים בימינו ומשחקי הPS3 לא משודרים ברזולוציה הגבוהה מ720P. רובם ככולם אומרים שאין טעם לקנות 1080P כי אין בימינו משחקים כמעט המתאימים לרזולוציה זו וכו וכו'...
הקטע הוא, שהדיון ההאקטואלי ביותר שמצאתי בנושא הLCD לגיימרים, הוא מאזור סוף 2008, והרוב הגודל מ2006-2007. השאלה שלי היא כזאת: האם בזמן הקרוב (או אפילו כבר עכשיו) יהיה צורך ב1080P? האם המשחקים של הPS3 שהם NR 720P יראו פחות טוב על 1080P? האם מסך שהוא 1080P יכול להראות רזולוציות נמוכות יותר (720P לדוגמא) באותה רמה שמסך שהוא 720P יראה?
מבלבל? אל תתחילו אפילו להגיד לי... אני נואש... אני לא רוצה להסתמך על חבר'ה שאמרו לפני שנתיים שלא שווה לקנות 1080P כי היא יקרה וכי אין מה לעשות איתה חוץ מלראות BLU-RAY (אגב, כמה הבדל יהיה בסרט בלו-ריי בין מסך 720P למסך 1080P לעין האנושית שלי?)
בנוסף לכל הצרות, אני גר בקיבוץ ואנחנו קולטים כאן ערוצי YES ללא ממיר (כלומר, הקיבוץ מחובר לYES ואנחנו התושבים מקבלים את השידורים מממיר מרכזי ורואים אותם דרך כניסת אנטנה וללא ממיר), כמה רע ייראו השידורים במצב כזה? האם פה יהיה לרעתי לקנות 1080P ולא 720P.
אשמח לכל תשובה שהיא.
תודה מראש.
נ.ב אם יש המלצות ספציפיות לגבי מסכים, אשמח לשמוע על דגמים מוצלחים עד 3500-4000 ש"ח. איך זה לדוגמא? http://zap.co.il/model.aspx?modelid=728174
אני בד"כ לא כותב בפורומים. אם אני צריך משהו, אני פשוט מחפש (וגם מוצא) בשאלות של אחרים.
הפעם, לאחר חיפוש מתמשך בפורומים בארץ ומן העולם, אני פונה בייאוש לעזרתכם... (ראיתי בעבר שיש פה יודעי דבר...)
אז ככה: אני מחפש LCD בגודל 32 אינצ'. מרחק צפייה: כ3 מטרים.
אני מעוניין במסך שיתאים בעיקר לPS3 ושאוכל להפיק ממנו את הרזולוציה הגבוהה ביותר במשחקים.
אז מצאתי המון דיונים בעניין, אך הבעיה היא, שאני לא מוצא שום דיון אקטואלי בשום פורום בעולם בנוגע לנושא. למה הכוונה?
לדוגמא: בפורומים כתוב שאין טעם לקנות FHD במסך שהוא קטן מ40 אינצ'. גם כי ההבדל לא יורגש וגם כי כל השידורים בימינו ומשחקי הPS3 לא משודרים ברזולוציה הגבוהה מ720P. רובם ככולם אומרים שאין טעם לקנות 1080P כי אין בימינו משחקים כמעט המתאימים לרזולוציה זו וכו וכו'...
הקטע הוא, שהדיון ההאקטואלי ביותר שמצאתי בנושא הLCD לגיימרים, הוא מאזור סוף 2008, והרוב הגודל מ2006-2007. השאלה שלי היא כזאת: האם בזמן הקרוב (או אפילו כבר עכשיו) יהיה צורך ב1080P? האם המשחקים של הPS3 שהם NR 720P יראו פחות טוב על 1080P? האם מסך שהוא 1080P יכול להראות רזולוציות נמוכות יותר (720P לדוגמא) באותה רמה שמסך שהוא 720P יראה?
מבלבל? אל תתחילו אפילו להגיד לי... אני נואש... אני לא רוצה להסתמך על חבר'ה שאמרו לפני שנתיים שלא שווה לקנות 1080P כי היא יקרה וכי אין מה לעשות איתה חוץ מלראות BLU-RAY (אגב, כמה הבדל יהיה בסרט בלו-ריי בין מסך 720P למסך 1080P לעין האנושית שלי?)
בנוסף לכל הצרות, אני גר בקיבוץ ואנחנו קולטים כאן ערוצי YES ללא ממיר (כלומר, הקיבוץ מחובר לYES ואנחנו התושבים מקבלים את השידורים מממיר מרכזי ורואים אותם דרך כניסת אנטנה וללא ממיר), כמה רע ייראו השידורים במצב כזה? האם פה יהיה לרעתי לקנות 1080P ולא 720P.
אשמח לכל תשובה שהיא.
תודה מראש.
נ.ב אם יש המלצות ספציפיות לגבי מסכים, אשמח לשמוע על דגמים מוצלחים עד 3500-4000 ש"ח. איך זה לדוגמא? http://zap.co.il/model.aspx?modelid=728174
אוקי בוא נתחיל מזה שהגודל הוא קטן מדי ואתה צריך לפחות 37 אם לא יותר שדווקא תוכל למצוא בתקציב הזה. כיום אין כמעט משחקים שתומכים ב-1080P ככה שקניה של מסך FULL HD תיהיה יעילה לעתיד אבל די ביזבוז כסף כיום בגלל זה עדיף להשאר עם HD Ready. הייתי ממליץ לך על פיליפס שאפילו מישהו הראה פה תמונות של טלוויזיה שהוא קנה והאיכות היא פשוט מצוינת וכדאי לך לברר - עזוב את זאפ תצא לחנויות ותבדוק, המחירים שם לא תמיד נכונים והנתונים היבשים לא תמיד אומרים הרבה על האיכות של התמונה. עוד חברות מומלצות הן סאמסונג והיטאצ'י סוני סתם יקרים בגלל השם. אם תוכל להגדיל את התקציב תוכל אפילו למצוא גדלים טובים יותר שמתאימים למרחק שלך - במשחקים מסך קטן זה ממש לא כדאי.
תודה רבה... מוזר, אתה לא הראשון שאומר לי ללכת על יותר מ32... דווקא נראה לי גודל סביר יחסית לחדר שלי. בכל אופן, אני יודע שממש חשוב בקטע של הגיימינג שיהיה שילוב של יחס ניגודיות טוב ומהירות תגובה של 5MS ומטה. השאלה היא, באיזה חנויות אוכל ללכת ולבקש שייחברו איזה PS3 ואוכל לראות איך זה נראה על מס' מסכים. ידוע למישהו על מקום כזה באיזור נתניה-חדרה? תודה.
מקום כזה אני לא מכיר אבל אתה יכול להתקשר לשאול אני לא חושב שצריכה להיות בעיה שתחבר אותו לכמה דקות.. ולגבי הגודל כן זה קטן ואפילו לא סביר ועדיף לך אפילו לחסוך עוד לטלוויזיה יותר גדולה או למצוא בתקציב הזה מאשר לקנות אחת קטנה ולהתבאס. לגבי הנתונים שנתת אל תתרשם מנתונים שנותנים במפרטים של המסכים פשוט תלך ותראה כי לפעמים תתרשם ממסך אחד עם נתונים מרשימים ותגיע לחנות ותראה מסך שהאיכות תמונה שלו גבוה יותר והנתונים פחות מרשימים. אבל אני מאמין שכל אחד מהמסכים של החברות המובילות מבחינת הנתונים אמורים להספיק אבל יכולים להיות טובים יותר או פחות.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
יש לי PS3 ועברתי לאחרונה מ 37" 720P ל 42" 1080P ואני יכול להגיד לך 2 דברים מניסיון:
1. 32 אינץ ממרחק 3 מטר זה קטן מידיי לטעמי. במסכים כמעט ואין דבר כזה "גדול מידי" ואצלי המעבר מ 37 ל 42 מאותו מרחק שאתה מדבר עליו הניב שיפור בחווית המשחק.
2. אכן אין שום הבדל בין 720P ל 1080P ספציפית ב PS3. רובם המכריע של המשחקים לא מרונדר ביותר מ 720P וגם באלו שכן (ויש מעטים מאוד ורובם לא כותרים גדולים/חשובים) אני אישית לא ראיתי את ההבדל.
מסקנות? לך לפחות על 37 אינץ' או אפילו 42" כשגודל צריך להיות שיקול הרבה הרבה יותר מהותי מה 720 מול 1080.
1. 32 אינץ ממרחק 3 מטר זה קטן מידיי לטעמי. במסכים כמעט ואין דבר כזה "גדול מידי" ואצלי המעבר מ 37 ל 42 מאותו מרחק שאתה מדבר עליו הניב שיפור בחווית המשחק.
2. אכן אין שום הבדל בין 720P ל 1080P ספציפית ב PS3. רובם המכריע של המשחקים לא מרונדר ביותר מ 720P וגם באלו שכן (ויש מעטים מאוד ורובם לא כותרים גדולים/חשובים) אני אישית לא ראיתי את ההבדל.
מסקנות? לך לפחות על 37 אינץ' או אפילו 42" כשגודל צריך להיות שיקול הרבה הרבה יותר מהותי מה 720 מול 1080.
כשאני חיפסתי טלוויזיות גם כן לPS3 אבל לא רק לא התייחסתי בכלל לFHD, מבחינתי זה היה בזבוז כסף, אבל כשראיתי פיליפס וכל הדגמים שלהם של 42 אינצ הם FHD , זה היה ברור שזה זה!!! אין על פיליפס. קניתי שלי ב5100 ואני מבסוד עד השמיים. אם מצא טלוויזיה שממרחק שלך רואים טוב בשבילך והיא 720P לך על זה אבל צריך להסתקל לא רק על גודל ורזולוציה, יש עוד מעבדים שלא כולם מציחים לעבד תמונה של שידור רגיל כמו שצריך. לדעתי אם זה רק לPS3 כלומר החיבור יהיה דרך HDMI אתה יכול ללכת על דגמים וחברות ממש מעפן אם התקציב הוא גבולי מאוד כי לא נראה לי שתרגיש בהבדל בHD אבל חובה לך לראות את הטלוויזיה הזאת בעיינים ועדיף שתביא PS3 לחנות ותבקש לחבר ולבדוק שאכן הכל עובד טוב.
תודה לכולם על התגובות...
אז ככה: היום הלכתי לאחת מחנויות רשת BIG BOX כדי להסתכל קצת על מסכים. המוכר אמר לי שאין לי מה לחפש מסך גדול מ32" כי זה הגודל המומלץ ל-3 מטרים (המוכר טוען שצריך 10 אינצ' על כל מטר). בכל אופן, מדדתי ויש לי בכלל רק 2,60 מ' מרחק צפייה.
לגבי הרזולוציה, המוכר טען שעדיף מאוד FHD כי לדעתו יש הרבה משחקים המתוכננים לרזולוציה זו...
בסופו של דבר, הוא הציע לי 32", תוצרת SAMSUNG מסדרה 5. בעלות של כ4500 ש"ח (נראה לי המון, לא?)
מה אתם אומרים? עדיין עדיף ללכת על 37-40 אינצ' או שאוכל להסתפק ב32? מה לגבי הרזולוציה? להתרכז במסכים של SAMSUNG או שיש משהו עדיף?
אז ככה: היום הלכתי לאחת מחנויות רשת BIG BOX כדי להסתכל קצת על מסכים. המוכר אמר לי שאין לי מה לחפש מסך גדול מ32" כי זה הגודל המומלץ ל-3 מטרים (המוכר טוען שצריך 10 אינצ' על כל מטר). בכל אופן, מדדתי ויש לי בכלל רק 2,60 מ' מרחק צפייה.
לגבי הרזולוציה, המוכר טען שעדיף מאוד FHD כי לדעתו יש הרבה משחקים המתוכננים לרזולוציה זו...
בסופו של דבר, הוא הציע לי 32", תוצרת SAMSUNG מסדרה 5. בעלות של כ4500 ש"ח (נראה לי המון, לא?)
מה אתם אומרים? עדיין עדיף ללכת על 37-40 אינצ' או שאוכל להסתפק ב32? מה לגבי הרזולוציה? להתרכז במסכים של SAMSUNG או שיש משהו עדיף?
בולשיט רוב המשחקים היום בכלל לא תומכים ב-1080p. הגודל זה החלטה שלך אבל לדעתי 37 יהיה מתאים אם תרצה יותר אז מקסימום 40-42. לא הייתי משקיע במסך שכרגע לא יתן לי כלום 4500 שקל ועוד שהגודל שלו הוא 32 זה סתם ביזבוז כסף.. ראיתי שיש מבצע בסופר על מסכי פיליפס כדאי לך לבדוק יש עליהם ביקורות מאוד טובות והם זוכים לציונים גבוהים, סאמסונג במחיר שפוי hd ready יכול לבוא גם בחשבון (הסדרה החדשה).
- Huber
- חבר במועדון HT

אני לא מבין, אתה באמת עומד לסמוך על מילה של מוכרן בחנות? ברצינות? אז מה אתה מחפש פה?
הנה עובדות - תראה את זה למוכר פעם הבאה שתפגוש אותו:
כמות המשחקים ב PS3 התומכים ב 1080 - 26 בלבד :
http://www.makeyougohmm.com/ps3-1080p-games/
כמות המשחקים ב PS3 סה"כ - 557:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Pl ... on_3_games
26 מתוך 557, איך זה נכנס להגדרה של "הרבה"? וזה בלי בכלל להתחשב שרב המשחקים הללו לא ממש משחקים שרובנו ישחקו אי פעם.
בקיצור, המלצות כבר קיבלת, עכשיו תעשה את השיקול שלך...
הנה עובדות - תראה את זה למוכר פעם הבאה שתפגוש אותו:
כמות המשחקים ב PS3 התומכים ב 1080 - 26 בלבד :
http://www.makeyougohmm.com/ps3-1080p-games/
כמות המשחקים ב PS3 סה"כ - 557:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Pl ... on_3_games
26 מתוך 557, איך זה נכנס להגדרה של "הרבה"? וזה בלי בכלל להתחשב שרב המשחקים הללו לא ממש משחקים שרובנו ישחקו אי פעם.
בקיצור, המלצות כבר קיבלת, עכשיו תעשה את השיקול שלך...
- Huber
- חבר במועדון HT

שוב תודה, אבל עדיין...
תודה HUBER על התשובה, גם אני ראיתי את הרשימה ומודע לעובדה שכרגע אין הרבה משחקי PS3 התומכים ב1080P. השאלה שלי היתה, האם יש צפי שבשנה-שנתיים הקרובות המגמה תשתנה, כלומר, האם בעוד שנה, כבר ארגיש שההחלטה לקנות HD READY תקעה אותי עם מסך מיושן...
קראתי את המאמרים שהפנית אותי אליהם. המאמר הרציני ביותר שם הוא משלהי 2007, אני די בטוח שמאז חלו התקדמויות ותפניות...
ברור לי שכשאני פונה למוכר בחנות, לא אקבל את התשובות שאני מחפש, לכן באמת אני כאן...
אני יודע שאני חופר על הנושא הזה כבר הרבה. הקטע הוא שאני ממש שם לב לפרטים, ותמיד מחפש לשחק/לראות סרטים על ההגדרות המתקדמות ביותר שאני יכול. אין דבר מבאס יותר (מנסיון) מאשר לקנות מוצר אלקטרוני חדש ולגלות שזה לא מה שרצית, שזה לא "סוחב" את התכנים הכבדים ושאתה תקוע עם זה עכשיו לפחות שנתיים שלוש.
לגבי הגודל, כבר השתכנעתי ללכת על 37 או 40. אם עכשיו אני משתכנע שעדיף לי HDR שיחזיק לפחות שנתיים- שלוש בלי שארגיש פראייר (בקשה אולי מוגזמת בעולם הזה...), אני קונה עוד היום... רק שלא אקנה איזה HDR ומחרתיים חברות המשחקים יודיעו בגאווה: "מהיום, הכל 1080P!!!"
קראתי את המאמרים שהפנית אותי אליהם. המאמר הרציני ביותר שם הוא משלהי 2007, אני די בטוח שמאז חלו התקדמויות ותפניות...
ברור לי שכשאני פונה למוכר בחנות, לא אקבל את התשובות שאני מחפש, לכן באמת אני כאן...
אני יודע שאני חופר על הנושא הזה כבר הרבה. הקטע הוא שאני ממש שם לב לפרטים, ותמיד מחפש לשחק/לראות סרטים על ההגדרות המתקדמות ביותר שאני יכול. אין דבר מבאס יותר (מנסיון) מאשר לקנות מוצר אלקטרוני חדש ולגלות שזה לא מה שרצית, שזה לא "סוחב" את התכנים הכבדים ושאתה תקוע עם זה עכשיו לפחות שנתיים שלוש.
לגבי הגודל, כבר השתכנעתי ללכת על 37 או 40. אם עכשיו אני משתכנע שעדיף לי HDR שיחזיק לפחות שנתיים- שלוש בלי שארגיש פראייר (בקשה אולי מוגזמת בעולם הזה...), אני קונה עוד היום... רק שלא אקנה איזה HDR ומחרתיים חברות המשחקים יודיעו בגאווה: "מהיום, הכל 1080P!!!"
- Huber
- חבר במועדון HT

בו נחזור צעד אחד אחורה - מה התקציב שבידך? ברור שתמיד עדיף "הכי חדש" ו"הכי טוב", אבל לא לכולנו יש 15000 שח להוציא על מסך. הגדר את התקציב המקסימלי ונוכל לעזור לך הרבה יותר טוב.
לגבי ה PS3, אף אחד לא נביא, אבל הוא קיים בשוק כשלוש שנים ואם עד היום רובם המכריע של המשחקים לא הצליחו לרוץ עליו ב 1080 ניחוש מלומד יוביל למסקנה שהמגבלה היא בחומרה וגם בעתיד לא תראה יותר מידיי משחקי 1080.
לגבי ה PS3, אף אחד לא נביא, אבל הוא קיים בשוק כשלוש שנים ואם עד היום רובם המכריע של המשחקים לא הצליחו לרוץ עליו ב 1080 ניחוש מלומד יוביל למסקנה שהמגבלה היא בחומרה וגם בעתיד לא תראה יותר מידיי משחקי 1080.
כל מה שהוא אמר לך בחנות הוא בולשיט מוחלט. 1080P זה נחמד, אבל בתקציב שלך עדיף לך בהרבה ללכת על גודל. טלוויזית 37" HDR תעשה הרבה יותר טוב לPS3 שלך מאשר טלוויזיית 32" FHD. במקום 32" מסדרה 5, קח 37" (או אולי אפילו 40" אם נכנס בתקציב) מסדרה 4.quique כתב:תודה לכולם על התגובות...
מה אתם אומרים? עדיין עדיף ללכת על 37-40 אינצ' או שאוכל להסתפק ב32? מה לגבי הרזולוציה? להתרכז במסכים של SAMSUNG או שיש משהו עדיף?...
עד 4000 ש"ח. אולי טיפ טיפה יותר... ראיתי מס' אתרים שמוכרים סמסונג מסדרה 4, 37-40 אינצ' בערך ב4000 ש"ח. משתלם?Huber כתב:בו נחזור צעד אחד אחורה - מה התקציב שבידך? ברור שתמיד עדיף "הכי חדש" ו"הכי טוב", אבל לא לכולנו יש 15000 שח להוציא על מסך. הגדר את התקציב המקסימלי ונוכל לעזור לך הרבה יותר טוב.
לגבי ה PS3, אף אחד לא נביא, אבל הוא קיים בשוק כשלוש שנים ואם עד היום רובם המכריע של המשחקים לא הצליחו לרוץ עליו ב 1080 ניחוש מלומד יוביל למסקנה שהמגבלה היא בחומרה וגם בעתיד לא תראה יותר מידיי משחקי 1080....
אז מה עדיף?
LA37A450 של סמסונג ב3640 ש"ח
LA37B530 של סמסונג ב4040 ש"ח
LA37A550 של סמסונג ב4175 ש"ח
LA40A450 של סמסונג ב3898 ש"ח
LA40A451 של סמסונג ב4340 ש"ח
אשמח להמלצות. בנוסף, אני לא מבין את ההבדל בין הLA40A451 ל LA40A450. יש הבדל של כמעט 500 ש"ח ביניהם. למה?
והאם בכלל עדיף לי ללכת על 37 FHD או 40 HDR (מתוך הדגמים המפורטים למעלה)?
תודה מראש
LA37B530 של סמסונג ב4040 ש"ח
LA37A550 של סמסונג ב4175 ש"ח
LA40A450 של סמסונג ב3898 ש"ח
LA40A451 של סמסונג ב4340 ש"ח
אשמח להמלצות. בנוסף, אני לא מבין את ההבדל בין הLA40A451 ל LA40A450. יש הבדל של כמעט 500 ש"ח ביניהם. למה?
והאם בכלל עדיף לי ללכת על 37 FHD או 40 HDR (מתוך הדגמים המפורטים למעלה)?
תודה מראש