yes ו־HOT נערכות לקרב מול שירות הטלוויזיה החינמית

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
dpklain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 226
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

כתבה מענינת מכלכליסט .

http://www.calcalist.co.il/marketing/ar ... 83,00.html

מעניין איזה מחירים אפשר יהיה לקבל
מקר ולא .נראה לי שמחלקת שימור הלקוחות
תעבוד קשה. :lol:

Jeff
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

זו לא אלטרנטיבה שלה חיכינו 10 שנים

שליחה #2 

מה יש לנו פה ? בואו נדבר תכל'ס - ערוץ 33 , 99 ו-11 זה לא מעניין אף אחד בשלב הזה . אם ערוץ 11 ישדר את המונדיאל במלואו , אז ערוץ 11 יעניין את רוב תושבי המדינה , לחודש ימים בלבד ואחר כך כולם ימשיכו להתעלם ממנו .
כל הסיפור מסתכם בשני ערוצים 22 ו-10 שנקלע לבעיות כלכליות קשות ועתידו אינו ברור בשלב זה .
אז איזה תכנים איכותיים יכול להביא ערוץ במשבר ? הם עסוקים בלשרוד , עוד יחשבו על תכנים ?

בשנת 2009 , הוספת ממיר דיגיטלי DTT שעולה 600 שח כולל אנטנה עבור 1.5 ערוצים זו לא אלטרנטיבה . את זה היה לנו כבר מזמן דרך האנטנה המרכזית וכל מי שהיה יכול לברוח מזה עשה זאת לאלטרנטיבות שמציעות גיוון רב יותר של תכנים .
ה-DTT למעשה בא ואומר לנו במילים הכי פשוטות שאם רוצים לראות משהו שונה מחדשות , "כוכב נולד" ו"היום שהיה " נצטרך לשלם הרבה מאוד כסף כי ה-DTT שמציעים בישראל עם 1.5 ערוצים זה לא שווה את הכסף ולא מביא שום דבר חדש חוץ מתסכול אחד גדול .

ולא , אל תכניסו את עצמכם לסרטים - מחלקת שימור הלקוחות של הוט\יס לא יעבדו קשה כי הם יודעים בדיוק כמו כולנו שגם אם יהיו לקוחות בודדים שירצו להתנסות ב-DTT , הם יחזרו בחזרה בטיל כשיגלו שפשוט אין מה לראות בערוצים האלה , דבר שאפשר לגלות גם בלי לבזבז 600 שח עבור מכשיר שישמש בעתיד לסטנד לעציץ .
מי שיהיה עסוק בתקופה זו לדעתי זה דוקא מחלקת המצטרפים החדשים כי כנראה יקח עוד כמה שנים טובות עד שתהיה אלטרנטיבה אמיתית למונופול יס\הוט ..

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #3 

א. אורנג' אוטוטו תיכנס לשוק. תציע VOD על תשתית אינטרנט.
ב. יש עוד 4 ערוצים ממצרים עם תכנים באנגלית.
ג. זה לא נועד להחליף את היס או הוט אלא לתת שירות זול למי שלא צורך יותר מדי תכני פרימיום.

לעומת זאת אתה [Jeff] צורך תכני פרימיום ולא כמו אנשים זקנים, סטודנטים ומשפחות דלות תקציב.

Jeff
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

לא אמרתי שאנשים לא צריכים ולא זכאים לקבל את הערוצים האלה אלא שגם היום קיימת אנטנה , אנטנה מרכזית , שמאפשרת לצפות בשידור אנלוגי בערוץ 1 , 2 , ירדן , קפריסין -METV , מצריים ועוד .
אז למה לקחת לאנשים את הזכות לראות את זה בחינם באמצעות האנטנה מרכזית בשידור אנלוגי ולחייב אותם לעבור לשידור דיגיטלי ב-600 שח כי מישהו החליט להפסיק השידורים האנלוגיים בעוד שנה-שנתיים ?
גם עד היום כל מי שלא רצה לשלם ליס\הוט ועדיין להיות מסוגל לראות ערוץ 2 , 1 ועוד כמה ערוצים מהמדינות השכנות היה יכול לעשות את זה יפה מאוד , גם בלי לשלם 600 שח . אז איפה בדיוק החידוש ? בשיטה ? באיכות ( שלא ברור מה היא תהיה ) ? בערוץ 10 שחייב עשרות מיליונים ?

EtchDee
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

Jeff כתב:לא אמרתי שאנשים לא צריכים ולא זכאים לקבל את הערוצים האלה אלא שגם היום קיימת אנטנה , אנטנה מרכזית , שמאפשרת לצפות בשידור אנלוגי בערוץ 1 , 2 , ירדן , קפריסין -METV , מצריים ועוד .
אז למה לקחת לאנשים את הזכות לראות את זה בחינם באמצעות האנטנה מרכזית בשידור אנלוגי ולחייב אותם לעבור לשידור דיגיטלי ב-600 שח כי מישהו החליט להפסיק השידורים האנלוגיים בעוד שנה-שנתיים ?
גם עד היום כל מי שלא רצה לשלם ליס\הוט ועדיין להיות מסוגל לראות ערוץ 2 , 1 ועוד כמה ערוצים מהמדינות השכנות היה יכול לעשות את זה יפה מאוד , גם בלי לשלם 600 שח . אז איפה בדיוק החידוש ? בשיטה ? באיכות ( שלא ברור מה היא תהיה ) ? בערוץ 10 שחייב עשרות מיליונים ?
...
יש בזה משהו.

צריך להזכיר ש:
- מתישהו, ה'ממיר' יהיה משולב בתוך מסכי הטלוויזיה שימכרו - עקרונית, הממיר הוא רק פיתרון ביניים
- יש לקוות שכמה ח''כים אחרים יהפכו את ההחלטה המצערת לגבי ערוצי 9 ו-24 בעת איחוד הרשויות (שנייה וכבלים/לווין) שנתניהו רמז עליו.
- אישית ,אני מקווה שגם החינוכית, ממונת מתקציב משרד החינוך, ימצא את מקומו בשידורים החינמיים ואולי תמלא את הפונקציה של ערוץ ילדים כמו פעם. 

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

Jeff כתב:לא אמרתי שאנשים לא צריכים ולא זכאים לקבל את הערוצים האלה אלא שגם היום קיימת אנטנה , אנטנה מרכזית , שמאפשרת לצפות בשידור אנלוגי בערוץ 1 , 2 , ירדן , קפריסין -METV , מצריים ועוד .
...
חשבת אולי כמה עולה לתחזק משדרים אנלוגיים...?
הסיבה הגדולה ביותר (לדעתי) במעבר ל DTT נעוצה ב- "כסף"!!
כמובן שרשות השידור שמשלמת הון תועפות לתחזוק המשדרים האנלוגיים ישמחו להחליף זאת בשדורי DTT הזולים הרבה יותר (לגבי האיכות אני לא בטוח בכלל)
חוץ מכסף, זו מכה למונופולי הכבלים - טוב מאוד! בלתי נסבל השירות המחפיר שלהם.
וכן, זו כן תהיה מכה עבורם משום ש20% ירידה בלקוחות (לקוחות אנלוגיים של HOTׂ) זה מכה כואבת. (20% לפי הסקרים)
זה לא שאני חושב ש DTT זו מציאה כ"כ גדולה אבל זהו בהחלט שינוי מהותי מהמצב הנוכחי.

Jeff
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

מי קהל היעד של ה-DTT ?
זה הדבר הראשון שצריכים לחשוב לפני שמתחילים לשווק מוצר לשוק .
התשובה לשאלה הזו היא קשה : מאחר והמוצר לא מביא איתו שום דבר חדש , נחוץ , שאין היום - אין קהל יעד . כל מי שיבוא לו לבזבז 600 שח כדי לבדוק אם הוא קולט בכלל משהו , זה בערך הקהל היעד .
גם אם תבצע סקר בין כל אלה שאין להם אנטנה מרכזית או יס\ הוט או לוין , לא תמצא 20% שיגידו לך שמוכנים להזמין מכשיר ב-600 שח כדי לבדוק אם קולטים אות ואם כן וקולטים משהו אז לצפות ב-1.5 ערוצים ,ב-1 צביקה הדר וב-10 "כוכב נולד" שאפשר לקלוט גם מבלי לשלם 600 שח .
מה הקשר לעזיבות בחברת הלוין \ הכבלים ? למה , מישהו התקשה לעזוב עד היום את החברות האלה כי היתה חסרה אלטרנטיבה ? METV , ירדן , ערוץ 1 , מצרים , ערוץ 2 דרך אנטנה מרכזית או פרטית שעולה 100 שח זו לא אלטרנטיבה שהיתה קיימת כאן עוד הרבה לפני שמישהו אמר "הוט" או "יס" ? אז מאיפה הבטחון שמישהו מלקוחות יס \ הכבלים יחשוב להתנתק בזכות ה-DTT ? ועוד 20% , לא פחות , מלקוחות אלה יעזבו בגלל זה ...באמת קישקוש !

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #8 

אתחיל ואומר אף סקר לא מנבא 20% הגירה ל-DTT, המספרים המדוברים הם בין 5 ל-18 אחוז. וגם זה חלק נכבד ביותר.

אני חושב שהפוטנציאל הגדול של DTT הוא בפתיחת אופק שהיה חסום עד עכשיו בפני הלקוח הסופי ובפני נותני שירות אופציונאלים. דוגמאות:
1. הרוב המוחלט של מנויי הטלוויזיה הרב-ערוצית (יס/הוט) צופה במספר מצומצם של ערוצים מתוך כל המגוון שהוא משלם עליו. שני הערוצים המסחריים (2 ו-10) תופסים מקום נכבד, ולכל אחד יש את הערוצים הנוספים שהוא אוהב, והתכנים שהוא רוצה. כניסה של DTT תאפשר לספקי תוכן נוספים (מלבד הוט ויס) להציע ממיר שיתן קליטה של הערוצים המסחריים (2,10) ובנוסף קבלה של תכנים משלימים בתשלום לפי צפייה.
אני הייתי מאוד שמח לשים ממיר של orange time בסלון, כאשר יש בו מקלט DTT משולב. זה נותן לי את האפשרות לראות את הערוצים הפתוחים ולשלם רק על תכנים נוספים שאני רואה. זה שאני אוהב את "עקרות בית נואשות" לא אומר שאני צריך לשלם על חבילת בסיס של עשרות ערוצים מעל 200 שקלים בחודש. אני יכול לשלם 5 שקלים לפרק לאורנג', לראות רק את מה שאני אוהב (ולשלם רק על מה שאני אוהב) ובסופו של יום - החשבונית שלי תהיה נמוכה יותר.

2. DTT נותן שירותים מתקדמים יותר מאשר שידורים אנלוגים: למשל EPG שמשודר באוויר. היום אין פתרון ל-time shift (ממיר מקליט) עבור שידורים אנלוגים - כי אין שום מידע על התוכניות המשודרות. DTT ישלב בתוכו גם EPG וכך נוכל לקבל ממירים חכמים עם יכולות מתקדמות.
You are never fully dressed without a smile

Jeff
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

גם אני היתי מאוד שמח לראות את השוק של היט\יס מתחלק עם הרבה חברות אחרות . גם אני חושב שלא צודק לשלם 210 שקלים על חבילה בסיס שכוללת ערוצים שאף אחד לא צופה בהם . גם אני היתי רוצה לשלם לפי ערוצים או תכנים . גם אני היתי רוצה שוק יותר חופשי בכל מה שנוגע לתכני טלויזיה או תכנים בהזמנה אישית .
האם ה-DTT יגרום לרצונות שלי להתגשם ? ממש לא . לא רק זה , אלא זה גם יקח מכל אלה שצופים בערוץ 1 ו-2 דרך האנטנה המרכזית את היכולת לעשות את זה ויכריח אותם לשלם כסף נוסף כדי לקבל מה שכבר היה להם , חינם .זה לא נקרא לעזור לשכבות החלשות אלא להכביד עליהם . רוצים לעזור? אין בעיה , תשימו בכל בית של האוכלוסיה ששיכת לשכבות חלשות ממיר DTT בחינם .
EPG ? מי צריך את זה בערוצים 1, 2, 10 , 33 ,99 ? כמה פעמים חשבת לתכנת ממיר להקליט את נאומו של שר החקלרות בערוץ 99 ? EPG מתקדם זה טוב באופן כללי וטוב להיות מסוגל להקליט דרכו , אבל מה בדיוק אתה מתכוון להקליט בחמשת הערוצים המסכנים האלה ? חדשות ? כוכב נולד ?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #10 

Jeff כתב:
EPG ? מי צריך את זה בערוצים 1, 2, 10 , 33 ,99 ? כמה פעמים חשבת לתכנת ממיר להקליט את נאומו של שר החקלרות בערוץ 99 ? EPG מתקדם זה טוב באופן כללי וטוב להיות מסוגל להקליט דרכו , אבל מה בדיוק אתה מתכוון להקליט בחמשת הערוצים המסכנים האלה ? חדשות ? כוכב נולד ?
...
חדשות? לא. אבל את פולישוק, מסודרים, קצרים, ו"ארץ נהדרת" בוודאי. בנוסף, בוא נזכור שברגע שיש time shift כמו שצריך, לא מתחילים לראות כוכב נולד כאשר הוא משודר, אלא בארבעים דקות איחור, תוך כדי דילוג על הפרסומות. גם בשביל זה צריך EPG.
You are never fully dressed without a smile

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

כמו באמריקה [סליחה על הדוגמה הגרועה] שמחלקים קופונים של 40 דולר לקניית ממיר בסיס אז גם פה יתנו קופון של 400 שקל למשפחות דלות תקציב.

remux
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #12 

אם כולם ישתמשו ב דילוג על הפרסומות איך הערוץ יתקיים :?:
גם אני לוחץ ctrl+w

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

מי אמר שזה ידלג על פרסומות, סה"כ יש עוד אפיקי פירסום חוץ מטלויזיה.

mio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

Re: זו לא אלטרנטיבה שלה חיכינו 10 שנים

שליחה #14 

Jeff כתב:מה יש לנו פה ? בואו נדבר תכל'ס - ערוץ 33 , 99 ו-11 זה לא מעניין אף אחד בשלב הזה . אם ערוץ 11 ישדר את המונדיאל במלואו , אז ערוץ 11 יעניין את רוב תושבי המדינה , לחודש ימים בלבד ואחר כך כולם ימשיכו להתעלם ממנו .
כל הסיפור מסתכם בשני ערוצים 22 ו-10 שנקלע לבעיות כלכליות קשות ועתידו אינו ברור בשלב זה .
אז איזה תכנים איכותיים יכול להביא ערוץ במשבר ? הם עסוקים בלשרוד , עוד יחשבו על תכנים ?

בשנת 2009 , הוספת ממיר דיגיטלי DTT שעולה 600 שח כולל אנטנה עבור 1.5 ערוצים זו לא אלטרנטיבה . את זה היה לנו כבר מזמן דרך האנטנה המרכזית וכל מי שהיה יכול לברוח מזה עשה זאת לאלטרנטיבות שמציעות גיוון רב יותר של תכנים .
ה-DTT למעשה בא ואומר לנו במילים הכי פשוטות שאם רוצים לראות משהו שונה מחדשות , "כוכב נולד" ו"היום שהיה " נצטרך לשלם הרבה מאוד כסף כי ה-DTT שמציעים בישראל עם 1.5 ערוצים זה לא שווה את הכסף ולא מביא שום דבר חדש חוץ מתסכול אחד גדול .

ולא , אל תכניסו את עצמכם לסרטים - מחלקת שימור הלקוחות של הוט\יס לא יעבדו קשה כי הם יודעים בדיוק כמו כולנו שגם אם יהיו לקוחות בודדים שירצו להתנסות ב-DTT , הם יחזרו בחזרה בטיל כשיגלו שפשוט אין מה לראות בערוצים האלה , דבר שאפשר לגלות גם בלי לבזבז 600 שח עבור מכשיר שישמש בעתיד לסטנד לעציץ .
מי שיהיה עסוק בתקופה זו לדעתי זה דוקא מחלקת המצטרפים החדשים כי כנראה יקח עוד כמה שנים טובות עד שתהיה אלטרנטיבה אמיתית למונופול יס\הוט ..
...
למה אתה כל כך "אנטי"? :o
ודרך אגב, הממיר צפוי להימכר בפחות מ-400 ש"ח ולא ב-600, כפי שציינת אינספור פעמים + לאוכלוסיות חלשות, כגון קשישים, מקבלי הבטחת הכנסה וכד' הממיר יימכר בחצי מחיר.
אני, למשל, כמי שלא זקוק ל-yes או HOT על מנת לצפות בסרטים או סדרות שאני אוהב. יש בשביל זה תחליפים מצויינים כיום (וגם ב-HD), אשמח לאפשרות לראות את הערוצים הכלולים ב-DTT בחינם. המחירים החזיריים של חברות הלווין והכבלים צריכים לרדת.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #15 

א. כבר אפשר לקנות ממירים בפחות מ-400 ש"ח (כלומר 399 :)). חפשו במאגר המכשירים.
ב. דרך המחשב - באמצעות DONGLE - אפשר ביותר זול.
ג. למי שיש צלחת לווין - יכול לקנות ממיר לוויני פשוט שעולה מאוד זול -ויכול לקבל כבר היום את 5 הערוצים דרך עמוס. (כולל מי שהיה לו יס אבל לא ניתקו אותו פיזית מהצלחת).

Jeff
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

איתי ,
תוכל להתרשם כאן בפורום שברוב המקרים הממיר ב-400 שח לא מספיק לקלוט את הערוצים האלה . לא ברור למה אבל אין קליטה טובה ברוב האזורים בארץ . כולם מקווים שזה בגלל עוצמת השידור הנמוכה , אם היא בכלל נמוכה . איך אפשר לדעת בכלל שזה בגלל העוצמה או בגלל בעיה אחרת של תכנון מערך משדרים לדוגמה ...? כשהשידורים יתחילו בצורה רשמית , נדע כולנו מה הבעיה ואני חושש שרוב האנשים יצטרכו לרכוש ציוד נוסף כדי לראות שידור באיכות בינונית .

הדונגל USB זה אויזר מאוד נחמד אבל גם עד היום היית יכול לראות את כל התוכניות של ערוץ 22 ו-10 במחשב דרך האינטנט . כמה פעמים באמת צפית בשידורים האלה במחשב עד עכשיו ? ככה גם רוב האנשים שקנו דונגל כזה או יקנו , יעשו את הניסוי , יתלהבו 10 דקות ואחרי זה יוציאו אותו ויחליפו אותו עם הmemory stick שהיה תקוע במקום הזה קודם וכנראה שגם ימשיכו לצפות בערוצי 10 ו-22 דרך האינטרנט כי זה יותר פשוט והאיכות טובה יותר .
Itay_Pollak כתב:א. כבר אפשר לקנות ממירים בפחות מ-400 ש"ח (כלומר 399 :)). חפשו במאגר המכשירים.
ב. דרך המחשב - באמצעות DONGLE - אפשר ביותר זול.
ג. למי שיש צלחת לווין - יכול לקנות ממיר לוויני פשוט שעולה מאוד זול -ויכול לקבל כבר היום את 5 הערוצים דרך עמוס. (כולל מי שהיה לו יס אבל לא ניתקו אותו פיזית מהצלחת).
...

EtchDee
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #17 

Jeff כתב:הדונגל USB זה אויזר מאוד נחמד אבל גם עד היום היית יכול לראות את כל התוכניות של ערוץ 22 ו-10 במחשב דרך האינטנט . כמה פעמים באמת צפית בשידורים האלה במחשב עד עכשיו ? ככה גם רוב האנשים שקנו דונגל כזה או יקנו , יעשו את הניסוי , יתלהבו 10 דקות ואחרי זה יוציאו אותו ויחליפו אותו עם הmemory stick שהיה תקוע במקום הזה קודם וכנראה שגם ימשיכו לצפות בערוצי 10 ו-22 דרך האינטרנט כי זה יותר פשוט והאיכות טובה יותר
...
עכשיו הגזמת. לא ידוע לי על דרך לקלוט את ערוצי 2 ו-10 בשידור חי ברשת על כל תכניהם ובאיכות tv. חוץ מחדשות קטעים וכמה פרקי סדרות אין שידור סימולטני ברשת.

אם היה דבר כזה, השכפול של אותו שידור לכל אחד מהצופים ביוניקאסט היה גורם לבזבוז אדיר של רוחב פס.
כשיהיה IPTV על NGN בארץ נדבר.

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

jeff הקטע הוא שלא בכל

שליחה #18 

הבתים היום ואני מדבר על בנינים ישנים וחדשים כאחד קימות אנטנות מרכזיות,בחדשים כי כבר לא מתקינים
בישנים מאוד בגלל תחזוקה,בקניית הממיר המדובר אוכלוסיות כמו אלו שהוזכרו יכולים בהשקעה חד פעמים,
לקבל ערוצי TV בסיסים באיכות טובה .(החברה בה אני עובד מריצה TEST ים על מספר ממירים במקביל ראיתי את התמונה מקליטה של אנטנה ביתית ורואים טוב ואף יותר). נכון שמבחינת תכנים אתה לא תקבל יותר מהבסיס הנמוך ביותר,אך לצערי אני יכול להגיד וזה אני אומר בתור מנוי באחת מ2 החברות הגדולות כבר יותר מ5 שנים שמה שאני מקבל בתמורה ממש לא מספק את הסחורה. גם שינוי מגורים ,לא מחייב הזמנת טכנאים ומה שנדרש הוא העברת הממיר לכתובת החדשה וזהו,מה שמעולה לסטודנטים שמחליפים הרבה דירות במהלך לימודהם.
מעבר לזה לא הינו מנהלים את הדיון הזה אם לא היה מזיז למישהו ,ואולי גם לחברות מזיז ואולי כן אנו הצרכנים נרוויח משהו ולא יבינו אותנו כמובן מאליו."תחרות" או אלטרנטיבה תמיד טובה לצרכן הסופי .

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”