השומרים-שאלה לגבי הסוף(ספויילר!!!!!!) :ספויילר:

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
jepe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1411
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

ספויילר לא להמשיך לקרוא אם לא ראיתם!!
:ספויילר: :ספויילר: :ספויילר:

לא כ"כ הבנתי למה אחד הגיבורים שם גרם לכך שד"ר מנהטן יהרוג את כל המיליונים האלה.
מה זה נתן לו שכולם נהרגו?

ולמה ד"ר מנהטן הרג את רורשך,רק בגלל שהוא התכוון לספר את האמת?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78922
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

הרעיון היה לתת לאנושות אנייה מרוכז שכולם יוכלו להתמקד בו וכך הם לא ילחמו זה בזה יותר.

היה צריך אירוע בסגנון 11/9 בשביל לשנות את הכיוון ההרסני של האנושות.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #3 

אם כבר פתחו לי פה דלת....

בתור אחד שמסוגל לראות את 300 בלי סוף, השומרים מבחינתי הוא אכזבה ענקית.

מבולגן, לא מתחברים לדמויות, סיפור די חלש, ארוך מדי,כאילו לא החליט מה הוא אומר להיות.

והבחורה השווה של הסרט לא מספיק שווה.
שי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78922
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שזה הסרט הכי טוב שראיתי השנה.

נהנתי מהאקשן, מהסבטקסט, מכל ההיסטוריה האמריקאית שעוותו שם, והרבה קריצות למי שהוא אמריקופיל כמוני.

jepe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1411
נתן תודות: 193 פעמים

שליחה #5 

תודה על ההסבר.

הסרט באמת לא עמד בציפיות של כל ההיפ שיצרו סביבו.
לדעתי הסאונדטרק היה מדהים ואיך ששילבו אותו עם הסצינות של המכות והאפקטים היה מעולה.
אבל חוץ מזה ....

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #6 

jepe ו Shayosef,
ראיתי השומרים בקולנוע פעם ראשונה, והדעה שלי הייתה כמו שלכם - אכזבה.
אחרי שבוע בערך הלכתי שוב לקולנוע לראות את אותו סרט, וזה היה משהו אחר.
נהנתי מאוד, כדי להנות מהסרט, צריך להכיר את הרקע המורכב שם.
ולצופה הפשוט שלא קרא את הקומיקס זה לא כזה נקלט מהר.

ממליץ לכם לצפות שוב בסרט, מבטיח שתהנו מאוד.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

zovirax כתב:jepe ו Shayosef,
ראיתי השומרים בקולנוע פעם ראשונה, והדעה שלי הייתה כמו שלכם - אכזבה.
אחרי שבוע בערך הלכתי שוב לקולנוע לראות את אותו סרט, וזה היה משהו אחר.
נהנתי מאוד, כדי להנות מהסרט, צריך להכיר את הרקע המורכב שם.
ולצופה הפשוט שלא קרא את הקומיקס זה לא כזה נקלט מהר.

ממליץ לכם לצפות שוב בסרט, מבטיח שתהנו מאוד.
...
תראה, יש בזה היגיון מסויים, בתור אחד שלא קרא/גדל על הקומיקס הדמויות הן די פתטיות אחרי שמתרגלים לגיבורי על אחרים של הקולנוע האמריקאי, למשל הינשוף, בחיית, אחת הדמויות הכי לא מגניבות שראיתי כגיבור בחיים שלי.

אני צפיתי ב גרסת ה DC, האם יש טעם לצפות בה שוב או שלנסות את הגרסה הרגילה ?

אני אתן לזה קצת זמן שישקע, סיימתי את הסרט בתחושה מאוד מבאסת, יקח לי קצת זמן להכנס לזה שוב, לעיתים השתעממתי כל כך ששיחקתי באייפון בסצנות שלמות.

אין ספק שיש שם קטעים ויזואלים מדהימים וסאונד לא רע, אבל התבגרתי בשביל לשבת מרותק למסך 3 שעות רק עבור דברים כאלה.

אצפה שוב בעוד חודש ואדווח :D
שי

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #8 

עד להפסקה היה נראה כמו סרט חזיוני אומנותי נהדר ונהנתי מכמעט הכל.. מאחרי ההפסקה נכנסתי למעין תרדמת והסרט נהיה פשוט ביזיון וזיון מוח אחד גדול.......

אין מה להגיד אבל שהבמאי זאק שניידר הזה הזוי וכנראה אוכל הרבה תוספי מזון

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73359
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #9 

אתם יודעים מה שמתי לב? זה סרט או שמאוד אוהבים או שלא ממש, אין יותר מידיי באמצע. אני למשל חושב כמו עופר שזה אחד הסרטים היותר טובים שיצא לי לראות בשנים האחרונות ובהחלט מאפיל על כל "סירטי הקומיקס" שיצאו בשנים האחרונות בכל מובן אפשרי. אני מניח שמי שלא אהב את הסרט כנראה לא הבין את המסר שהסרט מעביר ו/או לא מכיר את התרבות האמריקאית מספיק בשביל להתחבר לסרט.

לפותח הת'רד - הוא לא גרם לד"ר מנהטן להרוג את המיליונים, הוא השתמש במכונה שמדמה את הכח של ד"ר מנהטן על מנת להרוג את המיליונים האלו וזאת על מנת שכולם יחשבו שד"ר מנהטן ביצע את הפשע הנ"ל. המטרה? לתת לאנושות אויב משותף וע"י כך לגרום להם להתאחד סביב מטרה משותפת וע"י זאת למנוע את האיום הבלתי נמנע (בקו הזמן של הסרט) של חזון יום הדין בו כולם משמידים את כולם במלחמה אטומית שתהפוך את הכוכב לבלתי ניתן ליישוב ותשמיד את רב האנושות. הטענה שלו הייתה היא "קורבן של כמה מיליונים עבור הצלתה של האנושות כולה", טענה עימה הסכים ד"ר מנהטן וממול לא הסכים עימה רורשך, ולכן כשהוא איים "להלשין" עלים ולגלות לכולם שזה לא ד"ר מנהטן שביצע את הפשע, הוא הושמד ע"י ד"ר מנהטן על מנת למנוע ממנו להרוס את האפקט שנוצר.

ד"א - מאוד מומלצת גירסת הבמאי.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

Huber כתב:אתם יודעים מה שמתי לב? זה סרט או שמאוד אוהבים או שלא ממש, אין יותר מידיי באמצע. אני למשל חושב כמו עופר שזה אחד הסרטים היותר טובים שיצא לי לראות בשנים האחרונות ובהחלט מאפיל על כל "סירטי הקומיקס" שיצאו בשנים האחרונות בכל מובן אפשרי. אני מניח שמי שלא אהב את הסרט כנראה לא הבין את המסר שהסרט מעביר ו/או לא מכיר את התרבות האמריקאית מספיק בשביל להתחבר לסרט.

לפותח הת'רד - הוא לא גרם לד"ר מנהטן להרוג את המיליונים, הוא השתמש במכונה שמדמה את הכח של ד"ר מנהטן על מנת להרוג את המיליונים האלו וזאת על מנת שכולם יחשבו שד"ר מנהטן ביצע את הפשע הנ"ל. המטרה? לתת לאנושות אויב משותף וע"י כך לגרום להם להתאחד סביב מטרה משותפת וע"י זאת למנוע את האיום הבלתי נמנע (בקו הזמן של הסרט) של חזון יום הדין בו כולם משמידים את כולם במלחמה אטומית שתהפוך את הכוכב לבלתי ניתן ליישוב ותשמיד את רב האנושות. הטענה שלו הייתה היא "קורבן של כמה מיליונים עבור הצלתה של האנושות כולה", טענה עימה הסכים ד"ר מנהטן וממול לא הסכים עימה רורשך, ולכן כשהוא איים "להלשין" עלים ולגלות לכולם שזה לא ד"ר מנהטן שביצע את הפשע, הוא הושמד ע"י ד"ר מנהטן על מנת למנוע ממנו להרוס את האפקט שנוצר.

ד"א - מאוד מומלצת גירסת הבמאי.
...
ההנחה שלך שמי שלא אהב כנראה לא הבין את הסרט היא הנחה מתנשאת ושגויה במקרה שלי לפחות.

הבנתי את הסרט, בואו לא נסחף, "המסר" הוא לא משהו מסובך מדי ועדיין מדברים פה על סרט קומיקס ולא איזה יצירת מופת עמוקה.
בנושא הבנה של התרבות האמריקאית, אני מוכן להתערב שרוב העולם מכיר את את ההיסטוריה של אמריקה טוב יותר מזו שלו, הודות להוליווד ואמרקניזציה העולמית כולנו אמריקאים פחות או יותר, אם אלו הנגיעות במלחמת וויטנאם או המלחמה הקרה עם הרוסים, אלו לא דברים שרובנו לא נבין את המשחק שהסרט עושה בהם.

בסופו של דבר זה עניין של טעם ואני לא נפלתי בכלל, אבל אני מתכנן צפייה נוספת ומקווה להתבדות, אולי קמתי על צד שמאל באותו יום.

ד"א - גרסת הבמאי היא זו שראיתי...
שי

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

חס וכרפס - לא מתיימר להתנשא על אף אחד ואם זו התחושה שהשארתי אני מתנצל מראש :wink:

אולי לך יש הבנה שחמקה ממני - איך תסביר שצופי בסרט מתחלקים בכלליות (תמיד יהיו יוצאי דופן, אבל רב אלו שהגיבו פה או במקומות אחרים) לכאלו שממש אהבו אותו או לכאלו שממש התאכזבו? יש מעט מאוד סרטים שאני מכיר שהפילוג בין הצופים הוא כ"כ "שחור ולבן".

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #12 

אני לדוגמא נכנסתי לסרט עם המון ציפיות, לאחר שגם קראתי את ה"ספר". הסרט הוא אחד לאחד הספר. אין שום סטייה או תיקון - שזה מעולה!
מצד שני, הרגשתי שאני רואה כבר משהו "פעם שניה".
ראיתי את גרסת הבמאי והיא היתה קצת ארוכה לי, למרות שבדרך כלל אין לי בעיה לראות סרטים ארוכים. אז אני מניח שפשוט היו לי ציפיות גדולות ועצם העובדה שאני כבר מכיר את הסיפור שקצת גרמו לי לאכזבה. אבל מדובר בסרט משובח בכל מקרה!
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #13 

כאחד שלא אהב בכלל את שר הטבעות אני לחלוטין מבין את מי שלא אהב את ה Watchmen.
יש סרטים שהם פשוט לא לכל אחד.
לצערי אני לא רואה את Watchmen מועמד לאוסקרים בשנה הבאה אבל אני כן רואה את הסרט הזה הופך לקאלט בעוד עשור או שניים.
בדומה ל Blade Runner שגם זכה לקבלה צוננת כשהוא יצא והיום נחשב לסרט פורץ
Need more cowbell

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

Huber כתב:חס וכרפס - לא מתיימר להתנשא על אף אחד ואם זו התחושה שהשארתי אני מתנצל מראש :wink:

אולי לך יש הבנה שחמקה ממני - איך תסביר שצופי בסרט מתחלקים בכלליות (תמיד יהיו יוצאי דופן, אבל רב אלו שהגיבו פה או במקומות אחרים) לכאלו שממש אהבו אותו או לכאלו שממש התאכזבו? יש מעט מאוד סרטים שאני מכיר שהפילוג בין הצופים הוא כ"כ "שחור ולבן".
...
זה בסדר, התגברתי :D

אני לא אכנס לכמה מדוייק המדד שעל פיו קבעת כי הצופים מתפלגים באופן כ"כ "שחור ולבן" כדברך, אבל באמת זה נראה כך מהתגובות הבודדות בשרשור הזה, אבל אני זוכר משרשורים אחרים שאתה חסיד של IMDB והמדד שלו - http://www.imdb.com/title/tt0409459/ratings

אני גם אוהב את של - http://www.rottentomatoes.com/m/watchmen/

שבו הציון יותר תאם את תחושותיי, בכל אופן תרים סקר באתר לאוויר אם בא לך ונראה מה באמת חושבים עליו חברינו לאתר :)
שי

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #15 

א. מבחינתי - כל סרט שעובר בIMDB את ה6.5 כבר ראוי לאיזו הערכה כלשהי, מדרגים שם בכמויות. קורה אגב שיש סרטים שלא אהבתי ומדורגים שם גבוה.
ב. אני חושב שהוא השתמש בד"ר מנהטן שיבנה לו את המתקן ומנע ממנו לראות שהוא משרת אותו למעשה.
ג. יש כאן קונספט מאוד מאוד כבד של הקרבה עצומה של אנשים, אבל מצד שני נוצר אוייב אחד שכולם ביחד נגדו, מה שנקרא: האוייב של אוייבי הוא חברי...
ד. יש לא מעט אנשים שאני מכיר שלא אהבו את הסרט, הוא שונה, הוא מיוחד, כבד בטירוף ויש בו משהו שלא ראיתי קודם: גיבורים עם תסביך, אנשים אמיתיים. אלו אנשים שלא מקבלים בקלות את המלחמה בפשע וברוע, הסצינה עם רורשאך ואיך שהוא הפסיק להתייחס לעצמו בשם מזעזעת, אבל היא מסבירה. מה שמייחד אותם הוא שהם נלחמים עבור האנושות למרות שחלק לא מבוטל ממנה מאס בהם.
מאוד אהבתי ואני ארכוש בקרוב את הבלו ריי.
Vocare Ad Regnum

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים

שליחה #16 

לא שנאתי את הסרט וגם לא אהבתי אותו. ראיתי אותו בקולנוע בלי ציפיות וידע מוקדם והרגשתי שהוא ארוך מידי ולא מעניין בכלליות.
אני לא אגיד שהיה משעמם, אבל זה גם לא רחוק כל כך מהאמת. היו קטעים שאהבתי, היו קטעים שלדעתי לא ממישהו את הפוטנציאל שלהם, והיו כאלה שהיו חד משמעית לא לטעמי. להגיע מפה ועד ללהגיד שזה סרט מופת אבל, אני ממש לא מבין. כל מי שאני מכיר וראה אהב את הסרט יותר מידי. זה כמו עם 300 - נחמד מאוד, חדשני בכמה דברים, מיושן באחרים, ואיכשהו הופכים את זה לסרט הכי טוב שיצא. הסרט הזה לא דומה לסרטים אחרים, אבל זה לא שם אותו מעליהם. סרט ארוך מידי שלא מתמקד בדברים מספיק (יש הבדל גדול בין להתמקד בהרבה דמויות אבל עם מרווח זמן גדול כמו בקומיקס שיצא בהוצאות לבין לדחוף הכל בסרט, במיוחד כשהוא כל כך ארוך). היה הרבה יותר טוב בעיני להוציא אותו כמיני סדרה - גם אם האורך זהה, יהיה זמן לעכל את מה שרואים בין לבין.

אני גם חשבתי שהסוף מעביר ביקורת על הצביעות של התפיסות לגבי הימין והשמאל בארה"ב. שהשמאלנים הם פציפיסטים שלא רוצים להלחם אבל בשביל זה יהרגו מיליונים בלי להניד עפעף בעוד שהימני המיליטנטי (רורשאך) לא יהיה מוכן שימותו אנשים שלא לצורך, גם אם יש איזשהו אידאל "יפה" מאחורי זה, בזמן שהסטיגמה לגבי הימין היא שאין להם בעיה להכנס למלחמות בשביל השיטה האמריקנית.
חבל שחוץ מרורשאך שהיה מרתק, השאר פשוט לא היה כל כך טוב. נשארתי ער בסרט (אני נוטה להרדם בקולנוע אם הסרט משעמם אותי) בשביל לראות את הסיפור שלו ותו לא.

דרך אגב, הסוף פתוח למי שלא שם לב. היומן שרורשאך כתב נמסר לעיתון ימני ובסוף הסרט אנחנו רואים שהם הולכים לקרוא את כל מה שהוא כתב.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #17 

כאן יש גם לא מעט זוויות על הסרט, וגם טוקבקים עם תשובות לחלק מהשאלות
http://www.fisheye.co.il/watchmen

הדעות חלוקות בין אלה שקראו את הקומיקס (אגב יצא בבלוריי גם הקומיקס דיי מזמן) , וידעו לאן הם נכנסים לאלה שבאו לסרט מבלי להכיר את הסיפור
מה שאנשים אומרים זה שלא חייבים להכיר את הקומיקס כדי להנות מהסרט. לחלק זה אפילו הרס כי הם ידעו כל פרט קטן, והכל היה צפוי מראש בנוסף לכך שהשמיטו מספר פרטים שיכלו להסביר טוב יותר את הדברים.

אני נהנתי מהסרט, היה בו משהו שהזכיר לי קצת את SIN CITY במיוחד הדמות של רושראך. הרבה יצירתיות, וסוף סוף גם להפעיל כמה ברגים בסרט שמהפוסטר נראה כמו XMEN טיפוסי.
בהחלט שינוי חד מסרטי הספיידרמן והסופרמן הבאנליים.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

Shayosef כתב:
Huber כתב:חס וכרפס - לא מתיימר להתנשא על אף אחד ואם זו התחושה שהשארתי אני מתנצל מראש :wink:

...
זה בסדר, התגברתי :D

אני לא אכנס לכמה מדוייק המדד שעל פיו קבעת כי הצופים מתפלגים באופן כ"כ "שחור ולבן" כדברך, אבל באמת זה נראה כך מהתגובות הבודדות בשרשור הזה, אבל אני זוכר משרשורים אחרים שאתה חסיד של IMDB והמדד שלו - http://www.imdb.com/title/tt0409459/ratings

אני גם אוהב את של - http://www.rottentomatoes.com/m/watchmen/

שבו הציון יותר תאם את תחושותיי, בכל אופן תרים סקר באתר לאוויר אם בא לך ונראה מה באמת חושבים עליו חברינו לאתר :)
...
ההפנה ל IMDB מתייחסת לפילוג או לציון? אם זה לגבי הציון, מבחינתי כל סרט שמקבל 8 וצפונה ב IMDB הוא סרט MUST (עם יוצאי דופן, תמיד יש להפעיל שיקול דעת). אם הכוונה לפילוג, אני מתייחס בעיקר לתגובות של אנשים בפורום הזה ובשאר הפורומים (באתר סרטים, בפורום אחר בו אני פעיל וכו). התגובות מתפלגות בצורה בולטת ל"ווואו איזה סרט" מול "אויש, מה זה הסרט הזה" :wink:

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

Huber הפניתי ל IMDB לציון כי אני יודע שהוא המכה שלך בנושא :wink:

כמובן ששם אין שום פילוג והרוב אהבו, אמנם ב rotten tomatoes ישנו פילוג וגם כאן באתר מסתבר...

הזמן ישפוט את הסרט הזה.
שי

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #20 

ואללה, רק עכשיו שמתי לב שמלין אקרמן (שמשחקת את לורי), זאת הבלונדינית מ Heartbreak Kid.

איזה קטע. מה ששיער בצבע שונה עושה... (Y)

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”