לא כ"כ הבנתי למה אחד הגיבורים שם גרם לכך שד"ר מנהטן יהרוג את כל המיליונים האלה.
מה זה נתן לו שכולם נהרגו?
ולמה ד"ר מנהטן הרג את רורשך,רק בגלל שהוא התכוון לספר את האמת?

תראה, יש בזה היגיון מסויים, בתור אחד שלא קרא/גדל על הקומיקס הדמויות הן די פתטיות אחרי שמתרגלים לגיבורי על אחרים של הקולנוע האמריקאי, למשל הינשוף, בחיית, אחת הדמויות הכי לא מגניבות שראיתי כגיבור בחיים שלי.zovirax כתב:jepe ו Shayosef,
ראיתי השומרים בקולנוע פעם ראשונה, והדעה שלי הייתה כמו שלכם - אכזבה.
אחרי שבוע בערך הלכתי שוב לקולנוע לראות את אותו סרט, וזה היה משהו אחר.
נהנתי מאוד, כדי להנות מהסרט, צריך להכיר את הרקע המורכב שם.
ולצופה הפשוט שלא קרא את הקומיקס זה לא כזה נקלט מהר.
ממליץ לכם לצפות שוב בסרט, מבטיח שתהנו מאוד....

ההנחה שלך שמי שלא אהב כנראה לא הבין את הסרט היא הנחה מתנשאת ושגויה במקרה שלי לפחות.Huber כתב:אתם יודעים מה שמתי לב? זה סרט או שמאוד אוהבים או שלא ממש, אין יותר מידיי באמצע. אני למשל חושב כמו עופר שזה אחד הסרטים היותר טובים שיצא לי לראות בשנים האחרונות ובהחלט מאפיל על כל "סירטי הקומיקס" שיצאו בשנים האחרונות בכל מובן אפשרי. אני מניח שמי שלא אהב את הסרט כנראה לא הבין את המסר שהסרט מעביר ו/או לא מכיר את התרבות האמריקאית מספיק בשביל להתחבר לסרט.
לפותח הת'רד - הוא לא גרם לד"ר מנהטן להרוג את המיליונים, הוא השתמש במכונה שמדמה את הכח של ד"ר מנהטן על מנת להרוג את המיליונים האלו וזאת על מנת שכולם יחשבו שד"ר מנהטן ביצע את הפשע הנ"ל. המטרה? לתת לאנושות אויב משותף וע"י כך לגרום להם להתאחד סביב מטרה משותפת וע"י זאת למנוע את האיום הבלתי נמנע (בקו הזמן של הסרט) של חזון יום הדין בו כולם משמידים את כולם במלחמה אטומית שתהפוך את הכוכב לבלתי ניתן ליישוב ותשמיד את רב האנושות. הטענה שלו הייתה היא "קורבן של כמה מיליונים עבור הצלתה של האנושות כולה", טענה עימה הסכים ד"ר מנהטן וממול לא הסכים עימה רורשך, ולכן כשהוא איים "להלשין" עלים ולגלות לכולם שזה לא ד"ר מנהטן שביצע את הפשע, הוא הושמד ע"י ד"ר מנהטן על מנת למנוע ממנו להרוס את האפקט שנוצר.
ד"א - מאוד מומלצת גירסת הבמאי....

זה בסדר, התגברתיHuber כתב:חס וכרפס - לא מתיימר להתנשא על אף אחד ואם זו התחושה שהשארתי אני מתנצל מראש![]()
אולי לך יש הבנה שחמקה ממני - איך תסביר שצופי בסרט מתחלקים בכלליות (תמיד יהיו יוצאי דופן, אבל רב אלו שהגיבו פה או במקומות אחרים) לכאלו שממש אהבו אותו או לכאלו שממש התאכזבו? יש מעט מאוד סרטים שאני מכיר שהפילוג בין הצופים הוא כ"כ "שחור ולבן"....

ההפנה ל IMDB מתייחסת לפילוג או לציון? אם זה לגבי הציון, מבחינתי כל סרט שמקבל 8 וצפונה ב IMDB הוא סרט MUST (עם יוצאי דופן, תמיד יש להפעיל שיקול דעת). אם הכוונה לפילוג, אני מתייחס בעיקר לתגובות של אנשים בפורום הזה ובשאר הפורומים (באתר סרטים, בפורום אחר בו אני פעיל וכו). התגובות מתפלגות בצורה בולטת ל"ווואו איזה סרט" מול "אויש, מה זה הסרט הזה"Shayosef כתב:זה בסדר, התגברתיHuber כתב:חס וכרפס - לא מתיימר להתנשא על אף אחד ואם זו התחושה שהשארתי אני מתנצל מראש![]()
אולי לך יש הבנה שחמקה ממני - איך תסביר שצופי בסרט מתחלקים בכלליות (תמיד יהיו יוצאי דופן, אבל רב אלו שהגיבו פה או במקומות אחרים) לכאלו שממש אהבו אותו או לכאלו שממש התאכזבו? יש מעט מאוד סרטים שאני מכיר שהפילוג בין הצופים הוא כ"כ "שחור ולבן"....![]()
אני לא אכנס לכמה מדוייק המדד שעל פיו קבעת כי הצופים מתפלגים באופן כ"כ "שחור ולבן" כדברך, אבל באמת זה נראה כך מהתגובות הבודדות בשרשור הזה, אבל אני זוכר משרשורים אחרים שאתה חסיד של IMDB והמדד שלו - http://www.imdb.com/title/tt0409459/ratings
אני גם אוהב את של - http://www.rottentomatoes.com/m/watchmen/
שבו הציון יותר תאם את תחושותיי, בכל אופן תרים סקר באתר לאוויר אם בא לך ונראה מה באמת חושבים עליו חברינו לאתר...