האם זה קשור לדיון ?Joshua_G כתב:מישהו ראה את הסרט "מה נשים רוצות"?...
האם יש תחליף לאודיו אנלוגי?
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

טוב חברים נראה שיש כיוון התקדמות משמעותי בנושא,
לקחתי את שם היצירה אותה בדק יהושע וחיפשתי אותה באתר הביקורות ששלחתי קודם.
עכשיו מראש אקדים ואתנצל בפני יהושע אם מדובר בגירסה טיפה שונה אבל הרעיון הוא שבביקורת עושים השוואה בין התקליט לבין ה SACD לבין ה CD
The Bassface Swing Trio Plays Gershwin - Stockfisch Stereo SACD + 180g Vinyl Direct-To-Disc
http://www.audaud.com/article.php?ArticleID=3426
אסכם בקצרה:
בתחילה נראה באמת שיש יתרון לתקליט, אולם לאחר כמה כיוונים של המערכת הוא כותב:
אני מחכה עדיין לתשובה מה הקשר אם ראינו את הסרט לדיון זה ?
לקחתי את שם היצירה אותה בדק יהושע וחיפשתי אותה באתר הביקורות ששלחתי קודם.
עכשיו מראש אקדים ואתנצל בפני יהושע אם מדובר בגירסה טיפה שונה אבל הרעיון הוא שבביקורת עושים השוואה בין התקליט לבין ה SACD לבין ה CD
The Bassface Swing Trio Plays Gershwin - Stockfisch Stereo SACD + 180g Vinyl Direct-To-Disc
http://www.audaud.com/article.php?ArticleID=3426
אסכם בקצרה:
בתחילה נראה באמת שיש יתרון לתקליט, אולם לאחר כמה כיוונים של המערכת הוא כותב:
וגםRepeating the SACD/direct disc comparison, I found the two now almost totally identical. The only hint I had of the direct disc being played was a very slight hiss in quiet sections, due to having the level turned up quite high on the low-level disc, and a couple of places where there was an extraneous noise on the left channel - perhaps due to “horns” on the grooves of the disc receiving its first playing...
יהושע,On one of the two-channel-only SACD decks it may very well surpass the sonics of the direct disc, although I realize it's heresy to say that...
אני מחכה עדיין לתשובה מה הקשר אם ראינו את הסרט לדיון זה ?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

לגבי הבעיות ב DSD, נראה כמו מחלות ילדות המלוות הרבה טכנולוגיות.michael123 כתב:אם כבר מצטטים:
http://sonido.uchile.cl/articulos/Resha ... 0Audio.pdf
תקרא, זה לא שחור ולבן...
באתר
http://www.audaud.com/article.php?ArticleID=4235 (גירסה טיפה שונה מהיצירה אותה בחן יהושע) נכתב:
כרגע עפ"י אתר audiophile audition נראה שלא רק שיש תחליף, בציוד הנבדק איכות הצליל של ה SACD עולה על האיכות של התקליט.It was only at the beginning of SACD’s introduction that Sony and some other labels were careless and actually made the SACD layer sound worse than the CD layer on a few discs...
- michael123
- חבר מכור קשה

לא, זאת בעיית דיזיין. לא שמעתי שיצא DSD 2.0לגבי הבעיות ב DSD, נראה כמו מחלות ילדות המלוות הרבה טכנולוגיות....
להבדיל כל המאמצים של SONY פונים לבלו-ריי. הוזכר גם פעם blu-ray profile 3.0. אבל ב-HDMI יש בעיות ה-jitter.
עסק לא פשוט.
MASTER 24bit שיורד דרך הרשת ל-DAC ברזולוציה גבוהה נטול כל הבעיות אלה.
לגבי אתרים שלך - דעתי - סתם קשקשנים, יש לי דווקא יותר אימון ביהושע שעבד בתחום הרבה שנים.
תאמין לי - כולם קוראים. אני גם קורא periodicals אם זה בלונדון ב-Borders או ב-Barnes And Nobles בארה"ב או Chapters בטורונטו.
לא חסר מה לקרוא.
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

michael123,
1. הסטת את הדיון למי יותר אמין האתר המכובד audiophile audition או יהושע (אולי שניהם אמינים ???)
2. גם לתקליט יש בעיות משלו (דובר על כך בדיון) אין דבר מושלם.
שורה תחתונה הצליל של ה SACD נשמע יותר טוב מהתקליט שאותו בדק יהושע
1. הסטת את הדיון למי יותר אמין האתר המכובד audiophile audition או יהושע (אולי שניהם אמינים ???)
2. גם לתקליט יש בעיות משלו (דובר על כך בדיון) אין דבר מושלם.
שורה תחתונה הצליל של ה SACD נשמע יותר טוב מהתקליט שאותו בדק יהושע
נערך לאחרונה על ידי מסכם_עניין ב 09/08/2009 15:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- michael123
- חבר מכור קשה

שורה תחתונה שאין שורה תחתונה
מבינים את זה עם בגרות אודיופילית, כמו שאייל כתב
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
על פניו, זה נשמע נכון.michael123 כתב: MASTER 24bit שיורד דרך הרשת ל-DAC ברזולוציה גבוהה נטול כל הבעיות אלה....
אבל זה מה שאמור לתת פורמט SACD – כאשר לצערי, עד היום, לא מצאתי משהו בפורמט זה המתקרב לתחליף לאנלוגי.
אני ממשיך לחפש.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

לקהל הקוראים,
שימו לב שהביקורת הזהה (שעשו ב audiophile audition - אותה היצירה) למה שיהושע עשה אינה סותרת את הבדיקה שיהושע עשה.
בתחילה התקליט נשמע יותר טוב מה SACD, אולם רק לאחר שביצעו את השינויים הבאים:
כנראה יש לכולנו עוד מה ללמוד בתחום שיפור צלילים בנגנים דיגיטליים.
שימו לב שהביקורת הזהה (שעשו ב audiophile audition - אותה היצירה) למה שיהושע עשה אינה סותרת את הבדיקה שיהושע עשה.
בתחילה התקליט נשמע יותר טוב מה SACD, אולם רק לאחר שביצעו את השינויים הבאים:
התוצאה התהפכה.I turned off the video circuitry, I switched to the DVD output - a direct two-channel analog out, rather than the 6-channel out of which I had been using only the front channels. Finally, I zapped the SACD with my MapleShade Ionoclast (a heavy-duty Zerostat) and placed my Marigo Audio Signature Stabilizer Mat on top. I also used my RadioShack sound level meter to more closely match levels....
כנראה יש לכולנו עוד מה ללמוד בתחום שיפור צלילים בנגנים דיגיטליים.
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

לפעמים צריך גם לדעת לסיים דברים.
אני מרגיש שאמרתי את דבריי בשרשור.
אני מקווה שמי שיבחר לסכם את השרשור יבחר לעשות זאת בצורה מכובדת.
נתראה בשרשור אחר.
מסכם_עניין

אני מרגיש שאמרתי את דבריי בשרשור.
אני מקווה שמי שיבחר לסכם את השרשור יבחר לעשות זאת בצורה מכובדת.
נתראה בשרשור אחר.
מסכם_עניין
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
סיכום הדיון
מאחר והסיכום זז 3 עמודים אחורה, הוא מובא שוב.
הסיכום שלי:
לקבלת צליל טבעי, לאוזניי ולטעמי, נכון להיום – אין תחליף לתקליטים אנלוגיים. לפחות לא עם ציוד שברשותי או עם הציוד שבדקתי.
הסיכום של דורון3 הוא:
בעיני אין תחליף לאנלוגי. גם לא ב - SACD ו - DVD-A שהאזנתי להם לאחרונה גם במערכת שלי וגם במערכות של אחרים.
אין לי שום סיבה סנטימנטאלית להשתמש בפטפון. הסיבה שלי היא שלמדיה אנלוגית לדעתי יש מה שנתפס בעיני כצליל איכותי, מלא, טבעי יותר ומרגש יותר לאוזניי וההתעסקות הנוספת היא מחיר זול מבחינתי אבל אני מבין שהוא עשוי להיות יקר עבור אחרים. עניין אישי.
זה לא עניין של כסף לדעתי. זה עניין התאמת רכיבים באמצעות ניסוי וטעייה אינטליגנטי וכוונון נכון.
כמו שאמרתי האזנתי לפטפונים שעלו כ - 500 דולר כולל זרוע וקרטרידג' ונשמעו טוב לאוזניי מ - EMM LABS CDSA ב - $13,000 באותה מערכת בדיוק.
הסיכום של אייל W הוא:
אין ולו יתרון אחד לפטפון . (בהתעלם מנושא הסאונד שרווי מחלוקות בקרב אודיופילים ) .
הסיכום של יאיר פ. הוא:
ה-CD נשמע יותר טוב, אבל פטפון עושה יותר מוזיקה, Go Figure...
הסיכום של איל פור הוא:
עשיתי הרבה השוואות לאנשים בין פטפונים לקומפקטים, והתוצאות היו חד משמעיות - לא רק עבורי, עבור כל מי ששמע.(לטובת הפטפון).
הסיכום של רמקול:
לא טענתי שלדעתי תקליטים טובים יותר ולא טענתי את ההפך... רק הצגתי את הבעייתיות בנושא הדיון.
ההגדרה של סאונד טוב... היא בלתי אפשרית כנראה...
הסיכום של מיכאל123 :
ה-CD נשמע יותר נקי ויותר חד (יותר מדי אפילו), אבל ויניל נשמע יותר עגול ויותר עשיר ואולי אף יותר טבעי.
מה שכן, ברור לי כי אין יתרון לויניל על DVD-A, הרי אותו ריפ 96/24 אני יכול לצרוב..
הסיכום של אריה קרפ הוא:
אני גדלתי בזמן האנאלוגי וחוויתי את רוב החוליים שלו. אולי יש לו יתרונות מסויימים, אבל לטעמי היתרונות של העידן הדיגיטלי עולים עליו בהרבה.
הסיכום של בובו הוא:
אף אחד לא אמר שאנלוגי זה רע.
בחלק מהמקרים זה נשמע יותר טוב מדיגיטאלי, בחלק מהמקרים לא.
הסיכום של נתאי הוא:
בתור בעלים של סידי יקר מאוד-מטרונום סידי 3 סיגנצ'ר ופטפון בסיסי מאוד - מיוזיק הול 7.1
הפטפון נשמע הרבה יותר מרגש וכייפי.
ההשוואה מול סידים פשוטים יותר היא פשוט עצובה הרבה יותר הויניל נשמע נכון ומרגש יותר.
הסיכום של ג'וקר אמיתי:
אני מסכים שבתחום מחירים שלי לפחות אין שום CDP שיכול להישמע יותר טוב מתקליט מטופל היטב עם פטפון טוב , אבל מדובר על תקליטים תוצרת חוץ שהוקלטו אז ולא עברו מיסטור לדיגיטאלי . כמעט כול תקליט שעבר מאסטר דיגיטאלי לא נשמע יותר טוב מCD .
הסיכום של יואל פרלמן:
אז מה נשאר למדיה האנלוגית להציע? – מוזיקה.
מעולם, איש לא הוכיח ואפילו לא טען כי המדיה הדיגיטאלית מעצם היותה כזאת עדיפה לענייני מוזיקה מאשר אנלוגית.
הקדמה הטכנולוגית שהיא מייצגת אינה בהכרח רלוונטית לבעיות ולצרכים של שחזור מוזיקלי.
אני ממש מעדיף את השימוש בנגן תקליטורים.
אני מעדיף לשמוע מוזיקה באמצעות תקליטים.
הסיכום שלי:
לקבלת צליל טבעי, לאוזניי ולטעמי, נכון להיום – אין תחליף לתקליטים אנלוגיים. לפחות לא עם ציוד שברשותי או עם הציוד שבדקתי.
הסיכום של דורון3 הוא:
בעיני אין תחליף לאנלוגי. גם לא ב - SACD ו - DVD-A שהאזנתי להם לאחרונה גם במערכת שלי וגם במערכות של אחרים.
אין לי שום סיבה סנטימנטאלית להשתמש בפטפון. הסיבה שלי היא שלמדיה אנלוגית לדעתי יש מה שנתפס בעיני כצליל איכותי, מלא, טבעי יותר ומרגש יותר לאוזניי וההתעסקות הנוספת היא מחיר זול מבחינתי אבל אני מבין שהוא עשוי להיות יקר עבור אחרים. עניין אישי.
זה לא עניין של כסף לדעתי. זה עניין התאמת רכיבים באמצעות ניסוי וטעייה אינטליגנטי וכוונון נכון.
כמו שאמרתי האזנתי לפטפונים שעלו כ - 500 דולר כולל זרוע וקרטרידג' ונשמעו טוב לאוזניי מ - EMM LABS CDSA ב - $13,000 באותה מערכת בדיוק.
הסיכום של אייל W הוא:
אין ולו יתרון אחד לפטפון . (בהתעלם מנושא הסאונד שרווי מחלוקות בקרב אודיופילים ) .
הסיכום של יאיר פ. הוא:
ה-CD נשמע יותר טוב, אבל פטפון עושה יותר מוזיקה, Go Figure...
הסיכום של איל פור הוא:
עשיתי הרבה השוואות לאנשים בין פטפונים לקומפקטים, והתוצאות היו חד משמעיות - לא רק עבורי, עבור כל מי ששמע.(לטובת הפטפון).
הסיכום של רמקול:
לא טענתי שלדעתי תקליטים טובים יותר ולא טענתי את ההפך... רק הצגתי את הבעייתיות בנושא הדיון.
ההגדרה של סאונד טוב... היא בלתי אפשרית כנראה...
הסיכום של מיכאל123 :
ה-CD נשמע יותר נקי ויותר חד (יותר מדי אפילו), אבל ויניל נשמע יותר עגול ויותר עשיר ואולי אף יותר טבעי.
מה שכן, ברור לי כי אין יתרון לויניל על DVD-A, הרי אותו ריפ 96/24 אני יכול לצרוב..
הסיכום של אריה קרפ הוא:
אני גדלתי בזמן האנאלוגי וחוויתי את רוב החוליים שלו. אולי יש לו יתרונות מסויימים, אבל לטעמי היתרונות של העידן הדיגיטלי עולים עליו בהרבה.
הסיכום של בובו הוא:
אף אחד לא אמר שאנלוגי זה רע.
בחלק מהמקרים זה נשמע יותר טוב מדיגיטאלי, בחלק מהמקרים לא.
הסיכום של נתאי הוא:
בתור בעלים של סידי יקר מאוד-מטרונום סידי 3 סיגנצ'ר ופטפון בסיסי מאוד - מיוזיק הול 7.1
הפטפון נשמע הרבה יותר מרגש וכייפי.
ההשוואה מול סידים פשוטים יותר היא פשוט עצובה הרבה יותר הויניל נשמע נכון ומרגש יותר.
הסיכום של ג'וקר אמיתי:
אני מסכים שבתחום מחירים שלי לפחות אין שום CDP שיכול להישמע יותר טוב מתקליט מטופל היטב עם פטפון טוב , אבל מדובר על תקליטים תוצרת חוץ שהוקלטו אז ולא עברו מיסטור לדיגיטאלי . כמעט כול תקליט שעבר מאסטר דיגיטאלי לא נשמע יותר טוב מCD .
הסיכום של יואל פרלמן:
אז מה נשאר למדיה האנלוגית להציע? – מוזיקה.
מעולם, איש לא הוכיח ואפילו לא טען כי המדיה הדיגיטאלית מעצם היותה כזאת עדיפה לענייני מוזיקה מאשר אנלוגית.
הקדמה הטכנולוגית שהיא מייצגת אינה בהכרח רלוונטית לבעיות ולצרכים של שחזור מוזיקלי.
אני ממש מעדיף את השימוש בנגן תקליטורים.
אני מעדיף לשמוע מוזיקה באמצעות תקליטים.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
וסיכום שלי-
פטיפון הוא מכשיר סקסי בטירוף.
אני רוצה פטיפון כזה כמו בתפוז המכני.
חלק מהאלבומים נשמע על תקליט טוב יותר בבדיקות שעשיתי.
הדבר בלט לי במיוחד בהקלטות של רוק מתקדם ועוד הקלטות ישנות יותר.
אולי אקנה לי פטיפון יום אחד- אני משתעשע ברעיון לא אחת אבל ההתעסקות הזו איומה בעיניי מכיוון שהזמן שלוקח לתפעל את הדבר הזה (אני מדבר על התחזוקה של התקליטים בין היתר) בלתי נסבל בעיניי ואין מצב שאני קם כל 20 דקות להחליף צד.
המסקנה היא שזה הרבה יותר התעסקות והרבה פחות מוסיקה.
בנוסף, הרוב המוחלט של המוסיקה שאני מאזין לה הוא מהקלטות מודרניות יותר שחלקן לא יוצא כלל על תקליטים.
בברכה ובכובד ראש,
רונן
פטיפון הוא מכשיר סקסי בטירוף.
אני רוצה פטיפון כזה כמו בתפוז המכני.
חלק מהאלבומים נשמע על תקליט טוב יותר בבדיקות שעשיתי.
הדבר בלט לי במיוחד בהקלטות של רוק מתקדם ועוד הקלטות ישנות יותר.
אולי אקנה לי פטיפון יום אחד- אני משתעשע ברעיון לא אחת אבל ההתעסקות הזו איומה בעיניי מכיוון שהזמן שלוקח לתפעל את הדבר הזה (אני מדבר על התחזוקה של התקליטים בין היתר) בלתי נסבל בעיניי ואין מצב שאני קם כל 20 דקות להחליף צד.
המסקנה היא שזה הרבה יותר התעסקות והרבה פחות מוסיקה.
בנוסף, הרוב המוחלט של המוסיקה שאני מאזין לה הוא מהקלטות מודרניות יותר שחלקן לא יוצא כלל על תקליטים.
בברכה ובכובד ראש,
רונן
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 321
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
סודרי, למה אתה לא מדבר
יש לי במחסן את הפטיפון מהתפוז המכני , צריך שיפוץ קל לזרוע....
ד"א,הפטיפון הוא Michell Transcriptor בגרסתו הראשונה
ד"א,הפטיפון הוא Michell Transcriptor בגרסתו הראשונה