הקלטת שידורים דיגיטליים בנגן ה- VLC - בצורה דחוסה (פחות נפח)

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

אם מקליטים ב- VLC שידורי DVB-T אז כל שניה שוקלת בקובץ כ- 10MB (כנראה כל חמשת הערוצים שמשודרים נשמרים בקובץ).
כך יוצא שכל דקה שוקלת 600MB .
סרט של שעה וחצי ---> שוקל 54000 MB !!!

מישהו מכיר תוספת לנגן ה- VLC (או שאפשר לעשות את זה בלי תוספת) שמאפשרת ל-VLC להקליט רק את הערוץ הנצפה (מתוך 5 הערוצים בישראל), ומאפשרת לדחוס/לקודד את ההקלטה ?

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

יש לך טעות קלה בחישובים :)
כל שנייה של כל הערוצים יחד, הסטרים המלא, תיקח 10Mb (ב-bits ולא ב-Bytes, ולמעשה הוא יותר, כ-13Mb כי הוא מכיל מידע נוסף של תיקון שגיאות למשל, אבל נלך על החישוב לפי 10) שהם 1.25MBytes, ולכן דקה תיקח 600Mb שהם רק 75MBytes.

ה-VLC מאפשרת לך לשמור ערוץ בודד, אבל אין לך שום צורך לבצע דחיסה נוספת, כיוון שהערוץ כבר מראש דחוס בפורמטים H.264 עם HE-AAC V2 (תמונה ושמע בהתאמה), ותופס רק 0.25MBytes שזה 15MB לדקה ו-1350MB לשעה וחצי.
זה תופס ממש מעט מקום באיכות לא רעה בכלל (כרבע מהמקום הנדרש עבור סרט בפורמט של DVD למשל), ולא דורש שום מאמץ מהמעבד.

כל מה שנדרש ממך זה במסך ה-Convert (היכן שאתה מגדיר את קובץ היעד) ליד ה-Profile הנבחר (שצריך להיות H.264 + AAC) יש ללחוץ על כפתור העריכה הצמוד. במסך הנפתח, בלשוניות ה-Video/Audio Codec, יש לסמן v בתיבות הבחירה Keep original video/audio track בהתאמה. ככה זה ישמור לך את הערוץ הנוכחי בלבד מתוך הסטרים.
מה שנחמד הוא שאתה יכול לגשת לקובץ הנשמר, ולשלוח אותו לחלון VLC אחר שפתחת, ולצפות בו תוך כדי שהוא נוצר, מה שמאפשר לך לבצע עצירה וריצה קדימה ואחורה על השידור הנוכחי (מה שנקרא Time Shifting) כמו שאפשר לעשות ב-Yes Max למשל.

בהצלחה,
oreach

hmurdock
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

שאלה ל oreach- כשאני ממיר מקובץ ts כמו שהראית, איך אני אומר לתכנה לבחור ערוץ אחד מתוך החמישה? כי ברירת המחדל של התכנה היא להמיר את התחנה הראשונה, ואני לא רואה אפשרות לבחירת ערוץ מתוך הקובץ במסכי ה convert.

hmurdock
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

hmurdock כתב:שאלה ל oreach- כשאני ממיר מקובץ ts כמו שהראית, איך אני אומר לתכנה לבחור ערוץ אחד מתוך החמישה? כי ברירת המחדל של התכנה היא להמיר את התחנה הראשונה, ואני לא רואה אפשרות לבחירת ערוץ מתוך הקובץ במסכי ה convert.
...
אוקיי! הצלחתי!
יש במסך בחירת הקובץ ב convert/save שדה שנקרא Edit Options,
אם כותבים בו :program=
ואחרי השווה מספר ערוץ, הוא מנגן את מספר הערוץ הזה וממיר רק אותו. סוף סוף אני יכול להראות לכולם את שתי הדקות של הסרט הערבי של שישי שהקלטתי. טראש אולטמטיבי!
(Y)
תמונה

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”