קריסות מחשב בהרצה של HD / DVDR

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3547
נתן תודות: 1109 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם לאחרונה הפכתי את המחשב הישן שלי למערכת HTPC, חיברתי אותו ל-LCD, הוספתי לו כרטיס מסך:
SAPPHIR 4350, ואני נתקל לאחרונה בקריסות של המחשב [כאשר הוא מתכבה לגמרי] כשהוא במאמץ...
צפיתי בסרט דרך הכונן של DVDR, ולאחר 20 דקות הוא קרס לגמרי, חשבתי אולי הבעיה בזה שהוא קורא את הסרט דרך הכונן אז העתקתי את הקבצים להארדיסק וגם שם המחשב קרס לאחר כמה דקות... ביומיים האחרונים נתקלתי בעוד כל מיני מקומות שבהם המחשב קורס [לדוגמה כשאני נכנס לטקססהולדם בפייסבוק נראה כאילו המחשב מתאמץ והוא קורס ומתכבה לגמרי]. ואז גיליתי שהמאורר במחשב לא עובד, ניסיתי לחבר אותו לספק אבל הוא לא מגיב, הורדתי את התוכנה אוורסט ואני מגלה שהטמפרטורה של ה CPU DIODE עומדת על 94 במאמץ.. ושל ה CPU מגיע ל-90, אין לי מושג מה הממוצע שצריך להיות בטמפרטורה אבל נראה לי שהמספרים האלה לא טובים בכלל... השאלה היא איך אני מוודא שעניין המאורר יפתור את הבעיה? האם יש למישהו רעיון אחר שאני אבדוק לגבי הקריסות? מה הטמפרטורה שצריכה להיות ב-CPU שלי במאמץ מלא והאם יש דרכים להוריד את הטמפרטורה?
תודה רבה לכל העוזרים..

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #2 

94?!?! 94?!?!

קודם כל לא אמרת איזה מעבד יש לך
דבר שני זה לא כל כך משנה כי צריך להשתדל שמעבד אינטל לא יעבור 75 מעלות ו AMD 55 מעלות

1. תחליף משחה תרמית
2. תנקה אבק מהמאווררים שבמארז ובייחוד מזה שמעל המעבד.

vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

מחשב AMD,
מעבד: AMD SEMPRON 2800+ 1.6GHRZ
לוח אם: ASROCK K8NF4G
וזה היה נראה לי מטורף... השאלה מה אני עושה מפה? צריך להוסיף מאורר או קירור למחשב?
ההשערה שלי היא נכונה שהקריסות היא כתוצאה מהחימום?
ומה הקטע של המשחה התרמית? דבר איתי באנגלית עברית או מקסימום מרוקאית... תודה לעוזרים...
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

מזתומרת מה אתה עושה מפה? לא ראית מה שרשמתי לך?? תבצע את זה ויהיה בסדר.

משחה תרמית נמצאת בין המעבד לגוף הקירור וככל שהיא יותר טובה, כך היא מוליכה את החום החוצה מהמעבד אל גוף הקירור בצורה אפקטיבית יותר.
הבעייה היא שלאחר כמה חודשים/שנים המשחה כבר לא אקטיבית והופכת ל"בוץ" קשה.
תמיד צריך לשים לב לטמפרטורות במחשב ובייחוד של המעבד.

vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אחד הגדולים אתה שתדע לך... כמה זה אמור לעלות ומאיפה קונים את זה?
ויש מדריך בדיוק איפה למרוח את זה? או שעדיף כבר ללכת ל KSP ולשים להם שם את המחשב ושיתמודדו?
תודה לך
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #6 

vivi -
מחזק את דבריו של statics:
בד"כ כשמחשב כבה תכופות , מדובר או בכרטיס זיכרון פגום (ואז לרוב המחשב יאתחל את עצמו כל הזמן), או כמו שצויין, בהתחממות יתר של המעבד (אז המחשב כבה ללא איתחול עצמי, ע"מ למנוע נזק ושריפת המעבד - ובדרך כלל
בהפעלה חוזרת של המחשב לאחר שהתקרר, תופיע הודעה על בעיה תרמית בגינה כבה המחשב).
במידה ומאוורר המעבד נראה תקין (תצטרך לפתוח את המארז ולהסתכל שהוא מתחיל לפעול מיד עם הדלקת המחשב), לא הייתי מציע לך להתחיל לפרק את המאוורר וצלעות הקירור ע"מ למרוח משחה תרמית - במיוחד אם אתה לא מתמצא, כדי שלא לגרום נזק (המשחה התרמית מוליכה, וצריך להזהר כשמורחים אותה).

כן הייתי מציע לך לשאוב היטב את האבק שהצטבר במאוורר ועל צלעות הקירור ובכלל במארז, ולבדוק שהמאוורר וצלעות הקירור תפוסים היטב לתושבת שמסביב למעבד. בדרך כלל פעולות אלו מספקות ופותרות את בעיית ההתחממות.
בהצלחה

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

כמו שאמר LEE, אם אתה לא מתמצא אל תתעסק
חוצמזה אם תיקח ל KSP הם אמורים לסדר את זה כמו שצריך, ואם אח"כ יהיו תקלות.. תוכל לבוא אליהם בטענות :wink:

vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

תודה רבה חברים... אני ישן טוב בלילה בזכותכם.. יש לי 2 מאוררים ואחד מהם לא עובד, אני אקח להם את המחשב שיסדרו אותו ואשחיל להם את הנושא של המשחה... מקוה שזה לא יעלה יותר מדי... 8)

vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

חבר'ה רציתי להגיד לכם תודה רבה, חזרתי מ KSP קניתי מאורר חדש, במהלך ההתקנה כשהוא הוציא את המאורר הקודם שמתי לב שפשוט לא נשאר כלום מהמשחה התרמית כמו שאמרתם... החלפתי את המאורר לגמרי והגעתי לבית והכל הסתדר... היו ב KSP בהלם כשאמרתי להם כשהמחשב שלי במאמץ מגיע ל-94 מעלות... בשורה התחתונה אמרו לי עם המאורר הזה [754 למחשב AMD] אני אמור לראות שבמצב רגיל זה על 50 מעלות ובמאמץ מלא גג 60... הגעתי לבית ועכשיו במאמץ מלא הוא על 50 וברגיל הוא על 41, ואין יותר קריסות. אז תודה לכם.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”