מנסיוני הדל עם סוני HD ופיליפס HDR
לפני כשנתיים רכשתי פיליפס " 32 מדגם 7332 HD READY . זה היה לפני מהפכת ה HD כך שהנושא כלל לא עלה בדעתי. חיפשתי משהו איכותי ובדיעבד הסתבר לי שמצאתי, הפיליפס נתנה תמונה מעולה בכל קטגוריה, כבלים, מחשב, DVD ובמיוחד בשידורי הכבלים HOT SD נראה היה כי איכות המצג אפילו משתפרת עם הזמן משהו כמו יין טוב...
לימים החלטתי לרכוש TV נוספת לפרויקט אחר בבית ומאחר וכל העולם והפורומים עסקו בנושא HD , התבייתי על LCD 40" HD . בדקתי במגזינים ובפורומים ואצל חברים ואיתרתי 3 אלטרנטיבות: סוני ה4000 V, פיליפס 7603 ו 80 LG
מסיבות טכניות ומסחריות הבאתי את הסוני מדגם "40 4000 V וכאן התחילו בעיות והתלבטויות,.הסוני הראתה נחיתות בולטת בשידורי SD של הכבלים HOT המצג קיבל גוון אדמדם חום או קצת אפור. כל הנסיונות שלי לכוון ולאפס את הטלוויזיה אולי שיפרו קצת, אך לא הביאו אותי לרמת האיכות של הפיליפס HDR גם הטכנאים של י. שלום, והוט שביקרו בביתי לא שינו דבר. להיפך הם טענו שיחסית רואים טוב והאשמה היא באיכות השידורים של SD
מנגד, כאשר חיברתי מקור אחר, כמו מחשב, DVD , APPLE TV האיכות השתפרה פלאים וכאשר המקור היה מוקלט ב HD התמונה הפכה למרשימה גם הכיוונים שכל כך עבדתי עליהם ב SD הפכו פחות רלוונטיים
התלבטתי רבות באם להחזיר את הסוני ולהחליף אותה במשהו HDR או אפילו פלאזמה, אך לבסוף החלטתי להשאיר את הסוני תוך צפייה לעתיד, לשידורי HD בכבלים, אגב, ניתן גם לצפות בסרטים ומדיה אחרת בפורמט HD ב ITUNE ובאתרים אחרים בתשלום כמובן
מבחן שעדיין לא עשיתי הוא בדיקה בממיר HD . ניתן לרכוש חבילה נאה של כבלים, אינטרנט וטלפון ולקבל ממיר HD הכל במחיר נוח מאוד. אך יש כאן התחייבות לשלוש שנים עם קנס כבד בביטול ההתחייבות
החלטתי לקחת ממיר HD לנסיון בעלות של כ 30 שח לחודש ואני מקווה לדעת בקרוב באם ממיר HD נותן שיפור ב שידורי SD . נכון לעתה העיסקה בעייתית כיוון שמקבלים סכ"ה שני ערוצים ב HD
האם למישהו יש נסיון בממיר הזה
תודה לחבר'ה הנוספים שחידדו את עניין העדיפות של טכנולוגית HDReady לעומת מסכים עם טכנולוגית FullHD , למרות ש kipikipod הסביר לי את זה באחד ההודעות שלו , התשובה שלכם אכן חיזקה עוד יותר את העניין ..
מה שנשארה זו השאלה שעדיין אין תשובה עליה , מדוע מסכי פלסמה יציגו טוב יותר שידורי SD לעומת מסכי LCD ?
אגב Asimo2
החלטתי לקחת ממיר HD לנסיון בעלות של כ 30 שח לחודש ואני מקווה לדעת בקרוב באם ממיר HD נותן שיפור ב שידורי SD . נכון לעתה העיסקה בעייתית כיוון שמקבלים סכ"ה שני ערוצים ב HD
...
אכן באמת מעניין השיפור ככה שאם מישהו יכול לעדכן בנוגע לממירי HD זה יהיה נחמד
אין מנוס מלהסביר את יתרונות הפלזמה על הLCD כדי לענות על שאלתך. בתשובה מהירה ולא מפורטת מדי(היות ועייפתי מלהסביר את זה):
הפלזמה(שהיא אגב מצב הצבירה הרביעי) יותר "מהירה" מהנוזל שבתוך גבישי הLCD בכל צורה שתעלה על דעתך. בזמן שאתה צופה במסך הפלזמה והכל נראה לך רגוע ושקט, בין שתי שכבות זכוכית בתוכו מתרחשות תגובות כימיות - פיצוצים אם תרצה, שיוצרות את התמונה. המריחות וה"ghosting" שנוצרים בגלל זמן ארוך מדי שלוקח לכל פיקסל "לעדכן" את צבעו שאופייניים לLCD לא קיימים בפלזמה. התמונה שמתקבלת בה יותר מגובשת והתנועות יותר טבעיות. במסכי LCD חדשים יש מנגנון החלקת תנועה שתאורטית אמור לשפר את העניין אבל במציאות מתקבלת תמונה מלאכותית שיוצרת תחושה של וידאו שמצולם במצלמה ביתית אם אתה מבין את כוונתי.
עוד יתרון גדול לפלזמה הוא מגוון הצבעים שהיא מסוגלת להציג בניגוד לצבעים ה"שטופים", הדהויים והלא מדויקים שהLCD מציגה. אני לא טוען שהצבעים בכל פלזמה מושלמים אבל הם טובים ומדויקים בהרבה.
רובנו אם לא כולנו היינו ועודנו רגילים לצפות בטלויזיה דרך מסך זכוכית וזה נראה לנו יותר טבעי - עוד יתרון לפלזמה.
כשאתה אומר LCD HDR אתה יודע שמדובר במסך שהרזולוציה הטבעית שלו היא 1366X768. בפלזמה המושג יכול להצביע על 1365X768 וגם על 1024X720. האפשרות האחרונה מהיותה קרובה יותר לרזולוצית שידורי הכבלים שהיא 720X576 תצריך פחות upscale, אפילו פחות מLCD HDR ולכן תתקבל תמונה טובה יותר. למען ההגינות אוסיף שמסכי פלזמה "32 מגיעים ברזולוציה אפילו נמוכה יותר שהיא 852X480 וכאן בעצם מספר השורות הרוחביות נמוך מבCRT מה שאומר ששידורי הכבלים יראו טוב במיוחד.
כל הנ"ל אומר שמסכי הפלזמה יתמודדו בצורה טובה יותר כאשר הם מקבלים אות לא איכותי ברזולוציה נמוכה.
אם אנחנו מדברים על עבודה עם מחשב הסיפור שונה.
זה בה לטובתה בקטע שבו היא צריכה לעשות upscale....לשידורי sd
ואיך לתאר לך upscale בצורה הכי פשוטה?
תחשוב על זה ככה זה כמו שאתה zoom in על תמונה שלך במחשב ככל שתגדיל אותה יותר תיראה פחות טוב...בפלזמות המעבד צריך לעשות פחות zoom in כי הפיקסלים פחות צפופים...ובhdr lcd הוא יצטרך לעשות קצת יותר אבל עדיין לא כמו בfull hd ששמה הוא ממש יצטרך ממש להגדיל את התמונה...כמובן שבשנים הבאות (זה יכול לקחת גם 10) האיכות של השידור תעלה ואז תיראה בהרבה יותר טוב במסכי full hd אבל כרגע זה המצב הנתון.
ד''א זה בדיוק ההבדל בין מצלמה 6 מגה פיקסל למצלמה 12 מגה פיקסל..''כמה אפשר להגדיל את התמונה''
שאלת מי יתן לך מענה טוב בטווח של ה8000?
תלוי, ועל זה אני ממליץ שתעשה חיפוש.
כי זה גם עניין של טעם אישי לכל דגם מוביל יש חסרונות ויתרונות ותפיסת צבעים קצת שונה.
אני יכול להגיד לך שארבעת החברות המובילות בתחום של עיבוד תמונה...במסכי full hd הם שארפ, פיליפס, סמסונג וסוני.
ב8000 אתה יכול להביא גם מסך שיציג לך בשידורי sd תמונה מאוד דומה לפלזמה או לחלופין מסך פלזמה שיתן לך תמונת hd טובה...
אם זה התקציב אז זה כמעט ופותר לך את הבעיה.
הממיר HD של הוט הגיע והורכב. בתחילה חשתי באכזבה גדולה כיוון שהוא לא שיפר את איכות הקליטה ב SD לאחר קצת כיוונים וכיולים מחדש נראה לי שיש שיפור מה .
ההפתעה הגדולה הגיעה כאשר העליתי את ערוץ 515 נשיונל גיאוגרפיק HD , כבמטה קסם כל תחלואי הצבע נעלמו לחלוטין התמונה ברורה, צלולה, ויציבה . כל מיני פרטים שמטושטשים ב SD נראים כעת חדים . הצבעים נראים טבעיים ונכונים בקיצור חגיגה.
אינני יודע מה ניתן לעשות עוד לשיפור ה SD בהוט אך אני מניח שחבילת HD שתוצע בעתיד תהיה אטרקטיבית מספיק כדי להנות משידורי הוט במגוון נרחב ב HD
ואם לא הזכרתי זאת התמונה ממקור של DVD , מחשב, APPLE TV מתקבלת באיכות מצויינת וניתן גם גם לכוון את הרזולוציה
מסקנה סופית, יש יתרון ניכר ל TV HD שילך ויתפוס פער לטובת TV HD בעתיד הקרוב