ב FullHD יראו פחות טוב מ HDReady ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
DuDuS פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה קראתי חלק מהמאמרים המאוד מושקעים באתר , וראיתי שרשום באחד מהם שבשידורי SD עדיף אפילו מסך HDready ולא FullHD שברוב המקרים ב Hdready יראו יותר טוב ..

רציתי לשאול מדוע ?
הרי הfullHd יוכל לעשות את כל ההמרות שצריך לשידורי SD אז למה ?

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #2 

ברוב המקרים זה אכן כך.

כיוון שרזולוצית HDR "קרובה" יותר לSD מאשר FHD.

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #3 

יש היום מספיק מסכי FHD עם עיבוד תמונה שיכול לטפל ב SD בצורה יפה,

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Rino כתב:יש היום מספיק מסכי FHD עם עיבוד תמונה שיכול לטפל ב SD בצורה יפה,
...
נכון מאוד, אבל עדיין מסך HDR יציג ברוב המקרים תמונה טובה יותר ב SD.

DuDuS פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

...
הכוונה ל 1366X768 אם אני מבין נכון ?
עכשיו שני שאלות , כשאתם אומרים שיש מספיק מסכים עם עיבוד תמונה שיכול לטפל ב SD בצורה יפה , אז איך אני יכול להבדיל בין המסכים האלו לבין אלו שהם פשוט FULLHD ולא בדיוק 'יטפלו' בתמונה כמו אלו שציינתם ? (האם יש משהו ספציפי , תכונה מסוימת של המעבד תמונה או כל דבר אחר שיכול לעזור בבחירה בין שני מסכי FULLHD ) ?

שאלה שניה , זה שפול HD המסך בעל רזולוציה גבוהה מאוד לעומת SD או לעומת מסכי ה HDREADY זה לא אומר שהוא אמור לעשות Downscale לתמונה ?
הרי גם מסך HDREADY בעצמו הוא בעל רזולוציה בערך פי2 משידורי ה SD ככה שגם הוא עושה Downscale ...
אז מה ההבדל פה למעשה ?

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

DuDuS כתב:
...
הכוונה ל 1366X768 אם אני מבין נכון ?
עכשיו שני שאלות , כשאתם אומרים שיש מספיק מסכים עם עיבוד תמונה שיכול לטפל ב SD בצורה יפה , אז איך אני יכול להבדיל בין המסכים האלו לבין אלו שהם פשוט FULLHD ולא בדיוק 'יטפלו' בתמונה כמו אלו שציינתם ? (האם יש משהו ספציפי , תכונה מסוימת של המעבד תמונה או כל דבר אחר שיכול לעזור בבחירה בין שני מסכי FULLHD ) ?

שאלה שניה , זה שפול HD המסך בעל רזולוציה גבוהה מאוד לעומת SD או לעומת מסכי ה HDREADY זה לא אומר שהוא אמור לעשות Downscale לתמונה ?
הרי גם מסך HDREADY בעצמו הוא בעל רזולוציה בערך פי2 משידורי ה SD ככה שגם הוא עושה Downscale ...
אז מה ההבדל פה למעשה ?
...
להפך, במידה והשידור הוא אכן SD והטלויזיה היא HDR הטלויזיה בעצם מבצעת Upscale לתוכן - לדוגמא - קח תמונה מסוימת, נניח בגודל 720x576 ותגדיל אותה לגודל 1366x768 - האיכות תפגע. קח את אותה תמונה ותגדיל אותה שוב ל1920x1080 ותראה פגיעה עצומה באיכות - פקסול, קווים שבורים, גרעון וכו' - זה בעצם מה שקורה לסיגנל SD בטלויזיות HDR וFHD, מכאן נובע - HDR פשוט קרוב יותר לSD ברזולוציה ולכן לרוב איכות התמונה תהיה טובה יותר.

האמת היא שאין "תכונה" שאתה צריך לחפש במפרטי טלויזיות על מנת לזהות מסכי FHD שיודעים להתמודד עם תוכן SD, הטלויזיות שמתמודדות הכי טוב עם תוכן SD אלה בעצם פלזמות, כמובן שיש גם LCDים מסוימים אבל הפלזמות נפוצות יותר ולרוב עולות הרבה פחות בגדלים משמעותיים (42+).

לי אישית יש פלזמה 50" FHD ורואים שידורי SD ממרחק 1.5מ' אפילו בצורה טובה מאוד, כמובן ככל שתתרחק תראה פחות את ה"פגמים".

DuDuS פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

להפך, במידה והשידור הוא אכן SD והטלויזיה היא HDR הטלויזיה בעצם מבצעת Upscale לתוכן - לדוגמא - קח תמונה מסוימת, נניח בגודל 720x576 ותגדיל אותה לגודל 1366x768 - האיכות תפגע. קח את אותה תמונה ותגדיל אותה שוב ל1920x1080 ותראה פגיעה עצומה באיכות - פקסול, קווים שבורים, גרעון וכו' - זה בעצם מה שקורה לסיגנל SD בטלויזיות HDR וFHD, מכאן נובע - HDR פשוט קרוב יותר לSD ברזולוציה ולכן לרוב איכות התמונה תהיה טובה יותר.
...
צודק , אכן התבלבלתי ועכשיו התשובה נשמעת הרבה יותר הגיונית .
הטלויזיות שמתמודדות הכי טוב עם תוכן SD אלה בעצם פלזמות
...
ככה במשפט קצר אפשר לדעת למה ? האם זוהי הטכנולוגיה עצמה ?או העובדה שמסכי פלסמה חשוכים מעט יותר ?

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

DuDuS כתב:
...
צודק , אכן התבלבלתי ועכשיו התשובה נשמעת הרבה יותר הגיונית .
הטלויזיות שמתמודדות הכי טוב עם תוכן SD אלה בעצם פלזמות
...
ככה במשפט קצר אפשר לדעת למה ? האם זוהי הטכנולוגיה עצמה ?או העובדה שמסכי פלסמה חשוכים מעט יותר ?
...
לפלזמות מהמעמד הבינוני יש בעיה עם לבנים בדיוק כמו שלLCDים מהמעמד הבינוני יש בעיות עם שחור עמוק (למעשה, בודדים מסכי ה-LCD שמציגים שחור עמוק, וגם אם הוא כזה, הוא עדיין לא מתקרב לשחור הכי עמוק של הפלזמה הטובה ביותר).

הצלחת להתקיל אותי, האמת היא שאין לי מושג למה פלזמות מציגות תמונה "חלקה" יותר בשידורי SD, אך מה שבטוח שזה לא בגלל שמסכי פלזמה חשוכים יותר, זה נכון שבפלזמות יש קצת "בעיה" עם הצבע הלבן כשמדובר במסך מלא ולהרבה דגמים יש מנגנוני הגנה שפשוט מכהים קצת את הלבן להגנה כשהמסך כולו לבן, אבל בפלזמות הטובות התמונה "בהירה", צלולה, חדה ואף מסנוורת אפשר להגיד, כי בסך הכל, למה שיהיה לי אכפת מרמת הלבן כשמדובר במסך לבן מלא? לא קרה לי עדיין שהיה מסך לבן מלא בסרט ורמת הלבן כל כך הפריעה לי.

חכה לתגובות מאנשים שמבינים יותר ממני בקשר לסיבה שפלזמות טובות יותר בSD, לא בדקתי את זה לעומק.

DuDuS פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

חכה לתגובות מאנשים שמבינים יותר ממני בקשר לסיבה שפלזמות טובות יותר בSD, לא בדקתי את זה לעומק.
...
אין בעיה .

מעבר לזה , תודה על התשובות , החכמתי ..

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #10 

DuDuS לדעתי אתה בבעיה שהרבה נמצאים בה,

ראית, או שמעת שבפלזמה שידורי טלויזיה רגילים - קרי "SD" נראים הכי טוב.

אבל הרי הפלזמה היא טכנלוגיה כושלת ואפרורית שעם הזמן "בורח" ממנה גז ואוי ואבוי אם תקנה כזאת פלזמה

אגב השכן יספר לך שלטכנאי מזגנים יש לאחרונה גם בלונים באוטו למלות גז גם לפאזמה... :D

בטח גם מטריד אותך מה יגיד השכן מהדלת ממול שישמע שקנית פלזמה ולא LCD, הרי הוא שקנה LCD ואצלו הוא

רואה SD פחות טוב מאשר שרואים עם טושיבה בומבה CRT, בטוח יגיד לך איך קנית פלזמה???

מה שקורה שורה תחתונה שפלזמה עם דגש לטובות שבהן, דוגמת פיוניר, פנסוניק וסמסונג גם HDR, יציגו איכות

תמונה נעימה וטובה מ 98% מה LCD (אני נזהר לא לרשום מ- 100% כדי לא לחולל הדים כאן). אבל בשורה

תחתונה, השוק הולך לכיוון ה LCD FULL HD עם היתרונות ועם החסרונות שלה...

אתה, תעשה מה שטוב לך, אם עיקר שימושך הוא לתכני SD, יש פלזמות שיודעות לתת תמונה מדהימה. וכן היות

והרזולוציה יותר נמוכה היא נותנת תוצאה טובה יותר בשידורי SD.

אל תקשיב לכל מה שאומרים לך, תקנה את המסך שאהבת את התמונה בו.

לא מעט חברים שלי שרכשו LCD FHD, ושימושם העיקרי הוא SD, רכשו LCD, התאכזבו ועברו לפלזמה.

מצד שני עם כל היום תצפה בתכני HD ותשחק במשחקים ותעבוד עם מדיה סנטר וכאלה, LCD FHD תהיה לך

מצויינת.

DuDuS פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

אין לי שמץ של מושג מה התגובה שלך קשורה , אני לא בשום בעיה , אני מכיר את החסרונות של הפלזמות ושל ה LCD , ואני בכלל לא פתחתי דיון על מה עדיף LCD או פלזמה , ככה שאין לי מושג איך הגעת לזה שאני 'בבעיה' .
סך הכל הדיון הלך לכיוון ה HDR לעומת FHD בשידורי SD ואחר נשאלה השאלה הזו :
...
ככה שאין לי מושג מה קשורה התגובה שלך ואיך בדיוק הגעת למסקנות שהגעת .

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

טוב האמת שחשבתי לענות לך עכשיו ולהשקיע זמן,

אבל א: כבר קיבלת את התשובה פה והסבירו לך כבר את ההבדלים ולמה HDR עדיפה יותר ב SD.

דבר שני אני הבנתי שההתלבטות שלך או השאלה היא איך קרה שFHD (שכנראה שהתכוונת ל LCD ולא לפלזמה)לא מראה SD טוב כמו הפלזמה- הרי היא הכי מתקדמת, או בנימה לא צינית, באמת מתקדמת יותר!

תשובתי הקצת צינית והידידותית, אני ממש ממש לא נגד אף אחד מהטכנולוגיה, , היתה גם מהתגובות הנוספות שנשלחו אליך, לא רק מהתחלת השרשור שלך, אתה יודע, אתה לא לבד כבר בשרשור, ממש לא הייתי בגישה של להצדיק פלזמה או לפתוח כאן חזית חדשה ומטופשת.

אבל עצם התשובה התקופנית שלך... חבל לבזבז עליך אלקטרונים, או סיביות שיוצאות מהמקלדת, לא שווה את זה

אז פשוט לאנשים "נחמדים" "ולבביים" כמוך כנראה שחבל לבבזב עליהם זמן.

תמשיך לענות בתשובות כועסות כאלה ותגיע רחוק פה בפורום!

בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי gechts ב 23/07/2009 23:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

gechts כתב:DuDuS לדעתי אתה בבעיה שהרבה נמצאים בה,

ראית, או שמעת שבפלזמה שידורי טלויזיה רגילים - קרי "SD" נראים הכי טוב.

אבל הרי הפלזמה היא טכנלוגיה כושלת ואפרורית שעם הזמן "בורח" ממנה גז ואוי ואבוי אם תקנה כזאת פלזמה

אגב השכן יספר לך שלטכנאי מזגנים יש לאחרונה גם בלונים באוטו למלות גז גם לפאזמה... :D

בטח גם מטריד אותך מה יגיד השכן מהדלת ממול שישמע שקנית פלזמה ולא LCD, הרי הוא שקנה LCD ואצלו הוא

רואה SD פחות טוב מאשר שרואים עם טושיבה בומבה CRT, בטוח יגיד לך איך קנית פלזמה???

מה שקורה שורה תחתונה שפלזמה עם דגש לטובות שבהן, דוגמת פיוניר, פנסוניק וסמסונג גם HDR, יציגו איכות

תמונה נעימה וטובה מ 98% מה LCD (אני נזהר לא לרשום מ- 100% כדי לא לחולל הדים כאן). אבל בשורה

תחתונה, השוק הולך לכיוון ה LCD FULL HD עם היתרונות ועם החסרונות שלה...

אתה, תעשה מה שטוב לך, אם עיקר שימושך הוא לתכני SD, יש פלזמות שיודעות לתת תמונה מדהימה. וכן היות

והרזולוציה יותר נמוכה היא נותנת תוצאה טובה יותר בשידורי SD.

אל תקשיב לכל מה שאומרים לך, תקנה את המסך שאהבת את התמונה בו.

לא מעט חברים שלי שרכשו LCD FHD, ושימושם העיקרי הוא SD, רכשו LCD, התאכזבו ועברו לפלזמה.

מצד שני עם כל היום תצפה בתכני HD ותשחק במשחקים ותעבוד עם מדיה סנטר וכאלה, LCD FHD תהיה לך

מצויינת.
...
וואלה בנאדם, מזל שלא צלבת אותו, זה לא היה רחוק..

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אני לא באתי לצלוב אף אחד, אם כבר ניסו לצלוב אותי, אני לא נגד אף אחד, ולא נגד דעתו של אחר ותמיד פתוח לקבל דעות אחרות!!

פשוט הרושם שאני קיבלתי (גם אם מוטעה) היה שמתחיל השרשור מתפלא איך HDR נראית טוב יותר מ FHD בתכני SD, לקחנו רחוק מידי..??

אז מה, בשביל זה יש פורום... קצת בזבוז של כמה שערים לוגיים ויסביות... זהו :).

עוד לא הלכנו מכות... :)

קחו בפרופורציה.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

gechts כתב:אני לא באתי לצלוב אף אחד, אם כבר ניסו לצלוב אותי, אני לא נגד אף אחד, ולא נגד דעתו של אחר ותמיד פתוח לקבל דעות אחרות!!

פשוט הרושם שאני קיבלתי (גם אם מוטעה) היה שמתחיל השרשור מתפלא איך HDR נראית טוב יותר מ FHD בתכני SD, לקחנו רחוק מידי..??

אז מה, בשביל זה יש פורום... קצת בזבוז של כמה שערים לוגיים ויסביות... זהו :).

עוד לא הלכנו מכות... :)

קחו בפרופורציה.
...
קראתי כמה פעמים את התגובות שלו ולא מצאתי שום נימה של זלזול מצידו...
אבל בקטנה.

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

שיהיה..

גם אני לא זלזלתי לרגע, ולא הייתה כוונה רעה בדעתי, גם אם התפרשה תגובתי ככזאת.

אבל בקטנה.. :), מקסימום נלך קצת מכות...

הזוכה יקבל מתנה LCD או פלזמה לבחירתו :)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #17 

Dudus
עדיף HDR מסיבה "פשוטה" תמונה SD המורכבת מ576 קווים צריך למעשה לעבור המרה (UPSCALE) ל 768 שורות - HDR או 1080 שורות - בFHD.
עכשיו זה אומר שהמעבד של המסך צריך לקחת כמות מסוימת של פיקסלים ולמעשה למתוח אותם על כל הפיקסלים שיש לו - כמובן שזה משהו מלאכותי.
הבעייה היא לFHD - אתה צריך למתוח יותר את התמונה - כלומר המעבד צריך לעשות עבודה יותר איכותית.
ולכן רוב מסכי הHDR - יעשו עבודה טובה יותר - פשוט מהסיבה הפשוטה - שהם "מותחים" ומעבדים פחות את התמונה.
מקווה שעכשיו זה יותר מובן.

asafmor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124

שליחה #18 

לפי דעתכם... באיזה lcd full hd רואים הכי טוב sd?
בתקציב של עד 8000 ש"ח

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #19 

asafmor כתב:לפי דעתכם... באיזה lcd full hd רואים הכי טוב sd?
בתקציב של עד 8000 ש"ח
...
כל אחד יוכל לומר מהנסיון שיש לו , אין איזה טבלת השוואה,
בכלל עבור SD עדיף פלזמה,

גם לא ציינת גודל מסך או מרחק צפייה, אז לאיזה תשובה אתה מצפה בדיוק?

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
קיבל תודות: 10 פעמים

DUDUS הסיבה

שליחה #20 

שבה רואים במסך HD READY טוב יותר תכני SD מאשר מסך FHD היא אותה הסיבה שתראה בטלויזית SRT טוב יותר מאשר במסך HDR .
כל טלויזיה נולדת ומתוכננת עם הNATIVE RATE שלה כלומר רזולוציה בסיסית שבה מתקבלת התמונה הטובה ביותר ב"סינכרון" עם תוכן שמשודר באותה הרזולוציה כמו של הטלויזיה בהתאמה.כל תוכן בעל רזולוציה שונה בעצם מחייב הפעלת מעבדי תמונה של המסך .במסכי הפלאסמה הטובים כמו שנאמר פה של פנסוניק פיוניר וחברות נוספות ,מעבדים אלו בד"כ איכותיים ויודעים לעשות את ההמרה בצורה טובה (UPSCALE וגם DOWNSCALE). במסכי LCD שמתהדרים בלוגו FHD ובמחירים זולים מאוד מעבדים אלו עושים עבודה פחות טובה .
כמובן שהכל פונקציה של כסף ולצערינו בדך כלל "העדר" הולך על מה שזול וממותג עם שמות של כל מיני סטנדרטים ולכן רוב האנשים הולכים על LCD שכביכול על הנייר נותן תמורה טובה יותר אך בפועל התמונה הטובה יותר האיכותית יותר והקרובה יותר למציאות היא בפלאסמה.כמובן שרבים יחלקו עליי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”