עלות העברת מזגן?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78882
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
השרשור על האינוורטר הביא לי חשק והחלטתי להעביר מזגן מחדר לחדר ולהתקין אינוורטר חדש בחדר העבודה (שיהיה לי קר ונעים כשאני כותב על טכנולוגיה באתר).
מישהו יודע כמה התקנה והעברה של מזגן צריכה לעלות?
למישהו יש קשר עם איזה טכנאי אמין של מזגנים שניתן לפנות אליו?
למישהו יש קשר עם איזה טכנאי אמין של מזגנים שניתן לפנות אליו?
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אלקו אלה מזגנים מעולים (לפחות זה שבסלון שלנו)yairf כתב:נצל"ש מזגנים - אתמול בזמן שהמזגן אצלי עבד לו, שמעתי קול של "פוף", ופתאום אני רואה להבות יוצאות מכיוון יחידת הבקרה של המזגן... כנראה שהחום עלה לו לראשאז מי אמר ש"אלקו" זה הכי טוב שיש?
...
לאחרונה קנינו מלא יחידות של מזגנים.
LG , כמה סוגי אלקטרה, אלקו...
אלקו מוביל.
- UltraMagnus
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 388
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
השבוע התקינו לי מזגן טורנדו אינוורטר דיזיין (השחור) 2 כ"ס ביחידה החדשה שלי,oferlaor כתב:השרשור על האינוורטר הביא לי חשק והחלטתי להעביר מזגן מחדר לחדר ולהתקין אינוורטר חדש בחדר העבודה (שיהיה לי קר ונעים כשאני כותב על טכנולוגיה באתר).
למישהו יש קשר עם איזה טכנאי אמין של מזגנים שניתן לפנות אליו?...
כולל ביטול של שני פתחים עם דמפרים ופתח א"ח מהמיני מרכזי הקודם שלנו והעברתם לבית הראשי.
המזגן החדש כלל צנרת באורך 10 מטר (כדי שהמעבה יהיה נסתר מהעין) כולל חציבות. (את התיקונים אחריהם עשו השיפוצניקים, כך שאצלך אם המזגנאי יעשה את זה, זה תוספת תשלום).
הכל כולל הכל 5.5K
אני רק רוצה לציין שהמזגן החדש הזה חיה רעה.
עשינו טסט והוא פשוט הקפיא את היחידה (50 מ"ר).
עוד משהו, כל הטכנאים שהבאתי להצעות מחיר לכלכו על LG כאילו אין מחר.
כולם המליצו על מיצובישי...
- UltraMagnus
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 388
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Shtirlitz,
אלה דברים בדוקים?
אף אחד לא לחץ עלי לקחת מיצובישי. הוא גם לא כזה יקר מהטורנדו (הבדל זניח של 300 ש"ח). מה שכן המזגנים שלהם מכוערים לאללה.
ל-LG יש מזגן יפיוף, ה-ART COOL דקיק ויוקרתי:
http://www.lge.com/products/category/li ... cool.jhtml
אבל שוב פעם, כולם, שזה היה לפחות חמישה טכנאים שונים, המליצו לא להתקרב אליו.
yairf,
דווקא הטורנדו הזה נותן בראש בקירור. לא יודע איך הוא בחימום. אבל מבחינה עיצובית וגם תפעולית לדעתי הוא נותן תמורה די טובה לכסף.
(רק שלא ימות עכשיו.....
)
אלה דברים בדוקים?
אף אחד לא לחץ עלי לקחת מיצובישי. הוא גם לא כזה יקר מהטורנדו (הבדל זניח של 300 ש"ח). מה שכן המזגנים שלהם מכוערים לאללה.
yairf,
דווקא הטורנדו הזה נותן בראש בקירור. לא יודע איך הוא בחימום. אבל מבחינה עיצובית וגם תפעולית לדעתי הוא נותן תמורה די טובה לכסף.
(רק שלא ימות עכשיו.....
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
קודם כל העברה של מזגן, חשוב שתיעשה בצורה מקצועית שבעתיים מהתקנה של מזגן בתול שטרם הותקן,זורו44 כתב:"לאחרונה קנינו מלא יחידות של מזגנים"-ציטוט
מה הפכת את הבית לאנטרטיקה?
לא לשכוח שאיבת ואקום של חצי שעה לפחות"-ציטוט
אף צדיק לא יטרח לעשות ואקום,וירכז את הגז במעבה(יחדה תיצונית)
בעזרת הברזים....
היות ומופעלים לחצים ומומנטים על ברזי ההידוק, לכן, חשוב שיעשה במומנטים הנכונים למניעת דליפות.
דבר נוסף הוא הגז!, היות והגז שהגיע עם המזגן רצוי שיעבור איתו יחד הגז יקר!, מה שעושים המתקינים, לרוב, הוא לסגור צד אחד של הפליטה ומשאירים רק את ברז היניקה, ובכך לתת לגז לעשות סירקולצייה לתוך המדחס (כלומר המדחס ייקח את הגז, אבל היות והברז השני נעול, הגז לא ייצא ממנו וייכלא במדחס, ובכך בסיום התהליך ייסגר גם הברז השני והגז ייכלא במעבה - ביחידה החיצונית).
הבעיה עם השיטה הזאת שמי שלא מיומן עלול, לא להכניס את כל הגז, ובמזגנים עם הגז החדש, הדיוק בגרמים הוא חשוב, ועם ברח גז תהליך המלוי מחדש חייב להיעשות במדויק עם משקל להכנסה מדוייקת של כמות הקרר הנדרשת.
לאחר מכן בהעברה למיקום החדש חובה לשמור על נקיון הברזים והכיפות, מזגני גז R410A מאוד רגישים ללכלוך.
כמו כן, כאשר סוגרים שוב צנרת במיקום החדש, צריך כמו שכתבו מקודם לבצע וואקום איכותי (שאגב לא חשוב כמה זמן ייקח, אלא לכמה לחץ לרדת - סביב מינוס 30 PSI), יש משאבת וואקום שייקח לה רבע שעה, ומשאבה שייקח לה 40 דקות. לצערי רוב מתקיני המזגנים חאפרים, ולא עושים וואקום כלל, ועקב כך נשארת לחות במערכת, המתקין הישראלי במקום הוואקום מבצע משהו שהוא קומבינה ישראלית הנקראית "פרג'ינג", והרעיון הוא לדחוף את האויר ע"י הגז, הבעיה שבקומבינה הזאת, משתחרר מעט גז החוצה.
לדעתי, אם יש אפשרות כזאת עדיף להשאיר את המזגן במקומו המקורי ולקנות אחד נוסף, כמובן שמדובר בהוצאה, אבל זה יותר ברייא (כמובן דעתי בלבד
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
סיטואציה קצת מפחידה לא?yairf כתב:נצל"ש מזגנים - אתמול בזמן שהמזגן אצלי עבד לו, שמעתי קול של "פוף", ופתאום אני רואה להבות יוצאות מכיוון יחידת הבקרה של המזגן... כנראה שהחום עלה לו לראשאז מי אמר ש"אלקו" זה הכי טוב שיש?
...
אם זה היה קורה כאשר מישהו היה ישן, זה יכול היה להיגמר רע יותר.. לא?
בכל מקרה, לא יודע למה לאחרונה שומעים על יותר ויותר מזגנים עיליים שעולים באש.. (וכמו שאתה רשמת)
בא מכיוון הפיקוד..
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78882
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
]טורנדו נותן באמת תמורה טובה לכסף, אבל הבעיות מתחילות אחרי שנתיים- שלוש (באמת שלא מחייב, עניין סטטיסטי), בעיקר בקבלי התנעה. זה נראה לי בדיוק המבנה של BELCOR עם קצת שיפורים.UltraMagnus כתב:Shtirlitz,
אלה דברים בדוקים?
אף אחד לא לחץ עלי לקחת מיצובישי. הוא גם לא כזה יקר מהטורנדו (הבדל זניח של 300 ש"ח). מה שכן המזגנים שלהם מכוערים לאללה. תלוי איזה דגם. גם לא יצא לי להתקין מיצובישי. משום מה, המיצובישי נתפס כמותג יוקרה.
אני אישית לא קונה אף מוצר של LG - לא מקרר, לא מזגן ובטוח שלא מסך. יש לי סלידה מהחברה, בדיוק כמו BROTHER.
yairf,
דווקא הטורנדו הזה נותן בראש בקירור. לא יודע איך הוא בחימום. אבל מבחינה עיצובית וגם תפעולית לדעתי הוא נותן תמורה די טובה לכסף. (רק שלא ימות עכשיו.....)
...
למען הסר ספק - אני כבר שנתיים לא עובד במיזוג. הידע הוא רק מניסיון שלי ושל אחרים.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר