מתלבט בין כמה הופעות חיות של ELO
-
yan
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
לאבא שלי יש יום הולדת והוא חולה על הלהקה הזאת...
החלטתי לקנות לו dvd עם הופעה חיה שלהם.
יש כמה הופעות שלהם, ואני לא מכיר את סגנון המוזיקה ואת השירים הטובים יותר שלהם.
עוד דבר חשוב, אני רוצה הופעה מקורית שלהם ולא איזה קובר. כמובן עם חברי הלהקה המקוריים.
מישהו מוכן לעזור לי להחליט?
Electric Light Orchestra: "Out of the Blue" Tour: Live at Wembley (1978)
Electric Light Orchestra - Part II - One Night Live in Australia '95 (1995)
Electric Light Orchestra (ELO) - Zoom Tour Live (2001)
תודה לעוזרים !
החלטתי לקנות לו dvd עם הופעה חיה שלהם.
יש כמה הופעות שלהם, ואני לא מכיר את סגנון המוזיקה ואת השירים הטובים יותר שלהם.
עוד דבר חשוב, אני רוצה הופעה מקורית שלהם ולא איזה קובר. כמובן עם חברי הלהקה המקוריים.
מישהו מוכן לעזור לי להחליט?
Electric Light Orchestra: "Out of the Blue" Tour: Live at Wembley (1978)
Electric Light Orchestra - Part II - One Night Live in Australia '95 (1995)
Electric Light Orchestra (ELO) - Zoom Tour Live (2001)
תודה לעוזרים !
נערך לאחרונה על ידי yan ב 25/01/2006 22:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6050
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לי יש את ZOOM, אחלה הופעה, דיסק טיפה צנוע, אבל לחולי ELO שווה כל אגורה.
- parvin
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
טעם משובח יש לאביך.
נתחיל מהסוף:
ZOOM - ג'ף לין, אחד המייסדים של ELO, לבדו.
ELO Part II - כל "מודחי" ELO ללא ג'ף לין (החל מאמצע שנות השבעים לין השתלט יותר ויותר על הלהקה עד שלבסוף הוא כתב, הלחין, הפיק, עיבד וניגן ברוב הכלים לבדו). ניסיתי, לא מוכן לגעת בזה יותר אפילו עם מקל.
Out of the Blue - הלהקה בשיאה המסחרי. להופעה שציינת מבחר נאה של שירים, אם כי מוגבל לאלבומים שאחרי תקופת רוי ווד (השיא האומנותי של הלהקה היה דווקא בתקופתו).
אם אביך יסתדר עם סאונד של הופעה חיה אז ההופעה מ-1978 הינה מה שחיפשת.
נתחיל מהסוף:
ZOOM - ג'ף לין, אחד המייסדים של ELO, לבדו.
ELO Part II - כל "מודחי" ELO ללא ג'ף לין (החל מאמצע שנות השבעים לין השתלט יותר ויותר על הלהקה עד שלבסוף הוא כתב, הלחין, הפיק, עיבד וניגן ברוב הכלים לבדו). ניסיתי, לא מוכן לגעת בזה יותר אפילו עם מקל.
Out of the Blue - הלהקה בשיאה המסחרי. להופעה שציינת מבחר נאה של שירים, אם כי מוגבל לאלבומים שאחרי תקופת רוי ווד (השיא האומנותי של הלהקה היה דווקא בתקופתו).
אם אביך יסתדר עם סאונד של הופעה חיה אז ההופעה מ-1978 הינה מה שחיפשת.
-
yan
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
מישהו יודע מאיפה אני יכול לקנות את ההופעה?
פשוט חיפשתי באתרים בארץ ולא מצאתי...
ואני לא רוצה להזמין מחו"ל.
פשוט חיפשתי באתרים בארץ ולא מצאתי...
ואני לא רוצה להזמין מחו"ל.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
בתור חובב ELO מזה שנים רבות, אני מסכים עם מה שנכתב כאן.
ההופעה המומלצת ביותר היא Live in Wembley .
שים לב שה- DVD שלך כולל גם את הקליפים של Discovery (התקליט המסחרי ביותר שלהם, שיצא אחרי Out Of The Blue שעליו מבוססת ההופעה בוומבלי).
הקליפים הנ"ל אינם בהופעה אלא פשוט סדרת קליפים לכל התקליט, עם פס הקול המקורי (לא צילום הופעה).
http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=6781944
דרך אגב, גם ההופעה בוומבלי וגם הקליפים מ- Discovery שודרו בשעתם בערוץ הראשון זמן לא ארוך לאחר שיצאו התקליטים הנ"ל.
ההופעה המומלצת ביותר היא Live in Wembley .
שים לב שה- DVD שלך כולל גם את הקליפים של Discovery (התקליט המסחרי ביותר שלהם, שיצא אחרי Out Of The Blue שעליו מבוססת ההופעה בוומבלי).
הקליפים הנ"ל אינם בהופעה אלא פשוט סדרת קליפים לכל התקליט, עם פס הקול המקורי (לא צילום הופעה).
http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=6781944
דרך אגב, גם ההופעה בוומבלי וגם הקליפים מ- Discovery שודרו בשעתם בערוץ הראשון זמן לא ארוך לאחר שיצאו התקליטים הנ"ל.
- udif
-
- חבר ותיק

בהתחשב בכך שרוי ווד היה בלהקה רק בתקליט הראשון (אולי גם בשני), אני ממש לא מסכים.parvin כתב:טעם משובח יש לאביך.
אם אביך יסתדר עם סאונד של הופעה חיה אז ההופעה מ-1978 הינה מה שחיפשת....
דרך אגב, תרגום השם Electric Light Orchestra אינו "תזמורת אור החשמל", אלא יותר מדויק לתרגמו כ "תזמורת חשמלית קלילה". (ג'ף לין ורוי ווד רצו ליצור צליל רוקי שהסתמך על מוזיקה קלאסית ושילוב של כלים קלסיים כמו כינורות וצ'לו).
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6050
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
הם הצליחו! עד היום הסאונד שלהם מדהים!ג'ף לין ורוי ווד רצו ליצור צליל רוקי שהסתמך על מוזיקה קלאסית ושילוב של כלים קלסיים כמו כינורות וצ'לו...
- parvin
-
- חבר פעיל מאוד

רוי ווד היה שותף לאלבום הראשון, אך הצליל של ELO החל כבר באלבום האחרון של The Move. אותם אנשים השתתפו בשני האלבומים, ולכן מהרבה בחינות אלבומם האחרון של The Move הינו בעצם אלבום ה"אפס" של ELO. ב-ELO II (האלבום מ-73') ואלדורדו שבא אחריו הלהקה עדיין שמרה על הצליל המקורי עם כלים קלאסיים, כפי שציינת, אולם באלבומים הבאים הצליל הפך להיות יותר קליל ומיינסטרימי (משיקולים מסחריים, מן הסתם). אולם, לדעתי לפחות, ג'ף לין הצליח לשמור על יחודיות מסויימת עד לסופה של הלהקה ב-86'.udif כתב:בהתחשב בכך שרוי ווד היה בלהקה רק בתקליט הראשון (אולי גם בשני), אני ממש לא מסכים.parvin כתב:טעם משובח יש לאביך.
אם אביך יסתדר עם סאונד של הופעה חיה אז ההופעה מ-1978 הינה מה שחיפשת....
דרך אגב, תרגום השם Electric Light Orchestra אינו "תזמורת אור החשמל", אלא יותר מדויק לתרגמו כ "תזמורת חשמלית קלילה". (ג'ף לין ורוי ווד רצו ליצור צליל רוקי שהסתמך על מוזיקה קלאסית ושילוב של כלים קלסיים כמו כינורות וצ'לו)....
פרשנות מעניינת נתת לשם הלהקה. אני מניח ש-Light נחשב כ-"אור" כיוון שעטיפות שני האלבומים הראשונים הציגו נורות חשמל.
- udif
-
- חבר ותיק

1. רק חלק משירי ה- Move עונים להגדרה שלך, והסיבה שה-move פורקה היא כי ה-move ניגנה מוזיקה פופולרית וב- ELO רצו לעשות משהו חדש.
2. הצליל של ELO השתנה בהדרגה, ועד כמה שהצליל של "אלדורדו" מכיל כלים קלאסיים, הוא בהחלט שונה מהצליל של ELO I ו- II, ופחות "נסיוני".
3. הפרשנות לשם הלהקה אינה המצאה שלי, אלא קראתי אותה באחד מהספרונים שהגיעו עם הדיסקים של ELO שיש לי (ויש לי עשרות) - או מהספרון ב- Afterglow או מזה שב- Early ELO.
4. התקליט האחרון מ- 1986 (שנקרא Balance Of Power) יצא עקב מחויבות חוזית של ELO לסוני, וגם ג'ף לין לא גאה בו, כך שלא הייתי אומר שג'ף לין שמר שם על "יחודיות מסוימת".
2. הצליל של ELO השתנה בהדרגה, ועד כמה שהצליל של "אלדורדו" מכיל כלים קלאסיים, הוא בהחלט שונה מהצליל של ELO I ו- II, ופחות "נסיוני".
3. הפרשנות לשם הלהקה אינה המצאה שלי, אלא קראתי אותה באחד מהספרונים שהגיעו עם הדיסקים של ELO שיש לי (ויש לי עשרות) - או מהספרון ב- Afterglow או מזה שב- Early ELO.
4. התקליט האחרון מ- 1986 (שנקרא Balance Of Power) יצא עקב מחויבות חוזית של ELO לסוני, וגם ג'ף לין לא גאה בו, כך שלא הייתי אומר שג'ף לין שמר שם על "יחודיות מסוימת".
- parvin
-
- חבר פעיל מאוד

התיחסתי רק ל-Message From The Country, האלבום האחרון של The Move. אכן, כל מה שקדם לו היה שונה בתכלית.udif כתב:1. רק חלק משירי ה- Move עונים להגדרה שלך, והסיבה שה-move פורקה היא כי ה-move ניגנה מוזיקה פופולרית וב- ELO רצו לעשות משהו חדש....
לדעתי, אלדורדו דומה יותר לאלבומים הראשונים ברוחו בסגנונו מאשר לאלבומים הבאים. ללא ספק הלהקה סבלה מתהליך מתמשך של פיחות בצליל ה"ארטיסטי" לאורך השנים.udif כתב:2. הצליל של ELO השתנה בהדרגה, ועד כמה שהצליל של "אלדורדו" מכיל כלים קלאסיים, הוא בהחלט שונה מהצליל של ELO I ו- II, ופחות "נסיוני"....
תפסת אותי במילה... לא התכוונתי שהמצאת את הפרשנות חלילה, אני מודה לך על הפרט מאיר העיניים.udif כתב:3. הפרשנות לשם הלהקה אינה המצאה שלי, אלא קראתי אותה באחד מהספרונים שהגיעו עם הדיסקים של ELO שיש לי (ויש לי עשרות) - או מהספרון ב- Afterglow או מזה שב- Early ELO....
אתה ודאי זוכר כיצד נשמעה המוזיקה ב-86', ELO הייתה כנטע זר אפילו כאשר כופפו את ידו של לין והכריחו אותו לעשות את האלבום (ושוב תודה על הפרט שהינו חדש בשבילי).udif כתב:4. התקליט האחרון מ- 1986 (שנקרא Balance Of Power) יצא עקב מחויבות חוזית של ELO לסוני, וגם ג'ף לין לא גאה בו, כך שלא הייתי אומר שג'ף לין שמר שם על "יחודיות מסוימת"....
לעתי ההופעה של וומבלי עדיפה
למרות שהצליל לא משובח , אבל אני אתן לך דוגמא שאבא שלי ראה את זום הוא לא אהב ההופעה כמו את ההופעה בוומבלי שאתה רואה שם את הלהקה שיא הקריירה והוא מזהה את הפנים המוכרות של כולם.
בזום חוץ מריצ'ארד טנדי הקלידן אין אף אחד מהלהקה המקורית כך שנראה לי שהוא לא יאהב כל כך - למרות שהסאונד פשוט מעולה
מקווה שעזרתי
בזום חוץ מריצ'ארד טנדי הקלידן אין אף אחד מהלהקה המקורית כך שנראה לי שהוא לא יאהב כל כך - למרות שהסאונד פשוט מעולה
מקווה שעזרתי