מתלבט בין כמה הופעות חיות של ELO

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

לאבא שלי יש יום הולדת והוא חולה על הלהקה הזאת...
החלטתי לקנות לו dvd עם הופעה חיה שלהם.
יש כמה הופעות שלהם, ואני לא מכיר את סגנון המוזיקה ואת השירים הטובים יותר שלהם.
עוד דבר חשוב, אני רוצה הופעה מקורית שלהם ולא איזה קובר. כמובן עם חברי הלהקה המקוריים.
מישהו מוכן לעזור לי להחליט?

Electric Light Orchestra: "Out of the Blue" Tour: Live at Wembley (1978)

Electric Light Orchestra - Part II - One Night Live in Australia '95 (1995)

Electric Light Orchestra (ELO) - Zoom Tour Live (2001)

תודה לעוזרים !
נערך לאחרונה על ידי yan ב 25/01/2006 22:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6050
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

לי יש את ZOOM, אחלה הופעה, דיסק טיפה צנוע, אבל לחולי ELO שווה כל אגורה.

parvin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 201
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

טעם משובח יש לאביך.

נתחיל מהסוף:

ZOOM - ג'ף לין, אחד המייסדים של ELO, לבדו.
ELO Part II - כל "מודחי" ELO ללא ג'ף לין (החל מאמצע שנות השבעים לין השתלט יותר ויותר על הלהקה עד שלבסוף הוא כתב, הלחין, הפיק, עיבד וניגן ברוב הכלים לבדו). ניסיתי, לא מוכן לגעת בזה יותר אפילו עם מקל.
Out of the Blue - הלהקה בשיאה המסחרי. להופעה שציינת מבחר נאה של שירים, אם כי מוגבל לאלבומים שאחרי תקופת רוי ווד (השיא האומנותי של הלהקה היה דווקא בתקופתו).

אם אביך יסתדר עם סאונד של הופעה חיה אז ההופעה מ-1978 הינה מה שחיפשת.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

אני גם מסכים שההופעה ELO PART II לא כדאית בכלל כי אין דבר כזה ELO ללא ג'ף לין, מה שנותר לבחור זה מהשתיים האחרות.

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

מישהו יודע מאיפה אני יכול לקנות את ההופעה?
פשוט חיפשתי באתרים בארץ ולא מצאתי...
ואני לא רוצה להזמין מחו"ל.
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #6 

תנסה בחנויות פיזיות, למשל טוואר רקורדס באזור מגוריך וגם אם אין בחנות הם יכולים להזמין לך.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #7 

בתור חובב ELO מזה שנים רבות, אני מסכים עם מה שנכתב כאן.

ההופעה המומלצת ביותר היא Live in Wembley .

שים לב שה- DVD שלך כולל גם את הקליפים של Discovery (התקליט המסחרי ביותר שלהם, שיצא אחרי Out Of The Blue שעליו מבוססת ההופעה בוומבלי).

הקליפים הנ"ל אינם בהופעה אלא פשוט סדרת קליפים לכל התקליט, עם פס הקול המקורי (לא צילום הופעה).

http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=6781944

דרך אגב, גם ההופעה בוומבלי וגם הקליפים מ- Discovery שודרו בשעתם בערוץ הראשון זמן לא ארוך לאחר שיצאו התקליטים הנ"ל.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

parvin כתב:טעם משובח יש לאביך.

Out of the Blue - הלהקה בשיאה המסחרי. להופעה שציינת מבחר נאה של שירים, אם כי מוגבל לאלבומים שאחרי תקופת רוי ווד (השיא האומנותי של הלהקה היה דווקא בתקופתו).

...
בהתחשב בכך שרוי ווד היה בלהקה רק בתקליט הראשון (אולי גם בשני), אני ממש לא מסכים.

דרך אגב, תרגום השם Electric Light Orchestra אינו "תזמורת אור החשמל", אלא יותר מדויק לתרגמו כ "תזמורת חשמלית קלילה". (ג'ף לין ורוי ווד רצו ליצור צליל רוקי שהסתמך על מוזיקה קלאסית ושילוב של כלים קלסיים כמו כינורות וצ'לו).

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6050
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #9 

ג'ף לין ורוי ווד רצו ליצור צליל רוקי שהסתמך על מוזיקה קלאסית ושילוב של כלים קלסיים כמו כינורות וצ'לו
...
הם הצליחו! עד היום הסאונד שלהם מדהים!

parvin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

udif כתב:
parvin כתב:טעם משובח יש לאביך.

...
בהתחשב בכך שרוי ווד היה בלהקה רק בתקליט הראשון (אולי גם בשני), אני ממש לא מסכים.

דרך אגב, תרגום השם Electric Light Orchestra אינו "תזמורת אור החשמל", אלא יותר מדויק לתרגמו כ "תזמורת חשמלית קלילה". (ג'ף לין ורוי ווד רצו ליצור צליל רוקי שהסתמך על מוזיקה קלאסית ושילוב של כלים קלסיים כמו כינורות וצ'לו).
...
רוי ווד היה שותף לאלבום הראשון, אך הצליל של ELO החל כבר באלבום האחרון של The Move. אותם אנשים השתתפו בשני האלבומים, ולכן מהרבה בחינות אלבומם האחרון של The Move הינו בעצם אלבום ה"אפס" של ELO. ב-ELO II (האלבום מ-73') ואלדורדו שבא אחריו הלהקה עדיין שמרה על הצליל המקורי עם כלים קלאסיים, כפי שציינת, אולם באלבומים הבאים הצליל הפך להיות יותר קליל ומיינסטרימי (משיקולים מסחריים, מן הסתם). אולם, לדעתי לפחות, ג'ף לין הצליח לשמור על יחודיות מסויימת עד לסופה של הלהקה ב-86'.

פרשנות מעניינת נתת לשם הלהקה. אני מניח ש-Light נחשב כ-"אור" כיוון שעטיפות שני האלבומים הראשונים הציגו נורות חשמל.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

1. רק חלק משירי ה- Move עונים להגדרה שלך, והסיבה שה-move פורקה היא כי ה-move ניגנה מוזיקה פופולרית וב- ELO רצו לעשות משהו חדש.

2. הצליל של ELO השתנה בהדרגה, ועד כמה שהצליל של "אלדורדו" מכיל כלים קלאסיים, הוא בהחלט שונה מהצליל של ELO I ו- II, ופחות "נסיוני".

3. הפרשנות לשם הלהקה אינה המצאה שלי, אלא קראתי אותה באחד מהספרונים שהגיעו עם הדיסקים של ELO שיש לי (ויש לי עשרות) - או מהספרון ב- Afterglow או מזה שב- Early ELO.

4. התקליט האחרון מ- 1986 (שנקרא Balance Of Power) יצא עקב מחויבות חוזית של ELO לסוני, וגם ג'ף לין לא גאה בו, כך שלא הייתי אומר שג'ף לין שמר שם על "יחודיות מסוימת".

parvin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

udif כתב:1. רק חלק משירי ה- Move עונים להגדרה שלך, והסיבה שה-move פורקה היא כי ה-move ניגנה מוזיקה פופולרית וב- ELO רצו לעשות משהו חדש.
...
התיחסתי רק ל-Message From The Country, האלבום האחרון של The Move. אכן, כל מה שקדם לו היה שונה בתכלית.
udif כתב:2. הצליל של ELO השתנה בהדרגה, ועד כמה שהצליל של "אלדורדו" מכיל כלים קלאסיים, הוא בהחלט שונה מהצליל של ELO I ו- II, ופחות "נסיוני".
...
לדעתי, אלדורדו דומה יותר לאלבומים הראשונים ברוחו בסגנונו מאשר לאלבומים הבאים. ללא ספק הלהקה סבלה מתהליך מתמשך של פיחות בצליל ה"ארטיסטי" לאורך השנים.
udif כתב:3. הפרשנות לשם הלהקה אינה המצאה שלי, אלא קראתי אותה באחד מהספרונים שהגיעו עם הדיסקים של ELO שיש לי (ויש לי עשרות) - או מהספרון ב- Afterglow או מזה שב- Early ELO.
...
תפסת אותי במילה... לא התכוונתי שהמצאת את הפרשנות חלילה, אני מודה לך על הפרט מאיר העיניים.
udif כתב:4. התקליט האחרון מ- 1986 (שנקרא Balance Of Power) יצא עקב מחויבות חוזית של ELO לסוני, וגם ג'ף לין לא גאה בו, כך שלא הייתי אומר שג'ף לין שמר שם על "יחודיות מסוימת".
...
אתה ודאי זוכר כיצד נשמעה המוזיקה ב-86', ELO הייתה כנטע זר אפילו כאשר כופפו את ידו של לין והכריחו אותו לעשות את האלבום (ושוב תודה על הפרט שהינו חדש בשבילי).

kuki007
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

לעתי ההופעה של וומבלי עדיפה

שליחה #13 

למרות שהצליל לא משובח , אבל אני אתן לך דוגמא שאבא שלי ראה את זום הוא לא אהב ההופעה כמו את ההופעה בוומבלי שאתה רואה שם את הלהקה שיא הקריירה והוא מזהה את הפנים המוכרות של כולם.
בזום חוץ מריצ'ארד טנדי הקלידן אין אף אחד מהלהקה המקורית כך שנראה לי שהוא לא יאהב כל כך - למרות שהסאונד פשוט מעולה
מקווה שעזרתי

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”