התנגדות של סאב בחיבור כרמקול קדמי ללא נילווים - שאלה.
-
moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
שלום.
כולנו מכירים חיבור של סאב אקטיבי למגבר מסויים ואל הסאב מתחברים רמקולים בד"כ מדפיים,והסאב חותך לרמקולים את התדרים נניח ל 180HZ ומעלה, לא משנה.
איזו התנגדות המגבר יראה אם מחברים סאב ליציאת רמקולים במגבר, מבלי לחבר לאותו סאב רמקולים נוספים.
כלומר נניח לוקחים סאב כיחידה אחת ומחברים אותו ליציאת הרמקולים של המגבר(לסאב יש אופן חיבור כפול=או ליציאת סאב ע"י כבל RCA,או ליציאת רמקולים).נניח מחברים אותו ל B במגבר.
בשני סוגי החיבורים (RCA או חיבור עם כבל רמקול)המגבר שולח רק אות לסאב,לסאב יש כיוון ווליום ותדרים משלו,וההגברה שלו בשני המקרים הינה עם מגבר פנימי של הסאב,כלומר בעצם לא משתמשים בהגברה של המגבר נניח אינטגרייטד ,הוא משמש בעצם כמו PRE לסאב.
השאלה הנשאלת,מבחינת התנגדות שהמגבר רואה, כמה אום המגבר יקבל אם מחברים לו רק סאב נניח על B?
עם רב מודד לא ניתן למדוד.
תודה לכל העונים..
כולנו מכירים חיבור של סאב אקטיבי למגבר מסויים ואל הסאב מתחברים רמקולים בד"כ מדפיים,והסאב חותך לרמקולים את התדרים נניח ל 180HZ ומעלה, לא משנה.
איזו התנגדות המגבר יראה אם מחברים סאב ליציאת רמקולים במגבר, מבלי לחבר לאותו סאב רמקולים נוספים.
כלומר נניח לוקחים סאב כיחידה אחת ומחברים אותו ליציאת הרמקולים של המגבר(לסאב יש אופן חיבור כפול=או ליציאת סאב ע"י כבל RCA,או ליציאת רמקולים).נניח מחברים אותו ל B במגבר.
בשני סוגי החיבורים (RCA או חיבור עם כבל רמקול)המגבר שולח רק אות לסאב,לסאב יש כיוון ווליום ותדרים משלו,וההגברה שלו בשני המקרים הינה עם מגבר פנימי של הסאב,כלומר בעצם לא משתמשים בהגברה של המגבר נניח אינטגרייטד ,הוא משמש בעצם כמו PRE לסאב.
השאלה הנשאלת,מבחינת התנגדות שהמגבר רואה, כמה אום המגבר יקבל אם מחברים לו רק סאב נניח על B?
עם רב מודד לא ניתן למדוד.
תודה לכל העונים..
אנילא מבין מה אתה רוצה לעשות עם סאב כרמקול קדמי
בכל מקרה סאב אין לו התנגדות כי הוא אקטיבי ויש לו הגברה פנימית!
אי אפשר לחבר אותו לרסיוור רגיל כרמקול פאסיבי ורסיוור לא יכול להיות פרה לרמקול אחד ופאוור לרמקול שני....
אם אתה רוצה את הרסיוור כפרה תצטרך לנתק את המחברים מאחור בין הפאוור לפרה ברסיוור
ולחבר אולי את הסאב כמגבר לפרה אווט ברסיוור אך מה זה ייתן לך
בכל מקרה רסיוור לא יכול לעבוד עם סאב אקטיבי וגם להשתמש בהגברה שלו עצמו אלא אך ורק לשלוח לו אות!
בכל מקרה סאב אין לו התנגדות כי הוא אקטיבי ויש לו הגברה פנימית!
אי אפשר לחבר אותו לרסיוור רגיל כרמקול פאסיבי ורסיוור לא יכול להיות פרה לרמקול אחד ופאוור לרמקול שני....
אם אתה רוצה את הרסיוור כפרה תצטרך לנתק את המחברים מאחור בין הפאוור לפרה ברסיוור
ולחבר אולי את הסאב כמגבר לפרה אווט ברסיוור אך מה זה ייתן לך
בכל מקרה רסיוור לא יכול לעבוד עם סאב אקטיבי וגם להשתמש בהגברה שלו עצמו אלא אך ורק לשלוח לו אות!
-
moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
אשאל קצת אחרת.
נניח יש לך סאב,ומגבר אינטרגרייטד סטריאו שאין לו יציאת סאב.
עכשיו:
אני רוצה לחבר סאב, אבל לא להעביר את הקדמיים דרכו.
האם אני יכול לחבר את הסאב ליציאות B במגבר?
איזו התנגדות המגבר יקבל ב B?
נניח יש לך סאב,ומגבר אינטרגרייטד סטריאו שאין לו יציאת סאב.
עכשיו:
אני רוצה לחבר סאב, אבל לא להעביר את הקדמיים דרכו.
האם אני יכול לחבר את הסאב ליציאות B במגבר?
איזו התנגדות המגבר יקבל ב B?
זה לא ממש משנה איזה התנגדות יראה המגבר, מה שבטוח זה שתשרוף את הכניסה של הסאב. הוא לא מיועד לכניסה מוגברת. אתה זקוק ליציאת Pre לפני המגבר הסופי, ואם אין לך כזו, אולי אפשר לבנות משהו. עדיין, אתה לא יכול לחבר סאב אקטיבי ביציאת רמקולים.
..
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לסאבים רבים יש גם כניסה שנועדה להתחבר ליציאות רמקולים במגבר.ZiggyMan כתב:זה לא ממש משנה איזה התנגדות יראה המגבר, מה שבטוח זה שתשרוף את הכניסה של הסאב. הוא לא מיועד לכניסה מוגברת. אתה זקוק ליציאת Pre לפני המגבר הסופי, ואם אין לך כזו, אולי אפשר לבנות משהו. עדיין, אתה לא יכול לחבר סאב אקטיבי ביציאת רמקולים....
לשואל המקורי:
הפשוט ביותר הוא למדוד באמצעות מודד אוניברסאלי.
לכל סאב התנגדות שונה. לסאב אחד שלי התנגדות של 6 אום ולשני 16 אום.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
שאלה מעניינת. החיבור לרמקולים שיש במגבר של הסאב הוא בעצם "מנחת" ומוריד את העוצמה שמגיעה
מהמגבר הרגיל לעוצמת "סיגנל" שאותה המגבר בסאב מגביר.
מהמגבר הרגיל לעוצמת "סיגנל" שאותה המגבר בסאב מגביר.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

לא מדויק, משום שבכניסה יש התנגדות די נמוכה, במקרה שלי 6 ו- 16 אום, המעמיסה את מגבר ההספק.yairf כתב:אין לי נסיון עם סאב אקטיוי, אבל הוא לא אמור להוות עומס על המגבר, כיוון שיש לו הגברה פנימית משלו. לפיכך המגבר עובד "על ריק" כלומר ללא עומס...
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
ZiggyMan כתב:זה לא ממש משנה איזה התנגדות יראה המגבר, מה שבטוח זה שתשרוף את הכניסה של הסאב. הוא לא מיועד לכניסה מוגברת. אתה זקוק ליציאת Pre לפני המגבר הסופי, ואם אין לך כזו, אולי אפשר לבנות משהו. עדיין, אתה לא יכול לחבר סאב אקטיבי ביציאת רמקולים....
היה לי פעם סאב שחיברתי אותו ליציאת PRE ברסיבר (PRE של הרמקולים הקדמיים) וזה עבד מצוין.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
יש לך לינק ל-PDF שלו?Joshua_G כתב:לא מדויק, משום שבכניסה יש התנגדות די נמוכה, במקרה שלי 6 ו- 16 אום, המעמיסה את מגבר ההספק.yairf כתב:אין לי נסיון עם סאב אקטיוי, אבל הוא לא אמור להוות עומס על המגבר, כיוון שיש לו הגברה פנימית משלו. לפיכך המגבר עובד "על ריק" כלומר ללא עומס......
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

מדדתי עם מד התנגדות.yairf כתב:יש לך לינק ל-PDF שלו?Joshua_G כתב:לא מדויק, משום שבכניסה יש התנגדות די נמוכה, במקרה שלי 6 ו- 16 אום, המעמיסה את מגבר ההספק.yairf כתב:אין לי נסיון עם סאב אקטיוי, אבל הוא לא אמור להוות עומס על המגבר, כיוון שיש לו הגברה פנימית משלו. לפיכך המגבר עובד "על ריק" כלומר ללא עומס.........
אתה מוזמן לבוא ולוודא במו עיניך.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא