Valve מעוניינת לפתח משחקים שימומנו ע"י קהילת הגיימרים
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73359
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
http://www.bit-tech.net/news/gaming/200 ... ed-games/1
מישהו ב Valve התחלק על הראש - הם רוצים שנממן משחקים לפני שהם בכלל יצאו, קרי לשלם על משחק לפני שבכלל התחילו את הפיתוח שלו. הבחור עירבב יותר מידיי מהכדורים האדומים והכחולים כנראה.
מישהו ב Valve התחלק על הראש - הם רוצים שנממן משחקים לפני שהם בכלל יצאו, קרי לשלם על משחק לפני שבכלל התחילו את הפיתוח שלו. הבחור עירבב יותר מידיי מהכדורים האדומים והכחולים כנראה.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
בכלל, הם מעצבנים בזמן האחרון. יש גם את כל הבלאגן עם L4D2, כש L4D רק לא מזמן יצא.
ומה קורה עם episode 3? (שאל האיש שעוד לא שיחק בפרקים 1 ו 2)
ומה קורה עם episode 3? (שאל האיש שעוד לא שיחק בפרקים 1 ו 2)
-
Huber
- חבר במועדון HT

Malcontent - אם לא היית מזכיר את זה הייתי שוכח לגמרי מ EPISODE 3 (וזה מפי אחד ששיחק בכולם ומעריץ את הסידרה). בין זה לבין העובדה שהם לא תומכים ב PS3, האהדה שלי אליהם הולכת ופוחתת בקו ישר לאחרונה.
אולי לא הבנתם נכון, אבל הרעיון של ואלב הוא לא שתקנו משחקים סתם לפני שהם יוצאים, אלא שתהפכו למשקיעים בפועל במשחק:
אם יהיה פרוייקט שמצא חן בעיניכם תוכלו לבחור להשקיע בו, ואז לא רק שתקבלו את המשחק בחינם כשהוא יצא, אלא גם תוכלו להרוויח מהמכירות שלו - מודל שדומה להשקעה בבורסה. הם בעצם רוצים שהציבור יחליף את המפיצות הגדולות והשמרניות שבוחרות להשקיע בעיקר בהמשכים על גבי המשכים למשחקים שהפכו להצלחות מוכחות.
הרעיון הזה של ואלב גאוני לדעתי, כמו הרבה מאד רעיונות אחרים שלהם. הבעיה היחידה היא במימוש (מה יקרה אם פרוייקט חורג מהתקציב, איך מפקחים על המפתחת וכו')
אם יהיה פרוייקט שמצא חן בעיניכם תוכלו לבחור להשקיע בו, ואז לא רק שתקבלו את המשחק בחינם כשהוא יצא, אלא גם תוכלו להרוויח מהמכירות שלו - מודל שדומה להשקעה בבורסה. הם בעצם רוצים שהציבור יחליף את המפיצות הגדולות והשמרניות שבוחרות להשקיע בעיקר בהמשכים על גבי המשכים למשחקים שהפכו להצלחות מוכחות.
הרעיון הזה של ואלב גאוני לדעתי, כמו הרבה מאד רעיונות אחרים שלהם. הבעיה היחידה היא במימוש (מה יקרה אם פרוייקט חורג מהתקציב, איך מפקחים על המפתחת וכו')
-
Huber
- חבר במועדון HT

אתה לא יכול לשים השקעה שכזו בידיים של אנשים פרטיים שלא מבינים בזה כלום, יש סיבה למה כסף בסדרי גודל שכאלו מושקע ע"י גופים גדולים ולא ע"י מסעודה משדרות.
ואיך בדיוק עובדות כל הבורסות בעולם? משקיעים שלא מבינים: הפנסיונרים של מדינת קליפורניה הם קבוצת המשקיעים הכי גדולה בעולםHuber כתב:אתה לא יכול לשים השקעה שכזו בידיים של אנשים פרטיים שלא מבינים בזה כלום, יש סיבה למה כסף בסדרי גודל שכאלו מושקע ע"י גופים גדולים ולא ע"י מסעודה משדרות....
-
Huber
- חבר במועדון HT

יש הבדל בין רכישת מניות למימון ישיר של "מוצר" ספציפי, לא? 
בעיקרון? ממש לא. מניה זו מניה, והנפקת מניות זו פשוט דרך לגייס כסף מהציבור הרחב יותר. אני יכול לקנות מניה בקאנטרי קלאב או בקבוצת כדורגל, אז למה שאני לא אוכל לקנות מניה במשחק? ההבדל בין לקנות מניה של דבר כזה לבין לקנות מניה של חברה שנסחרת בבורסה היא שפה אתה מצפה לערך מוסף מעבר לרווח כספי (במקרה שלנו אתה מצפה להנות מהמשחק).
בתכלס יש גם יתרון למימון מוצר ספציפי בגלל הפוקוס, כי אתה יכול להיות הרבה יותר ממוקד בבחירה שלך: אם אני למשל לא מאמין בחזון הרחב של חברת EA, אבל כן מאמין בפוטנציאל של משחק כמו Brutal Legend - אז הייתי מעדיף להשקיע במניות שלו אם היתה לי כזו אפשרות, ולא במניה של EA.
בתכלס יש גם יתרון למימון מוצר ספציפי בגלל הפוקוס, כי אתה יכול להיות הרבה יותר ממוקד בבחירה שלך: אם אני למשל לא מאמין בחזון הרחב של חברת EA, אבל כן מאמין בפוטנציאל של משחק כמו Brutal Legend - אז הייתי מעדיף להשקיע במניות שלו אם היתה לי כזו אפשרות, ולא במניה של EA.
-
Huber
- חבר במועדון HT

יכול להיות, אבל אני בספק אם יש מספיק אנשים שיאמינו בחזון לפני שהוא קורם עור וגידים ואני מבטיח לך שאין מספיק גיימרים שישקיעו מכספם עוד לפני שהם בכלל יודעים איך נראה המשחק.