עד כמה כבלים לרמקול חשובים?
הי,
כל מי שמחזיק מעצמו מבין בתחום האודיו טוען שכבלים לרמקול חשובים מאד
השאלה היא ה- 80 על 20
איזה סוג כבל / מחיר למטר, יתן לי 80% מהאיכות ומאיזה תחום / עלות אני אקבל את התוספת האקזוטית?
לחידוד, האם כבל בעלות 15 ש"ח למטר יספק או שצריך לקחת משכנתא בשביל להגיע למשהו עם התוספת האקזוטית?
כל מי שמחזיק מעצמו מבין בתחום האודיו טוען שכבלים לרמקול חשובים מאד
השאלה היא ה- 80 על 20
איזה סוג כבל / מחיר למטר, יתן לי 80% מהאיכות ומאיזה תחום / עלות אני אקבל את התוספת האקזוטית?
לחידוד, האם כבל בעלות 15 ש"ח למטר יספק או שצריך לקחת משכנתא בשביל להגיע למשהו עם התוספת האקזוטית?
אחי עזוב אותך מבלבולי מוח,
עד היום יש אנשים שטוענים שיש הבדל בין כבלים וכאלו שטוענים שלא...
תנסה לשמוע נקודה. אם תשמע הבדל אז תוכל להחליט אם שווה לך להשקיע את הכסף.
(בדרך כלל במחיר של אחד הרכיבים במערכת....!!) אבל מאוד תלוי...
עד היום יש אנשים שטוענים שיש הבדל בין כבלים וכאלו שטוענים שלא...
תנסה לשמוע נקודה. אם תשמע הבדל אז תוכל להחליט אם שווה לך להשקיע את הכסף.
(בדרך כלל במחיר של אחד הרכיבים במערכת....!!) אבל מאוד תלוי...
תלוי במערכת שלך. יתכן שהאוזן שלי לא מספיק חדה, אישית לא שמעתי במערכות ברמת ביניים ומטה השפעה דרמטית של כבלים, שהייתה מצדיקה השקעה של אלפי שקלים בעניין זה. במערכות ברמה גבוהה יחסית ההשפעה (ולא תמיד לטובה) תלויה בהתאמת הכבלים למערכת. ניסיתי מספר כבלים במערכת שלי: אינטרקונקטים עד 2500 ש"ח לזוג וכבלי רמקולים עד 8000 ש"ח לזוג. הממצאים:
1. היו כבלים יקרים למדי שההבדל בינם לבין כבלים זולים היה זניח
2. בין הכבלים שבדקתי, דווקא היקרים ביותר הרסו סאונד במערכת - כלומר, המחיר לא תמיד קובע.
3. איתרתי כבלים ששיפרו את הסאונד בכ-20% (למרות שקשה למדוד את ההשפעה באחוזים). משום שבדקתי מספר מצומצם של הכבלים, יתכן שקיימים כבלים שהיו מסוגלים לשפר את סאונד המערכת שלי עוד יותר.
1. היו כבלים יקרים למדי שההבדל בינם לבין כבלים זולים היה זניח
2. בין הכבלים שבדקתי, דווקא היקרים ביותר הרסו סאונד במערכת - כלומר, המחיר לא תמיד קובע.
3. איתרתי כבלים ששיפרו את הסאונד בכ-20% (למרות שקשה למדוד את ההשפעה באחוזים). משום שבדקתי מספר מצומצם של הכבלים, יתכן שקיימים כבלים שהיו מסוגלים לשפר את סאונד המערכת שלי עוד יותר.
ויטלי
לאו דווקא... הכבלים VDH The Jubelee העלימו באס לחלוטין והפכו גבוהים לחדים בחריפות בלתי נסבלת . כבלים ב- 30 ש"ח נתנו תוצאה הרבה יותר טובה. כבלי הרמקולים VDH Revelation הפכו סאונד למרוח (במיוחד, בבאס). בסופו של דבר, בחרתי צמד של VDH שנתן תוצאה מאוזנת: אינטרקונקטים Integration ןכבל רמקולים Inspiration.uriler כתב:vitalyi,
לגבי סעיף 2 שלך - "הכבלים הרסו את הסאונד" בד"כ אומר שהם גרמו לחסרונות של המערכת להתבטא בצורה חריפה יותר......
ויטלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לדעתי הזזת הספה שלך בחצי מטר לכל כיוון תשנה לך את חווית ההאזנה באופן הרבה יותר משמעותי מהחלפת כבלים
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני השוויתי בין ANALYSIS PLUS OVAL 9 לבין
כבל פשוט וההבדל היה זניח, טיפה בס (הרמקולים עדיין מחוברים עם הכבל היקר).
אני בכל מקרה עכשיו בתהליכי שידרוג המערכת ואבדוק שוב כשיהיה לי משהו טוב יותר מנגן סוני עתיק ורסיבר אונקיו 605.
אני בכל מקרה עכשיו בתהליכי שידרוג המערכת ואבדוק שוב כשיהיה לי משהו טוב יותר מנגן סוני עתיק ורסיבר אונקיו 605.
נמאס לי להקליד ץ במקום נקודה בסוף משפטץ
בהחלט!Catskinner כתב:לדעתי הזזת הספה שלך בחצי מטר לכל כיוון תשנה לך את חווית ההאזנה באופן הרבה יותר משמעותי מהחלפת כבלים...
התאמת כבלים היא fine tuning, יש לחשוב עליה רק אחרי התאמת שאר חלקי המערכת וטיפול אקוסטי בחדר (אקטיבי או פסיבי) - ורק בתנאי שמאזינים ב- (SS (sweet spot. וכפי ש- Catskinner כתב - השפעת התזוזה מ-SS בחצי מטר תהיה הרבה יותר דרמטית מהשפעת כבלים.
ויטלי
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
זה לא תמיד אפשרי, אפילו ב-20 ס"מCatskinner כתב:לדעתי הזזת הספה שלך בחצי מטר לכל כיוון תשנה לך את חווית ההאזנה באופן הרבה יותר משמעותי מהחלפת כבלים...
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
כבר נאמר, אבל אסכם.
סדר הדברים הרצוי והנכון בהעמדת מערכת סטריאו הוא זה:
1. בחירת הרמקולים;
2. בחירת מגבר מתאים לרמקולים;
3. מציאות המיקום האופטימאלי לרמקולים וכן מיקום נקודת ההאזנה האופטימאלית;
4. טיפול אקוסטי לחדר;
5. בחירת מקור, או מקורות (פטפון, ראש, נגן CD וכו');
6. בחירת כבלים מתאימים, הן כבלי חיבור (interconnect) בין היחידות השונות והן כבלי רמקולים.
לשואל המקורי, בגדול, לשאלתך אם ניתן להסתפק בכבלי רמקולים פשוטים וזולים, או שכדאי להשקיע בכבלים יקרים – התשובה מותנית בשני דברים:
א' – איכות המערכת שלך ומידת הפירוט שלה;
ב' – מידת רגישות ההבחנה של האוזניים שלך.
דהיינו, אין תשובה אחת קבועה הנכונה לכל המערכות ולכל האנשים.
יש מערכות בהם הבדלים בין כבלי רמקולים שונים באים לידי ביטוי משמעותי – ובמערכות אחרות אין הבדל כלל, או שההבדל לא משמעותי.
בדומה, יש אנשים המבחינים בהבדלים בעוד אנשים אחרים אינם מבחינים בהבדלים.
יתר-על-כן, גם בין האנשים המבחינים בהבדלים, יש ביניהם כאלה שעבורם אותם הבדלים משמעותיים ביותר, בעוד עבור אחרים אותם הבדלים לא משמעותיים כלל, או לא משמעותיים עד כדי כך שיצדיקו השקעה כספית.
סדר הדברים הרצוי והנכון בהעמדת מערכת סטריאו הוא זה:
1. בחירת הרמקולים;
2. בחירת מגבר מתאים לרמקולים;
3. מציאות המיקום האופטימאלי לרמקולים וכן מיקום נקודת ההאזנה האופטימאלית;
4. טיפול אקוסטי לחדר;
5. בחירת מקור, או מקורות (פטפון, ראש, נגן CD וכו');
6. בחירת כבלים מתאימים, הן כבלי חיבור (interconnect) בין היחידות השונות והן כבלי רמקולים.
לשואל המקורי, בגדול, לשאלתך אם ניתן להסתפק בכבלי רמקולים פשוטים וזולים, או שכדאי להשקיע בכבלים יקרים – התשובה מותנית בשני דברים:
א' – איכות המערכת שלך ומידת הפירוט שלה;
ב' – מידת רגישות ההבחנה של האוזניים שלך.
דהיינו, אין תשובה אחת קבועה הנכונה לכל המערכות ולכל האנשים.
יש מערכות בהם הבדלים בין כבלי רמקולים שונים באים לידי ביטוי משמעותי – ובמערכות אחרות אין הבדל כלל, או שההבדל לא משמעותי.
בדומה, יש אנשים המבחינים בהבדלים בעוד אנשים אחרים אינם מבחינים בהבדלים.
יתר-על-כן, גם בין האנשים המבחינים בהבדלים, יש ביניהם כאלה שעבורם אותם הבדלים משמעותיים ביותר, בעוד עבור אחרים אותם הבדלים לא משמעותיים כלל, או לא משמעותיים עד כדי כך שיצדיקו השקעה כספית.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46402
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
לא תתקיים שום תוספת אקזוטית שמיעה בהוספת כבלים מלבד המראה שלהם, לא משנה עלות המערכת או עד כמה האוזניים שלך מחודדות.partner11 כתב:כל מי שמחזיק מעצמו מבין בתחום האודיו טוען שכבלים לרמקול חשובים מאד
השאלה היא ה- 80 על 20
איזה סוג כבל / מחיר למטר, יתן לי 80% מהאיכות ומאיזה תחום / עלות אני אקבל את התוספת האקזוטית?...
לגבי "מי שמחזיק מעצמו", דווקא מאלו רצוי להתרחק.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

האם זאת עובדה, או דעה המצוצה מהאצבע?ziv_r כתב:לא תתקיים שום תוספת אקזוטית שמיעה בהוספת כבלים מלבד המראה שלהם, לא משנה עלות המערכת או עד כמה האוזניים שלך מחודדות.partner11 כתב:כל מי שמחזיק מעצמו מבין בתחום האודיו טוען שכבלים לרמקול חשובים מאד
השאלה היא ה- 80 על 20
איזה סוג כבל / מחיר למטר, יתן לי 80% מהאיכות ומאיזה תחום / עלות אני אקבל את התוספת האקזוטית?......
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Joshua_G,
עובדה.
רמיזות לגבי דעות מצוצות אתה יכול לשמור לעצמך.
עובדה.
רמיזות לגבי דעות מצוצות אתה יכול לשמור לעצמך.
ziv_r אני ממש לא מסכים איתך, יתכן ואתה לא שומע את ההבדל אבל באופן אישי אני שומע ושמעתי הבדלים לא פעם ולא פעמיים בין סוגי כבלים שונים.(לא תמיד לטובה כמובן)ziv_r כתב:לא תתקיים שום תוספת אקזוטית שמיעה בהוספת כבלים מלבד המראה שלהם, לא משנה עלות המערכת או עד כמה האוזניים שלך מחודדות.partner11 כתב:כל מי שמחזיק מעצמו מבין בתחום האודיו טוען שכבלים לרמקול חשובים מאד
השאלה היא ה- 80 על 20
איזה סוג כבל / מחיר למטר, יתן לי 80% מהאיכות ומאיזה תחום / עלות אני אקבל את התוספת האקזוטית?...
לגבי "מי שמחזיק מעצמו", דווקא מאלו רצוי להתרחק....
לא הייתי ממהר לקבוע "עובדה" על נושא שמערב טעם אישי.
עצם "הויכוח" עצמו מעיד כי ישנם כאלה שחושבים כי יש הבדל.
היתכן כי כל יצרני הכבלים בעולם יכלו להתקיים במידה ובאמת ולא היה הבדל בין סוגי הכבלים?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ועוד איך, יש דרישה לכבלים יקרים ולכן יתקיים היצע מתאים.
הרבה יותר קל להביא לצרכן מה שהוא רוצה מאשר לחנך אותו.
הרבה יותר קל להביא לצרכן מה שהוא רוצה מאשר לחנך אותו.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

לא רמזתי שום דבר, רק שאלתי שאלה.ziv_r כתב:Joshua_G,
עובדה.
רמיזות לגבי דעות מצוצות אתה יכול לשמור לעצמך....
שאלתי שאלה עניינית, אין טעם שתרד לפסים אישיים.
שאלתי אם זאת עובדה או דעה – ועל זה לא ענית.
ראה, אתה העורך הראשי של האתר. לכן, לדבריך יש משקל רב מאד, יותר מאשר לדבריהם של משתתפים מהשורה – גם כאשר אתה מגיב כמשתתף.
לכן, כאשר אתה מצהיר הצהרות מעל גבי הפורום, יש חשיבות רבה לשאלה אם הצהרה זאת או אחרת שלך מעוגנת בעובדות, או שהיא רק דעה אישית שלך.
אי לכך, מן הראוי שתענה על שאלה זאת.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

מהי לדעתך הדרך הנכונה לחנך את הצרכנים?ziv_r כתב:ועוד איך, יש דרישה לכבלים יקרים ולכן יתקיים היצע מתאים.
הרבה יותר קל להביא לצרכן מה שהוא רוצה מאשר לחנך אותו....
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

בהודעה קודמת כתבת:
האם יש בידך ראיות בדוקות לכך שבכל מערכת שהיא וכל אוזן אנושית שהיא לא שומעת הבדלים נשמעים אמיתיים בין כבלים שונים?
אם יש בידך עובדות כאלה, באפשרותי להפריך אותן.
באפשרותי להוכיח לך שעל המערכת שלי אני שומע הבדלים בין כבלים שונים במבחן השוואתי עיוור.
אם אין בידך עובדות בדוקות – אל תתיימר להציג את דעותיך כעובדות.
ובתשובה לשאלתי, כאן אתה כותב:ziv_r כתב: לא תתקיים שום תוספת אקזוטית שמיעה בהוספת כבלים מלבד המראה שלהם, לא משנה עלות המערכת או עד כמה האוזניים שלך מחודדות....
מה הופך את הצהרתך למעלה לעובדה?ziv_r כתב: עובדה....
האם יש בידך ראיות בדוקות לכך שבכל מערכת שהיא וכל אוזן אנושית שהיא לא שומעת הבדלים נשמעים אמיתיים בין כבלים שונים?
אם יש בידך עובדות כאלה, באפשרותי להפריך אותן.
באפשרותי להוכיח לך שעל המערכת שלי אני שומע הבדלים בין כבלים שונים במבחן השוואתי עיוור.
אם אין בידך עובדות בדוקות – אל תתיימר להציג את דעותיך כעובדות.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא