HDMI לעומת Component
במידה ואני מחבר מצלמת ווידאו דיגיטלית למסך HDR ומציג סרט FHD,
האם אראה הבדל באיכות במידה ואחר את המצלמה בכבל HDMI,
לעומת חיבור המצלמה בכבל Component (אדום, ירוק, כחול) ?
אגב, במידה והמסך היה FHD, התשובה היתה משתנה ?
בנוסף, אמה אמור לעלות כבל HDMI-HDMI קצר ?
תודה.
תודה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא
לא
פחות מ 100 שקל
לא
פחות מ 100 שקל
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
זה תלוי בטיב המעבדים. בוא נראה מה קורה בכל צורת חיבור:Noaring כתב:במידה ואני מחבר מצלמת ווידאו דיגיטלית למסך HDR ומציג סרט FHD,
תודה....
1.חיבור קומפוננט מהמצלמה - המצלמה ממירה את האות הדיגיטלי לאות אנלוגי(קומפוננט) והמסך ממיר אותו חזרה לדיגיטל ובנוסף מוריד את הרזולוציה לרזולוציה הטבעית שלו(כלומר מבוצע תהליך פרוססינג נוסף על האות). כלומר קיבלת שתי המרות בדרך ובנוסף שינוי הרזולוציה..
2.חיבור דיגיטלי מהמצלמה - האות הדיגיטלי מועבר למסך בפורמט דיגיטלי והמסך רק ממיר אותו לרזולוציה המתאימה, כלומר אתה חוסך שתי המרות וברור שזו הדרך העדיפה.
האם תרגיש בהבדל ?את זה רק אתה תוכל לענות לעצמך לאחר בדיקה פיזית.
המרת הרזולוציה יתכן ויכולה להתבצע גם במצלמה עצמה ובמקום שהיא תעביר FULL HD היא יכולה להעביר HD READY . מה עדיף? זה תלוי מי מבצע את ההמרה טוב יותר המצלמה או המסך. את זה תוכל לדעת רק ע"י בדיקה פיזית. כמובן, שככל שגודל המסך גדול יותר ומרחק הצפיה קרוב יותר הרגישות לאיכות טיב ההמרות השונות ושינוי הרזולוציה גבוה יותר.
תודה רבה על התשובה המפורטת,istarmini כתב:זה תלוי בטיב המעבדים. בוא נראה מה קורה בכל צורת חיבור:Noaring כתב:במידה ואני מחבר מצלמת ווידאו דיגיטלית למסך HDR ומציג סרט FHD,
תודה....
1.חיבור קומפוננט מהמצלמה - המצלמה ממירה את האות הדיגיטלי לאות אנלוגי(קומפוננט) והמסך ממיר אותו חזרה לדיגיטל ובנוסף מוריד את הרזולוציה לרזולוציה הטבעית שלו(כלומר מבוצע תהליך פרוססינג נוסף על האות). כלומר קיבלת שתי המרות בדרך ובנוסף שינוי הרזולוציה..
2.חיבור דיגיטלי מהמצלמה - האות הדיגיטלי מועבר למסך בפורמט דיגיטלי והמסך רק ממיר אותו לרזולוציה המתאימה, כלומר אתה חוסך שתי המרות וברור שזו הדרך העדיפה.
המרת הרזולוציה יתכן ויכולה להתבצע גם במצלמה עצמה ובמקום שהיא תעביר FULL HD היא יכולה להעביר HD READY . מה עדיף? זה תלוי מי מבצע את ההמרה טוב יותר המצלמה או המסך. את זה תוכל לדעת רק ע"י בדיקה פיזית. כמובן, שככל שגודל המסך גדול יותר ומרחק הצפיה קרוב יותר הרגישות לאיכות טיב ההמרות השונות ושינוי הרזולוציה גבוה יותר....
אבל ברמת העקרון, האם ההבדל הממוצע בין קומפוננט ל HDMIT הוא משמעותי ובר אבחנה ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
כמו שכבר נאמר התשובה היא לא ,כל עוד מדובר על מסכים קטנים (42,50 אינץ) ובמרחק צפיה שהוא לא קרוב יתר על המידה.Noaring כתב:תודה רבה על התשובה המפורטת,istarmini כתב:זה תלוי בטיב המעבדים. בוא נראה מה קורה בכל צורת חיבור:Noaring כתב:במידה ואני מחבר מצלמת ווידאו דיגיטלית למסך HDR ומציג סרט FHD,
תודה....
המרת הרזולוציה יתכן ויכולה להתבצע גם במצלמה עצמה ובמקום שהיא תעביר FULL HD היא יכולה להעביר HD READY . מה עדיף? זה תלוי מי מבצע את ההמרה טוב יותר המצלמה או המסך. את זה תוכל לדעת רק ע"י בדיקה פיזית. כמובן, שככל שגודל המסך גדול יותר ומרחק הצפיה קרוב יותר הרגישות לאיכות טיב ההמרות השונות ושינוי הרזולוציה גבוה יותר....
אבל ברמת העקרון, האם ההבדל הממוצע בין קומפוננט ל HDMIT הוא משמעותי ובר אבחנה ?...