3100 - pw8 - RGB = בעייה
בהמלצת האתר פניתי להעולם הדיגיטלי ברמה"ש.
טיפל בי בצורה מקצועית ונחמדה ביותר בחור בשם עמיחי.
רכשתי כבל + מתאם ב 220 ש"ח.מתאם שנכנס לממיר 21 פינים,בצידו השני RGB,ממנו כבל RGB שנכנס למסך,לכניסת PC.
לפי הנחייות שקיבלתי מעמיחי הגדרתי במסך את כניסת ה PC לקבל אות RGB ,בסיגנל הגדרתי VBS והעסק עובד.
תופעות מוזרות:יש הפרעות מדי פעם (שלא הופיעו כשהממיר היה מחובר S VIDE למסך)
כשנכנסים לאתחול מתקדם התמונה מתעוותת בצורה קשה והמסך מלא הפרעות.
בממיר מוגדר כמובן RGB.
תופעה נוספת,אין אפשרות לכוון צבע ב SETUP של המסך ,יש רק PICTURE ן SHARPNESS
לדעתי רואים טוב יותר מאשר עם ה S VIDEO ,אפילו רעשים שנכנסו מהדימרים קודם נעלמו,יחד עם זאת יש תופעות שמפריעות.
השאלה היא אם המסך יכול לקבל אות RGB לתוך כניסת ה PC ולהראות אותו כראוי?
כי זה מה שהובטח לי ע"י הבחור הנחמד מהעולם הדיגיטלי,אם לא חבל על הכסף שהוצאתי...
אם הדבר אפשרי,טכנית,אז יש תקלה או במתאם או בכבל או בממיר,היום אמור להגיע טכנאי יס לבדוק את הממיר בשלב ראשון.
אם למישהו יש הארות המלצות ותובנות על העניין,אשמח לשמוע.
טיפל בי בצורה מקצועית ונחמדה ביותר בחור בשם עמיחי.
רכשתי כבל + מתאם ב 220 ש"ח.מתאם שנכנס לממיר 21 פינים,בצידו השני RGB,ממנו כבל RGB שנכנס למסך,לכניסת PC.
לפי הנחייות שקיבלתי מעמיחי הגדרתי במסך את כניסת ה PC לקבל אות RGB ,בסיגנל הגדרתי VBS והעסק עובד.
תופעות מוזרות:יש הפרעות מדי פעם (שלא הופיעו כשהממיר היה מחובר S VIDE למסך)
כשנכנסים לאתחול מתקדם התמונה מתעוותת בצורה קשה והמסך מלא הפרעות.
בממיר מוגדר כמובן RGB.
תופעה נוספת,אין אפשרות לכוון צבע ב SETUP של המסך ,יש רק PICTURE ן SHARPNESS
לדעתי רואים טוב יותר מאשר עם ה S VIDEO ,אפילו רעשים שנכנסו מהדימרים קודם נעלמו,יחד עם זאת יש תופעות שמפריעות.
השאלה היא אם המסך יכול לקבל אות RGB לתוך כניסת ה PC ולהראות אותו כראוי?
כי זה מה שהובטח לי ע"י הבחור הנחמד מהעולם הדיגיטלי,אם לא חבל על הכסף שהוצאתי...
אם הדבר אפשרי,טכנית,אז יש תקלה או במתאם או בכבל או בממיר,היום אמור להגיע טכנאי יס לבדוק את הממיר בשלב ראשון.
אם למישהו יש הארות המלצות ותובנות על העניין,אשמח לשמוע.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78885
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אני לא מבין את דרך החיבור שלך ויש לי חשש שאתה משתמש אולי במונחים לא נכונים.
האם אתה בטוח שאתה מדבר על RGB ולא על קומפוננט?
האם אתה יכול לצלם ולצרף תמונות בהתאם?
האם אתה בטוח שאתה מדבר על RGB ולא על קומפוננט?
האם אתה יכול לצלם ולצרף תמונות בהתאם?
לממיר 3100 מחובר מתאם שצדו האחד 21 פינים שמתחברים לתוך הממיר,בצדו השני RGB (בודאות) או VGA זה נראה כמו המחבר שאליו מתחבר המסך למחשב - 15 פינים,אליו מחובר כבל RGB ל RGB או VGA ל VGA שנכנס לכניסת PC על ה P8.
בעזרת הגדרות מתאימות ניתן להגדיר על המסך להמיר את כניסת ה PC לקבלת אות RGB.
אולי זה קשור לדיון הזה?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... pic&t=8908
כאמור הייתי מחובר עד אתמול ב S VIDEO ,ורציתי לשדרג ל RGB .
ה P8 "קמצנית" בכניסות/יציאות - קומפוננט (מחובר ה DVD)
S VIDEO כרגע לא מחובר (בעת הצורך פלייסטיישן)
וכניסת PC אשר לפי עמיחי ניתן בעזרת הגדרות להסב ל RGB
אני אנסה לצלם את הכבל + המתאם בערב.
תודה
אולי זה קשור לדיון הזה?
תודה
- masheumisheu
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
האם אתה מרוצה כרגע או שעדיין יש בעיות ?
האם היה שיפור משמעותי מ SCART to SVIDEO ?
אשמח לדעת איך חיברת בדיוק כי אני ממש לא מרוצה מאיכות התמונה של YES !!!
יובל
האם היה שיפור משמעותי מ SCART to SVIDEO ?
אשמח לדעת איך חיברת בדיוק כי אני ממש לא מרוצה מאיכות התמונה של YES !!!
יובל
Ramz כתב:לממיר 3100 מחובר מתאם שצדו האחד 21 פינים שמתחברים לתוך הממיר,בצדו השני RGB (בודאות) או VGA זה נראה כמו המחבר שאליו מתחבר המסך למחשב - 15 פינים,אליו מחובר כבל RGB ל RGB או VGA ל VGA שנכנס לכניסת PC על ה P8.
אולי זה קשור לדיון הזה?
תודה...
- ron11
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 191
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Ramz כתב: S VIDEO כרגע לא מחובר (בעת הצורך פלייסטיישן)...
תוכל להרחיב איך חיברת את הסוני ב - SVIDEO?
אכן כששיחקתי קצת עם ההגדרות ראיתי שיש אפשרות להגדיר RGB או קומפננט, אך הכבל של הסוני הוא קומפוזיט רגיל?
האם צריך לרכוש כבל מיוחד, ואם כן היכן עושים זאת?
תודה,
רוני
חיבור הפוך
מה שדנים כאן מאוד קשור לדיון של הלינק שצוין. שמה דנים בדיוק על האפשרות ההפוכה.
אני כבר קישרתי את ה DVD לכניסה VGA עם מתאם שמכר לי המתקין של הפלזמה.
אני דיברתי השבוע שעבר עם מהנדס של פנסוניק על זה ובשיחה הוא אמר לי שלא צריך להיות בעיה לכאורה לקשר את ה DVD בכבל COMPONENT אבל עלולות להיות בעיות עם מקשרים ל RGB.
האפשרות שנידונה כמה פעמים כבר היא לקשר לכניסה VGA מוגדרת כ COMPONENT. התברר שזה ניתן לעשות בדגם PWD8 וגם ב VS30 .
זו פעם הראשונה שמישהו מעלה (ובצע כבר) את האפשרות ההפוכה.
מצטער, אין לי עצות לאפשרות הזאת, חשבתי לנכון לעדכן אותכם על הנקודה הזאת.
ולמי ששוקל לעשות שינויים, אני מציע לו לשקול האפשרות של קישור ה DVD לכניסה VGA ואת הממיר לכניסה השניה
(RGB/COMPONENT).
אני כבר קישרתי את ה DVD לכניסה VGA עם מתאם שמכר לי המתקין של הפלזמה.
אני דיברתי השבוע שעבר עם מהנדס של פנסוניק על זה ובשיחה הוא אמר לי שלא צריך להיות בעיה לכאורה לקשר את ה DVD בכבל COMPONENT אבל עלולות להיות בעיות עם מקשרים ל RGB.
האפשרות שנידונה כמה פעמים כבר היא לקשר לכניסה VGA מוגדרת כ COMPONENT. התברר שזה ניתן לעשות בדגם PWD8 וגם ב VS30 .
זו פעם הראשונה שמישהו מעלה (ובצע כבר) את האפשרות ההפוכה.
מצטער, אין לי עצות לאפשרות הזאת, חשבתי לנכון לעדכן אותכם על הנקודה הזאת.
ולמי ששוקל לעשות שינויים, אני מציע לו לשקול האפשרות של קישור ה DVD לכניסה VGA ואת הממיר לכניסה השניה
(RGB/COMPONENT).
בסופו של תהליך,לאחר ביקור טכנאי של יס, ולאחר ביקור חוזר שלי בעולם הדיגיטלי ברמה"ש,
לא נותרה ברירה ורכשתי טראנסקודר,שנותר האופציה היחידה לשלוח סיגנל לכניסת pc של המסך.
לטענת יס,למרות שחיברתי כבל VGA לכניסת PC ,ולמרות ההגדרות על המסך עצמו,אין דרך לצמצם את ההפרעות והעיוותים שקורים אחת לכמה דקות.פשוט הממיר בנוי להעביר אינפורמציה ב 21 גידים והכבל המחובר הוא 15 גידים.גם בעולם הדיגיטלי,למרות שרצו לחסוך לי כסף (טראנסקודר) הגיעו למסקנה הזו לאחר יום בדיקות.
בקיצור,אני מחובר כרגע באמצעות טראנסקודר לממיר בשיטת קומפוננט,כשגם ה DVD מחובר בשיטת קומפוננט.רואים הכי טוב שאפשר את שידורי יס,שזה לא אומר שרואים מדהים,אבל במסגרת המגבלות זה הכי טוב שיש,עדיין רואים יותר טוב מאשר עם חיבור S VIDEO.והכי חשוב מבחינתי,נעלמו לי ההפרעות מהדימרים בשיטה הזו לעומת S VIDEO.אולי הכבל קומפוננט הוא איכותי יותר או מסוכך יותר.
את ה PS2 מחברים באמצעות כבל S VIDEO מיוחד שקונים בחנויות מתאימות (allgames.co.il) ורואים הרבה הרבה יותר טוב מאשר עם הכבל קומפוזיט שמגיע עם המכשיר מהקופסא.
לא נותרה ברירה ורכשתי טראנסקודר,שנותר האופציה היחידה לשלוח סיגנל לכניסת pc של המסך.
לטענת יס,למרות שחיברתי כבל VGA לכניסת PC ,ולמרות ההגדרות על המסך עצמו,אין דרך לצמצם את ההפרעות והעיוותים שקורים אחת לכמה דקות.פשוט הממיר בנוי להעביר אינפורמציה ב 21 גידים והכבל המחובר הוא 15 גידים.גם בעולם הדיגיטלי,למרות שרצו לחסוך לי כסף (טראנסקודר) הגיעו למסקנה הזו לאחר יום בדיקות.
בקיצור,אני מחובר כרגע באמצעות טראנסקודר לממיר בשיטת קומפוננט,כשגם ה DVD מחובר בשיטת קומפוננט.רואים הכי טוב שאפשר את שידורי יס,שזה לא אומר שרואים מדהים,אבל במסגרת המגבלות זה הכי טוב שיש,עדיין רואים יותר טוב מאשר עם חיבור S VIDEO.והכי חשוב מבחינתי,נעלמו לי ההפרעות מהדימרים בשיטה הזו לעומת S VIDEO.אולי הכבל קומפוננט הוא איכותי יותר או מסוכך יותר.
את ה PS2 מחברים באמצעות כבל S VIDEO מיוחד שקונים בחנויות מתאימות (allgames.co.il) ורואים הרבה הרבה יותר טוב מאשר עם הכבל קומפוזיט שמגיע עם המכשיר מהקופסא.
תגיד ליס שהתשובה שלהם היא שטויות ללא בסיס
ב21 פינים חצי שהחיבורים הם בכלל למצב "חזור של תמונה" (לא רלוונטי במקרה של ממיר רלוונטי רק בVCRׂ) ולשימוש בסאונד שמוציא הממיר אז מה הקשר לתמונה עם העברת איפורמציה ב21 גידים עוד לא שמעתי שטות כזאת עד היום
כל הכבוד ליס על השיאים החדשים
כל הכבוד ליס על השיאים החדשים
גם שעון מקולקל מדייק פעמים ביום
תשמע VIVID יכול להיות שאני כבר לא זוכר את התשובה שלהם במדויק לגמרי, אבל בשורה התחתונה לא ניתן לקחת מתאם 21 ל RGB לחבר אותו לממיר ומשם כבל VGA של מחשב ולחברו לכניסת PC ב PW8.למרות שמגדירים על המסך לקבל את סיגנל כ RGB (ב SETUP של כניסת ה PC)
תיאורטית היה אמור לעבוד - בשטח לא עובד
תיאורטית היה אמור לעבוד - בשטח לא עובד
אז ככה
קודם כל יש מספר סוגים של RGB הסינכרון שונה בכל אחד מהם
בפועל יש קופסאות או כבלים אקטיבים שיודעים לעשות את העבודה .
כלומר הם לוקחים את הסינכרון והופכים אותו לHV שמתאים למחשב ,שכל מקרה אם מדובר על כבל כמו זה שתמונתו מתנוססת כאן באתר או בקופסא שעושה את העבודה הם חייבים להיות אקטיבים כלומר צורכי חשמל ,
במקרה של הכבל הוא פשוט צורך את החשמל מאחד הפינים הפנויים( מס'שמונה) אני חושב מתוך הממיר.
כלומר אין כבל שתחבר אותו ויעבוד כמו שצריך ללא חשמל
כל זה לא קשור כמובן לקומפוננט אוYUV שאז מסך PW8 דרך VGAיודע לקבל את הסיגנל ללא שימוש בקופסאות למינהם' רק בעזרת תאם או כבל יעודי,כמובן אחרי שינוי הגדרות במסך בצורה כזו שVGA יעבוד במצב YUV ולא RGBHV
בפועל יש קופסאות או כבלים אקטיבים שיודעים לעשות את העבודה .
כלומר הם לוקחים את הסינכרון והופכים אותו לHV שמתאים למחשב ,שכל מקרה אם מדובר על כבל כמו זה שתמונתו מתנוססת כאן באתר או בקופסא שעושה את העבודה הם חייבים להיות אקטיבים כלומר צורכי חשמל ,
במקרה של הכבל הוא פשוט צורך את החשמל מאחד הפינים הפנויים( מס'שמונה) אני חושב מתוך הממיר.
כלומר אין כבל שתחבר אותו ויעבוד כמו שצריך ללא חשמל
כל זה לא קשור כמובן לקומפוננט אוYUV שאז מסך PW8 דרך VGAיודע לקבל את הסיגנל ללא שימוש בקופסאות למינהם' רק בעזרת תאם או כבל יעודי,כמובן אחרי שינוי הגדרות במסך בצורה כזו שVGA יעבוד במצב YUV ולא RGBHV
גם שעון מקולקל מדייק פעמים ביום
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78885
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
vivid,
נתקלתי בעבר בבעיות עם חיבורי RGBcvS שלא היו תקניים, למיטב ידיעתי כניסת ה-VGA במסך הנ"ל לא תואמת לתקן הזה במלואה. זה פלא שזה עבד בכלל.
נתקלתי בעבר בבעיות עם חיבורי RGBcvS שלא היו תקניים, למיטב ידיעתי כניסת ה-VGA במסך הנ"ל לא תואמת לתקן הזה במלואה. זה פלא שזה עבד בכלל.