חיבור רמקולים ישנים

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
magaf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי שני רמקולים ממש ישנים (10 שנה בערך) שמתחברים למערכת ישנה בעזרת כבל שבקצה שלו יש פשוט נחושת,
והוא מתחבר למערכת בעזרת תופסנים.. משהו שכבר לא רואים היום והמערכת כזאת ישנה שעוד יש שם פטיפון.
הרמקולים האלה ממש טובים לכן אני רוצה לשנות את החיבור שיהיה RCA (אני חושב שזה השם לכבל אודיו שמתפצל לאדום ולבן) כדי שאוכל לחבר לטלויזיה ושאר מכשירים מודרניים :)

אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא, אני לא יודע אם זה אפשרי בכלל או עד כמה זה מסובך.
תודה רבה!

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

הרמקולים שלך הם רמקולים פסיכיים, ולכן הם דורשים הגברה.
חיבור RCA משמש כדי להתחבר למגבר מסוג כלשהו, למרות שלרוב המגברים אפשר גם לחבר ישירות עם חוטי הנחושת (שני מגעים לכל רמקול - "+" ו "-").

סביר להניח שה"מערכת" כהגדרתך כוללת מגבר ואולי מרכיבים נוספים, ואת המגבר תוכל לחבר לטלויזיה / מחשב וכו'.

אם אתה מעוניין לקנות רק מגבר ולהשתמש ברמקולים שיש ברשותך - תעלה פרטים נוספים ובעדיפות צילומים (הרמקולים, אם יש לוחית כלשהי עם נתונים טכניים, המערכת וכו') - אולי הם לא כ"כ שוים השקעה...

magaf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

uriler כתב:הרמקולים שלך הם רמקולים פסיכיים, ולכן הם דורשים הגברה.
חיבור RCA משמש כדי להתחבר למגבר מסוג כלשהו, למרות שלרוב המגברים אפשר גם לחבר ישירות עם חוטי הנחושת (שני מגעים לכל רמקול - "+" ו "-").

סביר להניח שה"מערכת" כהגדרתך כוללת מגבר ואולי מרכיבים נוספים, ואת המגבר תוכל לחבר לטלויזיה / מחשב וכו'.

אם אתה מעוניין לקנות רק מגבר ולהשתמש ברמקולים שיש ברשותך - תעלה פרטים נוספים ובעדיפות צילומים (הרמקולים, אם יש לוחית כלשהי עם נתונים טכניים, המערכת וכו') - אולי הם לא כ"כ שוים השקעה...
...
זהו שאני מעדיף שלא להשתמש במערכת הישנה כי היא דיי גדולה, ואם אוכל להיפתר ממנה בעזרת הלחמה פשוטה אעדיף תפתרון הזה.
וכן לכל רמקול יש חיבור נחושות אחד ל + אחד ל -.

המטרה שלי בסוף לחבר את הרמקולים האלה לטלויזיה שיש לה את החיבור האדום לבן הזה, אולי במהשך אם אקנה עוד רמקולים או משהו אני מניח שעם החיבור הסתנדרטי הזה אוכל לחבר אותם למגבר חדש.
על הרמקול כתוב SS-D501 ולא מצאתי את זה כמעט באינטרנט רק יש תמונה קטנה שלהם תמונה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #4 

אוקיי, אלו רמקולים של מערכת סטריאו של סוני, נכון?
תסתכל מאחורה ליד נקודת החיבור של הכבלים אם יש נתוני Ohm או Impadence (ב db), ברמקולים דומים שיש לי הנתונים מופיעים.

אלו רמקולים נחמדים, אבל לא תוכל לחבר אותם ישירות לטלויזיה (גם אם תלחים חיבורי RCA) מהסיבה הפשוטה שהם דורשים מגבר - והטלויזיה לא מתאימה לכך.

אם אתה מחפש פתרון קטן, אתה יכול לקנות מגבר דיגיטלי פשוט (דוגמת ה Sonic Impact T-amp שסוקר פה בפורום), אני משתמש בפתרון הזה כבר כמה שנים למחשב שלי (עם רמקולים דומים של פיוניר) ונהנה מאוד.

magaf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

uriler כתב:אוקיי, אלו רמקולים של מערכת סטריאו של סוני, נכון?
תסתכל מאחורה ליד נקודת החיבור של הכבלים אם יש נתוני Ohm או Impadence (ב db), ברמקולים דומים שיש לי הנתונים מופיעים.

אלו רמקולים נחמדים, אבל לא תוכל לחבר אותם ישירות לטלויזיה (גם אם תלחים חיבורי RCA) מהסיבה הפשוטה שהם דורשים מגבר - והטלויזיה לא מתאימה לכך.

אם אתה מחפש פתרון קטן, אתה יכול לקנות מגבר דיגיטלי פשוט (דוגמת ה Sonic Impact T-amp שסוקר פה בפורום), אני משתמש בפתרון הזה כבר כמה שנים למחשב שלי (עם רמקולים דומים של פיוניר) ונהנה מאוד.
...
בדיוק אחי, אני במצב דומה כנראה
רשום על הרמקולים Impadence 60
ואני בהחלט רוצה פתרון כמה שיותר פשוט, השאלה אם מגבר זה דבר יקר יחסית או ששווה לקנות אותו במקום רמקולים?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #6 

60? אתה בטוח?

אתה יכול לצלם את הלוחית ליד החיבורים?

magaf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

uriler כתב:60? אתה בטוח?

אתה יכול לצלם את הלוחית ליד החיבורים?
...
ניסיתי לצלם עם הפלאפון אבל קשה לקרוא כי כתוב קטן.
על הרמקול רשום rated impedance: 60
על המערכת איפה שהרמקול מתחבר רשום impedance 6-16 Ohm

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

אתה בטוח שזה 60 (שש ואפס) ולא 6O (שש והאות O שהיא קיצור של OHM)?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #9 

MartinHSabag כתב:אתה בטוח שזה 60 (שש ואפס) ולא 6O (שש והאות O שהיא קיצור של OHM)?
...
ידעתי ש 60 נשמע לי מוזר, אבל על זה לא חשבתי :-D

magaf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

צודקים טעות שלי זו כנראה האות O אז בקיצור ההתנגדות 6 Oham.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”