המלצה לרמקולים למוסיקה קלאסית
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תבדוק paradigm
רצפתיים בסטראו סטאר.
איני מעודכן במחירים שלהם מזה זמן. בזמנו לטעמי לא היה להם מתחרה בעלות/תועלת בתחום המחירים הזה.
איני מעודכן במחירים שלהם מזה זמן. בזמנו לטעמי לא היה להם מתחרה בעלות/תועלת בתחום המחירים הזה.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
Opera Quinta יד שניה לדעתי יכולה להתאים, בכל מקרה לדעתי כדאי לבדוק
על איזה מגבר מדובר?
על איזה מגבר מדובר?
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
ההגדרה של מוזיקה קלאסית נרחבת יותר מאשר סך כמות התגובות בפורום במשך יום ממוצע - האם אתה שומע מוזיקה מימי הביניים? (שימוש נרחב בתוף דוד - נדרש באס בשרני ועמוק), או אולי בארוק (הרכבים קאמריים, הרבה ווקאלי, תחום נמוך כמעט לא רלוונטי) או אולי מהתקופה הקלאסית (שימוש נרחב בכלי קשת - מיד, מיד ושוב מיד) או אולי יצירות תזמורתיות גדולות מימדים (עצמה גבוהה, נדרש מלוא תחום התדר). בקיצור - אין שום משמעות להגיד "מוזיקה קלאסית" ולזרוק אחרי זה סדרה של שמות שאין קשר ביניהם.
מעבר לזאת, לא ציינת את הרכב שאר המערכת - האם זה רסיבר ק"ב, הגברת מנורות, אינטגרייטד מהממלכה הבריטית? האם אתה שומע בעיקר דיסקים, רדיו או אולי קבצים מהמחשב?
בקיצור, תצטרך להגדיר טיפה יותר מדוייק - גודל החדר, הרכב שאר המערכת ואיזה סוג של סאונד אתה מחפש.
מעבר לזאת, לא ציינת את הרכב שאר המערכת - האם זה רסיבר ק"ב, הגברת מנורות, אינטגרייטד מהממלכה הבריטית? האם אתה שומע בעיקר דיסקים, רדיו או אולי קבצים מהמחשב?
בקיצור, תצטרך להגדיר טיפה יותר מדוייק - גודל החדר, הרכב שאר המערכת ואיזה סוג של סאונד אתה מחפש.
או קיי, יותר רציני:
אני רוצה להרכיב מערכת חדשה (הישנה שלי בת 20, וכבר לא מתפקדת).
תקציב בערך 20K.
מטרת המערכת בעיקר מוסיקה, ומעט סרטים (הסאונד מאוד חשוב לי במוסיקה ועבור סרטים אני רוצה משהו סביר בלבד).
סוג מוסיקה (לפי עניין): אופרות, יצירות לפסנתר, הרכבי מיתרים, קונצרטואים, ופעם בכמה זמן פופ רוק ואלקטרוני.
גודל החדר, בעייתי, כרגע החדר קטן (3X4) אבל אני מתכנן לעבור בשנה הקרובה, ואני רוצה סלון גדול (זה אחד הקריטריונים לדירה החדשה).
משתמש בעיקר דיסקים, לפעמים רדיו, אני רוצה לעבור לקבצים במחשב.
אני אוהב צלילם חדים, ומוטרד כשצלילים "מתערבלים".
יש לי חיבה לצלילם הגבוהים, ולא מכור לבאסים מפוצצים.
ציוד קיים שאולי אפשר להשתמש בו: נגן CD SONY משנת 91' עובד בלי בעיות, טיונר נפרד, ואולי זוג רמקולים (JBL3800, אולי כאחוריים, לא בטוח שהם עובדים טוב כי המגבר גמור, אני אבדוק). ועוד דבר, אני יכול להתקמבן על מגבר ROTEL RMB 1075 בן 4 שנים עובד טוב (במחיר 3.5 K).
זה כל הסיפור שלי. אשמח עם תעזרו לי להרים מערכת שאהנה ממנה.
אני רוצה להרכיב מערכת חדשה (הישנה שלי בת 20, וכבר לא מתפקדת).
תקציב בערך 20K.
מטרת המערכת בעיקר מוסיקה, ומעט סרטים (הסאונד מאוד חשוב לי במוסיקה ועבור סרטים אני רוצה משהו סביר בלבד).
סוג מוסיקה (לפי עניין): אופרות, יצירות לפסנתר, הרכבי מיתרים, קונצרטואים, ופעם בכמה זמן פופ רוק ואלקטרוני.
גודל החדר, בעייתי, כרגע החדר קטן (3X4) אבל אני מתכנן לעבור בשנה הקרובה, ואני רוצה סלון גדול (זה אחד הקריטריונים לדירה החדשה).
משתמש בעיקר דיסקים, לפעמים רדיו, אני רוצה לעבור לקבצים במחשב.
אני אוהב צלילם חדים, ומוטרד כשצלילים "מתערבלים".
יש לי חיבה לצלילם הגבוהים, ולא מכור לבאסים מפוצצים.
ציוד קיים שאולי אפשר להשתמש בו: נגן CD SONY משנת 91' עובד בלי בעיות, טיונר נפרד, ואולי זוג רמקולים (JBL3800, אולי כאחוריים, לא בטוח שהם עובדים טוב כי המגבר גמור, אני אבדוק). ועוד דבר, אני יכול להתקמבן על מגבר ROTEL RMB 1075 בן 4 שנים עובד טוב (במחיר 3.5 K).
זה כל הסיפור שלי. אשמח עם תעזרו לי להרים מערכת שאהנה ממנה.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
מוזיקה הקפית בנוסף לסטריאו לא נכנסת בתקציב.
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
אם כבר opera תנסה גם את Opera grand mezza , הוא עולה בדיוק 10,000 שח|:michael123 כתב:Opera Quinta יד שניה לדעתי יכולה להתאים, בכל מקרה לדעתי כדאי לבדוק
על איזה מגבר מדובר?...
http://www.arama-audio.com/sg_product~0099969~10~0.htm
ויש גם פוקל ודאלי במחירים כאלה טובים.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
מגבר חביב! מהדגמים הפחות טובים של לקסמן.assi99 כתב:Luxman lv 110, מחרחר בוליום (ואולי בכלל - או שזה הרמקול), מגבר פשוט, בן 18...
אגב אם אתה בעד יד שניה אני שמעתי שבוע שעבר את אחד הרמקולים הטובים ששמעתי מימיי
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=31338
הוא גר לא רחוק ממני ויצא לי לקפוץ לשמוע אותם....שמעתי לא מעט רמקולים יקרים בתערוכות ובבתים ואלה פשוט נתנו לי תחושה של הופעה אמיתית! פשוט חוויה! אי אפשר לתאר את זה במילים....לדעתי באמת מדובר פה על דבר נדיר.
אם היה לי כסף הם היו כבר אצלי
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
כן זה לא טאנוי זה JBL...והם באמת ענקייםyairf כתב:זה לא טאנוי, זה JBL שאפשר לגור בתוכו......
ילדיעפים כבר הציעו לו 14K והם עדיין אצלו..
בכל אופן מדובר פה על משהו לא שגרתי בהחלט.לא שמעתי הרבה רמקולים שמתקרבים אליו.
אגב עם כל הגודל שלו הוא מדויק להפליא זה פשוט מדהים.
תראה אם אתה מוצא KEF מסדרת ה- Reference. הכוונה היא ל 102, 103, 103.2 ו 103.3. אני אישית מחזיק את ה 103.2 שהם כבר בני איזה 20 שנה, והצליל שלהם מותאם לקלאסית "חמה" ובלוז/ג'אז. המיד שלהם מעולה והבאס טוב מאוד (אבל לא מעולה). הצליל עגול ונעים מאוד - לא מכוונן כל כך לרוק אבל מסתדר עם כל סוגי המוזיקה בצורה מעוררת כבוד רב.
בכלל, נראה שאתה מחפש את "הצליל האנגלי" - Tannoy, Castle וכדומה.
בכלל, נראה שאתה מחפש את "הצליל האנגלי" - Tannoy, Castle וכדומה.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים