ובכן, אתם יודעים איך זה עם האובססיה: זו מחלה, והתרופה היחידה שעובדת היא לתת לה מה שהיא רוצה. אז בקיצור, מאז שפורמן הסביר מה הולך איפה, היה לי ברור שלא תנום ולא תישן אובססיית ישראל עד שהקרוס יחובר, וטובה שעה אחת קודם.
אחד היתרונות הבולטים של הקיץ הן השעות הארוכות, ובתרגום פשוט - האשה והילדה מחוץ לבית יותר מאשר בחורף. סיבה טובה לחזור הביתה בשעות שלא היינו חולמים עליהן בנורמל (ובמילים אחרות, כשעדיין יש אור בחוץ) ולטפל במחלה.
השורה התחתונה והסוד היא שבשביל ה Bi Amp הזה צריך בעצם
שלושה מגברים, מה שהופך את הסיפור למעין Tri Amp, אבל לא בדיוק - והנה ההסבר. למי שהתעייף מלקרוא את כל השרשור או שסתם צנח ונרדם באמצע, המטרה היא להשתמש בקרוס אובר כך שיסנן את הבאסים לסאב פאסיבי, וישלח את המיד והטרבל לרמקולים המתאימים (שמה שהופך אותם למתאימים זה שיש להם 4 טרמינלים - זוג למיד וזוג לטרבל).
במקור תיכננתי לעשות שימוש בשני מגברים שיוצאים מהפרה: Aragon 4004, ו Yamaha MX-830. היתרון של הארגון הוא הצליל שהוא מפיק ב Class A, והחיסרון שלו הוא שאין לו פוטנציומטר לשליטה על הווליום שיוצא ממנו ושהוא מספק רק זוג רמקולים אחד. הוא נותן
המון כח - הרבה יותר ממה שצריך: 200 וואט ל 8 אום, 400 וואט ל 4 אום, ו 700 וואט ל 2 אום. זה חשוב, כי אם לא שולטים על המפלצת הזו, אז כדאי להתחיל לחסוך לרמקולים חדשים, ואולי גם שיפוץ קל של הדירה. של השכנים. היתרון של היאמהה הוא שיש לו די הרבה כח (170 וואט ב 8 אום כמדומני) ושני פוטנציומטרים לשליטה על הווליום שיוצא ממנו, ימין ושמאל. כמו כן, ליאמהה יש כניסה ל 3 זוגות רמקולים, ואף שליטה על כל זוג בנפרד. מגבר די מגניב, מהסוג ששומרים. הוא גם די יפה, קווים נקיים.
בקיצור, חיברתי את שני המגברים - הסוד הוא שמיציאה אחת של הפרה יוצא זוג כבלים RCA לקרוס, ומשם מתחילה החגיגה והחלק הקצת מורכב. מאחר והרמקולים (Castle Trent II) הם 2 way ולא 3 way, אז זוג כבלים ממגבר אחד הולך ל Hi וזוג הולך מגבר שני ל Mid. בשלב הזה, היום אחה"צ, שלחתי את הארגון ל Hi ואת הימאהה שלחתי ל Mid, ללא שום סיבה מיוחדת, פשוט יצא ככה. מהיציאה של הקרוס שהולכת ל Low שזה בעצם הבאס, יוצא זוג RCA למגבר
שלישי.
המגבר שחיברתי לשלוט על הסאב הא Yamaha MX-35 שהוא מגבר קטן ודי חלש ביחס לשניים האחרים (40 וואט, אבל הוא מגבר 4 ערוצים) וכמו ה 830, גם לו יש שני פוטנציומטרים לשליטה על הווליום. אז ככה אפשר לשלוט בנפרד על הווליום של הבאס מהסאב מצד אחד, ועל הווליום שהולך לרמקולים מצד שני. ממילא, ה Castle לא בנויים להפצצות, הם רמקולים עדינים.
ואאאזזז...הגיעה העת לשמוע איך זה.
ובכן, אין לומר את זה - דמיינו את זוהייר בהלול אומר "יא אולוהים". ראשית, וזאת כאזהרה לכל מי שהולך לנסות את זה, חייבים להתחיל בווליום הנמוך ביותר שאפשר. זה חשוב מאוד. שנית, לוקח די הרבה זמן עד שלומדים מה עושה כל כפתור בקרוס אובר הזה שהוא די מורכב. עדיין לא למדתי מה עושים כל הכפתורים, ויש איזה ארבעה שכנראה שולטים על כלבי השכונה, כי הם התחילו לנבוח.
אני לא יודע מה ההסבר, אבל ברגע שיש מגבר יעודי לכל חלק ברמקול - זה ממצה את הפוטנציאל של הרמקול, פשוט כך. ל Castle Trent II יש צליל ששווה למות בשבילו, והם נמצאים ברשימת ה "כשאני עובר לעולם הבא, אני לוקח אותם איתי". הם קטנים מאוד (נכנסים בקלות לארון הקבורה, ליד הראש
) ומוציאים צליל נקי ומדוייק מאוד. הטוויטר הטוב ביותר ששמעתי מעודי, כולל הריבון טוויטר של האינפיניטי רפרנס, שהוא חתיכת יצירה. הבאס שלהם מפתיע ביחס לגודל שלהם, אבל הוא לא מספיק בשביל לעמוד בתוצרת שהמיד והטרבל של הרמקול הזה. צריך סאב (לא האוטו). לכאורה, שני מגברים לכזה רמקול קטן נראו לי טירוף מוחלט - משהו בנוסח מנוע של משאית לטוסטוס, אבל ההבדל זה שמים וארץ, פשוט כך. הצליל קופץ פתאום מהרמקולים ומביא לך ראסיה באף, ומיד יורד דם.
איך שמצאתי את האיזון, מיד התחלתי להחליף דיסקים. הספקתי להחליף מעט מאוד, כי נשות הבית הגיעו, וכבר היה חושך. אני שוקל לשכן אותן במלון בשבועיים הקרובים, אני צריך קצת פרטיות.