איך מחברים את זה?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
אובססיבי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

טוב, אני מרים ידיים.

מישהו יכול להסביר לי כמו שמסבירים לילד ממש איטי איך מחברים את זה? במילים פשוטות ("תחבר את X ל Y"), שאפילו אני אצליח להבין.

זה קרוס אובר עתיק של פיוניר, SF-850, ואני רוצה שיתחבר לסאב פאסיבי ולזוג רמקולים ככה שהבאסים ילכו לסאב והמיד והטרבל ילכו לרמקולים בלי הבאסים.

לפרה יש יציאה לשני מגברים, ואכן הוא מחובר לשני מגברים שעוצמתם פחות או יותר דומה.

אני מקווה שהפעם יעבוד הלינק לתמונות.

תמונה
By LegalEagle

תמונה

תמונה

אובססיבי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עוד...

שליחה #2 

תמונה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

מה אתה מנסה להשיג?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #4 

הוא מותאם ל220????

.

אובססיבי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הרמקולים שלי לא מחזיקים באס. בווליום טיפה גבוה, הם מאיימים ללכת הביתה ולא לשחק יותר. מה שאני רוצה לעשות זה להוריד את העומס שהבאס שם עליהם, ולשלוח אותו רק לסאב. כך הרמקולים יצטרכו "להתעסק" רק עם המיד והטרבל.

אובססיבי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

ramkol כתב:הוא מותאם ל220????

.
...
110, כמו רוב המערכת שלי.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #7 

בעיקרון זה הולך ככה:
יציאת Pre-out -> כניסת Line In בקרוס
יציאת Cross High Out -> כניסת מגבר 1
יציאת Cross Low Out -> כניסת מגבר 2
יציאת מגבר 1 -> רמקול קיים
יציאת מגבר 2 -> סאב פאסיוי

עכשיו תרשה לי לנחש - נכון שאין לך שני מגברים? אז רד מכל הסיפור...

אובססיבי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

yairf כתב:בעיקרון זה הולך ככה:
יציאת Pre-out -> כניסת Line In בקרוס
יציאת Cross High Out -> כניסת מגבר 1
יציאת Cross Low Out -> כניסת מגבר 2
יציאת מגבר 1 -> רמקול קיים
יציאת מגבר 2 -> סאב פאסיוי

עכשיו תרשה לי לנחש - נכון שאין לך שני מגברים? אז רד מכל הסיפור...
...
תודה יאיר. זה בדיוק ההסבר שהייתי צריך.

דווקא מגברים יש גם יש - צריך רק לבחור מבין ה 8 שבארץ וה 6 (בספירה האחרונה) שממתינים לי בחו"ל :mrgreen: . אני כנראה אשתמש, לפחות בשלב הזה, ב Aragon 4004 האהוב והמשובח כדי להניע את הרמקולים (הוא פשוט מוציא מהם צלילים שהמלחין כבר שכח מהם), והיאמהה MX-830 כדי להניע את הסאב, כי ליאמהה יש שליטה על הווליום.

תמונה

תמונה

בהזדמנות אעלה גם תמונה של המערכות בחדר העבודה. אני הולך לעשות shuffle רציני בעוד כמה חודשים, כמה וכמה צעצועים חדעתיקים.

ובשבוע הבא, תתכוננו נא חברי הפורום: איך מחברים את זה:

תמונה

זה selector מהסוג שיש בחנויות, שנותן לבחור בין כמה מקורות לכמה מגברים וכמה זוגות רמקולים. זו מין חידת היגיון, ולפותר נכונה תינתן הזכות לעשות את זה בשבילי :mrgreen: :mrgreen: (Y)

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #9 

איזה ציוד.. (l)

אובססיבי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

נו, זה היה ברור ורק שאלה של זמן (קצר)...

שליחה #10 

ובכן, אתם יודעים איך זה עם האובססיה: זו מחלה, והתרופה היחידה שעובדת היא לתת לה מה שהיא רוצה. אז בקיצור, מאז שפורמן הסביר מה הולך איפה, היה לי ברור שלא תנום ולא תישן אובססיית ישראל עד שהקרוס יחובר, וטובה שעה אחת קודם.

אחד היתרונות הבולטים של הקיץ הן השעות הארוכות, ובתרגום פשוט - האשה והילדה מחוץ לבית יותר מאשר בחורף. סיבה טובה לחזור הביתה בשעות שלא היינו חולמים עליהן בנורמל (ובמילים אחרות, כשעדיין יש אור בחוץ) ולטפל במחלה.

השורה התחתונה והסוד היא שבשביל ה Bi Amp הזה צריך בעצם שלושה מגברים, מה שהופך את הסיפור למעין Tri Amp, אבל לא בדיוק - והנה ההסבר. למי שהתעייף מלקרוא את כל השרשור או שסתם צנח ונרדם באמצע, המטרה היא להשתמש בקרוס אובר כך שיסנן את הבאסים לסאב פאסיבי, וישלח את המיד והטרבל לרמקולים המתאימים (שמה שהופך אותם למתאימים זה שיש להם 4 טרמינלים - זוג למיד וזוג לטרבל).

במקור תיכננתי לעשות שימוש בשני מגברים שיוצאים מהפרה: Aragon 4004, ו Yamaha MX-830. היתרון של הארגון הוא הצליל שהוא מפיק ב Class A, והחיסרון שלו הוא שאין לו פוטנציומטר לשליטה על הווליום שיוצא ממנו ושהוא מספק רק זוג רמקולים אחד. הוא נותן המון כח - הרבה יותר ממה שצריך: 200 וואט ל 8 אום, 400 וואט ל 4 אום, ו 700 וואט ל 2 אום. זה חשוב, כי אם לא שולטים על המפלצת הזו, אז כדאי להתחיל לחסוך לרמקולים חדשים, ואולי גם שיפוץ קל של הדירה. של השכנים. היתרון של היאמהה הוא שיש לו די הרבה כח (170 וואט ב 8 אום כמדומני) ושני פוטנציומטרים לשליטה על הווליום שיוצא ממנו, ימין ושמאל. כמו כן, ליאמהה יש כניסה ל 3 זוגות רמקולים, ואף שליטה על כל זוג בנפרד. מגבר די מגניב, מהסוג ששומרים. הוא גם די יפה, קווים נקיים.

בקיצור, חיברתי את שני המגברים - הסוד הוא שמיציאה אחת של הפרה יוצא זוג כבלים RCA לקרוס, ומשם מתחילה החגיגה והחלק הקצת מורכב. מאחר והרמקולים (Castle Trent II) הם 2 way ולא 3 way, אז זוג כבלים ממגבר אחד הולך ל Hi וזוג הולך מגבר שני ל Mid. בשלב הזה, היום אחה"צ, שלחתי את הארגון ל Hi ואת הימאהה שלחתי ל Mid, ללא שום סיבה מיוחדת, פשוט יצא ככה. מהיציאה של הקרוס שהולכת ל Low שזה בעצם הבאס, יוצא זוג RCA למגבר שלישי. המגבר שחיברתי לשלוט על הסאב הא Yamaha MX-35 שהוא מגבר קטן ודי חלש ביחס לשניים האחרים (40 וואט, אבל הוא מגבר 4 ערוצים) וכמו ה 830, גם לו יש שני פוטנציומטרים לשליטה על הווליום. אז ככה אפשר לשלוט בנפרד על הווליום של הבאס מהסאב מצד אחד, ועל הווליום שהולך לרמקולים מצד שני. ממילא, ה Castle לא בנויים להפצצות, הם רמקולים עדינים.

ואאאזזז...הגיעה העת לשמוע איך זה. :מרטיני:

ובכן, אין לומר את זה - דמיינו את זוהייר בהלול אומר "יא אולוהים". ראשית, וזאת כאזהרה לכל מי שהולך לנסות את זה, חייבים להתחיל בווליום הנמוך ביותר שאפשר. זה חשוב מאוד. שנית, לוקח די הרבה זמן עד שלומדים מה עושה כל כפתור בקרוס אובר הזה שהוא די מורכב. עדיין לא למדתי מה עושים כל הכפתורים, ויש איזה ארבעה שכנראה שולטים על כלבי השכונה, כי הם התחילו לנבוח.

אני לא יודע מה ההסבר, אבל ברגע שיש מגבר יעודי לכל חלק ברמקול - זה ממצה את הפוטנציאל של הרמקול, פשוט כך. ל Castle Trent II יש צליל ששווה למות בשבילו, והם נמצאים ברשימת ה "כשאני עובר לעולם הבא, אני לוקח אותם איתי". הם קטנים מאוד (נכנסים בקלות לארון הקבורה, ליד הראש (6) ) ומוציאים צליל נקי ומדוייק מאוד. הטוויטר הטוב ביותר ששמעתי מעודי, כולל הריבון טוויטר של האינפיניטי רפרנס, שהוא חתיכת יצירה. הבאס שלהם מפתיע ביחס לגודל שלהם, אבל הוא לא מספיק בשביל לעמוד בתוצרת שהמיד והטרבל של הרמקול הזה. צריך סאב (לא האוטו). לכאורה, שני מגברים לכזה רמקול קטן נראו לי טירוף מוחלט - משהו בנוסח מנוע של משאית לטוסטוס, אבל ההבדל זה שמים וארץ, פשוט כך. הצליל קופץ פתאום מהרמקולים ומביא לך ראסיה באף, ומיד יורד דם.

איך שמצאתי את האיזון, מיד התחלתי להחליף דיסקים. הספקתי להחליף מעט מאוד, כי נשות הבית הגיעו, וכבר היה חושך. אני שוקל לשכן אותן במלון בשבועיים הקרובים, אני צריך קצת פרטיות.
נערך לאחרונה על ידי אובססיבי ב 20/07/2009 22:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

נישמע מדהים - מאחל הרבה שעות הנאה... (b)
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

תתחדש ותהנה !