המלצות מערכת חדשה
שלום לכולם,
החלטתי להחליף את המערכת הישנה שלי (אחרי כ 20 שנה ...).
ומכיוון שאני לא כל כך בעניינים הצטרפתי לפורום ואני מתחיל לשאול.
אני מעוניין להאזין למוסיקה באיכות גבוהה (בעיקר מוסיקה קלאסית), ולראות סרטים באיכות "נחמדה" .
אז, מוסיקה באיכות גבוהה זה סטריאו או סראונד?
רסיבר?, רסיבר ומגבר?
רמקולים אחוריים וסנטר פשוטים?
ובכלל?
החלטתי להחליף את המערכת הישנה שלי (אחרי כ 20 שנה ...).
ומכיוון שאני לא כל כך בעניינים הצטרפתי לפורום ואני מתחיל לשאול.
אני מעוניין להאזין למוסיקה באיכות גבוהה (בעיקר מוסיקה קלאסית), ולראות סרטים באיכות "נחמדה" .
אז, מוסיקה באיכות גבוהה זה סטריאו או סראונד?
רסיבר?, רסיבר ומגבר?
רמקולים אחוריים וסנטר פשוטים?
ובכלל?
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
כדי לראות סרטים, רצוי שיהיה רסיבר.
בתקציב שלך ולהעדפות שלך, נראה לי עדיף רסיבר 5.1 יד שנייה בעלות של 1,000 – 2,000 ₪.
לשמיעת מוסיקה נחוץ מגבר, או מגבר משולב, או שילוב של קדם-מגבר ומגבר הספק – וכמובן זוג רמקולים טובים.
כאשר יש גם רסיבר וגם מגבר דו-ערוצי, חשוב שלרסיבר תהיה יציאת Pre-Out , כך שגם בסרטים 2 הרמקולים הקדמיים יידחפו על-ידי המגבר הדו-ערוצי.
נראה לי שהטוב ביותר הוא להתחיל עם זוג הרמקולים הקדמיים. הם הגורם החשוב ביותר לאיכות השמיעה במוסיקה דו-ערוצית (ביחד עם טיפול אקוסטי לחדר). בתקציב כולל של עד 20,000 ₪ נראה נכון להקצות לרמקולים הקדמיים סכום של עד 15,000 ₪ . ניתן לחפש רמקולים חדשים, כמו גם יד שנייה.
השלב הבא הוא בחירת מגבר משולב, או שילוב של קדם-מגבר ומגבר הספק המתאים לרמקולים שנבחרו. (יש לשמוע מגברים מיועדים על הרמקולים שנבחרו). לעניין מגבר יהיה נכון להקציב עד 3,000 ₪ -- בתנאי שהרמקולים שנבחרו קלים לדחיפה. אם הם קשים לדחיפה, יהיה צורך להוריד מתקציב הרמקולים ולהוסיף לתקציב המגבר. עדיף מגבר יד שנייה, משום שבתקציב נתון ניתן למצוא מגברים איכותיים יותר מאשר חדשים באותו מחיר.
השלב הבא הוא הרסיבר וזוג רמקולים היקפיים, להם יהיה נכון להקציב 1,000 – 2,000 ₪. גם כאן יש עדיפות למוצרים יד שנייה.
רמקול מרכזי אינו הכרחי כלל, אם כי רצוי שיהיה, אם נשאר עבורו תקציב.
חשוב ביותר שהרמקול המרכזי יהיה מאותה תוצרת ומאותו דגם כמו שני הרמקולים הקדמיים. אם לא מוצאים כזה, עדיף לא רמקול מרכזי.
סאב-וופר זה דבר נחמד לסרטים, אם כי לא חיוני. זה תלוי גם באיכות הרמקולים המרכזיים בתדרים הנמוכים. גם כאן עדיף יד שנייה. נראה לי נכון להקציב לו עד 1,000 ₪.
ציד מוצלח.
בתקציב שלך ולהעדפות שלך, נראה לי עדיף רסיבר 5.1 יד שנייה בעלות של 1,000 – 2,000 ₪.
לשמיעת מוסיקה נחוץ מגבר, או מגבר משולב, או שילוב של קדם-מגבר ומגבר הספק – וכמובן זוג רמקולים טובים.
כאשר יש גם רסיבר וגם מגבר דו-ערוצי, חשוב שלרסיבר תהיה יציאת Pre-Out , כך שגם בסרטים 2 הרמקולים הקדמיים יידחפו על-ידי המגבר הדו-ערוצי.
נראה לי שהטוב ביותר הוא להתחיל עם זוג הרמקולים הקדמיים. הם הגורם החשוב ביותר לאיכות השמיעה במוסיקה דו-ערוצית (ביחד עם טיפול אקוסטי לחדר). בתקציב כולל של עד 20,000 ₪ נראה נכון להקצות לרמקולים הקדמיים סכום של עד 15,000 ₪ . ניתן לחפש רמקולים חדשים, כמו גם יד שנייה.
השלב הבא הוא בחירת מגבר משולב, או שילוב של קדם-מגבר ומגבר הספק המתאים לרמקולים שנבחרו. (יש לשמוע מגברים מיועדים על הרמקולים שנבחרו). לעניין מגבר יהיה נכון להקציב עד 3,000 ₪ -- בתנאי שהרמקולים שנבחרו קלים לדחיפה. אם הם קשים לדחיפה, יהיה צורך להוריד מתקציב הרמקולים ולהוסיף לתקציב המגבר. עדיף מגבר יד שנייה, משום שבתקציב נתון ניתן למצוא מגברים איכותיים יותר מאשר חדשים באותו מחיר.
השלב הבא הוא הרסיבר וזוג רמקולים היקפיים, להם יהיה נכון להקציב 1,000 – 2,000 ₪. גם כאן יש עדיפות למוצרים יד שנייה.
חשוב ביותר שהרמקול המרכזי יהיה מאותה תוצרת ומאותו דגם כמו שני הרמקולים הקדמיים. אם לא מוצאים כזה, עדיף לא רמקול מרכזי.
סאב-וופר זה דבר נחמד לסרטים, אם כי לא חיוני. זה תלוי גם באיכות הרמקולים המרכזיים בתדרים הנמוכים. גם כאן עדיף יד שנייה. נראה לי נכון להקציב לו עד 1,000 ₪.
ציד מוצלח.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
כן, למוסיקה משתמשים רק בשני הרמקולים הקדמיים, כל עוד מעוניינים במוסיקה הנשמעת טבעי.
כתבתי בפירוש שעדיף מגבר דו-ערוצי לשני הקדמיים, גם כאשר קיים רסיבר.
הסיבה היא שלמגברים רבים איכות גבוהה יותר בסטריאו מאשר למרבית הרסיברים.
כתבתי בפירוש שעדיף מגבר דו-ערוצי לשני הקדמיים, גם כאשר קיים רסיבר.
הסיבה היא שלמגברים רבים איכות גבוהה יותר בסטריאו מאשר למרבית הרסיברים.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
Joshua_G כתב:כדי לראות סרטים, רצוי שיהיה רסיבר.
ציד מוצלח....
מסכים עם כל מילה, למעט הסאב שלדעתך לא חיוני, חיוני מאוד לסרטים !, אבל הבחור כותב שסרטים
בעדיפות נמוכה לכן אפשר לוותר כרגע.
סה"כ המלצות טובות מאוד