רעש מרשת החשמל - עדכון
שלום,
לאחר בדיקות חוזרות ונשנות, בדיקת המגבר במעבדה ושמיעת המגבר בבית אחר (שם לא היה רעש...), המסקנה היא שיש רעש שעובר במערכת החשמל בבית.
הרעש נשמע בייחוד בשמיעת קטעים שקטים כאשר אני שומע בווליום נמוך בשעות הלילה המאוחרות.
אגב, הרעש לא נובע מהארקה - גם ללא הארקה הרעש נשמע.
אם זו הייתה דירה שלי הייתי מעביר קו חשמל בלעדי מארון החשמל לנקודה שאליה מחוברת המערכת. אבל לצערי זה לא פתרון מתאים עבורי.
ניסיתי לחבר מייצב מתח - לא עוזר.
ניסיתי כבל חשמל אודיופילי - לא עוזר.
יש למישהו רעיונות נוספים או שאין מה לעשות?
תודה,
ארז
לאחר בדיקות חוזרות ונשנות, בדיקת המגבר במעבדה ושמיעת המגבר בבית אחר (שם לא היה רעש...), המסקנה היא שיש רעש שעובר במערכת החשמל בבית.
הרעש נשמע בייחוד בשמיעת קטעים שקטים כאשר אני שומע בווליום נמוך בשעות הלילה המאוחרות.
אגב, הרעש לא נובע מהארקה - גם ללא הארקה הרעש נשמע.
אם זו הייתה דירה שלי הייתי מעביר קו חשמל בלעדי מארון החשמל לנקודה שאליה מחוברת המערכת. אבל לצערי זה לא פתרון מתאים עבורי.
ניסיתי לחבר מייצב מתח - לא עוזר.
ניסיתי כבל חשמל אודיופילי - לא עוזר.
יש למישהו רעיונות נוספים או שאין מה לעשות?
תודה,
ארז
נערך לאחרונה על ידי ארז_וחני ב 24/07/2009 10:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
חשבתי לרגע אולי הרעש נובע מפעילות גופנית של השכנים מלמעלה כשהם במיטה.......חה חה.
אבל ברצינות היות ויש לי הסמכה ורשיון בחשמל,הייתי מנסה לוודא את זה בעמצעות כבל מאריך
לנקודה שהיא בעלת קו נפרד כמו מזגן ותנור אפיה או מכונת כביסה שמחייבים קו נפרד.
שמתי לב שהאודיופילים מורעלים יותר מהוידיאופילים ורגישים לסאונד כמו לתינוק שכל הזמן
מתפתח
אבל ברצינות היות ויש לי הסמכה ורשיון בחשמל,הייתי מנסה לוודא את זה בעמצעות כבל מאריך
לנקודה שהיא בעלת קו נפרד כמו מזגן ותנור אפיה או מכונת כביסה שמחייבים קו נפרד.
שמתי לב שהאודיופילים מורעלים יותר מהוידיאופילים ורגישים לסאונד כמו לתינוק שכל הזמן
מתפתח
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
מיצב הוא רק מייצב
תנסה להשתמש ב - UPS ON LINE שוב לא רגיל, רק UN LINE
הוא אמנם יקר יותר אבל בהחלט יספק לך את הסחורה
בהצלחה...
תנסה להשתמש ב - UPS ON LINE שוב לא רגיל, רק UN LINE
הוא אמנם יקר יותר אבל בהחלט יספק לך את הסחורה
בהצלחה...
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
קרוב לוודאי שמה שאתה חווה בבית זה GROUND LOOPS.
(גם אם תניח קו נפרד עד תחנת הכח זה לא יועיל.)
חפש ערך GROUND LOOPS ותמצא הרבה על הנושא כמו הקישורים האלה:
http://www.epanorama.net/documents/groundloop/
http://www.jensen-transformers.com/an/g ... eminar.pdf
http://www.rane.com/note110.html
http://www.rane.com/note110.html
האם GROUND LOOPS יכול להתקיים גם כאשר הארקה לא מחוברת?ariekarp כתב:קרוב לוודאי שמה שאתה חווה בבית זה GROUND LOOPS.
http://www.rane.com/note110.html...
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
1. בשום אופן לא לחבר UPS, הרעש רק ייגבר.
2. קח מד מתח דיגיטלי (20 ש"ח בכל חנות לחמרי חשמל), ומדוד את המתח (AC) בין קו ה"0" להארקה בנק' בה מחוברת המערכת. אם המתח המתקבל הוא ברמה של חלקי וולט (היינו יותר מ-0.1 וולט), יש לך בעיית הארקה. אם זה המצב אתה צריך לבדוק אם הבעייה נובעת ממכשיר כלשהו בבית (בד"כ נוצר ע"י תנורי חימום וטוסטרים ישנים). תוכל לעשות זאת ע"י ניתוק מוחלט של כל המכשירים בבית (ברמה של להוריד את כל המפסקים בארון חשמל, פרט למפסק פחת ומפסק ראשי), ושוב לבדוק את המתח המתקבל. אם עכשיו הוא ירד משמעותית, נשאר לך לחפש את המכשיר האשם ולהפרד ממנו כידידים...
2. קח מד מתח דיגיטלי (20 ש"ח בכל חנות לחמרי חשמל), ומדוד את המתח (AC) בין קו ה"0" להארקה בנק' בה מחוברת המערכת. אם המתח המתקבל הוא ברמה של חלקי וולט (היינו יותר מ-0.1 וולט), יש לך בעיית הארקה. אם זה המצב אתה צריך לבדוק אם הבעייה נובעת ממכשיר כלשהו בבית (בד"כ נוצר ע"י תנורי חימום וטוסטרים ישנים). תוכל לעשות זאת ע"י ניתוק מוחלט של כל המכשירים בבית (ברמה של להוריד את כל המפסקים בארון חשמל, פרט למפסק פחת ומפסק ראשי), ושוב לבדוק את המתח המתקבל. אם עכשיו הוא ירד משמעותית, נשאר לך לחפש את המכשיר האשם ולהפרד ממנו כידידים...
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

כן, הם יכולים להתקיים גם כשהארקת ההגנה (של החשמל) מנותקת.ארז_וחני כתב:האם GROUND LOOPS יכול להתקיים גם כאשר הארקה לא מחוברת?ariekarp כתב:קרוב לוודאי שמה שאתה חווה בבית זה GROUND LOOPS.
http://www.rane.com/note110.html......
כמו שיאיר כתב, לא לחבר UPS שרק מוסיף רעש שיכול לחדור לדרגות אודיו.
כדי לזהות מי הגורם, נתק את כל המכשירים שלך מהמגבר. והשאר את הרמקולים כמובן.
ראה אם יש לך רעש, קרוב לוודאי שלא. עכשיו התחל לחבר את האינטרקונקטס של כל מכשיר אחד אחד.
ברגע שהופיע לך הרעש מצאת את ה"נבלה" שגורמת לרעש.
אתה לא חייב להפרד ממנו לשלום אם כי זה הכי קל. יש דרכים לפתור את הבעיה, אם ע"י שנאי אודיו, או פתרון אקטיבי של DIFFERENTIAL INPUT BUFFER או פתרון חווט.
תודה חברים על העצות וההכוונה.
רק רציתי להבהיר שהבדיקה נעשתה כאשר כל הציוד מנותק - כבלים, טלויזיה וכו' - הכל מנותק.
כאשר מחברים רק את הרמקולים - אין רעש.
כאשר מחברים גם מקור והמקור לא מופעל (לא מזרים סיגנאל להגברה) - אין רעש.
הרעש מופיע רק כאשר המקור מזרים סיגנאל להגברה. בדקתי עם מספר מקורות - קומפקט, DVD , טייפ קלטות והתופעה חזרה על עצמה בכל אחד מהם. בדקתי כאשר הארקה הייתה מחוברת וכאשר הארקה לא הייתה מחוברת - זה לא שינה את התוצאה.
אני ארכוש את המד מתח הדיגיטלי ואפעל בהתאם להמלצות של יאיר ואריה.
אשמח לקבל המלצות נוספות אם יש.
בתודה,
רק רציתי להבהיר שהבדיקה נעשתה כאשר כל הציוד מנותק - כבלים, טלויזיה וכו' - הכל מנותק.
הרעש מופיע רק כאשר המקור מזרים סיגנאל להגברה. בדקתי עם מספר מקורות - קומפקט, DVD , טייפ קלטות והתופעה חזרה על עצמה בכל אחד מהם. בדקתי כאשר הארקה הייתה מחוברת וכאשר הארקה לא הייתה מחוברת - זה לא שינה את התוצאה.
בתודה,
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

ארז שים לב. אם יש בעיה של GROUND LOOP היא לא קשורה אם יש או אין סיגנל. ברגע שהרמת מתח למקור הוא יופיע בלי קשר אם המקור מנגן משהו או לא. לפי התאור שלך אני לא בטוח. אני לא יודע למה התכוונת המקור לא מופעל. גם אם לא הפעלת PLAY והמכשיר בON יופיע רעש אם זו בעיה של GROUND LOOP. אם מופיע רעש רק כאשר יש ממש סיגנל אז אני לא יודע מה זה יכול להיות.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
יתכן שיש לך לולאת הארקה ברסיבר, או בקדם-מגבר, בין שני מקורות שונים – היא אינה קשורה לרשת החשמל. אם זה המצב, פתרון יוכל לתת רק טכנאי שיבקר בביתך.ארז_וחני כתב:תודה חברים על העצות וההכוונה.
בתודה,...
אם יש לך כבלים או לוויין – הם בהחלט יכולים להיות הסיבה לרעש. נתק את אנטנת הכבלים, או הלוויין – ואם הרעש נעלם – זה מקורו. בקש משירות הלקוחות של יס או הוט שיבוא טכנאי ויתקין לך מבודד לאנטנה.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
בהחלט רק טכנאי אודיו טוב ומנוסה מומלץ אחרי שהרסיבר "טייל" בדירה אחרת.
יהושע גומא כתב"פתרון יוכל לתת רק טכנאי שיבקר בביתך"
*בעקרון בבנינים שניבנו אחריי 1986 יש לכל דירה 2חיבורים להארקות
אחד לצנרת מים קרים והשני לפס השוות פוטנציאלים(הארקת יסוד של המבנה).
כלומר גם אם הוחלפה צנרת המים בדירה עדיין יש הארקה תקנית ללוח החשמל.
*לקנות מד מתח לא רע בכלל אבל רק למי שיודע ומוסמך להשתמש בו לזרם
חילופין .יכול לשרוף אותו ,מי שלא בעל ידע והסמכה.ציטוט"אני ארכוש את המד מתח הדיגיטלי ואפעל בהתאם להמלצות של יאיר ואריה."
האפס והארקה אגב מחוברים בכניסה למבנה ,ולא אמור להיות יותר מ2VAC בשקע הדירתי בין האפס בצד שמאל להארקה באמצע.
יהושע גומא כתב"פתרון יוכל לתת רק טכנאי שיבקר בביתך"
*בעקרון בבנינים שניבנו אחריי 1986 יש לכל דירה 2חיבורים להארקות
אחד לצנרת מים קרים והשני לפס השוות פוטנציאלים(הארקת יסוד של המבנה).
כלומר גם אם הוחלפה צנרת המים בדירה עדיין יש הארקה תקנית ללוח החשמל.
*לקנות מד מתח לא רע בכלל אבל רק למי שיודע ומוסמך להשתמש בו לזרם
חילופין .יכול לשרוף אותו ,מי שלא בעל ידע והסמכה.ציטוט"אני ארכוש את המד מתח הדיגיטלי ואפעל בהתאם להמלצות של יאיר ואריה."
האפס והארקה אגב מחוברים בכניסה למבנה ,ולא אמור להיות יותר מ2VAC בשקע הדירתי בין האפס בצד שמאל להארקה באמצע.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

הם לא מחוברים ביניהם בשום מקום ובשום מקרה. זה נוגד גם את החוק וגם את כללי הבטיחות.זורו44 כתב: האפס והארקה אגב מחוברים בכניסה למבנה ,ולא אמור להיות יותר מ2VAC בשקע הדירתי בין האפס בצד שמאל להארקה באמצע....
הפרש מתח ביניהם של יותר מכמה עשיריות וולט יכול לגרום לרעש במערכת שמע, כמו שתואר כאן.
מיותר להבהיל אנשים משימוש במד מתח. כל בר דעת יודע מאז היותו ילד שלא לגעת במתכת המחוברת למתח החשמל שבקיר. אין שום בעיה ואין כל סיכון אם אוחזים את הפרובים בבידוד שלהם ומכניסים אותם לחורים המתאימים בשקע החשמל.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
אנסה לענות על כל השאלות:
ariekarp ,
מקור לא מופעל הכוונה היא שמחובר קומפקט, המכשיר ב ON אבל הוא לא על PLAY . כלומר, לא מוזרם סיגנאל מהמקור למגבר.
לפי ההסבר שלך אפשר להבין שזה לא GROUND LOOP.
יאיר,
יש לי לווין בבית אבל כאמור ניתקתי את הממיר שבחדר גם מהחשמל, גם משקע האנטנה וגם מהמגבר. הוא מחובר למגבר עם כבל אופטי אבל בבדיקה ניתקתי גם את הכבל האופטי.
מה שלא עשיתי (ואולי כאן יש קצה של חוט) זה שלא ניתקתי את כל הממירים בבית (יש עוד 3 בחדרים אחרים).
אז בדיקה נוספת שאני אעשה זה לנתק את כל הממירים בבית גם מהחשמל וגם משקע האנטנה בקיר ואז אבדוק שוב.
יהושע,
אם הייתה בעיה במגבר אז היא הייתה אמורה להתקיים גם בבית אחר, לא?
כאשר לקחתי את המגבר וחיברתי אותו לקומפקט בבית אחר התופעה נעלמה.
בנוסף, המגבר נבדק במעבדת היבואן ונמצא תקין.
כאמור, אעשה קודם את הבדיקה של ניתוק כל הממירים מהחשמל ומשקע האנטנות בבית ואיידע אתכם.
תודה רבה לכולם עד כה,
ariekarp ,
מקור לא מופעל הכוונה היא שמחובר קומפקט, המכשיר ב ON אבל הוא לא על PLAY . כלומר, לא מוזרם סיגנאל מהמקור למגבר.
יאיר,
יש לי לווין בבית אבל כאמור ניתקתי את הממיר שבחדר גם מהחשמל, גם משקע האנטנה וגם מהמגבר. הוא מחובר למגבר עם כבל אופטי אבל בבדיקה ניתקתי גם את הכבל האופטי.
מה שלא עשיתי (ואולי כאן יש קצה של חוט) זה שלא ניתקתי את כל הממירים בבית (יש עוד 3 בחדרים אחרים).
אז בדיקה נוספת שאני אעשה זה לנתק את כל הממירים בבית גם מהחשמל וגם משקע האנטנה בקיר ואז אבדוק שוב.
יהושע,
כאמור, אעשה קודם את הבדיקה של ניתוק כל הממירים מהחשמל ומשקע האנטנות בבית ואיידע אתכם.
תודה רבה לכולם עד כה,
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
זורו יש דבר שנקרא הארקת איפוס
ראה לינק מצורף...Joshua_G כתב:הם לא מחוברים ביניהם בשום מקום ובשום מקרה. זה נוגד גם את החוק וגם את כללי הבטיחות.זורו44 כתב: האפס והארקה אגב מחוברים בכניסה למבנה ,ולא אמור להיות יותר מ2VAC בשקע הדירתי בין האפס בצד שמאל להארקה באמצע....
הפרש מתח ביניהם של יותר מכמה עשיריות וולט יכול לגרום לרעש במערכת שמע, כמו שתואר כאן.
מיותר להבהיל אנשים משימוש במד מתח. כל בר דעת יודע מאז היותו ילד שלא לגעת במתכת המחוברת למתח החשמל שבקיר. אין שום בעיה ואין כל סיכון אם אוחזים את הפרובים בבידוד שלהם ומכניסים אותם לחורים המתאימים בשקע החשמל....
http://www.leknerelectric.com/groundzero.html
אז איפה אמרת שהאפס והארקה לא מתחברים?
אגב, יש מקומות שאסור לאפס מכיוון שיש סיקוי שהמתח המאורק שייש באפס ממבנה שכן יכול להגיע למערכת שלך...
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

עדיין יש אפשרות שיש אצלך לולאת הארקה, או ברשת החשמל, או בין מכשירים שונים המחוברים לרסיבר, או למגבר.ארז_וחני כתב:אנסה לענות על כל השאלות:
ariekarp ,
יאיר,
יהושע,
תודה רבה לכולם עד כה,...
האם בדקת גם את הנגן בבית אחר?
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
לא לקחתי את הנגן לשמיעה בבית אחר אבל חיברתי 4 מקורות שונים - קומפקט, 2 נגני DVD וטייפ קלטות אנלוגי.Joshua_G כתב:עדיין יש אפשרות שיש אצלך לולאת הארקה, או ברשת החשמל, או בין מכשירים שונים המחוברים לרסיבר, או למגבר.ארז_וחני כתב:.
יהושע,
תודה רבה לכולם עד כה,...
האם בדקת גם את הנגן בבית אחר?...
בכל הפעמים הרעש נשמע.
לעומת זאת, כאשר שמעתי את המגבר בבית אחר, הוא היה מחובר גם כן ל 3 מכשירי קומפקט שונים ובאף אחד מהם לא נשמע הרעש.