YES-HD-MAX - חוות דעת ומספר שאלות

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Jeff פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

השבוע עברתי לממיר החדש ורציתי לשתף אותכם בחוות דעת קצרה וגם לבקש עזרה לגבי מספר שאלות ללא מענה בינתיים .
קודם כל חושב שלחברת יס מגיעות מחמאות רבות על החידוש הטכנולוגי הזה . מהרגע הראשון ניתן להבין שמדובר כאן במוצר שונה מבחינה טכנולוגית ואפשרויות עתידיות מכל מוצר אחר שראינו בתחום הטלויזיה והשידורים הדיגיטליים .

- איכות התמונה SD : הממיר מחובר לטלויזיה סמסונג 52A650 בחיבור HDMI . בניגוד לממיר YES-HD התמונה יותר איכותית בתכני SD אבל לדעתי לא יותר איכותית מאשר התמונה שמופקת ממיר רגיל 3100 .
- איכות תמונה HD : בהשואה לממיר YES-HD שבו השתמשתי עד לפני חמישה חודשים , איכות התמונה ברוב הערוצים ירדה . בדרך כלל תכני ה-HD החדשים ניראים מצויין והישנים קצת פחות טוב , אבל אפשר להגיד שאיכות ה-HD טובה פלוס .
- תכני HD : בזה שיס פיצלו את ערוץ הסדרות HD לשני ערוצים שונים , הם גרמו להרבה בלגן . במקום שני ערוצים סדרות שבהם משודר גם תכני SD רבים , היתי מעדיף לראות רק ערוץ HD אחד אבל נייטיב ואיכותי . עדיין לא מבין מה מחפשים תכני SD בחבילת ה-HD .
ההפתעה הגדולה וזה לטובה היתה ערוץ EUROSPORT HD החדש . הרבה תכנים מכל ענפי הספורט , הרוב HD , הרבה שידורים ישירים . נהנה מאוד לצפות בטור דה פרנס בשידור ישיר כשאפשר . מבחינת איכות הוידאו ב-HD לדעתי זהו הערוץ האיכותי ביותר שניתן לראות היום בחבילת ה-HD וזה עובר אפילו את NG . מצד שני , מדיי פעם משדרים שידורים 4:3 והם לא עושים שום מתיחה אלא פשוט משדרים את ה-4:3 המקורי , דבר שלא נראה יפה על המסך .
- הקלטה - עוד לא התחלתי לעבוד עם פונקציות ההקלטה בצורה רציפה אבל זה נראה שזה לא ידידותי כמו שזה נשמע . איכות התמונה המוקלטת ניראת זהה לתמונה המשודרת .
- השלט הסמי-אוניברסלי :למרות השבחים הרבים ששמעתי , אני חושב שיש עוד הרבה מה לשפר בשלט הזה . השלט ארגונומי מאוד , מואר ויודע להפעיל מכשירים אחרים כמו טלויזיה ורסיבר . מצד שני יש גם כמה חסרונות מעצבנות :
* המקשים לא נוחים - מאוד קשה ללחוץ עליהם
* לחצן ה-VOLUME לא עובד בצורה רציפה : אם לוחצים על לחצן זה בצורה רציפה , הווליום לא משתנה . כדי להגביר \להנמיך את הווליום צריכים ללחוץ מספר פעמים על לחצן הווליום כדי שהווליום ישתנה . מאוד , מאוד מפריע !
*זה יפה שיש לחצן שיודע להפעיל את הרסיבר אבל חוץ מלהפעיל , השלט לא יודע לעשות שום דבר עם הרסיבר : לא לשנות את ערוץ האודיו , לא לשנות את הווליום ברסיבר ואפילו לא לכבות את הרסיבר . אני עדיין מחפש איך לעשות את זה ואם מישהו מצא דרך , אשמח לדעת גם .
- ממשק : שום דבר לא השתנה לגבי הממשק בהשואה ל-YES-HD . הממשק עצמו השתנה , ומפורט יותר אבל המעבר בין הערוצים השונים דרך זפזופ או דרך הקשת מספר ערוץ איטי וכבד , בדיוק כמו ב-YES-HD . הרבה פעמים לוחצים על לחצן ה-PROGRAMS והתגובה מגיעה לאחר מספר רב של שניות . באזור הזה יש הרבה מה לשפר .

לסיכום , אפשר להגיד ש-YES-HD-MAX הוא צעד טכנולוגי ענק מבחינת היכולות אבל בינתיים לא כל היכולות מנוצלות . הממשק עדיין כבד ואולי לא מותאם מספיק למכשיר . השלט ארגונומי , יפה , מואר אבל הלחצנים מאוד לא נוחים , אין אפשרות למוד לחיצות רציפות ולגבי העבודה עם הרסיבר , השלט יודע רק להדליק אותו ומעבר לזה כלום .
לגבי תכנים - יש שיפור באיכות ה-SD בהשואה ל-YES-HD אבל לא מעבר לאיכות הממיר 3100 הישן של יס . לגבי איכות HD , לא רואה שום שיפור בהשואה ל-YES-HD אלא אפילו ירידה קלה באיכות . הכנסת תכני SD שעוברים אפסקייל בחבילת ה-HD מפריעה ומיותרת . אני בדיעה שתכני ה-SD צריכים להיות משודרים רק בחבילות ה-SD . הכנסת תכני SD לחבילות ה-HD יכול להתפרש כצעד נואש למלא את ערוצי ה-HD בתכנים כאילו שהצופים לא יודעים להבדיק בין SD ל-HD .

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

לגבי השלט, אני לא יודע איך הוא הוגדר ומול איזה רסיבר אבל אצלי אתה יכול לכבות ולהדליק את הרסיבר והטלוויזיה באמצעות לחיצה על AMP או TV. בטלוויזיה מעבר בין הכניסות יעשה ע"י הלחצן AV ומעבר בין הכניסות של הרסיבר יעשה ע"י הלחצן IN. ניתן להשתמש בווליום בלחיצה רצופה ללא שום בעיה.
ניתן לשלוט על הווליום של הרסיבר והטלוויזיה ע"י מעבר בין המצבים בלחיצה ארוכה על שני הלחצנים יחד והמתנה להבהוב לפי הסדר אדום - טלוויזיה, ירוק - ממיר, אדום - רסיבר וחוזר חלילה.

מלבד התכונה האחרונה שהיא קצת מעצבנת הוא עושה את מה שאני מצפה ממנו, בכל אופן כל המידע שרשמתי מעלה רשום בחוברת שלהם, אז פשוט תעיין בה קצת.

Jeff פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

riji תודה ,
אני מבצע במדוייק את כל השלבים שבחוברת ההפעלה כלומר לחיצה רצופה על לחצני הווליום של השלט לשינוי מצב , מקבל את שני ההיבובים - אדומים וירוקים אבל פעולת המגבר מאוד מוגבלת .
הלחצן AMP יודע להפעיל את המגבר ולחיצה על IN עובר בין שתי כניסות אקראיות (CD ו-TAPE ) ברסיבר שאותן לא צריך (צריך OPT1ו- OPT2ו- OPT3 ) . המגבר שלי הוא מסוג HARMAN/KARDON AVR235 . לחצן ה-AV לא עובד כלל במצב רסיבר . אני מניח שהוא זה שהיה אמור לעבור בין הכניסות השונות VID1-VID2-VID3 אבל לחיצה עליו מפעילה דוקא את היציאות של הטלויזיה גם אם השלט במצב רסיבר .

נסיתי שוב במצב של טלויזיה לחיצה רצופה על לחצן הווליום . הטלויזיה מבינה רק את הלחיצה הראשונה כי חוץ מיחידה אחת הווליום לא משתנה , כלומר אם רוצה לעבור מווליום 10 ל-40 בטלויזיה , אני חייב ללחוץ 30 פעמים על לחצן העליון של הווליום , וזו בעיה .

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #4 

Jeff כתב:riji תודה ,
אני מבצע במדוייק את כל השלבים שבחוברת ההפעלה כלומר לחיצה רצופה על לחצני הווליום של השלט לשינוי מצב , מקבל את שני ההיבובים - אדומים וירוקים אבל פעולת המגבר מאוד מוגבלת .
הלחצן AMP יודע להפעיל את המגבר ולחיצה על IN עובר בין שתי כניסות אקראיות (CD ו-TAPE ) ברסיבר שאותן לא צריך (צריך OPT1ו- OPT2ו- OPT3 ) . המגבר שלי הוא מסוג HARMAN/KARDON AVR235 . לחצן ה-AV לא עובד כלל במצב רסיבר . אני מניח שהוא זה שהיה אמור לעבור בין הכניסות השונות VID1-VID2-VID3 אבל לחיצה עליו מפעילה דוקא את היציאות של הטלויזיה גם אם השלט במצב רסיבר .

נסיתי שוב במצב של טלויזיה לחיצה רצופה על לחצן הווליום . הטלויזיה מבינה רק את הלחיצה הראשונה כי חוץ מיחידה אחת הווליום לא משתנה , כלומר אם רוצה לעבור מווליום 10 ל-40 בטלויזיה , אני חייב ללחוץ 30 פעמים על לחצן העליון של הווליום , וזו בעיה .
...
AMP אמור גם לסגור אותו ו- IN אמור להעביר בין כל הכניסות, צריך לראות אולי מה קורה אצל אנשים אחרים בפורום עם אותו המגבר, הייתי מנסה לשחק קצת בין הכניסות ולראות האם זה תמיד אותן 2 כניסות.
AVI עובד רק על הטלוויזיה ובכללי אין "מצב טלוויזיה/מגבר" כמו שהיה פעם בשלטים, כל לחצן הוא ייעודי ועושה את הפעולה הבודדת לחיצה על הלחצן לא משפיעה על תפקוד הסובבים אותו, שזה לדעתי חסרון, אבל ככה הם תכננו את זה.
לגבי עוצמת הקול בטלוויזיה, נשמע לי מוזר ולא נוח... שוב אולי שווה לשמוע ממי שיש לו את אותה הטלוויזיה ויס מקס HD.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #5 

ניסית ללמד את השלט בקוד975 כמו בחוברת ההפעלה יפעיל לך כל פונקציה שתרצה?

EtchDee
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #6 

Jeff כתב:- תכני HD : בזה שיס פיצלו את ערוץ הסדרות HD לשני ערוצים שונים , הם גרמו להרבה בלגן . במקום שני ערוצים סדרות שבהם משודר גם תכני SD רבים , היתי מעדיף לראות רק ערוץ HD אחד אבל נייטיב ואיכותי . עדיין לא מבין מה מחפשים תכני SD בחבילת ה-HD .
...
מסכים אתך לגבי זה.

אני מניח שכך רצו לעודד את השימוש באפשרות להקלטה כסדרה ב-HD, הבלעדית לממיר הזה.
אבל זה באמת נראה מאולץ.

הפיצול גם צורם מאחר ואין stars comedy HD. מוזר לראות רק את "סמנת'ה מי" ב-SD.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #7 

אם היית רואה את אפלגייט ב hd היית מבין שלא הפסדת כלום.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #8 

אכן, הזמן עושה את שלו
העם דורש..... כל מיני דברים

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”