מי אמר שהמדיה הפיזית תמות כל כך מהר?

חדשות ועדכונים של HT Magazine
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

יש כאן לא מעט שצורכים מדיה בצורה דיגיטלית ומשיגים אותה בעיקר בדרכים חוקיות פחות והרבה פעמים, לדעתי, חוטאים בזה שמה שנראה להם טרוויאלי (הרשמה לשירות USENT, קנייה של תוכנה, התקנה, קינפוג, הורדה, איחוד קבצים, חיפוש והורדה של הכתוביות המתאימות, סינכרון, חיבור מזרימדיה/HTPC וקינפוגו לעבוד ברשת וכו'), כנראה לא ממש קורץ להרבה מאוד אנשים, מה שגרם לעליה, הרבה מעבר לתחזיות, של מכירה והשכרה של כותרי Bluray השנה, למרות המיתון.

למרות שאני נוטה להסכים שבעתיד הלא רחוק, רכישת מדיה בצורה דיגיטלית מהרשת תתפוס את הנתח המשמעותי, (ממגוון סיבות שאולי שווה לדבר עליהן בשירשור נפרד) הראיה היא שלמרות שסה"כ המכירה של "מדיה ארוזה" (כלומר, בדיסקים) ירדה ב-13.5% במחצית הראשונה של השנה, מכירות ה-BD עלו ב-91% :!: (סך מכירות של 407M$) והפצה דיגיטלית ב-21% (סך מכירות של 968M$).
גם שוק השכרת הסרטים עלה במחצית הראשונה של השנה ב-8.3%, בעיקר בזכות העליה בהשכרת BD שעלו ב-62%.

הנתונים מתייחסים לארה"ב.

מקור: CNET NEWS
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46376
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #2 

למרות העליה המעניינת שצויינה למעלה, חשוב לומר כי כיום, שוק ה Blu-ray תופס 10% משוק רכישות המדיה, כאשר שאר ה 90% הינם כותרי DVD.
עליית ה Blu-ray בהחלט קיימת ותעלה לאט לאט, אך כל עוד מחירי כותרי ה Blu-ray משמעותית גבוהה יותר מזאת של DVD, העלייה תהיה מתונה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #3 

נכון (Y) אבל לא לגמרי

יש גם נתונים אחרים כי ל-Netflix יש שליטה בכ-70% מהשוק של טלויזיות LCD עם תמיכה מובנת מצד SONY.
יש דרכים חוקיות בארה"ב לקבל HD והרבה יותר פשוטות. כל Best Buy מוכר אותם..

אני נותן 8-10 שנים למדיה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46376
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #4 

מה בדיוק לא נכון לגמרי?
התגובה שלי עוסקת ברכישת המדיות הפיזיות עצמן. לגבי הפצה מקוונת, מרטין רשם על זה בתחילת השרשור.

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

לצערי ולצערם הרב

שליחה #5 

של חובבי הקולנוע הביתי ןהסרטים כמו שזיו אמר המחירים המאוד גבוהים של BD בארץ,וגם המגוון המאוד
דל והזמינות הנמוכה ,אנשים פונים או לרכישה מחול באמצעות האינטרנט ולעיתים אף מורידים באמצעות הUSENET.
בספריות הגדולות ההצע מאוד מצומצם ומחירים כמעט כפולים מאשר בארה"ב .
כמו שהיה בזמנו עם שוק סרטי הDVD שבהתחלה המחירים היו מוטרפים ובודדים היו שקנו ,ולאט לאט ירידה במחיר וביחס הפוך זמינות ומגוון רחב וכמובן גם יותר קונים .עדיין זכור לי סרט הDVD הראשון שרכשתי בשנת 1999 MATRIX ZONE 1 עלה לי 189ש"ח הוצג כאחד ההשגים הגדולים של זמנו מבחינה קולנועית והיה בעל אפקטי תמונה וקול מדהימים (5.1 ערוצי אודיו באמצעות חיבור אנלוגי מכרטיס הקול למגבר ימאה בעל כניסות 5.1 אנאלוגיות).הוצג על טלויזית CRT באמצעות כבל וידאו קומפוזית שיצא מכרטיס הHOLLYWOOD REAL MAGIC של חברת SIGMA DESIGN אשר בזמנו איפשר "האצת וידאו בסרטי DVD דרך המחשב הPENTIUM 2 שלי 350 ", אח אח אילו ימים .

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

ziv_r כתב:מה בדיוק לא נכון לגמרי?
התגובה שלי עוסקת ברכישת המדיות הפיזיות עצמן. לגבי הפצה מקוונת, מרטין רשם על זה בתחילת השרשור.
...
לא ראיתי את התגובה שלך, sorry
לא ביצעתי refresh של ה-browser

שרותי רשת זה לא underdog, זה נמכר ובכמויות, נגיש וזול בארה"ב, והיום יש להם חדירת שוק לא רעה.
זאת ההאלטרנטיבה לבלו-ריי ולא ההורדה הבלתי-חוקית (שבארה"ב אנשים נקנסים על כך ונכנסים לכלא)

אני בעצמי הייתי עושה מנוי ל-Netflix אם היה בארץ..

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #7 

אני לא חסיד גדול של הפצה דיגיטלית וככזה אני לא חושב שהמדיה הפיזית תעלם מהעולם, היא תמיד תישאר בצורה כזו או אחרת.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: לצערי ולצערם הרב

שליחה #8 

Netstat כתב:כמו שהיה בזמנו עם שוק סרטי הDVD שבהתחלה המחירים היו מוטרפים ובודדים היו שקנו ,ולאט לאט ירידה במחיר וביחס הפוך זמינות ומגוון רחב וכמובן גם יותר קונים
...
טעות בדברייך.
מחירים של בלו-ריי בכוונה נשארים גבוהים כדי לא לעשות קניבליזציה לשוק של DVD.
אף אחד לא מתכוון להוריד אותם היום כל עוד ששוק DVD קיים ופורח

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #9 

Netstat כתב:של חובבי הקולנוע הביתי ןהסרטים כמו שזיו אמר המחירים המאוד גבוהים של BD בארץ,וגם המגוון המאוד
דל והזמינות הנמוכה ,אנשים פונים או לרכישה מחול באמצעות האינטרנט ולעיתים אף מורידים באמצעות הUSENET.
כמו שהיה בזמנו עם שוק סרטי הDVD שבהתחלה המחירים היו מוטרפים ובודדים היו שקנו ,ולאט לאט ירידה במחיר וביחס הפוך זמינות ומגוון רחב וכמובן גם יותר קונים .עדיין זכור לי סרט הDVD הראשון שרכשתי בשנת 1999 MATRIX ZONE 1 עלה לי 189ש"ח הוצג כאחד ההשגים הגדולים של זמנו מבחינה קולנועית והיה בעל אפקטי תמונה וקול מדהימים (5.1 ערוצי אודיו באמצעות חיבור אנלוגי מכרטיס הקול למגבר ימאה בעל כניסות 5.1 אנאלוגיות).הוצג על טלויזית CRT באמצעות כבל וידאו קומפוזית שיצא מכרטיס הHOLLYWOOD REAL MAGIC של חברת SIGMA DESIGN אשר בזמנו איפשר "האצת וידאו בסרטי DVD דרך המחשב הPENTIUM 2 שלי 350 ", אח אח אילו ימים .
...
איזו נוסטלגיה. אני גם זוכר איך ראיתי את המאטריקס ב DVD אצל חבר שהיה לו גם את הכרטיס הזה.
נדמה לי שזה היה בשנת 2000 כשעמדתי להתגייס. ראו זה פלא, פחות מעשור לאחר מכן יש כבר אלטרנטיבה הרבה יותר איכותית. מעניין כמה זמן יקח ל 3D ביתי או 2K להיכנס לבתים.
Need more cowbell

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

אני חושש שהמחירים של סרטי BD

שליחה #10 

גבוהים מאוד בעיקר בארץ מכיוון שכאן קשה לאנשים להרוויח רק
20 ו30 אחוז פה רוצים לגרוף את כל הקופה וכמה שיותר מהר .נכון שארה"ב השוק גדול
פי מי יודע כמה מהארץ ,אך מכירת סרטי DVD לא ממש ירדה מכיוון שעדיין רוב רובו המוחלט של השוק
מורכב מבעלי מכשירי DVD .אך אם באנגליה (שידועה כיקרה מאוד) נמכר סרט כדוגמת הרובוטריקים ב14.98 פאונד (כ112 ש"ח) ובארה"ב אותו הסרט נמכר ב17.49$ (כ 70 ש"ח ),ואצלינו בבלוקבאסטר אותו הסרט נמכר ב250 ש"ח
אני חושב שזה אומר הכל .דרך אגב מדובר על סרט שיצא לפני כשנתיים .המחיר פשוט מוגזם גם אם מכניסים את כל פרמטרי המיסוי למינהם למשוואה .הסרט הזה הוא רק דוגמה .זה נכון למגוון רחב של מוצרים .
דרך אגב ההפרשים בין סרט BD לסרט DVD נע בחול בין $ בודדים ועד 10$ לסרט BD .
המזל הגדול הוא שניתן להזמין מחול ויחד עם המיסוי להגיע עדיין למחירים סבירים וכך לחסוך את פערי התיווך למינהם.
[/url]

dizingof
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2518
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #11 

לא ידעתי שיש מיסוי על BD מחול?
אם רכשת בפחות מ$50 אתה לא אמור לשלם דבר לא?

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #12 

לא נתקלתי בשום סרט BD בארץ שנמכר ביותר מ180 ש"ח, אבל זה עדיין פי 2-3 יותר מארה"ב/בריטניה. מה שכן, זה לא הרבה יותר ממדינות אירופאיות אחרות.
על DVD וBD אין מכס, רק מע"מ 16.5% שאכן נגבה רק במקרה שמחיר החבילה הוא מעל 50$.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #13 

זה כמו מחשוב שעובר לענן. האם זה יתפוס כמקור תוכן עיקרי במקום מחשוב ואחסון מקומי?

אני חושב שלפחות בעתיד הקרוב מדיה פיזית תשאר. מה יקרה עוד עשור?

יש גורמים רבים מדי בשביל לקבוע. תלת מימד ואולטרה hd יכולים לשנות ולחזק מדיה פיזית. הרבה תלוי בהסכמי תוכן ומצב התשתיות של האינטרנט שיש חשש ישקרסו אם יותר ויותר אנשים ישתמשו בזה כמקור וידאו עיקרי.

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

עופר מדיה פיזית תשאר ועדיין נשארת חזקה

שליחה #14 

בחו"ל לאור מה שכתבתי מקודם ,אנשים מוכנים לשלם על מדיה בתנאי שלא יגנבו אותם
ויבקשו מחירים לא הגיוניים .בגלל שאצלנו המצב הוא כמו שהוא אנשים בוחרים קנייה מחול או פונים
לאתרי הורדה, כי אם מביטים בזה בצורה מסוימת פשוט דוחפים אותם לכך .
זו גם הסיבה שאנשים פה בפורום מעדיפים להזמין חומרה מחול כי פשוט בלתי אפשרי לשלם פי 2 3 ויותר על סטרימר שעולה 200$ (למרות שלאחרונה יש יוצאים מהכלל וקמו כמה צדיקים).
תראה בארה"ב לדוגמה תשתיות האינטרנט הרבה יותר מפותחות מאשר בארץ ,עדיין קיימת הורדה בלתי חוקית אבל היא זניחה ועדיין רוב אנשים רוכשים סרטי DVD וBD בכסף מלא למרות שקיימת היכולת להוריד מאתר זה או אחר ,פשוט המנטליות שונה שם ,.אנשים מוכנים לשלם כסף על מוצר איכותי.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

Netstat כתב:של חובבי הקולנוע הביתי ןהסרטים כמו שזיו אמר המחירים המאוד גבוהים של BD בארץ,וגם המגוון המאוד
...
עשית לי עכשיו מה זה פלאשבק זוכר את דיסק ההדגמה עם קטע מהסרט startrek first contact שצורף לערכה?

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #16 

בתור אספן סרטים אני מחזק את המדיה ואת עתידה. כל עוד יש אנשים שמוכנים לשלם על אותו סרט מחיר כפול רק בשביל לקבל אותו באריזה יפה יותר או עם בובה או תוספות מיוחדות, תמיד יהיה מקום למדיה. זה קצת כמו שאמרו שהאינטרנט תהרוג את הדפוס - לא הרגה. לא את העיתונים, לא את המגזינים ולא כלום.

כדי להפוך את אוסף הסרטים הנוכחי שלי לאוסף דיגיטאלי נדרשים בחישוב מאוד לא מלומד כ- 2000 ג'יגה (חישוב של 200 סרטים כפול 9 ג'יגה לסרט + דיסקים כפולים עם תוספות). קצר חשמלי קטן יכול להרוס לי את האוסף, וירוס, קריסה על מערכת ההפעלה... וכו'. אני יודע שגם עם אוסף פיזי אני יכול להיות קורבן של גניבה, רעידת אדמה או שריפה, אבל יש משהו יותר בטוח באוסף פיזי. מה גם שהוא מהווה מן קישוט יפה.

לדעתי... ארוכה הדרך עד מות המדיה.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

1) לעיתונות יש זמנים קשים מאוד (בעיקר בגלל אובדן הכנסות מפרסומות).. על מצב של NYT שמעת? לא רק לעיתונים, גם לתחנות שידור טלויזיה מצב לא פנטסטי (אני לא מדבר על ערוץ 2)

2) לגבי אוסף סרטים שלך - קצר חשמלי קטן או גדול לא הורס את האוסף אם יש גיבוי וגם אמצעים שרידות כגון RAID-1 או RAID-5. להבדיל שריטה קטנה על הדיסק - ואתה זורק אותו.. לי זה קרה כמה פעמים..

3) אני מדי פעם קונה לעצמי דיסקים עם הופעות חיות על גבי בלו-ריי, אבל זה כי אין לי כוח להוריד 40G.. ומיד אני עושה "גיבוי" עם ANYDVD HD כדי לנגן מההרד דיסק.. הדיסק יושב לו על המדף.. עם הזמן אני מאמין כי רוחב פס יוגדל משמעותית ויהיו פתרונות חוקיים גם בארץ.. את 310 ש"ח שאני משלם ל-YES אני בקלות יכול להפנות לשרות כזה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #18 

הסיבה היחידה שאנשים קונים תקליורי בלו-ריי שעדיין קשה למשתמש ממוצע עם מהירויות האינטרנט הממוצעות בבית לחכות להורדה של סרט בלו ריי (להבדיל מסרטי divx שנחשבים לרוב האנשים כמספקיםויורדים במהירות למחשב) עם עליית מהירות האינטרנט בבתים והקלות וההיצע של תקליטורי בלו ריי ולכשהורדת סרט בלו ריי תיקח אותו זמן כמו הורדת divx כיום ...אז אף אחד לא ירכוש תקליטור בלוי ריי ותהיה הורדה מסיבית שלהם.
יש לזכור שרוב (לא אנשים מהפורום הזה בודאי) יעדיפו להוריד סרט divx גם אם צהיה להם אלטרנטיבה להוריד סרט בלו ריי מהסיבות שהזכרתי.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #19 

לא רק מהירות ההורדה
כל ענין ההתעסקות כפי שציין מרטין בתחילת השירשור, גורם לזה שמעטים יצליחו לעסוק בזה.

לדעתי, ברגע שיהיה שילוב של:
1. ממשק קל ופשוט
2. מהירות הורדה
3. שרות זמין ואמין
4. מחיר זול

תעלם המדיה הפיזית
נוכל לרכוש מנוי לצפייה חד פעמית או לצפפיה קבועה במנוי
החומר עצמו לא יישב אצלנו, אלא אצל הספק

למי שאוהב לגעת בידיים בחומר, ישלחו את החוברת באקסטרא תשלום
העם דורש..... כל מיני דברים

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #20 

אני אכן מאמין שזה הכיוון שהתחל כבר כרגע אצל "משוגעים" לדבר וימשיך לכולם כתמיד.
אצלי בבית גם אם תתאמצו טוב לא תמצאו כלל תקליטור , לא של שירים/סרט וגם לא תוכנה.
כל דיסק שמגיע הבית מומר מיד למדיה דיגטלית ונמסר מתנה למשפחה / חברים.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”