טלויזיה פיראטית בכבלים איזו "מערכות כבלים" היו חוץ

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
nimrodg פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #1 

מכייבל קיי? קצת חיפוש בגוגל העלה כי מש' אלפרון הפעילו תחנת כבלים פיראטית אני מחפש את השם של התחנה-אם היה בכלל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78862
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #2 

לא היו שמות לתחנות, הם היו מקומיות - לכל איזור היתה משפחה שמנהלת את זה (לרוב בעלים של חנויות להשכרה של קלטות, שאח"כ נזרקו החוצה מהעסק על ידי משפחות הפשע).

מעטים מהפעילים בתחום עברו לכבלים המסודרים (אני חושב שמכל האיזורים, רק תחנה אחת הפכה למפעיל חוקי) אבל רבים מאוד טוענים, וכנראה שבצדק שללא התחנות הללו עד היום לא היינו מקבלים יותר מערוץ 1 בטלויזיה.

אני זוכר את עצמי מתחבר פירטית לכבל שהשתלשל מחוץ לחלון שלי. רכשתי מפצל כבלים עם שני מחברי הברגה, חתכתי את החוט התלוי מחוץ לחלון שלנו (זה היה בקריות) ופיצלתי אותו. השימוש במפצל תדרים רשמי גרם לכך שלא היתה ירידה באות ולכן קלטתי באיכות סבירה עד לאותו יום שהטכנאי קלט איך שהוא את הברק של המחברים שהשתמשתי (לא היה לי איזולירבנד לבן) ופנה להורי לשלם את כל הסכום רטרואקטיבית. אפשר לומר, שהרבה דמי כיס ירדו לי אותה שנה ובסוף נשארנו עם החיבור הזה של הכבלים עד שעברנו עם הורי מאותה דירה לבית פרטי.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

היו שמות, בנתניה היה קו1 או משהו כזה.

nimrodg פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

עופר מי הפכה לחוקית??

Bekit
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

oferlaor כתב:לא היו שמות לתחנות, הם היו מקומיות - לכל איזור היתה משפחה שמנהלת את זה (לרוב בעלים של חנויות להשכרה של קלטות, שאח"כ נזרקו החוצה מהעסק על ידי משפחות הפשע).

מעטים מהפעילים בתחום עברו לכבלים המסודרים (אני חושב שמכל האיזורים, רק תחנה אחת הפכה למפעיל חוקי) אבל רבים מאוד טוענים, וכנראה שבצדק שללא התחנות הללו עד היום לא היינו מקבלים יותר מערוץ 1 בטלויזיה.

אני זוכר את עצמי מתחבר פירטית לכבל שהשתלשל מחוץ לחלון שלי. רכשתי מפצל כבלים עם שני מחברי הברגה, חתכתי את החוט התלוי מחוץ לחלון שלנו (זה היה בקריות) ופיצלתי אותו. השימוש במפצל תדרים רשמי גרם לכך שלא היתה ירידה באות ולכן קלטתי באיכות סבירה עד לאותו יום שהטכנאי קלט איך שהוא את הברק של המחברים שהשתמשתי (לא היה לי איזולירבנד לבן) ופנה להורי לשלם את כל הסכום רטרואקטיבית. אפשר לומר, שהרבה דמי כיס ירדו לי אותה שנה ובסוף נשארנו עם החיבור הזה של הכבלים עד שעברנו עם הורי מאותה דירה לבית פרטי.
...
חחח עופר אתה מאוד מחזיר אותי אחורה לילדותי שבדיוק עשינו ככה עם הכבלים הפיראטים חחח (f)
איזו תקופה זה היה!!!!, ואיזה תפריט שידורים מעפן היה להם... חחחח :oops:

עלי_שביט
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 250
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 25 פעמים

בנתניה פעלה חברת "קו חד" המשך

שליחה #6 

מכיוון שהחברה פעלה לפני שנחקק חוק בזק החדש ולא דברו עדיין על טלוויזיה בכבלים, החברה המשיכה לפעול באופן חוקי עד שהתקיים מכרז באזור השרון והיא הפסידה בו.
בסופו של דבר, אף חברה שפעלה לפני החוק לא הצליחה לזכות במכרז כלשהו מה גם שמרבית ה"מפעילים" פעלו באופן לא חוקי בחוצפה רבה והמשיכו בפעילותם גם זמן רב אחרי שהחברות הזוכות נכנסו לשטח. מערכת אכיפת החוק בישראל שוב נתגלתה במערוציה כשהענשיה היתה מינמלית ולא מרתיעה ,כפי שנדרש במדינה מתוקנת.
גם חלק מהזוכות במכרזים החוקיים התקפלו והעבירו את הרשיון לאחרות. בשרון ( רמת השרון והרצליה) זכתה חברה שמעולם לא פעלה בשטח אלא התמזגה והעבירה את הרשיון לחברת ערוצי זהב שלא היתה בעלת הזכיון המקורי לאזורים אלה.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #7 

מידע נוסף לגבי קו-חד, בויקיפדיה כאן

mkogan
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

בצפון פועלות מספר תחנות כבלים פרטיות וחוקיות שמשרתות את המגזר הדרוזי והערבי.. השידורים הם ספרתיים וכוללים גם הספקה של איטרנט על כבלים מבוסס על דוכסיס. מבחינה טכנולוגית התחנות האלה לא מביישות את עצמן בהשוואה להרבה תחנות דומות בעולם.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #9 

בקיבוצים יש רשת פנימית של כבלים שכל קיבוץ מחליט להעביר שידורי יסבRF במוקד
שנמצא בחדר בקיבוץ.שם מחוברים הממירים למודולטורים ומשם ברשת הפנימית יחד עם
ערוץ הקיבוץ הפנימי.למרות הרשת מעדיפים החברים להנות מערוצים נוספים כמו צרלטון ומבוגרים
ומתחברים בנוסף לחברת הלווין.

nimrodg פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

את הרשת של הקיבוצים אני מכיר כי יש לי דודה שגרה בקיבוץ [אם אפשר לקרוא לזה קיבוץ אחרי הפרטה].

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #11 

חיביתי לתגובה של מנכל ערוץ 5 הפיראטי מר יעקב קרמר
הידוע בכינוי "הטכנאי קרמר" ומשום מה עדיין לא הגיע?
השידור היה מגיע באוויר מנווה שאנן הרחוקה עד לקריות.
למי שהיה מקלט עם "היפר בנד" חדיש קלט את השדור
בעזרת אנטנה של UHF.קרמר בשיתוף אריה דרחי דאגו
לתוכן רגיל וכחול הכי חדש בשוק בתקופתו. גם פירסומות
היו נלוות לשידורים, והגדיל אחד המקומונים "לב העיר"
שפירסם את מדריך התוכניות לכל השבוע.היתה גם מהדורת
חדשות מקומית.
בהחלט ערוץ 5 היה ערוץ טוב לתקופתו.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #12 

oferlaor תגיד תודה זה יכל להגמר במכות ...המפעילים לרוב (לפחות אצלנו) היו אנשים לא בדיוק "נורמטיבים"
אנחנו קלטנו ללא חיבור עם אנטנה פשוטה ... אני זוכר את שני הקוים האנכיים של הוידאו (שלא היה שידור סרט)
הוא (טיפוס מפוקפק מאוד) היה מכניס קלטות וידאו של סרטים (קרטה קיד ועוד ועוד מהתקופה) , לפעמים שוכח את המיקרופון פתוח ...היינו שומעים אותו רב עם אשתו...ופעם אפילו עשיתי לו epg עם קומדור 64 .

אני בעיקר זוכר את הסרטים הכחולים ביום ו' בלילה ... :wink:

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #13 

oferlaor כתב:לא היו שמות לתחנות, הם היו מקומיות - לכל איזור היתה משפחה שמנהלת את זה (לרוב בעלים של חנויות להשכרה של קלטות, שאח"כ נזרקו החוצה מהעסק על ידי משפחות הפשע).

...
איזה סיפור עפר, עליך לא הייתי מאמין 8O
עוד בסוף יבוא קרמר ויגיד שזה הוא היה :lol:
אור שפע ואהבה

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”