טלויזיה פיראטית בכבלים איזו "מערכות כבלים" היו חוץ
מכייבל קיי? קצת חיפוש בגוגל העלה כי מש' אלפרון הפעילו תחנת כבלים פיראטית אני מחפש את השם של התחנה-אם היה בכלל.
מוזמנים לבקר בבלוג שלי חסר תקנה - בלוג בנושא תקנה 380, רכבים ומה שביניהם
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
לא היו שמות לתחנות, הם היו מקומיות - לכל איזור היתה משפחה שמנהלת את זה (לרוב בעלים של חנויות להשכרה של קלטות, שאח"כ נזרקו החוצה מהעסק על ידי משפחות הפשע).
מעטים מהפעילים בתחום עברו לכבלים המסודרים (אני חושב שמכל האיזורים, רק תחנה אחת הפכה למפעיל חוקי) אבל רבים מאוד טוענים, וכנראה שבצדק שללא התחנות הללו עד היום לא היינו מקבלים יותר מערוץ 1 בטלויזיה.
אני זוכר את עצמי מתחבר פירטית לכבל שהשתלשל מחוץ לחלון שלי. רכשתי מפצל כבלים עם שני מחברי הברגה, חתכתי את החוט התלוי מחוץ לחלון שלנו (זה היה בקריות) ופיצלתי אותו. השימוש במפצל תדרים רשמי גרם לכך שלא היתה ירידה באות ולכן קלטתי באיכות סבירה עד לאותו יום שהטכנאי קלט איך שהוא את הברק של המחברים שהשתמשתי (לא היה לי איזולירבנד לבן) ופנה להורי לשלם את כל הסכום רטרואקטיבית. אפשר לומר, שהרבה דמי כיס ירדו לי אותה שנה ובסוף נשארנו עם החיבור הזה של הכבלים עד שעברנו עם הורי מאותה דירה לבית פרטי.
מעטים מהפעילים בתחום עברו לכבלים המסודרים (אני חושב שמכל האיזורים, רק תחנה אחת הפכה למפעיל חוקי) אבל רבים מאוד טוענים, וכנראה שבצדק שללא התחנות הללו עד היום לא היינו מקבלים יותר מערוץ 1 בטלויזיה.
אני זוכר את עצמי מתחבר פירטית לכבל שהשתלשל מחוץ לחלון שלי. רכשתי מפצל כבלים עם שני מחברי הברגה, חתכתי את החוט התלוי מחוץ לחלון שלנו (זה היה בקריות) ופיצלתי אותו. השימוש במפצל תדרים רשמי גרם לכך שלא היתה ירידה באות ולכן קלטתי באיכות סבירה עד לאותו יום שהטכנאי קלט איך שהוא את הברק של המחברים שהשתמשתי (לא היה לי איזולירבנד לבן) ופנה להורי לשלם את כל הסכום רטרואקטיבית. אפשר לומר, שהרבה דמי כיס ירדו לי אותה שנה ובסוף נשארנו עם החיבור הזה של הכבלים עד שעברנו עם הורי מאותה דירה לבית פרטי.
חחח עופר אתה מאוד מחזיר אותי אחורה לילדותי שבדיוק עשינו ככה עם הכבלים הפיראטים חחחoferlaor כתב:לא היו שמות לתחנות, הם היו מקומיות - לכל איזור היתה משפחה שמנהלת את זה (לרוב בעלים של חנויות להשכרה של קלטות, שאח"כ נזרקו החוצה מהעסק על ידי משפחות הפשע).
אני זוכר את עצמי מתחבר פירטית לכבל שהשתלשל מחוץ לחלון שלי. רכשתי מפצל כבלים עם שני מחברי הברגה, חתכתי את החוט התלוי מחוץ לחלון שלנו (זה היה בקריות) ופיצלתי אותו. השימוש במפצל תדרים רשמי גרם לכך שלא היתה ירידה באות ולכן קלטתי באיכות סבירה עד לאותו יום שהטכנאי קלט איך שהוא את הברק של המחברים שהשתמשתי (לא היה לי איזולירבנד לבן) ופנה להורי לשלם את כל הסכום רטרואקטיבית. אפשר לומר, שהרבה דמי כיס ירדו לי אותה שנה ובסוף נשארנו עם החיבור הזה של הכבלים עד שעברנו עם הורי מאותה דירה לבית פרטי....
איזו תקופה זה היה!!!!, ואיזה תפריט שידורים מעפן היה להם... חחחח
בנתניה פעלה חברת "קו חד" המשך
מכיוון שהחברה פעלה לפני שנחקק חוק בזק החדש ולא דברו עדיין על טלוויזיה בכבלים, החברה המשיכה לפעול באופן חוקי עד שהתקיים מכרז באזור השרון והיא הפסידה בו.
בסופו של דבר, אף חברה שפעלה לפני החוק לא הצליחה לזכות במכרז כלשהו מה גם שמרבית ה"מפעילים" פעלו באופן לא חוקי בחוצפה רבה והמשיכו בפעילותם גם זמן רב אחרי שהחברות הזוכות נכנסו לשטח. מערכת אכיפת החוק בישראל שוב נתגלתה במערוציה כשהענשיה היתה מינמלית ולא מרתיעה ,כפי שנדרש במדינה מתוקנת.
גם חלק מהזוכות במכרזים החוקיים התקפלו והעבירו את הרשיון לאחרות. בשרון ( רמת השרון והרצליה) זכתה חברה שמעולם לא פעלה בשטח אלא התמזגה והעבירה את הרשיון לחברת ערוצי זהב שלא היתה בעלת הזכיון המקורי לאזורים אלה.
בסופו של דבר, אף חברה שפעלה לפני החוק לא הצליחה לזכות במכרז כלשהו מה גם שמרבית ה"מפעילים" פעלו באופן לא חוקי בחוצפה רבה והמשיכו בפעילותם גם זמן רב אחרי שהחברות הזוכות נכנסו לשטח. מערכת אכיפת החוק בישראל שוב נתגלתה במערוציה כשהענשיה היתה מינמלית ולא מרתיעה ,כפי שנדרש במדינה מתוקנת.
גם חלק מהזוכות במכרזים החוקיים התקפלו והעבירו את הרשיון לאחרות. בשרון ( רמת השרון והרצליה) זכתה חברה שמעולם לא פעלה בשטח אלא התמזגה והעבירה את הרשיון לחברת ערוצי זהב שלא היתה בעלת הזכיון המקורי לאזורים אלה.
בצפון פועלות מספר תחנות כבלים פרטיות וחוקיות שמשרתות את המגזר הדרוזי והערבי.. השידורים הם ספרתיים וכוללים גם הספקה של איטרנט על כבלים מבוסס על דוכסיס. מבחינה טכנולוגית התחנות האלה לא מביישות את עצמן בהשוואה להרבה תחנות דומות בעולם.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
בקיבוצים יש רשת פנימית של כבלים שכל קיבוץ מחליט להעביר שידורי יסבRF במוקד
שנמצא בחדר בקיבוץ.שם מחוברים הממירים למודולטורים ומשם ברשת הפנימית יחד עם
ערוץ הקיבוץ הפנימי.למרות הרשת מעדיפים החברים להנות מערוצים נוספים כמו צרלטון ומבוגרים
ומתחברים בנוסף לחברת הלווין.
שנמצא בחדר בקיבוץ.שם מחוברים הממירים למודולטורים ומשם ברשת הפנימית יחד עם
ערוץ הקיבוץ הפנימי.למרות הרשת מעדיפים החברים להנות מערוצים נוספים כמו צרלטון ומבוגרים
ומתחברים בנוסף לחברת הלווין.
את הרשת של הקיבוצים אני מכיר כי יש לי דודה שגרה בקיבוץ [אם אפשר לקרוא לזה קיבוץ אחרי הפרטה].
מוזמנים לבקר בבלוג שלי חסר תקנה - בלוג בנושא תקנה 380, רכבים ומה שביניהם
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
חיביתי לתגובה של מנכל ערוץ 5 הפיראטי מר יעקב קרמר
הידוע בכינוי "הטכנאי קרמר" ומשום מה עדיין לא הגיע?
השידור היה מגיע באוויר מנווה שאנן הרחוקה עד לקריות.
למי שהיה מקלט עם "היפר בנד" חדיש קלט את השדור
בעזרת אנטנה של UHF.קרמר בשיתוף אריה דרחי דאגו
לתוכן רגיל וכחול הכי חדש בשוק בתקופתו. גם פירסומות
היו נלוות לשידורים, והגדיל אחד המקומונים "לב העיר"
שפירסם את מדריך התוכניות לכל השבוע.היתה גם מהדורת
חדשות מקומית.
בהחלט ערוץ 5 היה ערוץ טוב לתקופתו.
הידוע בכינוי "הטכנאי קרמר" ומשום מה עדיין לא הגיע?
השידור היה מגיע באוויר מנווה שאנן הרחוקה עד לקריות.
למי שהיה מקלט עם "היפר בנד" חדיש קלט את השדור
בעזרת אנטנה של UHF.קרמר בשיתוף אריה דרחי דאגו
לתוכן רגיל וכחול הכי חדש בשוק בתקופתו. גם פירסומות
היו נלוות לשידורים, והגדיל אחד המקומונים "לב העיר"
שפירסם את מדריך התוכניות לכל השבוע.היתה גם מהדורת
חדשות מקומית.
בהחלט ערוץ 5 היה ערוץ טוב לתקופתו.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
oferlaor תגיד תודה זה יכל להגמר במכות ...המפעילים לרוב (לפחות אצלנו) היו אנשים לא בדיוק "נורמטיבים"
אנחנו קלטנו ללא חיבור עם אנטנה פשוטה ... אני זוכר את שני הקוים האנכיים של הוידאו (שלא היה שידור סרט)
הוא (טיפוס מפוקפק מאוד) היה מכניס קלטות וידאו של סרטים (קרטה קיד ועוד ועוד מהתקופה) , לפעמים שוכח את המיקרופון פתוח ...היינו שומעים אותו רב עם אשתו...ופעם אפילו עשיתי לו epg עם קומדור 64 .
אני בעיקר זוכר את הסרטים הכחולים ביום ו' בלילה ...
אנחנו קלטנו ללא חיבור עם אנטנה פשוטה ... אני זוכר את שני הקוים האנכיים של הוידאו (שלא היה שידור סרט)
הוא (טיפוס מפוקפק מאוד) היה מכניס קלטות וידאו של סרטים (קרטה קיד ועוד ועוד מהתקופה) , לפעמים שוכח את המיקרופון פתוח ...היינו שומעים אותו רב עם אשתו...ופעם אפילו עשיתי לו epg עם קומדור 64 .
אני בעיקר זוכר את הסרטים הכחולים ביום ו' בלילה ...
- tiptip
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
- נתן תודות: 298 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
איזה סיפור עפר, עליך לא הייתי מאמיןoferlaor כתב:לא היו שמות לתחנות, הם היו מקומיות - לכל איזור היתה משפחה שמנהלת את זה (לרוב בעלים של חנויות להשכרה של קלטות, שאח"כ נזרקו החוצה מהעסק על ידי משפחות הפשע).
אני זוכר את עצמי מתחבר פירטית לכבל שהשתלשל מחוץ לחלון שלי. רכשתי מפצל כבלים עם שני מחברי הברגה, חתכתי את החוט התלוי מחוץ לחלון שלנו (זה היה בקריות) ופיצלתי אותו. השימוש במפצל תדרים רשמי גרם לכך שלא היתה ירידה באות ולכן קלטתי באיכות סבירה עד לאותו יום שהטכנאי קלט איך שהוא את הברק של המחברים שהשתמשתי (לא היה לי איזולירבנד לבן) ופנה להורי לשלם את כל הסכום רטרואקטיבית. אפשר לומר, שהרבה דמי כיס ירדו לי אותה שנה ובסוף נשארנו עם החיבור הזה של הכבלים עד שעברנו עם הורי מאותה דירה לבית פרטי....
עוד בסוף יבוא קרמר ויגיד שזה הוא היה
אור שפע ואהבה