פיל אנסלמו ולהקת DOWN - ההופעה

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
רפי_א פותח השרשור
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

כמה חודשים טובים ,אחרי האכזבה של ביטול המופע הקודם ,שהרבה ליחשושים היו עליו......הגיעה אלינו הרכב המטאל המעולה DOWN , כדי לנעול את סיבוב ההופעות שלהם אצלנו.

מועדון התיאטרון ביפו ,מקום שדיי מזכיר את הברבי , שמכיל לדעתי לא יותר מאלפיים איש בתפוסה מלאה , היה עמוס בלא יותר לדעתי מ 1500 מטאליסטים נילהבים.
היה לי ברור שרק טוב יכול להיות.......ההופעה הקודמת באותו מקום של הרכב הרוק הכבד MACHINE HEAD , הייתה כל כך רעה......שיותר גרוע מזה לא יכול להיות........וקיוויתי הפעם לצאת עם טעם טוב יותר .
אגב במופע של משין הד......היה קהל רב יותר מסתבר.

המופע החל באיחור.......מאחר ולהקת חימום ישראלית בשם MATRICSIDE עלתה על הבמה ונתנה קצת בראש לפני. האמת.. לא מכיר את הלהקה ,והם לא הצליחו לעשות לי את זה. הסאונד היה סביר.....אבל החומר ,היה מונוטוני ,ומשעמם .....ורק המתופף המצויין שלהם.....לטעמי החזיק אותם טוב. הם ניגנו חומרים דומים ,למה שהיה צריך להיות ההצגה המרכזית.......אבל דיי חזרו על עצמם ,ועם כל הכבוד לא הצליחו להבריק.

השעה כבר אחרי 10 בלילה ,החלפת ציודים ,ובאלאנס מהיר , לד זפלין מהדהדת ברמקולים , ודיי ברור לי למה......DOWN עושה גם קאברים ללהקה הזו שהיא מאוד מעריצה......והיא גם תסיים עם משהו מלד זפלין ביחד עם הקהל.

אני ליד עמדת הסאונד ,על המדרגות ,מיקום מצויין ,ודיי באמצע. וזה מתחיל..................

סאונד טוב.....שהלך ומשתפר לאורך המופע , ורק באלאנס טוב יותר היה עושה את הערב לחלומי.
הגיטרות היו בחוץ מדי ,ואנסלמו נישאר מאחור לפעמים ולא מספיק בחוץ וחבל.

DOWN זו לא דרים תיאטר ,ולא כריס קורנל , זה משהו אחר , עמוס דיסטורשנים , טמפו איטי עד בינוני נגינה אגרסיבית.......אבל המון הרמוניה ,וגרוב מאפיינים את הסאונד הזה שמגיע מלואיזיאנה ווושינגטון. הם לא עושים לי צפוף באוזן......כי מעל לכל יש מלודיה ,ופה הם עושים לי את זה.
זו מוסיקה מיוחדת....עם המון השפעות , אפילו נגיעות של בלוז רוק כבד , ועל החגיגה מנצח פיל אנסלמו הגדול.......שעדיין ניחן בקול מדהים.
לצידו 2 גיטרות....עמוסות דיסטורשן ,גיטרה באס.....ותופים ,עליהם יושב איש עב כרס......ונותן בראש.
כשמטאליקה הייתה בשיאה.....והחלה ללכת לכיוון היותר ממוסחר ,היא השאירה את הבמה לפנתרה האגדית , שנישארה נאמנה למטאל המקורי והלא ממוסחר ,ופיל אנסלמו ממשיך את הכיוון.

הקטעים מצויינים.....והאוירה באולם היא חגיגה אמיתית ,כשרוב ההופעה הקהל דיי באטרף. הלהקה לאורך כל המופע עושה פאוזות ,ומנהלת דיאלוגים ודאחקות עם הקהל......וזה עושה את שלו.
אין ספק......דאון אוהבים את הקהל....מפרגנים לו , ומנגנים ושרים ממש על סף השורות הראשונות ,תוך כדי מתן כאפות.......לאלה שעמדו ראשונים.
הלהקה מנגנת חומרים מכל 3 אלבומיה.
חולפת לה שעה......ואני מסתכל הליין של השירים שמונחים על המיקסר מימיני , ואכן הם ניגנו את השיר האחרון וההופעה מסתיימת.........לא מאמין ששעה וזהו .

הקהל שלכל אורך המופע השתולל , כולל מיתחם פוגו לא קטן......רוצה עוד. וחברי הלהקה חוזרים ל 2 הדרנים.

הלהקה מפציצה......אנסלמו , סולן כריזמט , ווקליסט בחסד עליון......שקורע את הגרון , איש שמילא איצטדיונים עם פנטרה האגדית.......מת על הקהל.
הוא מנהל דיאלוג ארוך עם הקהל......ומחליט לעשות הדרן נוסף.שלישי .איזה יופי.

בשלב מסויים......חברי הלהקה נוטשים את הכלים......ומי שממשיך לנגן אלה צוות הלקה ומכווני הכלים ,שבבאלנס, אפשר היה להבין שהם תותחים לא קטנים.........ועל הבמה חגיגה.ואיזה נגנים אלה והאווווווו .המוזיקה ממשיכה ופשוט לא מרגישים שהתחלפו הנגנים.
חברי הלהקה מודים לקהל.......זורקים את מפרטי הגיטרות ,את מקלות התופים , ומכווני הכלים של הלהקה ממשיכים לנגן. והם עושים את זה פשוט ענק.
וגם הקטע הזה מסתיים.
לאורך המופע אגב.....עלו לבמה מדי פעם אנשים מהקהל.....התחבקו עם הסולן.....וקפצו ראש לחברה בקהל......לא נראה היה שלחברי הלהקה זה איכפת. הם נהנו מזה.

נראה שזה הולך להסתיים..הקהל צורח בהתלהבות שהוא רוצה עוד. והאמת........לא זכורה לי הופעה מתוך עשרות רבות של הופעות , של להקה שמנהלת דיאלוג עם הקהל ולא רוצה לרדת מהבמה.

אנסלמו מודיע שהוא עושה מחווה מיוחד לקהל , והלהקה פוצחת בהדרן רביעי............!!!!

מהופעה שהסתיימה אחרי שעה.......זה הופך לערב שלא ניגמר. איזה יופי.

הלהקה נותנת את כל מה שיש לה לתת ,ואנסלמו הסולן מנצח על החגיגה של הקהל.

להקה מצויינת ,עם נגנים מצויינים שעושים את העבודה נפלא , בערב שלא רוצה להיגמר.

האם ההופעה אכן מסתיימת ???? מסתבר שעדיין לא. אני לא זוכר הופעה מתוך עשרות רבות שראיתי , שלהקה פשוט לא רוצה לעזוב את הבמה והקהל ומשיכה לפלרטט איתו.

אנסלמו......מחליט לשיר ביחד עם הקהל 2 קטעים נוספים קצרים , של להקת לד זפלין........ whole a lot of love , ואת ההימנון Stairway To Heaven.

חברי הלהקה נפרדים פרידה ארוכה מהקהל , לא לפני שהם יורדים במחווה מרגש עם דגל ישראל ועליו הכיתוב Down Kings Of Tel Aviv. איזו יופי.

אמרתי כבר שהלהקה אהבה את הקהל ???? הלהקה הסכימה להיפגש עם מעריצי הלהקה מאחורי הקלעים לאחר המופע. לכבוד זכו מיספר אנשים שעלו בהגרלה שערך אתר מטאליסט. איזה כף.

ערב ניפלא עם להקה ניפלאה , שהבטיחה כי היא עוד תשוב אלינו להופעות ואני מאמין להם.

נהנייתי...... ובגדול.

רפי_א
דאון הגדולה עם הבמה....
 דאון הגדולה עם הבמה....
פיל אנסלמו הגדול ולידו רקס בראון בסיסט פנטרה בעבר
 פיל אנסלמו הגדול ולידו רקס בראון בסיסט פנטרה בעבר
הקהל חוגג מההופעה המלהיבה
 הקהל חוגג מההופעה המלהיבה
עמדת הסאונד והצוות של הלהקה
 עמדת הסאונד והצוות של הלהקה
אנסלמו מנצח על הקהל המשולהב
 אנסלמו מנצח על הקהל המשולהב
דאון מפציצה את מועדון התיאטרון....
 דאון מפציצה את מועדון התיאטרון....
חברי הלהקה והצוות שלה ניפרדים מהקהל....
 חברי הלהקה והצוות שלה ניפרדים מהקהל....
הלהקה יורדת מהבמה עם דגל ישראל......
 הלהקה יורדת מהבמה עם דגל ישראל......

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

אני בחיים לא ישכח את ההופעה הזאת.
היה מדהים! המון אהבה הדדית בין הקהל ללהקה באמת הרגשה מיוחדת.
DOWN הם בהחלט הקינגים של תל אביב :משתחווה: :משתחווה:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

zivperlman
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 65
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

רפי, I OWE YOU ONE

שליחה #3 

במקרה ראיתי את התזכורת שלך, ולא רק שהגעתי, הספקתי אפילו לאתר את החולצת DOWN המקורית שלי
מ-1995....שכבר הספיקה לעבור לאגף הנפטלין. אני דווקא פגשתי את "המוח" בכניסה (ולא במקרה, נחש למה?)
אציין שבשיר השני כבר לא יכולתי להתאפק והוצאתי את האטמים...ולא מצטער לרגע!
(וכמובן שתפסתי מפרט למזכרת...)
היה תענוג גדול, שוב, תודה על התזכורת.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

נשמע פצצות לצמות :ריר:

חבל חבל שבאותו הערב לא יכולתי להגיע :קיבינימט: