זקוק לעזרה בקניית פטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
DannySt פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני חדש לגמרי בפורום הזה... וזקוק לעזרתכם :)
לפני כמה שנים יצא לי לשמוע הדגמה של פטיפון של לין (לא זוכר איזה דגם). התקליט המושמע היה "אדם בתוך עצמו" של שלום חנוך... נדמה לי שההגברה היתה של Naim אבל אני לא בטוח.
ההדגמה הזו הותירה עלי רושם עז. המוזיקה נשמעה כל כך אמיתית, כל כך חמה ומופלאה... אבל, בהיותי סטודנט קצת תפרן לא ממש עשיתי שום צעד בכיוון מימוש החלום של מערכת סטריאו טובה באמת, שיש לי כבר שנים. מה שכן עשיתי בשנים האחרונות היה לרכוש את התקליט של שלום וכן עוד כמה תקליטים "למערכת שתבוא" :)
בעצם המצב הוא שכרגע אין לי אף רכיב. לא מגבר, לא רמקולים, כלום. אני שומע את רוב המוזיקה שלי דרך המחשב (יש לי רמקולים יחסית סבירים, עם הגברה פנימית - כמובן שאין מה להשוות למערכת אמיתית).
אני יודע שזה קצת מוזר אבל חשבתי להתחיל מהפטיפון, ואח"כ (בזמן הקרוב) להצטייד בהגברה וכו'. חשבתי בכיוון של יד שניה בכל הרכיבים מלבד הרמקולים.
נאמר שהתקציב הכולל שלי הוא כ-5000 ש"ח (אולי אפשר לשחק עם זה מעט). וגם שאם אצליח לשכנע את ההורים שלי לתרום לי מגבר מרנץ ישן שיש אצלם, אזי הכסף הזה ילך לטובת פטיפון ורמקולים בלבד. אולי גם נגן CD אבל בתחום הזה אפשר לאלתר, בתור התחלה (לפחות ככה אני חשבתי).
רחרחתי קצת באינטרנט וראיתי פטיפון מדגם Linn Axis עם זרוע MM של Mission, רצועה חדשה וזרוע Basik+. המחיר המבוקש הוא 2500 ש"ח. קראתי קצת ביקורות חו"ל ושם ממליצים לשלם בין 150 ל-250 פאונד, בהתאם למצב. זה כמובן הרבה פחות מ-2500 ש"ח. ראיתי גם פטיפון מדגם Rega Planar 3 באודיו פידליטי שעלה 1600 ש"ח (מחיר יותר סביר בעיניי) אם אינני טועה, אך הוא נמכר כבר.
אז בעצם אני שואל כמה שאלות: האם המחיר הזה סביר ומוצדק לפטיפון המדובר (לי נראה שלא כל כך)? כיצד אדע שהפטיפון אכן במצב טוב (אני חדש בתחום ולא כ"כ יודע מה צריך לבדוק)? האם בכלל הגיוני להשקיע סכום כזה או דומה לו בהתחשב בתקציב הכללי שיש לי כרגע ובמערכת שאני מתכנן לבנות? (מן הסתם רוב המוזיקה שבבעלותי כיום נמצאת ע"ג CD - יש לי כמאתיים דיסקים). כמו כן - האם עדיף לקנות פטיפון משומש מודרני יותר, למשל 1.2 Pro-ject שמוצע ב-1700 ש"ח?
תודה מראש על עזרתכם :)

DannySt פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הכוונה כמובן לראש MM של Mission ולא זרוע...

שליחה #2 

תיקון טעות...

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

דני ברוך הבא. (f)

אם התקציב הכולל שלך הוא 5K ש"ח, אז לחשוב על פטיפונים בסביבות 2K נראה לי מוגזם (ואפילו מאד).
בשביל מערכת סבירה, התקציב שלך די מצומצם, ואני ממליץ לך לחשוב על יד שניה, לכל אורך הדרך ואז יש לך סיכוי לבנות מערכת טובה.

זכור כי ברכישת פטיפון, יש גם הוצאה על ראש, ועל קדם מגבר- אם לא תהיה לך כניסת פונו במגבר שתרכוש.
ממליץ לך לחפש פטיפון במחירמקסימליי של 1K ש"ח. לפעמים יש מציאות לא רעות ביד שניה, שבד"כ כבר כוללים ראש.

בהצלחה (Y)

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

ברוך הבא.

נראה לי שאתה מנסה להתחיל מהסוף להתחלה.
ההתחלה הנכונה היא רמקולים ומגבר.
אף פטפון בעולם ואף ראש בעולם לא יישמע טוב יותר מאשר הרמקולים והמגבר שלך.
בנוסף, עם רמקולים ומגבר תוכל לשמוע, לפחות בהתחלה, מהמחשב שלך. בהמשך תוכל להוסיף נגן CD ייעודי, פטפון וראש.
כמובן, בתקציב שלך, הבחירה ההגיונית היא ציוד משומש, אפילו עתיק (וינטאג'). יש דברים ישנים הנשמעים נהדר, אפילו יותר טוב מציוד המיוצר היום (באותו סדר גודל של מחיר כחדש).
כאשר תמצא רמקולים ו/או מגבר שייראו לך – הקשב להם. המבחן העליון למערכת שמע הוא מבחן ההאזנה – באוזניים שלך.
בלוחות יד שנייה מופיעים מדי פעם רמקולים של Mission במחירים נמוכים מאד. אלה רמקולים נהדרים להתחלה (בתלות בדגם). במשך כעשרים שנה זוג רמקולים כאלה היו הבסיס של מערכת השמע שלי. יש גם רמקולים אחרים, זולים ונשמעים טוב.
לעניין פטפון (ולעניין מערכת שמע בכלל). ציוד אודיופילי עולה הרבה מאד כסף. אבל, לא בהכרח נכון להתחיל עם ציוד אודיופילי. אפשר בהחלט להתחיל עם ציוד בסיסי, שנשמע לך טוב – ולהתקדם בהדרגה.

(יש לי פטפון של סוני, הנעה ישירה, אוטומטי מלא, עם ראש חדש של אורטופון, שעובד בסדר. חשבתי להציע אותו בלוחות יד שנייה תמורת 350 ₪, כולל הראש. אם תרצה, לאחר שתשמע אותו על המערכת שלי – הוא שלך).
בברכה,
יהושע גומא

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

מכיוון שעוד טרם בנית סט-אפ שיתמוך בפטפון כזה, ממליץ להיות סבלני ולא להתפשר על מחרשה זולה. AXIS הוא פטפון ENTRY LEVEL של LINN ולא ממש ברור לי נושא השירות ושדרוגים בארץ. לגבי PRO JECT - אל תרכוש לפני שתשמע! הדיעות חלוקות וחלק אוהבים מאוד וחלק מאוד לא אוהבים.
The Black Wax

DannySt פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

פטיפון ב-1K

שליחה #6 

ראשית כל, תודה לכל מי שענה בינתיים :)

המחשבה שלי הייתה שאם כבר אני משקיע כרגע בפטיפון, וההבדל בין פטיפון "סביר+" ל"טוב מאוד" הוא 1000 שקלים (ואם אני טועה בהנחה הזו שלי אנא תקנו אותי), אזי שווה להשקיע עוד 1000 ש"ח עכשיו ולקנות פטיפון שמחירו סביב 2K ולא להסתבך עם קניה של פטיפון ב-1000 ש"ח ומכירתו בעוד זמן לא מאוד ארוך. אני מעדיף להשקיע יותר עכשיו ולשדרג פחות בהמשך (כמובן במגבלות הסביר מבחינת התקציב). הרושם שלי הוא שב-2000 ש"ח אפשר כבר לקנות פטיפונים מצויינים (כמו ה-Axis) שבהם זה כבר כדאי לשדרג ראש וזרוע אם ארצה שיפור בסאונד.

ציינתי שהתקציב שלי הוא 5000 ש"ח, אך אם אמתין עוד מספר חודשים תקציב זה יכול לגדול גם ל-8000~ ש"ח בערך... האם זה סכום "סביר" יותר להתחיל איתו בהתאם למה שציינתי שאני רוצה להשיג? כאמור, להוריי מגבר מרנץ (אם אני לא טועה מדגם 2226b) ואולי אוכל לשכנע אותם לתרום לי אותו - האם בכלל מגבר כזה יאפשר לי להנות באופן מלא מיכולותיו של פטיפון בסדר הגודל שאני מעוניין להשקיע? או שהגברה מודרנית יותר (יד שניה) של NAD, Cambridge Audio, Arcam, Naim (למשל) תיתן תוצאה משופרת בהרבה (בהנחה שאוציא 2K-3K על מגבר משומש)?
אני יודע שאני שואל שאלות קשות שקשורות גם לטעם אישי, ובכל זאת אשמח לשמוע את התרשמותכם - ברור שלפני שאקנה אאזין לרכיבים... אה, ואשמח גם אם תחוו דעתכם על המחיר המבוקש ל-Axis ועל השאלה אם עדיף לקנות פטיפון מודרני יותר... :)

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #7 

בסכום כזה של מערכת אני ממליץ לך בחום ללכת על פטיפון טורנס מיד שניה. אני קניתי כזה ב850 ללא ראש והוא ממש שווה את המחיר שלו.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #8 

כמו שיושוע אמר למעלה. תתחיל מרמקולים. עזוב כרגע את הפטפון.
תנסה למצוא רמקולים ותבדוק אותם בשילוב המגבר של ההורים שלך. אחר כך תמשיך.

.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #9 

ה-AXIS פטיפון נפלא, ועדיף על פני ה-Rega Planar (היה לי את שניהם) וכן על פני הפרוג'קטים הזולים, אבל המחיר שדורשים ממך טיפה גבוה, במיוחד לאור העובדה שהראש שמותקן עליו כבר מזמן Over the Top. כדאי גם לבדוק את הזרוע שלו בשבע עיניים שכן היא החוליה החלשה שלו.
ה-REGA מעולה בפני עצמו, המחיר מצויין, ואם תוסיף לו פלטת שיכוך טובה במיוחד, תגיע לרמה של ה-AXIS ואף יותר מזה.
לשניהם תצטרך להוסיף ראש (כ-500 ש"ח), ומגבר עם פונו-סטייג' מובנה (700 ש"ח לוינטאג' סביר או 1500 ש"ח לאינטגרייטד מהממלכה הבריטית).
לרמקולים כדאי להקציב לפחות 2000 ש"ח למדפיים איכותיים - אל תסתכל אפילו על רצפתיים בשלב זה.

Obi-Wan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 428
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #10 

תלך על פרוג'קט דיבואוט

מזמן בלוחות YAD2 ראיתי מציאה של פרוגקט ב1300 שקל + קדם מגבר של NAD
לדעתי אם הפטיפון והמגבר במצב טוב זה ממש מציאה (מה שהוא כבר מפרסם את זה כבר הרבה זמן- אולי עוד ניתן להתמקח)
הלינק הוא רק לתמונה, לפטיפון תאלץ לחטט
http://www.yad2.co.il/Yad2/ViewImage.ph ... lesCatID=8

ככה ישאר לך עוד 3700 למגבר (כל מגבר גם ללא כניסת פונו כי תקנה את הNAD) ורמקולים

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

Re: פטיפון ב-1K

שליחה #11 

DannySt כתב: המחשבה שלי הייתה שאם כבר אני משקיע כרגע בפטיפון, וההבדל בין פטיפון "סביר+" ל"טוב מאוד" הוא 1000 שקלים (ואם אני טועה בהנחה הזו שלי אנא תקנו אותי),
...
ההפרש בין פטפון סביר לפטפון טוב מאד הוא לפחות 5,000 ₪ ויכול להגיע גם ל- 30,000 ₪.
פטפון העולה 2,000 ₪ כמשומש הוא עדיין בגדר הסביר.
בברכה,
יהושע גומא

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”