אני חדש לגמרי בפורום הזה... וזקוק לעזרתכם
לפני כמה שנים יצא לי לשמוע הדגמה של פטיפון של לין (לא זוכר איזה דגם). התקליט המושמע היה "אדם בתוך עצמו" של שלום חנוך... נדמה לי שההגברה היתה של Naim אבל אני לא בטוח.
ההדגמה הזו הותירה עלי רושם עז. המוזיקה נשמעה כל כך אמיתית, כל כך חמה ומופלאה... אבל, בהיותי סטודנט קצת תפרן לא ממש עשיתי שום צעד בכיוון מימוש החלום של מערכת סטריאו טובה באמת, שיש לי כבר שנים. מה שכן עשיתי בשנים האחרונות היה לרכוש את התקליט של שלום וכן עוד כמה תקליטים "למערכת שתבוא"
בעצם המצב הוא שכרגע אין לי אף רכיב. לא מגבר, לא רמקולים, כלום. אני שומע את רוב המוזיקה שלי דרך המחשב (יש לי רמקולים יחסית סבירים, עם הגברה פנימית - כמובן שאין מה להשוות למערכת אמיתית).
אני יודע שזה קצת מוזר אבל חשבתי להתחיל מהפטיפון, ואח"כ (בזמן הקרוב) להצטייד בהגברה וכו'. חשבתי בכיוון של יד שניה בכל הרכיבים מלבד הרמקולים.
נאמר שהתקציב הכולל שלי הוא כ-5000 ש"ח (אולי אפשר לשחק עם זה מעט). וגם שאם אצליח לשכנע את ההורים שלי לתרום לי מגבר מרנץ ישן שיש אצלם, אזי הכסף הזה ילך לטובת פטיפון ורמקולים בלבד. אולי גם נגן CD אבל בתחום הזה אפשר לאלתר, בתור התחלה (לפחות ככה אני חשבתי).
רחרחתי קצת באינטרנט וראיתי פטיפון מדגם Linn Axis עם זרוע MM של Mission, רצועה חדשה וזרוע Basik+. המחיר המבוקש הוא 2500 ש"ח. קראתי קצת ביקורות חו"ל ושם ממליצים לשלם בין 150 ל-250 פאונד, בהתאם למצב. זה כמובן הרבה פחות מ-2500 ש"ח. ראיתי גם פטיפון מדגם Rega Planar 3 באודיו פידליטי שעלה 1600 ש"ח (מחיר יותר סביר בעיניי) אם אינני טועה, אך הוא נמכר כבר.
אז בעצם אני שואל כמה שאלות: האם המחיר הזה סביר ומוצדק לפטיפון המדובר (לי נראה שלא כל כך)? כיצד אדע שהפטיפון אכן במצב טוב (אני חדש בתחום ולא כ"כ יודע מה צריך לבדוק)? האם בכלל הגיוני להשקיע סכום כזה או דומה לו בהתחשב בתקציב הכללי שיש לי כרגע ובמערכת שאני מתכנן לבנות? (מן הסתם רוב המוזיקה שבבעלותי כיום נמצאת ע"ג CD - יש לי כמאתיים דיסקים). כמו כן - האם עדיף לקנות פטיפון משומש מודרני יותר, למשל 1.2 Pro-ject שמוצע ב-1700 ש"ח?
תודה מראש על עזרתכם