כדאיות ריכשה של מוניטורים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Ilyan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

לילה צונן :)

רציתי לשאול מה הכדאיות של רכישת מוניטורים כמו הM-Audio AV40 אם אני מעוניין לבצע חלק ניכר של ההאזנה מהמיטה במרחק של 2.5-3 מ' מהרמקולים ובשכיבה? אני מודע לזה שהם לא יישמעו במיטבם מחוץ לטווח הnearfield המיועד ולא ברמת אוזן מתאימה אבל כמה ההבדל מורגש?

relbenrey
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

תראה.
רמקול שמתוכנן להישמע במיטבו במרחק 1.5-2 מטר, יתחיל להישמע רזה ולא מאוזן ככל שתתרחק ממרחק זה.
עם זאת, ייתכן ותאהב את הצליל הזה...
אני אישית מאזין למוסיקה ממוניטורים אולפניים, ולמרות שכל מבין עניין אמר לי שזו טעות, אני אוהב את הצליל ה"אולפני" שלהם, דווקא משום שהוא לא מייפה שום דבר אלא מעביר החוצה מה שנכנס.
אם תחליט לרכוש מוניטורים, תתכונן לעובדה שהם לא ישמעו טוב עם ציוד סטריאו אודיופילי רגיל, אלא רק עם ציוד אולפני או ציוד שמתוכנן להישמע flat. או כמובן ממחשב עם כוונון באקולייזר של הנגן.
לסיכום העצה שלי היא תשיג זוג מוניטורים ותנסה. לא משנה איזה כי כולם נשמעים די דומה מבחינת איזון טונלי. אם זה ימצא חן בעיניך תחליט כבר איזה בדיוק מוצא חן בעיניך יותר.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

relbenrey כתב:תראה.
רמקול שמתוכנן להישמע במיטבו במרחק 1.5-2 מטר, יתחיל להישמע רזה ולא מאוזן ככל שתתרחק ממרחק זה.
עם זאת, ייתכן ותאהב את הצליל הזה...
אם תחליט לרכוש מוניטורים, תתכונן לעובדה שהם לא ישמעו טוב עם ציוד סטריאו אודיופילי רגיל, אלא רק עם ציוד אולפני או ציוד שמתוכנן להישמע flat. או כמובן ממחשב עם כוונון באקולייזר של הנגן.
...
מאיפה היציאות האלו? מוניטורים אולפניים הם רמקולים שמשתמשים בהם מטווח קרוב בגלל שככה יוצא
בסביבת העבודה באולפנים (גם גדולים וגם קטנים) + העובדה שבישיבה קרובה לרמקולים ההשפעה של
ההחזרים מהחדר קטנה יותר. אין שום בעיה להאזין למוניטור מטווח רחוק, ואין כזה דבר רמקול שתוכנן
להאזנה רק מטווח קרוב.
אין למוניטורים שום בעיה להישמע טוב עם ציוד "אודיופילי" רגיל, ואין צורך להיצמד דווקא לציוד אולפני על
מנת להאזין להם. אפשר אפילו לוותר עם המגבר הפנימי לרכוש מוניטור בגרסה פאסיבית.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

HazooM אני מניח שאני לא מחדש לך הרבה שרמקול שנותן -6dB ב-100 HZ, נשמע נסבל כשאתה שומע במרחק של 40 ס"מ מהאוזן (שולחן עריכה למשל), אבל במרחק גדול יותר, זה הופך להיות רזה על גבול הבלתי נסבל.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #5 

yairf כתב:HazooM אני מניח שאני לא מחדש לך הרבה שרמקול שנותן -6dB ב-100 HZ, נשמע נסבל כשאתה שומע במרחק של 40 ס"מ מהאוזן (שולחן עריכה למשל), אבל במרחק גדול יותר, זה הופך להיות רזה על גבול הבלתי נסבל.
...
לא הבנתי את ההקשר... ולמה דווקא 100HZ?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

תבדוק את עקום ההענות של המוניטורים הנ"ל (אין ארוחות חינם)

HazooM
כתב
כתב

שליחה #7 

yairf כתב:תבדוק את עקום ההענות של המוניטורים הנ"ל (אין ארוחות חינם)
...
אהה הבנתי. אני דווקא לא מסכים - רמקול שטוח ל 100HZ לא נשמע נסבל בשום מרחק :wink:

באתר אגב רשום שהם שטוחים ל 85HZ - לא רק שזה לא מספיק, זה צפוי שכן מדובר על וופרים 4 אינץ'
מסכנים בתיבה קטנטנה. מוניטור כזה חובה לשלב עם סאבוופר.

Ilyan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

"שטוחים ל100Hz" הכוונה לrecessed?

מאיזה אתר לקחתם את הגרף היענות? ממה שראיתי פה: http://ixbtlabs.com/articles2/proaudio/ ... -av40.html דווקא לא חסר להם באס.

ובעניין הnear-field, אתה אומר שאין דבר כזה מבחינה טכנית אלא רק פונקציונאלית (עבודה באולפן)?

HazooM
כתב
כתב

שליחה #9 

במחיר שלהם המוניטורים האלו הם תמורה טובה לכסף רק צריך לדעת את הגבולות שלהם, כלומר אל
תצפה לסאונד של רצפתיים או מדפיים גדולים. זה לא רק אם הרמקול יורד לתדר מסויים אלא גם באיזו
עוצמה נקייה הוא מסוגל לעשות זאת.
לגבי מרחק האזנה, אתה יכול להשתמש בהם כמו שתארת, אבל אי אפשר לנבא איך זה ישמע.

Ilyan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

באמפ... לא יצא לשמוע עדיין את הAV40 אבל מישהו מוכר את Samson Resolv A5 בסביבות ה-1000 ש"ח.

למישהו יש חוו"ד על הרמקולים?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”