רציתי לשאול מה הכדאיות של רכישת מוניטורים כמו הM-Audio AV40 אם אני מעוניין לבצע חלק ניכר של ההאזנה מהמיטה במרחק של 2.5-3 מ' מהרמקולים ובשכיבה? אני מודע לזה שהם לא יישמעו במיטבם מחוץ לטווח הnearfield המיועד ולא ברמת אוזן מתאימה אבל כמה ההבדל מורגש?
כדאיות ריכשה של מוניטורים
לילה צונן 
רציתי לשאול מה הכדאיות של רכישת מוניטורים כמו הM-Audio AV40 אם אני מעוניין לבצע חלק ניכר של ההאזנה מהמיטה במרחק של 2.5-3 מ' מהרמקולים ובשכיבה? אני מודע לזה שהם לא יישמעו במיטבם מחוץ לטווח הnearfield המיועד ולא ברמת אוזן מתאימה אבל כמה ההבדל מורגש?
תראה.
רמקול שמתוכנן להישמע במיטבו במרחק 1.5-2 מטר, יתחיל להישמע רזה ולא מאוזן ככל שתתרחק ממרחק זה.
עם זאת, ייתכן ותאהב את הצליל הזה...
אני אישית מאזין למוסיקה ממוניטורים אולפניים, ולמרות שכל מבין עניין אמר לי שזו טעות, אני אוהב את הצליל ה"אולפני" שלהם, דווקא משום שהוא לא מייפה שום דבר אלא מעביר החוצה מה שנכנס.
אם תחליט לרכוש מוניטורים, תתכונן לעובדה שהם לא ישמעו טוב עם ציוד סטריאו אודיופילי רגיל, אלא רק עם ציוד אולפני או ציוד שמתוכנן להישמע flat. או כמובן ממחשב עם כוונון באקולייזר של הנגן.
לסיכום העצה שלי היא תשיג זוג מוניטורים ותנסה. לא משנה איזה כי כולם נשמעים די דומה מבחינת איזון טונלי. אם זה ימצא חן בעיניך תחליט כבר איזה בדיוק מוצא חן בעיניך יותר.
רמקול שמתוכנן להישמע במיטבו במרחק 1.5-2 מטר, יתחיל להישמע רזה ולא מאוזן ככל שתתרחק ממרחק זה.
אני אישית מאזין למוסיקה ממוניטורים אולפניים, ולמרות שכל מבין עניין אמר לי שזו טעות, אני אוהב את הצליל ה"אולפני" שלהם, דווקא משום שהוא לא מייפה שום דבר אלא מעביר החוצה מה שנכנס.
אם תחליט לרכוש מוניטורים, תתכונן לעובדה שהם לא ישמעו טוב עם ציוד סטריאו אודיופילי רגיל, אלא רק עם ציוד אולפני או ציוד שמתוכנן להישמע flat. או כמובן ממחשב עם כוונון באקולייזר של הנגן.
לסיכום העצה שלי היא תשיג זוג מוניטורים ותנסה. לא משנה איזה כי כולם נשמעים די דומה מבחינת איזון טונלי. אם זה ימצא חן בעיניך תחליט כבר איזה בדיוק מוצא חן בעיניך יותר.
מאיפה היציאות האלו? מוניטורים אולפניים הם רמקולים שמשתמשים בהם מטווח קרוב בגלל שככה יוצאrelbenrey כתב:תראה.
אם תחליט לרכוש מוניטורים, תתכונן לעובדה שהם לא ישמעו טוב עם ציוד סטריאו אודיופילי רגיל, אלא רק עם ציוד אולפני או ציוד שמתוכנן להישמע flat. או כמובן ממחשב עם כוונון באקולייזר של הנגן....
בסביבת העבודה באולפנים (גם גדולים וגם קטנים) + העובדה שבישיבה קרובה לרמקולים ההשפעה של
ההחזרים מהחדר קטנה יותר. אין שום בעיה להאזין למוניטור מטווח רחוק, ואין כזה דבר רמקול שתוכנן
להאזנה רק מטווח קרוב.
אין למוניטורים שום בעיה להישמע טוב עם ציוד "אודיופילי" רגיל, ואין צורך להיצמד דווקא לציוד אולפני על
מנת להאזין להם. אפשר אפילו לוותר עם המגבר הפנימי לרכוש מוניטור בגרסה פאסיבית.
לא הבנתי את ההקשר... ולמה דווקא 100HZ?yairf כתב:HazooM אני מניח שאני לא מחדש לך הרבה שרמקול שנותן -6dB ב-100 HZ, נשמע נסבל כשאתה שומע במרחק של 40 ס"מ מהאוזן (שולחן עריכה למשל), אבל במרחק גדול יותר, זה הופך להיות רזה על גבול הבלתי נסבל....
אהה הבנתי. אני דווקא לא מסכים - רמקול שטוח ל 100HZ לא נשמע נסבל בשום מרחקyairf כתב:תבדוק את עקום ההענות של המוניטורים הנ"ל (אין ארוחות חינם)...
באתר אגב רשום שהם שטוחים ל 85HZ - לא רק שזה לא מספיק, זה צפוי שכן מדובר על וופרים 4 אינץ'
מסכנים בתיבה קטנטנה. מוניטור כזה חובה לשלב עם סאבוופר.
"שטוחים ל100Hz" הכוונה לrecessed?
מאיזה אתר לקחתם את הגרף היענות? ממה שראיתי פה: http://ixbtlabs.com/articles2/proaudio/ ... -av40.html דווקא לא חסר להם באס.
ובעניין הnear-field, אתה אומר שאין דבר כזה מבחינה טכנית אלא רק פונקציונאלית (עבודה באולפן)?
מאיזה אתר לקחתם את הגרף היענות? ממה שראיתי פה: http://ixbtlabs.com/articles2/proaudio/ ... -av40.html דווקא לא חסר להם באס.
ובעניין הnear-field, אתה אומר שאין דבר כזה מבחינה טכנית אלא רק פונקציונאלית (עבודה באולפן)?
במחיר שלהם המוניטורים האלו הם תמורה טובה לכסף רק צריך לדעת את הגבולות שלהם, כלומר אל
תצפה לסאונד של רצפתיים או מדפיים גדולים. זה לא רק אם הרמקול יורד לתדר מסויים אלא גם באיזו
עוצמה נקייה הוא מסוגל לעשות זאת.
לגבי מרחק האזנה, אתה יכול להשתמש בהם כמו שתארת, אבל אי אפשר לנבא איך זה ישמע.
תצפה לסאונד של רצפתיים או מדפיים גדולים. זה לא רק אם הרמקול יורד לתדר מסויים אלא גם באיזו
עוצמה נקייה הוא מסוגל לעשות זאת.
לגבי מרחק האזנה, אתה יכול להשתמש בהם כמו שתארת, אבל אי אפשר לנבא איך זה ישמע.