עזרה בבחירת טלוויזיה לסלון 42 אינטש

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
levi24 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב ,

אציין שאני חדש באתר ומאוד התרשמתי מהמקצועיות של החברה פה
יצא לי גם לקרא לא מעט מהשירשורים פה אך לא הצלחתי לגבש דיעה מקצועית .

אני רוצה לקנות טלוויזיה לסלון
מרחק צפיה = 3.5-4 מטר , אציין כי הסלון מואר (יש בצד ימין בניצב לקיר של הטלוויזיה יציאה למרפסת ברוחב של 3.5 מטר)
סוגי תכנים כרגע מדובר על SD + DVD רוב הזמן , אך אני מאמין שבמהלך הזמן יכנסו גם תכני HD (ממיר של הוט או יס) וכן PS3 (בקיצור אני רוצה טלוויזיה לכמה שנים קדימה )
תקציב בין 5000-7500 ש"ח
ההתלבטויות הן :

PV80 פלזמה או הדגם החדש המחליף אותו שיומלץ על ידכם מול ה- 8404/7404 של פיליפס

מקריאה בפורום אני מבין שכרגע פלזמה היא הפתרון הטוב ביותר לרמת התכנים שהוט/יס משדרים ב- SD אך מצד שני אני רוצה לקנות טלוויזיה שתשמש אותי לכמה שנים קדימה שתכני ה- HD ונגני הבלו ריי יהיו בכל בית (יכול להיות שהם כבר היום בכל בית ואני עדיין מאחור javascript:emoticon(':)').
בנוסף כיוון שהסלון שלי מואר האם בפלזמה יהיו השתקפויות ?

תודה מראש לכל התותחים שיגיבו

:) :) :)

levi24 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

חברים אני ממתין לעצתכם , במיוחד לבעלי נסיון עם 8404 ו- PV80
תודה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

אמנם לא תותח כלל, אבל לפחות להרים לך את השרשור חזרה כי אני רואה שאף אחד פשוט לא מגיב פה כמה ימים.
אז ככה, למרחק צפייה כמו שלך הייתי שוקל אולי ללכת על מסך מעט יותר גדול - בכיוון ה 46/47 אינץ'. (למרות שגם 42 זה סביר מאד)
עם פלזמות איכותיות לצערי אין לי עדיין נסיון. ראיתי פה ושם כמה וקראתי הרבה על כל מיני דגמים אך בחרתי לרדת מקניה של אחת כזו בגלל סיבות כמו השתקפויות שיש באור, תמונה (בהירות) לא משהו בחדר מואר מאד וכמובן הבעיתי מבחינתי מכל היא בעית הצריבה.
תוסיף לזה את העובדה שדגמים חדישים של LCD (ואני אפילו לא נכנס ל LED) מספקים כבר רמות שחורים וצבעים לא רעים בכלל (לא מתקרבים אמנם לפלזמות אבל עדיין..) ותוסיף את המנגנון 100HZ שקיים בדגמים החדשים שמפחית הרבה מתופעת המריחות - מה שמטה את ההחלטה שלי עוד יותר לכיוון ה LCD.
לגבי תכנים - HD ייראה מעולה גם על פלזמה FHD וגם על LCD-FHD .
ב SD אני מאמין שזה כבר מאד תלוי במעבד תמונה שקיים בכל דגם באופן פרטני. יש מסכים שזה ייראה עליהם טוב ויש כאלה שפחות..
הייתי ממליץ לך לבדוק את ה
Philips 42PFL8404H
LG Scarlet 42LH70YR
אני אהבתי את מה שראיתי עליהם. (חכה לעוד דגמים של יצרנים אחרים שבטח ימליצו - אני לא רוצה להמליץ על מה שאני לא מכיר)
ועוד משהו, בסופו של דבר אתה זה זה שקובע. לא תוכל להמלט מללכת תכל'ס לתצוגה ולבדוק מה יפה לעין שלך ואיזה מסך יותר קורץ לך מבחינת פיצ'רים, אחריות וכו'..

levi24 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

גאקו - עצם זה שענית יצאת תותח .

תודה רבה על ההמלצות .

אשמח לשמוע עוד חוות דעת .

תודה

ds123
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2049
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #5 

קודם כל הגודל המומלץ למרחק הצפייה שלך הוא 50 אינץ'.
בנוגע ל LCD או פלזמה- לשימושים שלך מתאים מסך פלזמה, אבל אם אי אפשר להחשיך את הסלון לא מומלץ לקנות פלזמה כי ההשתקפות לא תאפשר לך להנות ממנה. אני לא מתמצא כל כך בדגמים מסויימים של LCD בגדלים האלו, אבל הבנתי שהפיליפס 8404 טובה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #6 

אני צופה ממרחק של 3 מטר על מסך של 32 וזה לא מרגיש לי קטן. אולי 37 היה נחמד יותר אבל לא צריך להסחף..
לא כולם אוהבים לבהות בתמונה ענקית. כשהמסך גדול מידי העין לא מצליחה לתפוס את כל התמונה..
זה עניין מאד אישי לטעמי והוא זה שצריך בסוף ללכת , לצפות ולהחליט..
אבל איך שלא מסובבים את זה, להמליץ על 50 אינץ' למרחק של 3.5 מטר זה נראה לי ממש ממש הסחפות. אבל ממש.

(*בלי קשר - מצחיק שאנשים שוכחים שעד לפני איזה עשר שנים מסך לסלון בגודל 34 היה נחשב לגדול מאד. מסכים למחשב היו 15 אינץ' פעם ומי שממש התפנק לקח 17..)

פותח הדיון, ההמלצה שלי היא כזו -
לך לחנויות. צפה במסכים שונים בתכנים שונים. תיקח רשמים (ממש תרשום אותם על דף כי נוטים לשכוח ולהתבלבל..)
רשום איזה דגמים ראית ואיזה גודל מתאים לטעמך למרחק הצפיה שלך.
לאחר שתנעל על כמה דגמים שנראים לך הכי טובים - חזור לכאן ורשום מה ראית , מה אהבת ומה המחירים..
משם יהיה הרבה יותר קל ונוח להתקדם.
כי תכל'ס תחשוב על זה , נגיד שמישהו תותח שממש מבין יגיב כאן וירשום לך "קח מסך X הוא ממש טוב".
אז מה ? תיקח אותו בעניים עצומות ? ממש לא. אתה עדיין תלך לצפות בו ולבדוק לבד..
אז חסוך את זה ובדוק לך מראש.
הייתי גם קורא כאן שרשורים עם שאלות דומות ורואה המלצות שכבר ניתנו וחוות דעת שנתנו לשואלים.
בהצלחה. (Y)

ds123
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2049
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #7 

jacko-il, מסכים איתך, זה עניין של טעם. אני למשל לפני חצי שנה עבר ממסך CRT 22 ל LCD 32 (מרחק צפייה 2.7 בערך). בהתחלה זה היה נראה לי ענק אבל כיום אני לא אתנגד ל 42. גם בהתחלה ה 50 אינץ' (ממרחק 3.5) היה נראה גדול אבל לאחר זמן קצר מתרגלים ונהנים מהגודל והאיכות.

levi24 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

היום שמתי לב להשתקפויות שיש לי בסלון מהטלוויזיה הרגילה שיש לי טושיבה 29 אינטש' .
אני מניח שעם פלזמה אני ארגיש גם השתקפויות כפי שאני מרגיש בטושיבה נכון ?

כנראה שאלך לכיוון ה- LCD , איזו LCD בתקציב שלי 5500 - 7500 ש"ח מתמודדת הכי טוב עם שידורי SD של הוט ?

Yondalar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #9 

אי אפשר להשוות גדלים של מסכי
CRT למסכי פלזמה/LCD כי
יחס המסך שונה.

זה שעם הזמן עולים בגדלי המסכים
זה גם בגלל שהרזולוציה ואיכות
התכנים עולה.

50" זה מצוין למרחק 3.5-4 מטר ובטח שלא היסחפות.

כשאמא של חברה שלי רצתה לקנות מסך לסלון למרחק
של בערך 4 מטר היא התלבטה בין 42" ל-50".
(זה היה המסך דק הראשון שהיא קונה והפחידו אותה בחנויות)

אני התעקשתי שתקנה 50" וזה באמת מה שהיא עשתה.
המשפט הראשון שאמרה בפליאה אחרי שתלו את המסך היה
"זה בכלל לא גדול"

היום היא אומרת שצריך שם 60" ...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”