קיבלתי הודעה(כבר ערימה...)על הודעה מרשות השידור שהם קיבלו הודעה מטרקלין חשמל(על פי חוק)שרכשתי טלוויזיה(LCD )ועלי לשלם האגרה עלפיחוק!
מה עושים?
לא נראה לי שאפשר לחמוק?
או לחכות שיבואו להוצאה לפועל ואזלהגיע להסדר?
אני משלם אגרה בדיוק כמו שאני משלם מס הכנסה. לא כי אני רוצה אלא כי זה החוק.
אגב, לדעתי הבעיתיות עם אגרת הטלוויזיה היא שהכסף הזה מיועד למטרה מסויימת, אשר לא ממש מוגשמת.
אני בטוח שיש יותר כסף ממס הכנסה שלי שהולך לפח סתם בגלל ניהול לא תקין, שחיתות, או סתם כי מישהו החליט לבנות איזה כביש חדש באמצע שומקום במקום להשקיע בגדר הפרדה מבטון בכביש 38.
אני משלם,
אני לא מרוצה מזה אבל זה החוק.
לא היינו רוצים להגיע למצב שכל אחד עושה מה שבא לו נכון?
זה עוד ממש סכום קטן לעומת שאר הגזירות שצריך להתמודד איתן
מצטרף לחברים, זה לא סימפטי ואולי גם יש תחושה שאין תמורה, אבל אנחנו רוצים לחיות
במדינה שבה כולם שווים לפני החוק, ואם נקבע שיש אגרה שצריך לשלם, אז משלמים.
כאשר מישהו נמנע משלם אגרה או כל מס אחר מסיבה לא מוצדקת, הוא פשוט מעביר נטל גדול יותר לכולנו
ומחזק את חוסר השיוויון כך שבסוף זה חוזר כמו בומרנג.
משלם, וכמו שShed כתב, זה לא שונה ממס הכנסה.
לא אוהב את מה שעושים עם כספי האגרה, אך גם לא אוהב את מה שעושים עם חלק מכספי מס הכנסה, ושם מדובר בסדרי גודל יותר גדולים (גם רק על החלקים שאני לא אוהב).
אודה ואתוודה שאני חושב שלא שילמתי אגרה אולי בחיים....למרות כל הטפסים שבאים והולכים..
אך השאלה היא אחרת-על איזה ערוץ אני משלם אגרה -על ערוץ אחד?על איילה חסון נשר..?אי אפשר לבטל אותו ואת האגרה?....מה מכריחים אותנו גם לבלוע את הדגים המסריחים(ערוץ אחד)וגם להסתלק מהעיר?..
אני חושב שכבר כתבנו פה מה הוא תשלום האגרה, אבל בכל זאת הנה תזכורת:
האגרה מוטלת על כל אזרח המחזיק ברשותו מקלט טלוויזיה.
מקלט טלוויזיה מוגדר ככל מכשיר שמאפשר קליטה של השידורים, כלומר, גם מכשיר וידאו, גם מחשב עם "כרטיס טלוויזיה" ועוד. אין חשיבות לשימוש שנעשה במקלט בפועל - כל עוד יש אפשרות להשתמש במכשיר לצורך קליטת שידורים, הוא נחשב לצורך תשלום האגרה.
ז"א, שלפי החוק, גם אם המקלט שלך זרוק במחסן ולא נעשה בו שימוש, אתה עדיין צריך לשלם אגרה, כי יש לך את האפשרות לקלוט שידורים.
אנחנו מבלבלים בין האגרה ובין תשלום (שלא קיים) לתכנים של הערוצים הממלכתיים, אבל זה רק בגלל שמי שאמון על גביית האגרה זה הגוף המפלצתי שאנחנו מכירים בשם "רשות השידור".
חשוב לציין שללא קשר לתשלום המנוי להוט/יס (אם אתם מחוברים), עדיין תצטרכו לשלם את האגרה.
לפני מספר שנים אוחדו 2 אגרות ביחד: אגרת הרדיו (פעם היו משלמים אותה כאשר עושים טסט לאוטו), ואגרת הטלוויזיה, והיום קוראים לאגרה "אגרת רדיו וטלוויזיה".
בד"כ כאשר תעשו כל שינוי במשרד הפנים (שינוי שם, שינוי סטטוס משפחתי, שינוי כתובת וכו'...) תקבלו בקשה לתשלום אגרה (גם אם אתם כבר משלמים), במצב כזה, אין בעיה לבטל את התשלום אם הוא כפול, דרך שירות הלקוחות של הרשות.
הטענות שאתה מעלה פה הן נכונות במאה אחוז. אני לא חושב שתמצא פה אחד בפורום שיטיל ספק בכך שהתשלום הזה הוא מקומם במקרה הטוב. אך יחד עם זאת, הטענות הנ"ל גם לא קשורות. אתה מנסה להביע על זה מחאה אבל אתה צריך להבין שלא מול האנשים הנכונים.... לא הפקידים באגף הגביה של האגרה ובטח לא ההוצאה לפועל מתעניינים או יכולים להשפיע על האם התשלום הזה מוצדק או לא. הם מתרכזים בלאכוף את החוק, שמה לעשות אתה עובר עליו...
דרך אגב, מנסיון קרוב, לא כדאי להגיע למצב של הוצאה לפועל. יעלה לך הרבה יותר גם בכסף וגם בבריאות ולי אישית יש דברים הרבה יותר חשובים בחיים, אני בטוח שגם לך