פטיפון ללא מכסה
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
אין סיכון . רק מיצתבר אבק על המחט שפוגם בצליל . מאוד פשוט . רצוי מיד לכסות או לשים מטטה בזורע ניפרדת שהייה מנקה את האבק יש לי אחד כזה
רק הטכנאי קרמר
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מה פירוש "בחלק מהזמן"? יש לו מכסה או לא? אם אתה מתכוון שיש מכסה והוא רק מורם בעת השמעת תקליטים, אין בכך שום נזק. נכון שתיאורטית זה מזמין יותר אבק שיתיישב על התקליט (ועל הפטיפון עצמו), אבל באזור עתיר אבק כשלנו האבק תמיד מוצא את דרכו גם לתוך פטיפון סגור. אם אין לו מכסה בכלל, אז זה רק אומר שתצטרך לנגב אותו לעתים יותר קרובות... בכל מקרה אין קשר לחשמל סטאטי. האחרון נוצר כתוצאה מחיכוך התקליט בעטיפת הנייר שלו (בעטיפות ניילון זה פחות קורה). בכל מקרה החשמל הסטאטי לא מזיק ולא פוגע בהאזנה בתנאים רגילים. יש אמצעים שנועדו לסלק אותו (Zerostat וכד') אבל הם תמיד נראו לי כגאדג'ט של פיינשמקרים שיעילותו טעונה הוכחה... גילוי נאות: בעבר היה לי אחד כזה. האם הבחנתי בהבדל? לא.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- קיבל תודות: 13 פעמים
אבק תמיד מזיק לציוד , רצוי לשמור פן יפגע.
אם יש לך כיסוי השתמש בו.
אם יש לך כיסוי השתמש בו.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אם אין לך מכסה, כשהפטפון לא בשימוש כסה אותו עם חתיכת בד.
בכל מקרה לא מומלץ להשאיר את התקליט על הפטפון כאשר הוא לא מנגן.
אגב, האבק מצטבר על הפטפון, לא על המחט (שפניה כלפי מטה). את המחט יש לנקות מדי פעם בשל אבק על התקליטים.
בכל מקרה לא מומלץ להשאיר את התקליט על הפטפון כאשר הוא לא מנגן.
אגב, האבק מצטבר על הפטפון, לא על המחט (שפניה כלפי מטה). את המחט יש לנקות מדי פעם בשל אבק על התקליטים.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- קיבל תודות: 9 פעמים
roeek כתב:במקרה שלי (ואני לא יכול לומר שזה תקף תמיד), ב-LP12, הסאונד נשמע טוב בהרבה כאשר המכסה מורם (למרות הסיכוי להצטברות אבק). כמובן, כאשר הפטפון אינו בשימוש, חשוב מאוד שכן יהיה מכסה סגור....
יאיר:
א. אני גר בתל אביב תחשוב שבערך בזמן שאני כותב את ההודעה עובדים בערך איזה 6 מזגנים בבניין
ב. הרמקולים שלי גדולים ונורא קרובים לפטיפון
ג. כל מיקרופון מכל סוג יפעל הרבה יותר טוב עם כמה שפחות החזרים של סאונד מהסביבה ומהמערכת.
כנראה בבנימינה לא צריכים מכסה
א. אני גר בתל אביב תחשוב שבערך בזמן שאני כותב את ההודעה עובדים בערך איזה 6 מזגנים בבניין
ב. הרמקולים שלי גדולים ונורא קרובים לפטיפון
ג. כל מיקרופון מכל סוג יפעל הרבה יותר טוב עם כמה שפחות החזרים של סאונד מהסביבה ומהמערכת.
כנראה בבנימינה לא צריכים מכסה
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
מכסה פתוח-דומה למפרש.תופס צלילים ואויר,ומשפיע לרעה על הצליל.roeek כתב:במקרה שלי (ואני לא יכול לומר שזה תקף תמיד), ב-LP12, הסאונד נשמע טוב בהרבה כאשר המכסה מורם (למרות הסיכוי להצטברות אבק). כמובן, כאשר הפטפון אינו בשימוש, חשוב מאוד שכן יהיה מכסה סגור....
מכסה סגור-האופציה הטובה ביותר(ללא מכסה עוברות ויברציות דרך הראש)
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- קיבל תודות: 6 פעמים
roeek,
כתבת:
"במקרה שלי (ואני לא יכול לומר שזה תקף תמיד), ב-LP12, הסאונד נשמע טוב בהרבה כאשר המכסה מורם (למרות הסיכוי להצטברות אבק). כמובן, כאשר הפטפון אינו בשימוש, חשוב מאוד שכן יהיה מכסה סגור."
אני מציע לך לפרק לגמרי את המכסה מהשסי, הוא משפיע לרעה על הסאונד מאחר והוא חתיכת פלסטיק שמווברצת בטירוף עם הסביבה ומעבירה אותם לפטיפון.
כשהפטיפון לא בהאזנה פשוט כסה את הפטיפון עם המכסה. אצלי אפילו פירקתי את הצירים שלו
כתבת:
"במקרה שלי (ואני לא יכול לומר שזה תקף תמיד), ב-LP12, הסאונד נשמע טוב בהרבה כאשר המכסה מורם (למרות הסיכוי להצטברות אבק). כמובן, כאשר הפטפון אינו בשימוש, חשוב מאוד שכן יהיה מכסה סגור."
אני מציע לך לפרק לגמרי את המכסה מהשסי, הוא משפיע לרעה על הסאונד מאחר והוא חתיכת פלסטיק שמווברצת בטירוף עם הסביבה ומעבירה אותם לפטיפון.
כשהפטיפון לא בהאזנה פשוט כסה את הפטיפון עם המכסה. אצלי אפילו פירקתי את הצירים שלו