Speaker level to line level
-
nadavrut
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 281
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
שלום לכל חברי הפורום,
ברשותי מוניטור פלזמה של פיוניר ללא יציאת line out אך עם יציאת speaker level ישירה לרמקולים L/R מוגברת ע"י מגבר פנימי של 9W+9W.
ידוע לי שניתן לחבר ליציאות הללו מתאם Speaker level to line level וע"י כך להנחית את האות ולהשתמש בו כ-Line out ולהכניסו לדוג' לרמקולים מוגברים (כדוגמת Audiengine A5 וכו').
השאלה שלי היא:
האם אוכל לשלוט על הווליום בעזרת שלט הטלוויזיה (כשהווליום של הרמקולים המוגברים קבוע) או שההנחתה ל-Line Level היא אבסולוטית מכיוון שהיא מתבצעת אחרי המגבר הפנימי ולא משנה על איזה ווליום הטלוויזיה מכוונת עדיין אצטרך לשלוט על העוצמה מכפתור הווליום של הרמקולים (שללא שלט כמובן) ?[/b]
ברשותי מוניטור פלזמה של פיוניר ללא יציאת line out אך עם יציאת speaker level ישירה לרמקולים L/R מוגברת ע"י מגבר פנימי של 9W+9W.
ידוע לי שניתן לחבר ליציאות הללו מתאם Speaker level to line level וע"י כך להנחית את האות ולהשתמש בו כ-Line out ולהכניסו לדוג' לרמקולים מוגברים (כדוגמת Audiengine A5 וכו').
השאלה שלי היא:
האם אוכל לשלוט על הווליום בעזרת שלט הטלוויזיה (כשהווליום של הרמקולים המוגברים קבוע) או שההנחתה ל-Line Level היא אבסולוטית מכיוון שהיא מתבצעת אחרי המגבר הפנימי ולא משנה על איזה ווליום הטלוויזיה מכוונת עדיין אצטרך לשלוט על העוצמה מכפתור הווליום של הרמקולים (שללא שלט כמובן) ?[/b]
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
לפני הצורך במנחתים וידע באלקטרוניקה אנלוגית
אין למוניטור עצנו LINE OUT??
לדעתי צריך להיות לפיוניר יציאת PRE OUT/ LINE OUT מובנית ואז יהיה אפשר להתחבר ישירות.
לחליופין למה לא להתחבר לLINE OUT שיש בממיר? גם יותר פשוט גם יותר זול...
לדעתי צריך להיות לפיוניר יציאת PRE OUT/ LINE OUT מובנית ואז יהיה אפשר להתחבר ישירות.
לחליופין למה לא להתחבר לLINE OUT שיש בממיר? גם יותר פשוט גם יותר זול...
-
nadavrut
- חבר פעיל מאוד

אתה בטוח ?Joshua_G כתב:אם מנחת כזה תהיה לך שליטה מלאה על עוצמת הקול דרך השלט של הטלוויזיה....
איך זה אפשרי מבחינה טכנית ? הרי המנחת הזה מנחית את האות לרמת Line Level.
ללא השימוש במנחת, בחיבור ישיר של הרמקולים המקוריים כפתור הווליום קובע את העוצמה בין 0-9 וואט RMS.
אתה בטוח שעם השימוש במנחת ובחיבור לרמקולים עם מגבר פנימי עדיין תהיה לי שליטה בגמישות כזאת על עוצמת השמע מכפתור הווליום של הטלוויזיה ? (ללא צורך להשתמש בכפתור הווליום של הרמקולים, הרי זה כל הרעיון - לא לקום מהכסא...)
-
nadavrut
- חבר פעיל מאוד

מבין גדול באלקטרוניקה אני לא אבל את הרכיב הזה מוכן אני יכול לארגן.JEXY כתב:
בזמנו עבדתי עם החלק הזה, מוריד כ30 DB מאות הכניסה לאות ליין אוט.
אם יש לך ידע באלקטרוניקה, תסתכל על הצבעים של הנגדים ויש לך אחלה פרויקט DIY
בהצלחה...
מה לגבי השאלה שלי ?
מניסיונך האם באמת אוכל לשלוט על הווליום של ה - A5 (רמקולים בעלי מגבר פנימי) מכפתור הווליום של הטלוויזיה ? האם השליטה תהיה "גמישה" מספיק כמו בשימוש ברמקולים המחוברים ישירות למסך ?
-
nadavrut
- חבר פעיל מאוד

Re: לפני הצורך במנחתים וידע באלקטרוניקה אנלוגית
ל - KRP500M הדגם האמריקאי (לא האירופאי שכביכול נמכר בארץ) אין יציאת Line Out אלא רק יציאה ישירה לרמקולים. ראה http://www.pioneerelectronics.com/ephox ... P-500M.pdfgechts כתב:אין למוניטור עצנו LINE OUT??
לחליופין למה לא להתחבר לLINE OUT שיש בממיר? גם יותר פשוט גם יותר זול......
ומשום מה לדגם הזה יש מגבר פנימי בחצי עוצמה מדגמים אחרים של פיוניר (5090, KRP500A, 5020, דגמי ELITE וכו') 9W+9W בלבד במקום 18W+18W, וסידור כמו שאני מנסה לארגן יתן לי שמע פצצה ללא צורך להדליק בכל פעם את המערכת רק בשביל לראות חדשות או איזו טלנובלה ברזילאית...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
גמישה היא לא כל כך, כי אתה מוריד את הDB עד לאין סוף, החישוב כמה וואט ירד בכל לחיצה של הכפתור המחשב של המסך עושה לבד, לא תהיה לך גמישות כמו ברמקול מוגבר שלך כי הטווח מספרים קצת שונה, אך עדיין אתה תוכל לשלוט בזה על ידי מציאת ווליאום מתאים בין הרמקולים שלך לבין הווליאום שהמסך מוציא (באלאנס).nadavrut כתב: האם השליטה תהיה "גמישה" מספיק כמו בשימוש ברמקולים המחוברים ישירות למסך ?...
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
nadavrut כתב:אתה בטוח ?Joshua_G כתב:אם מנחת כזה תהיה לך שליטה מלאה על עוצמת הקול דרך השלט של הטלוויזיה.......
בקר העוצמה בטלוויזיה (המועל גם דרך השלט) קובע את העוצמה המגיעה לרמקולים.nadavrut כתב: איך זה אפשרי מבחינה טכנית ? הרי המנחת הזה מנחית את האות לרמת Line Level....
המנחת רק מתאם בין עוצמה שנועדה לרמקולים לבין עוצמת קוו.
מה שיוצא מהמנחת זאת עוצמה יחסית למה שנכנס אליו. כאשר נכנסת אליו יותר עוצמה, הוא גן יוציא יותר עוצמה – וההפך.
כפתור בקר העוצמה (volume control) מבקר את העוצמה, לא את הספק המוצא.nadavrut כתב: ללא השימוש במנחת, בחיבור ישיר של הרמקולים המקוריים כפתור הווליום קובע את העוצמה בין 0-9 וואט RMS....
על הרמקולים נמדד הספק, משום שהרמקולים מתרגמים עוצמה להספק, או, מגבר המוצא מתרגם עוצמה להספק. שינוי הספק על הרמקולים הוא שווה-ערך לשינוי עוצמה.
פעם שנייה – כן.nadavrut כתב: אתה בטוח שעם השימוש במנחת ובחיבור לרמקולים עם מגבר פנימי עדיין תהיה לי שליטה בגמישות כזאת על עוצמת השמע מכפתור הווליום של הטלוויזיה ? (ללא צורך להשתמש בכפתור הווליום של הרמקולים, הרי זה כל הרעיון - לא לקום מהכסא...)...
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לא מובן לי לחלוטין מה שכתבת.JEXY כתב:גמישה היא לא כל כך, כי אתה מוריד את הDB עד לאין סוף, החישוב כמה וואט ירד בכל לחיצה של הכפתור המחשב של המסך עושה לבד, לא תהיה לך גמישות כמו ברמקול מוגבר שלך כי הטווח מספרים קצת שונה, אך עדיין אתה תוכל לשלוט בזה על ידי מציאת ווליאום מתאים בין הרמקולים שלך לבין הווליאום שהמסך מוציא (באלאנס).nadavrut כתב: האם השליטה תהיה "גמישה" מספיק כמו בשימוש ברמקולים המחוברים ישירות למסך ?......
האם ברור לך הקשר בין עוצמה להספק?
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא