כבלים לרמקולים
טוב חברים !!
אז אחרי מסע חיפושים ממושך המערכת מוכנה לפי המפרט שרובו הסתמך על המלצותיכם
וכעת אני בישורת האחרונה לקראת הכניסה לדירה החדשה ורוצה לדעת איזה כבלים מומלץ לרכוש לרמקולים
והאם יש חשיבות כלל לרמה וסוג הכבלים
אגב המגבר הוא AVR -354
והרמקולים KEF 3005 SE הדגם החדש
ואני מבטיח להעלות תמונות לאחר ההתקנה אבל זה ייקח עוד זמן
אך לבנתיים אני רוצה להכין את כל מה שצריך להתקנה .
אז אחרי מסע חיפושים ממושך המערכת מוכנה לפי המפרט שרובו הסתמך על המלצותיכם
וכעת אני בישורת האחרונה לקראת הכניסה לדירה החדשה ורוצה לדעת איזה כבלים מומלץ לרכוש לרמקולים
והאם יש חשיבות כלל לרמה וסוג הכבלים
אגב המגבר הוא AVR -354
והרמקולים KEF 3005 SE הדגם החדש
ואני מבטיח להעלות תמונות לאחר ההתקנה אבל זה ייקח עוד זמן
אך לבנתיים אני רוצה להכין את כל מה שצריך להתקנה .
- et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 473
- נתן תודות: 212 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
כבלים פשוטים יעשו את העבודה בצורה יפה מאוד.
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
אל תשתמש ב מילימטר אחד
תשתמש בכבל פשוט,דו גידי 2.5 מ"מ בשביל למנוע מפלי מתח...
תהנה...
תשתמש בכבל פשוט,דו גידי 2.5 מ"מ בשביל למנוע מפלי מתח...
תהנה...
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אמרתי 1 מ"מ לפחות. כמובן ש- 2.5 מ"מ עדיף ו- 5 מ"מ אפילו עוד יותר טוב. יש גם כבלים העולים 5,000 ₪ או 15,000 ₪ לאורך של 2.5 מטר. דיברתי על המינימום, משום שקיימים כבלי רמקולים דקים עוד יותר.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46421
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
אם אנחנו כבר מזכירים כבלים לרמקולים, חשוב לומר כי הם נמדדים ביחידות של Gague. רצוי לא להשתמש בכבל עבה במיוחד בשל הקושי הגדול יותר בהשחלה של כזה.
איך מודדים עוביים של כבלים וגידים או מה זה AWG?
איך מודדים עוביים של כבלים וגידים או מה זה AWG?
- sgrimber
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
- שם מלא: שחר גרימברג
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
AWG
רק הבהרה קצרה בנושא AWG:
המונח AWG מתייחס לשטח החתך של המוליך בחוט ולא לקוטר. (ולכן המקבילה המטרית שלו היא ממ"ר).
כמובן שישנה קורלציה לקוטר, היות והקוטר יגדל אם יגדל שטח החתך, אולם ניתן למצוא מוליכים בעלי אותו AWG בעלי גידים פנימיים מרובים (ואז שטח החתך הוא מכפלת שטח החתך של גיד בודד במספר הגידים במוליך).
שזירות סטנדרטיות עומדות לרוב על גיד בודד (סוליד - הקוטר הקטן ביותר עבור AWG נתון), 7 גידים ו-19 גידים (עבור חוטים בעלי שטחי חתך סבירים 16-30 AWG) - אולם ישנם מוליכים המכילים כמות מרובה בהרבה של גידים (לרוב כבלים אלה גמישים בהרבה). לפיכך יתכנו כבלים בעלי אותו AWG אשר הקטרים שלהם שונים בהרבה אחד מהשני.
שחר
המונח AWG מתייחס לשטח החתך של המוליך בחוט ולא לקוטר. (ולכן המקבילה המטרית שלו היא ממ"ר).
כמובן שישנה קורלציה לקוטר, היות והקוטר יגדל אם יגדל שטח החתך, אולם ניתן למצוא מוליכים בעלי אותו AWG בעלי גידים פנימיים מרובים (ואז שטח החתך הוא מכפלת שטח החתך של גיד בודד במספר הגידים במוליך).
שזירות סטנדרטיות עומדות לרוב על גיד בודד (סוליד - הקוטר הקטן ביותר עבור AWG נתון), 7 גידים ו-19 גידים (עבור חוטים בעלי שטחי חתך סבירים 16-30 AWG) - אולם ישנם מוליכים המכילים כמות מרובה בהרבה של גידים (לרוב כבלים אלה גמישים בהרבה). לפיכך יתכנו כבלים בעלי אותו AWG אשר הקטרים שלהם שונים בהרבה אחד מהשני.
שחר