תקנו אותי אם אני סתם הוזה
אלטרנטיבה לטרנסקודר?
כבר ימים ולילות אני שוקל האם לקנות טרנסקודר לפלאזמה שלי על מנת שהחיבור יהיה אופטימלי, ואז חשבתי לעצמי - הממיר מוציא אות RGB, יש לי חיבור VGA שהוא בעצמו חיבור RGB. אז אם שניהם RGB אז למה לא לקחת כבל SCART ל VGA. שניהם אנלוגים, אז זה אמור לעבוד לא?
קודם תבין את ההבדלים
http://hometheater.co.il/modules.php?na ... id=2<r=R
...ואחר כך תבדוק אם הפאזמה מקבל את הסוגים האלו של אות וידאו
http://hometheater.co.il/modules.php?na ... id=2<r=R
...ואחר כך תבדוק אם הפאזמה מקבל את הסוגים האלו של אות וידאו
מה עם הכבל הזה, שטוען מעביר את האות של SCART ל VGA?
http://www.keene.co.uk/cgi-bin/bigcodesearch.pl?SGB12
http://www.keene.co.uk/cgi-bin/bigcodesearch.pl?SGB12
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הכבל יכול "לטעון" מה שהוא רוצה....
העיניין הוא שאלו סוגים שונים של RGB.
ב-RGB שיש במוצרי וידאו (ממיר למשל) מדובר על אות סינכרון מרוכב שמולבש על ה-G.
ב-RGB של המחשב - מדובר על אותות סינכרון אופקיים ואנכיים שמועברים על קוים נפרדים.
לכן, בעוד ה-RGB של הממיר הוא על 3 חוטים, ה-RGBHV של המחשב הוא על 5 חוטים.
יש פלאזמות שעושים להם התחכמות קלה, נותנים להם את ה-3 RGB הרגילים + אות קומפוזיט (שמן הסתם כולל אות סנכרון) עבור אחד או שני האותות סינכרון האחרים.
זה הכבל שאתה רוצה שלעיתים אנחנו ממליצים שהוא מ-SCART ל-4 או 5 BNC.
ב-RGB של המחשב - מדובר על אותות סינכרון אופקיים ואנכיים שמועברים על קוים נפרדים.
יש פלאזמות שעושים להם התחכמות קלה, נותנים להם את ה-3 RGB הרגילים + אות קומפוזיט (שמן הסתם כולל אות סנכרון) עבור אחד או שני האותות סינכרון האחרים.
זה הכבל שאתה רוצה שלעיתים אנחנו ממליצים שהוא מ-SCART ל-4 או 5 BNC.
MartinHSabag כתב:הכבל יכול "לטעון" מה שהוא רוצה....
זה הכבל שאתה רוצה שלעיתים אנחנו ממליצים שהוא מ-SCART ל-4 או 5 BNC....
מרטין, אפשר להשתגע. היום דיברתי עם מהנדס של פנסוניק על נושא אחר ודרך הגב אמר לי כדי לחבר את הממיר של HOT דרך RGB צריך כבל SCART TO 4BNC ולא 5BNC. כאשר דיברתי עם החנות אומרים לי שצריך מתאם מ 21 פינים ל 3 RGB +SYNC . איך זה בסוף? הוא אומר שזה לא קשור לכניסה של הפלזמה אלא לצורה שהממיר מוציא את האת RGB. הבחור מהחנות מרא אחד שיודע...איך זה?
בקשר לזירשור זה, אני מבין לפי מה שכתבת לי בישרשור על הכבל BREAKOUT CABEL שאם הכניסה מוגרת כ RGB לא צריך תרנסקודר?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
זה היה ביאור חשוב!
לאינפורמציה כללית, רצ"ב לינק על מתאם שעולה 499 ש" (זה התרנסקודר שמוצע ב 390 ש"ח לחברים באר?).
כמוכן, בחנות שבה קניתי את הפלזמה מצעים לי מתאם שעולה 220 ש"ח (החנות היי פיי). וזה מתאים למחיר שכתב VIVID בשירשור אחר בנושא.
http://www.pompa.e-shop.co.il/Product.a ... 38&aff=Zap
כמוכן, בחנות שבה קניתי את הפלזמה מצעים לי מתאם שעולה 220 ש"ח (החנות היי פיי). וזה מתאים למחיר שכתב VIVID בשירשור אחר בנושא.
http://www.pompa.e-shop.co.il/Product.a ... 38&aff=Zap
המתאם שכתבתי הוא לא טרנסקודר
עד כמה שאני זוכר הוא מתאם אתה יכול להפנות אותי לשרשור אני לא זוכר את המקרה
ואולי אוכל לעזור לך מה אתה רוצה לחבר
אתה רוצה אולי כבל מVGA ל5BNC או לקומפוננט
ואולי אוכל לעזור לך מה אתה רוצה לחבר
אתה רוצה אולי כבל מVGA ל5BNC או לקומפוננט
גם שעון מקולקל מדייק פעמים ביום
מה שהכבל שבתמונה עושה
הוא אותה פעולה של הSCART SYNC SEPARATOR רק שהוא לוקח זרם דרך מחבר הסקרט או מחבר הVGA ולא דרך מקור חיצוני
נערך לאחרונה על ידי vivid ב 24/01/2006 21:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני יוצא מדעתי פה
אני מראש יתנצל על השאלות הטיפשיות בפוטנציה...אבל עכשיו אני לגמרי לא מבין.
הנה מה שהבנתי עד כה (כל תרומה להבנתי תתקבל בעין יפה):
האות הכי "נקי" הוא אות הRGB (?) הממיר מוציא אות RGBcvS שהיא שיטת שידור הכוללת 4 חיבורים:3 חיבורי RGB וכן חיבור חיצוני נוסף עבור סינכרון.
1. ע"פ ההגיון הזה התמונה הטובה ביותר תתקבל אם נחבר את המסך בכבל SCART ל 4 חיבורי RGB ,נכון?
.2 אם זה כך, מדוע להשקיע בטרנסקודר שממיר את הRGB לאות קומפוננט? (שעד כמה שאני מבין - הוא באיכות נמוכה יותר מRGB
3. מספר החיבורים לא ברור לי - ע"פ החשבון שלי החיבור בין הממיר למסך בכבל SCART ל RGBcvS יהיה תמיד בעל 4 חיבורים בצד המסך: 3 חיבורי RGB ועוד אחד לסינכרון.
תודה
ברוך
אה, בשעה טובה קניתי אותה היום: PW8 + רמקולים שתגיע בשבוע הבא (בדיוק כשיס יבואו להחליף את הממיר ל3100).
הנה מה שהבנתי עד כה (כל תרומה להבנתי תתקבל בעין יפה):
האות הכי "נקי" הוא אות הRGB (?) הממיר מוציא אות RGBcvS שהיא שיטת שידור הכוללת 4 חיבורים:3 חיבורי RGB וכן חיבור חיצוני נוסף עבור סינכרון.
1. ע"פ ההגיון הזה התמונה הטובה ביותר תתקבל אם נחבר את המסך בכבל SCART ל 4 חיבורי RGB ,נכון?
.2 אם זה כך, מדוע להשקיע בטרנסקודר שממיר את הRGB לאות קומפוננט? (שעד כמה שאני מבין - הוא באיכות נמוכה יותר מRGB
3. מספר החיבורים לא ברור לי - ע"פ החשבון שלי החיבור בין הממיר למסך בכבל SCART ל RGBcvS יהיה תמיד בעל 4 חיבורים בצד המסך: 3 חיבורי RGB ועוד אחד לסינכרון.
תודה
ברוך
אה, בשעה טובה קניתי אותה היום: PW8 + רמקולים שתגיע בשבוע הבא (בדיוק כשיס יבואו להחליף את הממיר ל3100).
ברוך כעקרון אתה צודק
רק שלא תמיד רואים טוב יותר בצורה הזו כי זהו מעין אלתור של חברות יצור הפלזמה
לכן לפעמים רואים טוב יותר בחיבורי הקומפוננט דרך טרנסקודר
הכי טוב שתשווה בעינים שלך ותראה מה עדיף לך או מספיק לטעמך
ותתחדש אני בטוח שתהנה מהשילוב שקנית
לכן לפעמים רואים טוב יותר בחיבורי הקומפוננט דרך טרנסקודר
הכי טוב שתשווה בעינים שלך ותראה מה עדיף לך או מספיק לטעמך
ותתחדש אני בטוח שתהנה מהשילוב שקנית
- oferlaor
- מנהל

bater,
עקרונית, מה שאמרת הוא נכון. קומפוננט נחשב באותה רמה עקרונית כמו RGBcvS, אבל יש המון מכשירים שבכלל לא תומכים ב-RGBcvS. עקרונית כל דבר שמיועד (או מגיע) לשוק היפני או האמריקאי (שני השווקים היוקרתיים ביותר בעולם) מגיעים עם קומפוננט ולא עם SCART RGBcvS.
במקרה כזה, צריך מתאם שמתרגם את האותות כראוי.
עקרונית, מה שאמרת הוא נכון. קומפוננט נחשב באותה רמה עקרונית כמו RGBcvS, אבל יש המון מכשירים שבכלל לא תומכים ב-RGBcvS. עקרונית כל דבר שמיועד (או מגיע) לשוק היפני או האמריקאי (שני השווקים היוקרתיים ביותר בעולם) מגיעים עם קומפוננט ולא עם SCART RGBcvS.
במקרה כזה, צריך מתאם שמתרגם את האותות כראוי.
אוקיי, הבנתי...
ולשאלה אישית - מה הדרך הטובה ביותר לחבר את PW8 לשעתיד שלי? כבל SCART לRGB או טרנסקודר?
במקרה שלי
חיברתי בטרנסקודר וראוים טוב מאוד לא ניסתי את האופציה ה2 .בקש שהבחור שיביא לך את הרמקולים יגיע עם שני סוגי החיבורים וידגים לך ואז תבחר מה שמתאים לך_במידה והוא התקין את הפלזמה אמורים להיות לו המחברים הנ"ל,אם הוא מתעסק בהתקנות איכותיות)
הלוואי והכל היה PLUG AND PLAY...
VIVID, אני מוצא רק את השירשור של הפנסוניק VS30, שמה דיברת על האפשרות של שימוש הכניסה VGA ככניסה COMPONENT.
על זה דיברתי היום עם מהנדס בפנסוניק אבל זה נושא להזדמנות אחרת אולי כי האפשרות עדיין לא ברורה. בדגם הקודם אמרו לי היום וגם קראתי לפני זמן כי אי אפשר היה להשתמש בשתי הכנסות כקומפוננט.
היה עוד שירשור שדיברו שם גם על נושא ה RGB והממיר של YES ודובר גם על האפשרות של השימוש בכניסה VGA ואתה כתבת על השימוש ב TRANSCODER ׁ(אני חושב שלצורך השימוש עם האות של הממיר). כתבת שהוא עולה כ- 200 ש"ח ועדיין חשבתי שמדובר באותו סוג של מכשיר .
כנראה שהמחבר שהציעו לי עושה בדיוק אותו דבר כמו המחבר שהראת, ז.א., אמרו לי שהוא מפריד האות RGB ). אני שואל:
1) דרוש אם כך מחבר במקום השימוש בכבל SCART TO 4BNC?
2) אם משתמשים בכניסה COMPONENT/RGB עוזר במשהו ה TRANSCODER? או דרוש? ואם כן, איזה TRANSCODER עולה 200 ש"ח?
3) דרושים שני המכשירים אולי?
ותודה רבה לך על הנכונות לעזור תמיד.
על זה דיברתי היום עם מהנדס בפנסוניק אבל זה נושא להזדמנות אחרת אולי כי האפשרות עדיין לא ברורה. בדגם הקודם אמרו לי היום וגם קראתי לפני זמן כי אי אפשר היה להשתמש בשתי הכנסות כקומפוננט.
היה עוד שירשור שדיברו שם גם על נושא ה RGB והממיר של YES ודובר גם על האפשרות של השימוש בכניסה VGA ואתה כתבת על השימוש ב TRANSCODER ׁ(אני חושב שלצורך השימוש עם האות של הממיר). כתבת שהוא עולה כ- 200 ש"ח ועדיין חשבתי שמדובר באותו סוג של מכשיר .
כנראה שהמחבר שהציעו לי עושה בדיוק אותו דבר כמו המחבר שהראת, ז.א., אמרו לי שהוא מפריד האות RGB ). אני שואל:
1) דרוש אם כך מחבר במקום השימוש בכבל SCART TO 4BNC?
2) אם משתמשים בכניסה COMPONENT/RGB עוזר במשהו ה TRANSCODER? או דרוש? ואם כן, איזה TRANSCODER עולה 200 ש"ח?
3) דרושים שני המכשירים אולי?
ותודה רבה לך על הנכונות לעזור תמיד.
- oferlaor
- מנהל

אם יש לך אפשרות זה מול זה, ההבדל הוא מינורי ולכן כדאי לשקול כבל בלבד.
בכל מקרה, יש לנו גם מבצע על כבלים מתאימים...
בכל מקרה, יש לנו גם מבצע על כבלים מתאימים...
- MartinHSabag
- מנהל

- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל