איך משתמשים בUPNP ?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #1 

יש לי את הXTREAMER ואני מחובר אלחוטית עם ראוטר NP27G של COMPEX.
אני מצליח לראות את הספריות והקבצים במחשב, אבל לא מצליח לנגן שום סרט, הוא פשוט לא עושה כלום.
מוזיקה לעומת זאת כן מצליח לנגן.
כנראה שילוב של משהו ברשת אצלי וקושחה בעייתית.
הבנתי שיש גם משהו שנקרא שרת UPNP, מה זה בדיוק ואיך אני משתמש בו ? יש לי את זה גם בראוטר וגם בסטרימר, מעבר לזה אין לי מושג מה עושים עם זה.
(אפשר לדבר איתי בשפה מתקדמת, אני לא מאותגר מחשבים, רק לא מכיר את הנושא הספציפי עדיין).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78927
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

אם אתה רואה את התכנים מהמחשב, סביר להניח שללא ידיעתך יש לך כבר שיתוף UP&P

סביר להניח שזה דרך WINDOWS MEDIA PLAYER, שעובד יותר טוב עם מוזיקה והרבה פחות טוב עם וידאו.

הדרך לבדוק זאת זה לסגור את האופציה של השיתוף ב-WINDOWS MEDIA PLAYER ואז לראות אם גם המוזיקה נעלמת לך.

עכשיו כדאי להתקין תוכנת UP&P אלטרנטיבית (רובן עולות כסף, אבל יש כל מני כאלה) כגון TVERSITY או TWONKY VISION שעובדות טוב יותר עם וידאו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

מה שאתה מחפש זה UPNP AV שידוע גם בשם DLNA. זה מאפשר למחשבים ושרתי מדיה לפרסם את תכולת ספריות המדיה שלהם ונותן למזרימי מדיה ואקסטנדרים את האפשרות למשוך מהם מוזיקה וסרטים. כמובן שיש על זה כבר מאמר בוויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Li ... k_Alliance

UPNP שאתה רואה בראוטרים זה משהו אחר - זה מאפשר להתקנים ברשת שלך, כמו מתגים, מדפסות וראוטרים לפרסם את עצמם ברשת ומאפשר להם להחליף ביניהם פרטים על יכולות ודרישות באופן אוטומטי - כך למשל ראוטר התומך ב UPNP יכול לעשות NAT בלי שידרוש ממך להכניס מרחבי כתובות והוראות ניתוב באופן ידני.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #4 

oferlaor כתב:אם אתה רואה את התכנים מהמחשב, סביר להניח שללא ידיעתך יש לך כבר שיתוף UP&P

סביר להניח שזה דרך WINDOWS MEDIA PLAYER, שעובד יותר טוב עם מוזיקה והרבה פחות טוב עם וידאו.

הדרך לבדוק זאת זה לסגור את האופציה של השיתוף ב-WINDOWS MEDIA PLAYER ואז לראות אם גם המוזיקה נעלמת לך.

עכשיו כדאי להתקין תוכנת UP&P אלטרנטיבית (רובן עולות כסף, אבל יש כל מני כאלה) כגון TVERSITY או TWONKY VISION שעובדות טוב יותר עם וידאו.
...
לא נראה לי שזה המצב. יש בתפריט של הסטרימר שתי אופציות שונות למקורות מדיה (יש עוד כמה אבל לא קשורות):
NET
UPNP

בNET אני רואה את השם של המחשב, וכשאני נכנס אני רואה את ההרדיסקים וכל הספריות כמו במחשב. משם אני מנגן מוזיקה ולא מצליח לנגן תמונות וסרטים.
בUPNP אין כלום..

אני מבין שאני צריך ליצור שרת UPNP על המחשב, שזאת בעצם תוכנה שמזרימה את התכנים. אני מוריד את XBMC שהיא חינמית, אמור לעבוד ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46412
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5082 פעמים

שליחה #5 

בדוק מול היצרן של המזרימדיה באיזה שרת UPnP הוא ממליץ להשתמש.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

שרת ה UPnP AV של Windows נקרא Windows Media Connect והיום הוא חלק מה11 Windows Media Player. ההפעלה היא דרך תפריט ה Media Sharing הנמצא תחת תפריט ה Library. העזרה המכוונת תדריך אותך בצעדים הנדרשים.

לחלופין אתה יכול להתקין UPnP AV Server אחר כמו למשל TVersity שאותו ניתן להוריד מהאתר שלהם כאן: http://tversity.com/
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”