איזה מסך מחשב כדאי לרכוש בימים אלה 16:9 או 4:3?
מצד אחד העולם עובר למסכי 1.6 (זה לא 16:9 כמו בטלויזיות) ואנשים טוענים שאתרי ווב יעוצבו להתאים לכך.
מצד שני זה לא המצב היום בווב, ומסך 3:4 מנוצל טוב יותר. קח את האתר הנוכחי כדוגמא.
במסך האחרון שרכשתי פתרו לי את הדילמה בחנות בזה שהיו להם רק מסכים רחבים
באמת הולך ונעשה קשה למצוא מסך 3:4.
מצד שני זה לא המצב היום בווב, ומסך 3:4 מנוצל טוב יותר. קח את האתר הנוכחי כדוגמא.
במסך האחרון שרכשתי פתרו לי את הדילמה בחנות בזה שהיו להם רק מסכים רחבים
באמת הולך ונעשה קשה למצוא מסך 3:4.
משה
16:9. כיום כל המשחקים מותאמים לרזולוצית מסך רחב. באתרים זה חסרון אבל כשמתרגלים זה לא מפריע.
אגב יש מסכים שיש להם מצב 4:3, ואז יש שוליים שחורים בצדדים.
אגב יש מסכים שיש להם מצב 4:3, ואז יש שוליים שחורים בצדדים.
לא להתבלבל בין מסכי 16:10 ומסכי 16:9. ה 16:10 הם הרחבים הנפוצים בעוד שה 16:9 מתחילים להיכנס
חזק לשוק. לדעתי אם לא מתכוונים לצפות בסרטים עדיף מסך 16:10.
חזק לשוק. לדעתי אם לא מתכוונים לצפות בסרטים עדיף מסך 16:10.
אין הבדל גדול בין השניים (ראה את המספרים) כך שזה לא ממש משנה.קומפוזיט כתב:תודה לעונים![]()
אז כדאי לי ללכת על 16:10 ולא על 16:9 אם אין בכוונתי לראות סרטים, מה אתם חושבים?
אם יש גם המלצות על דגמים מסויימים, אני אודה לכם מאוד, זה יחסוך לי את המחקרים...
ממילא, סרטי קולנוע רחבים יותר (גם מ16:9 וגם מ1.6). 16:9 מדויק רק לHDTV (סדרות טלויזיה) וכמה כבר רואים כאלה על מסך מחשב.
בקיצור, זה לא צריך להיות בכלל שיקול.
משה
תודה על התשובהmoco כתב:אין הבדל גדול בין השניים (ראה את המספרים) כך שזה לא ממש משנה.קומפוזיט כתב:תודה לעונים![]()
ממילא, סרטי קולנוע רחבים יותר (גם מ16:9 וגם מ1.6). 16:9 מדויק רק לHDTV (סדרות טלויזיה) וכמה כבר רואים כאלה על מסך מחשב.
בקיצור, זה לא צריך להיות בכלל שיקול....
אשמח לקבל כמה דגמים מוצלחים שבהם אתמקד... יש כל כך הרבה דגמים
אני יכול רק להגיד לך שמה- Asus שלי אני מרוצה. אבל קניתי אותו כי "זה מה שהיה על המדף" כשנכנסתי לחנות:-)קומפוזיט כתב:תודה על התשובהmoco כתב:אין הבדל גדול בין השניים (ראה את המספרים) כך שזה לא ממש משנה.קומפוזיט כתב:תודה לעונים![]()
בקיצור, זה לא צריך להיות בכלל שיקול.....
אשמח לקבל כמה דגמים מוצלחים שבהם אתמקד... יש כל כך הרבה דגמים...
שמע, זה כולה מסך מחשב. אין כל כך הרבה הבדלים. אל תעשה מזה פרויקט כמו ממערכת סטראו.
משה
moco,moco כתב:אני יכול רק להגיד לך שמה- Asus שלי אני מרוצה. אבל קניתי אותו כי "זה מה שהיה על המדף" כשנכנסתי לחנות:-)קומפוזיט כתב:תודה על התשובהmoco כתב:אין הבדל גדול בין השניים (ראה את המספרים) כך שזה לא ממש משנה.קומפוזיט כתב:תודה לעונים![]()
בקיצור, זה לא צריך להיות בכלל שיקול.....
אשמח לקבל כמה דגמים מוצלחים שבהם אתמקד... יש כל כך הרבה דגמים...
שמע, זה כולה מסך מחשב. אין כל כך הרבה הבדלים. אל תעשה מזה פרויקט כמו ממערכת סטראו....
לא התכוונתי לעשות מזה פרוייקט, רק לקבל מושג לגבי הדגמים המובילים וללכת לרכוש
תראה, מסך מחשב זה קומודיטי. כמו שציינת יש המון דגמים, אבל אין כאלה הבדלים גדולים בינהם. מכיוון שהשימוש המיועד שלך הוא סתם אינטרנט, אתה גם לא צריך להיות מוטרד מפרמטרים שרלוונטים למשחקים.
אתה לא שומע על הרבה אנשים שמקללים את המסך שהם קנו, אז אין סיכון רב.
לא יודע מה הדגמים המובילים, אבל היותו של דגם מוביל, מן הסתם יצביע, בעיקר על יכולת השיווק של היבואן.
לא יודע מה הדגמים המובילים, אבל היותו של דגם מוביל, מן הסתם יצביע, בעיקר על יכולת השיווק של היבואן.
משה
זה נשמע לי מוזר שיש כזה הפרש במחיר (יכול להיות גם 500 שקל בותו סוג פאנל TN) בין מסכים מתוצרת שונה וגם שוני במחיר בצורה ניכרת בין דגמים שונים באותה תוצרת (עם אותו סוג פאנל TN), חייב להיות איזה שוני באיכות התמונהmoco כתב:תראה, מסך מחשב זה קומודיטי. כמו שציינת יש המון דגמים, אבל אין כאלה הבדלים גדולים בינהם. מכיוון שהשימוש המיועד שלך הוא סתם אינטרנט, אתה גם לא צריך להיות מוטרד מפרמטרים שרלוונטים למשחקים.
לא יודע מה הדגמים המובילים, אבל היותו של דגם מוביל, מן הסתם יצביע, בעיקר על יכולת השיווק של היבואן....
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
שיקול שאסור להתעלם ממנו הוא ה DPI של המסך.
הרבה סובלים ממסך 20 מכיוון שהרזולוציה גבוהה והמסך ״קטן״ ואז הכתב מאד קטן.
לעומת 19 או 22 שבו הנקודות פחות צפופות.
יש לזה פיתרון אך הוא לא אופטימלי.
הדיעה של הבן או בת הזוג גם כן שיקול: אני מעדיך רחב ואשתי 4:3
הרבה סובלים ממסך 20 מכיוון שהרזולוציה גבוהה והמסך ״קטן״ ואז הכתב מאד קטן.
לעומת 19 או 22 שבו הנקודות פחות צפופות.
יש לזה פיתרון אך הוא לא אופטימלי.
הדיעה של הבן או בת הזוג גם כן שיקול: אני מעדיך רחב ואשתי 4:3
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
החכמה היא לנצל את המסך הרחב - לא עוד גלישה על כל המסך, אלא גלישה על חצי מסך או יותר, גלישה בשתי חלונות, שימוש בצד אחד לצורך IM, מיילים, TWITTER וכו'...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מה שרק חשוב לשים לב ולהבין (זה כמו במסכי טלויזיה) שגודל של 22" ב-16:9 פחות "גבוה" ממסך 19" 3:4
את העניין של הגובה אני מכיר, בגלל העניין הזה שקלתי האם שווה ללכת על 24" או שזה יותר מדי?Itay_Pollak כתב:מה שרק חשוב לשים לב ולהבין (זה כמו במסכי טלויזיה) שגודל של 22" ב-16:9 פחות "גבוה" ממסך 19" 3:4...
(אני יכול לומר ש-19" ב-3/4 מספיק לי)
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

תשמע - אם הממון בכיסך - תמיד יותר גדול = יותר כיף...
השאלה גם כמה רחוק אתה יושב - שלא תגיע למצב לא נוח לשימוש...
השאלה גם כמה רחוק אתה יושב - שלא תגיע למצב לא נוח לשימוש...