מסתמן: חודש שידורים אחרון לערוץ 10
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73363
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
לא נראה לי הגיוני שהערוץ יסגר... זה בטח תרגיל במו"מ...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
nadavck,
שמעתי על תרגילים כאלה במו"מ - כמו מישהו שיורה לעצמו בלב בכדי להפחיד את המשפחה שלו.
הבעיה היא שהוא מת ופספס את כל החוויה.
אותו דבר כאן. חרצו כבר את גורלו של הערוץ כשאמרו שלא ימשיכו את הזיכיון. עדיף להם לסגור כרגע ולגרום ללחץ במשרד התקשורת במקום להמתין ולעשות את זה כשיש כבר מישהו שמוכן להחליף את ההנהגה.
יש לי בערוץ 10 לא מעט חברים. יהיה עצוב מאוד כשכל הסיפור הזה יגמר.
להיגמר כבר לא יקרה.
שמעתי על תרגילים כאלה במו"מ - כמו מישהו שיורה לעצמו בלב בכדי להפחיד את המשפחה שלו.
אותו דבר כאן. חרצו כבר את גורלו של הערוץ כשאמרו שלא ימשיכו את הזיכיון. עדיף להם לסגור כרגע ולגרום ללחץ במשרד התקשורת במקום להמתין ולעשות את זה כשיש כבר מישהו שמוכן להחליף את ההנהגה.
להיגמר כבר לא יקרה.
- oferlaor
- מנהל

dizingof,
מאוד אפקטיבי מכמה בחינות:
1. זה לא בלוף, הם באמת לא יכולים להרשות לעצמם יותר מחודש עבודה.
2. בימים אלה מקימים את מערך השידורים שאמור לגאול את ערוץ 10. אם ערוץ 10 מוחשך, זה מעלה את כל הכדאיות של הפרוייקט הזה (ששוויו יותר מהחובות של ערוץ 10 לרשות...)
מאוד אפקטיבי מכמה בחינות:
1. זה לא בלוף, הם באמת לא יכולים להרשות לעצמם יותר מחודש עבודה.
2. בימים אלה מקימים את מערך השידורים שאמור לגאול את ערוץ 10. אם ערוץ 10 מוחשך, זה מעלה את כל הכדאיות של הפרוייקט הזה (ששוויו יותר מהחובות של ערוץ 10 לרשות...)
- UltraMagnus
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 388
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
איך אף אחד לא ראה את זה מגיע?
למה לשלם משכורות מרקיעי שחקים אם התקציב עדין?
אני זוכר שפעם פרסמו את המשכורות של הבכירים בערוץ, זה פשוט הכניס אותי להלם.
מיקי ויעקב מרוויחים כמיליון שקל!! בשנה.
דני רופ כמאה אלף שקל בחודש......
אני לא יודע עד כמה הפרסומים האלה היו מדויקים וגם אם כן עיני אינה צרה בהם,
אבל שלא יתפלאו אח"כ שאין כסף לגמור את החודש.
אנחנו עדיין לא השוק האמריקאי שמצדיק משכורות כאלה.
אגב גם בערוץ שתיים המצב לא בהרבה יותר טוב.
גם ככה חוץ מהחדשות והאקטואליה הכל *** בערוצים המסחריים האלה...
למה לשלם משכורות מרקיעי שחקים אם התקציב עדין?
אני זוכר שפעם פרסמו את המשכורות של הבכירים בערוץ, זה פשוט הכניס אותי להלם.
מיקי ויעקב מרוויחים כמיליון שקל!! בשנה.
דני רופ כמאה אלף שקל בחודש......
אני לא יודע עד כמה הפרסומים האלה היו מדויקים וגם אם כן עיני אינה צרה בהם,
אבל שלא יתפלאו אח"כ שאין כסף לגמור את החודש.
אנחנו עדיין לא השוק האמריקאי שמצדיק משכורות כאלה.
אגב גם בערוץ שתיים המצב לא בהרבה יותר טוב.
גם ככה חוץ מהחדשות והאקטואליה הכל *** בערוצים המסחריים האלה...
- oferlaor
- מנהל

UltraMagnus,
זה יפה להיטפל למשהו ספציפי, אבל כמה כסף הופסד על הערוץ וכמה ממנו הלך בדיוק לבכירים שם?
ממן הפסיד שם בסביבות 1.3 מיליארד ש"ח. ללא המשכורות של הבכירים בכלל לא היה רייטינג לחדשות ולכן סביר להניח ששארית ההכנסה שהערוץ קיבל מהפרסום לא היה אפילו נכנס גם ככה.
הבעיה היא עמוקה בהרבה. יתכן שבישראל אין מקום ליותר מערוץ מסחרי אחד במתכונת הנוכחית. כל נושא הרשיונות / זכיונות הוא הזוי ולא קיים באף מדינה אחרת כיום.
הביורורקרטיה בערוצים הוא מטורף, יש כיום בישראל שלוש רשויות שונות במשרד התקשורת שמטפלות באותם נושאים בדיוק (רשות ראשונה, רשות שניה ורשות של הכבלים והלויין). דרוש כאן שר אוצר ושר תקשורת חזק שירכז את הכל עם רשות אחת ("מועצת הרשויות" - FCC אחד מרוכז). מה יעשו כשיהיה שידורים באינטרנט, באוויר ובסלולרי? סביר להניח שיקימו עוד 3 רשויות שלכל אחת מהן 100 עובדים מיותרים לחלוטין ושאת הכל הערוצים המסחריים יצטרכו לממן...
גם הדרישות ל "סוגה עילית" לא קיימות בשום מדינה עבור ערוצים מסחריים. המקום היחיד שבו שידור בסגנון הזה עובד כראוי זה באנגליה בגלל שהדרך שערוץ 4 מנוהל הוא חכם בהרבה.
עם רשיונות (ולא זיכיון) ופיצול של הערוץ לזכיין אחד לכל הערוץ יתכן שיש סיכוי לכל העסק להתרומם מחדש (קרי: פיצול בין רשת לקשת ומעבר של אחת מהן לערוץ 10).
זה יפה להיטפל למשהו ספציפי, אבל כמה כסף הופסד על הערוץ וכמה ממנו הלך בדיוק לבכירים שם?
ממן הפסיד שם בסביבות 1.3 מיליארד ש"ח. ללא המשכורות של הבכירים בכלל לא היה רייטינג לחדשות ולכן סביר להניח ששארית ההכנסה שהערוץ קיבל מהפרסום לא היה אפילו נכנס גם ככה.
הבעיה היא עמוקה בהרבה. יתכן שבישראל אין מקום ליותר מערוץ מסחרי אחד במתכונת הנוכחית. כל נושא הרשיונות / זכיונות הוא הזוי ולא קיים באף מדינה אחרת כיום.
הביורורקרטיה בערוצים הוא מטורף, יש כיום בישראל שלוש רשויות שונות במשרד התקשורת שמטפלות באותם נושאים בדיוק (רשות ראשונה, רשות שניה ורשות של הכבלים והלויין). דרוש כאן שר אוצר ושר תקשורת חזק שירכז את הכל עם רשות אחת ("מועצת הרשויות" - FCC אחד מרוכז). מה יעשו כשיהיה שידורים באינטרנט, באוויר ובסלולרי? סביר להניח שיקימו עוד 3 רשויות שלכל אחת מהן 100 עובדים מיותרים לחלוטין ושאת הכל הערוצים המסחריים יצטרכו לממן...
גם הדרישות ל "סוגה עילית" לא קיימות בשום מדינה עבור ערוצים מסחריים. המקום היחיד שבו שידור בסגנון הזה עובד כראוי זה באנגליה בגלל שהדרך שערוץ 4 מנוהל הוא חכם בהרבה.
עם רשיונות (ולא זיכיון) ופיצול של הערוץ לזכיין אחד לכל הערוץ יתכן שיש סיכוי לכל העסק להתרומם מחדש (קרי: פיצול בין רשת לקשת ומעבר של אחת מהן לערוץ 10).
- UltraMagnus
-
- חבר פעיל מאוד

עפר,oferlaor כתב:UltraMagnus,
עם רשיונות (ולא זיכיון) ופיצול של הערוץ לזכיין אחד לכל הערוץ יתכן שיש סיכוי לכל העסק להתרומם מחדש (קרי: פיצול בין רשת לקשת ומעבר של אחת מהן לערוץ 10)....
אלו הן רק השערות.
אולי טלי מורנו תעשה עבודה לא פחות טובה ממיקי חיימוביץ'?
אני מבין את הצורך של ערוץ למשוך אליו את ה'תותחים הכבדים',
מה שאני לא מבין זה שאיך המנכ"לים (או המנכ"ל) שהיו שם לא הבינו שלערוץ שמחייתו הייתה מוטלת בספק מלכתחילה משכורות כאלה הם בחזקת ירייה בראש.
אני בטוח עכשיו שכל הקליברים הגדולים שם יהיו מוכנים לקיצוץ רוחבי אכזרי במשכורות רק כדי להישאר באוויר.
ובנוגע לעניין שני ערוצים מסחריים בישראל,
אני בטוח שקברניטי הערוץ ידעו שהם הולכים להיכנס לסבך בירוקרטי והם בכל זאת נכנסו בקפיצת ראש למים.
אני חושב שנעשו שם טעות אחר טעות גם בבחירת התוכניות וגם בהתנהלות הערוץ.
לדעתי הערוץ היה מצליח הרבה יותר אם היה מציע אי של שפיות ותכניות איכות כדי להימלט מהזבל שיש בערוץ 2.
אבל מה הם עשו? שידרו את אותו *** רק עטפו אותו בעטיפה אחרת.
שוב אני אומר תוכניות האקטואליה שם הרבה יותר טובות מערוץ 2, גם החדשות.
אבל לצערי הערוץ מתמגנט לזבל והתוצאות בהתאם.
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
הבעיה היא לא רק ערוץ 10
אם נזכור שבישראל יש 3 עתונים יומיים (למעשה 2 ועוד אחד במצב כלכלי עגום) ועוד רגע רק ערוץ טלויזיה אחד (חס וחלילה) הרי שצריך להבין שהצטברות של שליטה במדיה בידי פחות ופחות אנשים היא למעשה אנטי דמוקרטית במהותה
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אהבתי את התיאור הגרפי-הומוריסטיoferlaor כתב:nadavck,
להיגמר כבר לא יקרה....
פשוט קשה לי לקבל את העובדה שהערוץ פשוט יוחשך...
מה יהיה עם חדשות10? האם יוקם ערוץ חדשות נפרד?
איך סיכוי שיכנס איזה משקיע עם כסף?
והאם ההודעה על כך שלא ימשיכו את הזיכיון סופית וסגורה?
ועוד דבר... האם במשרדי פרסום מפסיקים לקנות זמן אוויר לערוץ 10 למועדים שאחרי עוד חודש?
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- oferlaor
- מנהל

אוקיי, נניח שלא היו שוכרים אותם. האם זה היה פותר את הבעיה? תאמין לי שצוות החדשות שווה כל אגורה שם. לראיה, אם הם היו מפטרים אותם, הרייטינג היה נפגע והם היו מפסידים יותר כסף מהעלות שלהם. קרי: הם רווחיים.מה שאני לא מבין זה שאיך המנכ"לים (או המנכ"ל) שהיו שם לא הבינו שלערוץ שמחייתו הייתה מוטלת בספק מלכתחילה משכורות כאלה הם בחזקת ירייה בראש....
ממה שאני יודע, הם לא רק עוקבים אחרי הכוכבים שם, אלא ברמה של דקה אחרי דקה. כלומר, אם דני רופ לא היה מספק את הסחורה של הרייטינג, פשוט לא היו משאירים אותו שם. הם יודעים שם מה קורה עד לרזולוציה של בדיחה (אם הבדיחה ההיא על חשבונה של מיקי הוסיפה רייטינג או הורידה, למשל...)
זה ממש לא הבעיה. זה פינטס. הכסף הגדול נגרם משתי בעיות:
1. חובות למדינה - תחשוב על מישהו שמרוויח 5000 ש"ח לחודש, אבל צריך לשלם מס בריאות 3000 ש"ח בחודש ומס הכנסה גם 3000 ש"ח לחודש. חוץ מזה יש לו גם להאכיל את בני ביתו. אבל נניח והיה מרעיב אותם, האם היה מצליח לסחוב את החודש?
ממש לא... וזה בעצם גרעין העניין, המיסים שהטילו על ערוץ 10 יותר גבוהים מהרווחים שלו, ולכן לא משנה כמה הוא יחסוך ויחתוך פינות, הוא לא יצליח לעולם להשלים הכנסה.
הם כל הזמן האמינו שבשלב מסויים תקציב הפרסום יורחב, אבל בפועל זה לא קרה, וגם הרייטינג לא השתווה לערוץ 2 (הצופים פשוט התעצלו להעביר ערוץ או אולי לא התעניינו במרכולתו של הערוץ).
אין ספק שהיו שטויות מטורפות שם (ע"ע ארז טל), אבל אם מסתכלים על כל התמונה, מכונית ללא דלק לא תיסע, לא משנה כמה תשמור עליה יפה.
2. החובות למדינה במובן של סוגה עילית.
המדינה התחשבנה ומתחשבנת עם ערוץ 10 וערוץ 2 כל היום. זוכרים את ההדמיה שעשה ביבי בקדנציה הקודמת שלו כשר האוצר על האיש השמן והאיש הרזה? מערכת של 300 איש לא יכולה להחזיק גם על הגב ביורוקרטיה של 150 איש שכל תפקידם זה למצוא בעיות בתפקוד של ה-300 הראשיים.
אפילו עם 0 אנשים, ערוץ 10 צריך לממן (ביחד עם ערוץ 2) ביורוקרטיה ענפה שכל תפקידה היא לקנוס ולמצוא תקלות בתפקוד של הערוץ!
ובסופו של דבר אני שואל את עצמי, האם זו רגולציה? הרי חוץ מחדשות אנחנו כל הזמן רואים ממילא רק סוגה עילית מסוג "ריאליטי", כך שכל הביורוקרטיה הזו לא שווה כלום ממילא... אבל, בינתיים כל הזמן קונסים אותם ואת ערוץ 2 (שלמזלם מספיק רווחי בשביל להחזיק מעמד למרות הקנסות המגוחכים הללו).
תוסיף על זה את הנסיונות של הערוץ בכ"ז לממן תוכניות לפי הדרישות ואת הקנסות שהמדינה הפילה בגין אי עמידה ביעדים ובהבטחות.
עכשיו, אם תוריד את כל אלה מהמאזן, פתאום ערוץ 10 נראה רווחי למדי...
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
מדהים איך כל ענין של הערוץ נגמר שאנשים מסתכלים על המשכורות של האנשים שם.
רבותי, עסק פרטי ואם שווה לשלם למיקי, יעקס, דני. אז כנראה שאנשים שם יודעים יותר טוב
הנפילה של הערוץ לא נובעת רק מהמשכורות
יש כאן ענין סבוך יותר
של הגבלות, רישיונות ותפעול יקר (לא רק משכורות)
תפרגנו קצת לאנשים האלו
רבותי, עסק פרטי ואם שווה לשלם למיקי, יעקס, דני. אז כנראה שאנשים שם יודעים יותר טוב
יש כאן ענין סבוך יותר
תפרגנו קצת לאנשים האלו
העם דורש..... כל מיני דברים
זה קיים בצרפת.oferlaor כתב: כל נושא הרשיונות / זכיונות הוא הזוי ולא קיים באף מדינה אחרת כיום....
בשנות ה-90 נסגר ערוץ 5 "la cinq" בנסיבות דומות לערוץ 10 היום.
מזכיר מאוד. היה להם אחלא חדשות והשאר היה רדוד.
ברלוסקוני והרסן סגרו את הברז.
בחודש האחרון, חדשות הערוץ התעסקו בעיקר... בעתיד הערוץ (העניין הביא דווקא רייטינג נאה...)
ואז המסך הוכשך. היה עצוב.
אחרי שבוע רשות השידור החליף את הערוץ בשידור ציבורי אירופאי - arte
- UltraMagnus
-
- חבר פעיל מאוד

שוב פעם אני אחזור על זה:sam22 כתב:מדהים איך כל ענין של הערוץ נגמר שאנשים מסתכלים על המשכורות של האנשים שם.
יש כאן ענין סבוך יותר
תפרגנו קצת לאנשים האלו...
אתה בא להגיד לי שאף אחד מאלה שיושבים על ההגה של ערוץ 10 לא ידע לאן הם נכנסים?
ואגב גם לא איכפת לי שיישלמו להם גם 50 מיליון דולר בחודש. זה לא כסף ציבורי.
הנפילה של הערוץ לא נובעת רק מהמשכורות אלא לדעתי גם בגלל המשכורות.
עפר הביא כאן טיעון משכנע מאוד ואני מקבל אותו.
אבל אני בטוח שיש כמה בכירים שם שאומרים לעצמם שהם הגזימו עם המשכורות.
אבל חברים שכחתם דבר אחד, התוכניות של הערוץ הזה הם ***. מה ***?, מיץ של ***.
מה שאני לא מבין זה איך ערוץ 2 לא קורס?
ההכנסות שלו הן עד כדי כך גבוהות כדי להמשיך ולדלג מעל כל המכשולים שעפר ציין?
- oferlaor
- מנהל

UltraMagnus,
די מהר ידעו למה הם נכנסים. הרי הערוץ קיים כבר לא מעט שנים.
מימן הכניס עוד שותפים והשקיעו שם הון עתק בפורמטים מחו"ל, כגון השרדות וכיוצ"ב, ואכן זה נתן את הרייטינג הצפוי, אבל הם לא הצליחו להגיע לנקודה שבה הרווחים שלהם מפרסום מכסים את העלויות.
הבעיה העיקרונית היא שבתנאי השוק הנוכחיים, המיסוי על ערוצים 2 + 10 פשוט גבוהים ביחס להכנסות שלהם. במידה רבה, הזכייניות בערוץ 2 רוכבות על ההצלחה הארוכת שנים שקדמה לערוץ 10 וגם על הכנסות שלא דווקא קשורות למסגרת של הערוץ עצמו (יש להן עוד מקורות רווח).
ערוץ 10 עשה מהלך בנסיון להרים את החיבור שלו לאינטרנט (דרך נענע 10) אבל גם מהלך זה לא צלח.
בקיצור, הם לא הצליחו לגרום לתחרות אמיתית בשוק, ועוגת הפרסום נשארה די דלה, כך שהערוץ נדחק בעצם לפינה וצריך לייצר הרבה רייטינג כל הזמן, מה שאומר שהוא צריך להפר את תנאי הזכיון שלו בשביל לעמוד בתשלומים שהתחייב אליהם, והגלגל הזה בעצם ממשיך ומתגלגל. הערוץ מוריד רמה בכדי להרים את הרייטינג בכדי שיהיה לו כסף בשביל לשלם את הקנסות לרשות השניה, הרשות השניה מתרגזת על כך ומרימה קנסות וכן הלאה.
ערוץ 2 מרוויח במידה רבה גם בגלל שיש לו מספיק רייטינג בשביל להישאר בחיים.
אבל גם בערוץ 2 המצב לא מוצלח במיוחד וגם שם חתכו הרבה בבשר החי ועשו המון קיצוצים לאחרונה בזכייניות. לדעתי גם שם הם לא עומדים בלחץ של הרשות השניה (יהיה להם יותר קל כשערוץ 10 יקרוס כי אז יהיה להם קייס אמיתי כנגד הרשות). המצב שם הוא שהם יצטרכו די בקרוב למזג את שתי הזכייניות בכדי לעמוד בלחץ.
האלטרנטיבה היא לתת לאחת הזכייניות להרים את ערוץ 10, אבל לדעתי הן לא יסכימו - הסיכון כאן גדול מדי ועם ישראל תקוע קבוע עם 22 על השלט...
די מהר ידעו למה הם נכנסים. הרי הערוץ קיים כבר לא מעט שנים.
מימן הכניס עוד שותפים והשקיעו שם הון עתק בפורמטים מחו"ל, כגון השרדות וכיוצ"ב, ואכן זה נתן את הרייטינג הצפוי, אבל הם לא הצליחו להגיע לנקודה שבה הרווחים שלהם מפרסום מכסים את העלויות.
הבעיה העיקרונית היא שבתנאי השוק הנוכחיים, המיסוי על ערוצים 2 + 10 פשוט גבוהים ביחס להכנסות שלהם. במידה רבה, הזכייניות בערוץ 2 רוכבות על ההצלחה הארוכת שנים שקדמה לערוץ 10 וגם על הכנסות שלא דווקא קשורות למסגרת של הערוץ עצמו (יש להן עוד מקורות רווח).
ערוץ 10 עשה מהלך בנסיון להרים את החיבור שלו לאינטרנט (דרך נענע 10) אבל גם מהלך זה לא צלח.
בקיצור, הם לא הצליחו לגרום לתחרות אמיתית בשוק, ועוגת הפרסום נשארה די דלה, כך שהערוץ נדחק בעצם לפינה וצריך לייצר הרבה רייטינג כל הזמן, מה שאומר שהוא צריך להפר את תנאי הזכיון שלו בשביל לעמוד בתשלומים שהתחייב אליהם, והגלגל הזה בעצם ממשיך ומתגלגל. הערוץ מוריד רמה בכדי להרים את הרייטינג בכדי שיהיה לו כסף בשביל לשלם את הקנסות לרשות השניה, הרשות השניה מתרגזת על כך ומרימה קנסות וכן הלאה.
ערוץ 2 מרוויח במידה רבה גם בגלל שיש לו מספיק רייטינג בשביל להישאר בחיים.
אבל גם בערוץ 2 המצב לא מוצלח במיוחד וגם שם חתכו הרבה בבשר החי ועשו המון קיצוצים לאחרונה בזכייניות. לדעתי גם שם הם לא עומדים בלחץ של הרשות השניה (יהיה להם יותר קל כשערוץ 10 יקרוס כי אז יהיה להם קייס אמיתי כנגד הרשות). המצב שם הוא שהם יצטרכו די בקרוב למזג את שתי הזכייניות בכדי לעמוד בלחץ.
האלטרנטיבה היא לתת לאחת הזכייניות להרים את ערוץ 10, אבל לדעתי הן לא יסכימו - הסיכון כאן גדול מדי ועם ישראל תקוע קבוע עם 22 על השלט...
מה זה אומר שבשעה 00:00 ביום 1.8.09 הערוץ יחשיך את המסך?
מה זה בעצם רישיונות?
מה זה בעצם רישיונות?
מוזמנים לבקר בבלוג שלי חסר תקנה - בלוג בנושא תקנה 380, רכבים ומה שביניהם